Forum

Kuchenne porady

Biszkopt kakaowy

  • Autor: kola Data: 2007-06-20 15:17:59

    Musze dzis upiec biszkopt kakaowy do tortu taki z 4 jajek, sprawdzony.Wiem, ze jest tu mnostwo przepisow, ale nie mam czasu zeby jakis wybrac. Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje.

  • Autor: MonikaK Data: 2007-06-20 15:31:49

    Ja polecam biszkopt Glumandy http://wielkiezarcie.com/artykul.php?id=64, wychodzi równy, nie opada, jednym słowem doskonały, musisz tylko dodać kakao.

  • Autor: sabia Data: 2007-06-20 15:37:24

    Cześć Klaudia :). Ja robiłam wg tego http://wielkiezarcie.com/przepis21663.html i wyszedł bardzo puszysty :). Ale niestety jest w nim więcej jajek niż chcesz użyć.

  • Autor: kola Data: 2007-06-20 15:50:31

    czesc Sylwia, wiedzialam ze moge rowniez na Twoja pomoc liczyc. Moze to jedno jajko wiecej nie bedzie sprawialo roznicy, tylko nie chcialabym zeby byl bardzo wysoki ten biszkopt (tortownica sr. 26 cm),  bo do tego  bede piekla jeszcze  biszkopt  z kawalkami czekolady  i przekroje go na pol. Co ty o tym sadzisz, czy ten twoj polecany biszkopt sie nada? Pozdrowionka i usciski dla Ciebie i Tatianki.

  • Autor: Glumanda Data: 2007-06-20 15:55:06

    Hej tu Glumanda! A ja dolaczam sie do Moniki, ktora polecila moj biszkopt i co ty na to? czyzby na Monike i mnie nie mozna bylo liczyc? Zycze powodzenia w pieczeniu. Wybierz ten, ktory Ci serce podpowie! i podeslij mi tu kawalek do skosztowania! Mniam! :)

  • Autor: kola Data: 2007-06-20 16:47:31

    bardzo Wam dziekuje za podpowiedzi. Wiem, ze na Was wszystkich mozna liczyc zawsze i o kazdej porze dnia i nocy. Nie wiem tylko Glumando czy bym sobie poradzila z tym wazeniem, bo moja waga do precyzyjnych nie nalezy, a nie chce zepsuc tego biszkopta. A co do skosztowania to przesle Ci wirtualnie kawalek tortu z masa mietowa. Pozdrowienia

  • Autor: Glumanda Data: 2007-06-21 12:42:43

    O jak fajnie!!! czy to znaczy, ze po zjedzeniu tego mietowego torta juz nie musze potem zebow myc?? Fakt, ze waga powinna byc troche precyzyjna.. ale przyznam sie ze ja robilam ten biszkopt u znajomej w Polsce, ktora wcale nie miala wagi... i zrobilysmy go na oko i tez wyszedl ok. Tzn, w Polsce podawana jest waga jajek na opakowaniu - make i cukier odmierzalysmy wg. przelicznikow wagowych, lyzkami i wyszlo. Czyli nie jest to znowu taki aptekarski przepis. Gdzie ten kawalek tortu??

  • Autor: kola Data: 2007-06-24 19:57:50

    Glumando to dla Ciebie kawalek torcika z najlepszymi zyczeniami - Klaudia.

  • Autor: Glumanda Data: 2007-06-24 22:31:41

    Hmmmm ... jaki smakowity kasek!! mniam mniam ! dziekuje, choc noc ciemna ide sobie zrobic kawy i zasiadam do spalaszowania twojego torcika! :) Musze wstac o 4tej rano...to nie wiem czy mi sie oplaci wogole isc spac...:/ moze napije sie kawy i przesiedze przy torcie do rana ! :) Pieknie Ci wyszedl, Klaudiu! nadaje sie do powtorki, bo ten pewnie juz zjedzony!

  • Autor: sabia Data: 2007-06-20 16:06:31

    Klaudio, propozycje Glumandy też są super. Wykorzystałam jej przepis na roladę kakaową, który podała mi przez gg i wyszła super. Tego biszkoptu jej nie robiłam ale na pewno też jest świetny :). Co do przepisu Alidab to ja robiłam w tortownicy 24cm właśnie z 5-ciu jajek. Wyszedł na prawie całą tortownicę :). Buziaki dla Błażejka :D

  • Autor: kola Data: 2007-06-20 16:50:37

    No to chyba ten biszkopt Alidab odpada, bo za wysoki, ale wiem ze pieklas biszkopt z przepisu kinder pinwini 2 i co ty na to, moze ten by sie nadal?

  • Autor: dana39 Data: 2007-06-20 19:01:36

    http://wielkiezarcie.com/przepis21952.html tu znajdziesz przepisy na biszkopt biały, kakaowy i z czekoladą. Pozdrawiam

  • Autor: sabia Data: 2007-06-20 21:20:24

    Fakt, z przepisu na kinder pingwin wyszedł niższy ale równie pyszny :)

  • Autor: Magdal Data: 2007-06-20 20:56:50

    wczoraj piekłam http://wielkiezarcie.com/przepis23742.html

  • Autor: kola Data: 2007-06-20 21:20:48

    no wlasnie chyba takiego przepisu oczekiwalam, zrobie z Twojego Magdo przepisu (a tak nawiasem mowiac Twoj torcik wyglada bardzo zachecajaco i mam go juz w  ulubionych). Dziekuje wszystkim za pomoc, a ja zabieram sie za pieczenie. Pozdrawiam.

  • Autor: Magdal Data: 2007-06-20 21:31:11

    Dziekuję bardzo,własnie przed chwilką zjadłam ostatni kawałek ciasta

  • Autor: Rosa Data: 2007-06-21 08:15:05

    a może biszkopt z tego przepisu wielkiezarcie.com/przepis23530.html. pozdrawiam -rosa

Przejdź do pełnej wersji serwisu