Kochane żarłoczki sezon przetworów czas zacząć. Proponuję listę Waszych propozycji na sałatki, ogóreczki, kompociki i co tam jeszcze lubicie zimą w słoiczki znaleźć. Jeśli będą to przepisy z naszej stronki to fajnie a jeśli nie to może przy okazji kogoś skusimy do wpisania czegoś przepysznego Ja jako pierwsza polecam: 1 - ogórki z czosnkiem - pycha sałatka na zimę emiloos - robię już ją 3 rok 2 - wściekłe ogórki - marynika 3 - sałatka warzywna na zimę - pycha - madzina. Co prawda jeszcze nie robiłam ale jadłam podobną więc w tym roku zrobię napewno.
No i poszło teraz czekam na Wasze wypróbowane propozycje. Pozdrówka
Co prawda przetworow na zime nie robie ale co roku zamrazam w woreczkach koperek i natke pietruszki ( bardzo czesto sie sprzydaje do zup i sosow ) . Ogorki kisze ale w duzym garnku i zjadamy na biezaco (jeszcze takie na pol-slodkie ) . Pozdrawiam...monika
witam ja robię dużo różnych przetworów na zimę, mam swoje przepisy ale pewno dużo z nich powtarza się na tej stronce a więc: buraczki z papryką buraczki z czosnkiem buraczki bez niczego ogórki z curry ogórki z chilli ogórki watykańskie ogórki "żydki" ogórki konserwowe papryka konserwowa cukinia konserwowa ogórki z musztardą ogórki kiszone kompoty dżemy sałatka z cukinią sałatka szwedzka nic więcej nie przychodzi mi do głowy, więc to chyba już wszystko czasami kiszę też trochę kapusty tak do bieżącego jedzenia pozdrawiam wszystkich żarłoczków i zaprawiaczków Wiesia
to są ogóreczki które wyglądają jak płaty, a zalewa jest z dużą ilością rodzynek więc są takie słodkawe, bardzo dobre jak ktoś sobie życzy to mogę zamieścić przepis (chyba że taki już jest może?)
Kochane żarłoczki sezon przetworów czas zacząć. Proponuję listę Waszych propozycji na sałatki, ogóreczki, kompociki i co tam jeszcze lubicie zimą w słoiczki znaleźć. Jeśli będą to przepisy z naszej stronki to fajnie a jeśli nie to może przy okazji kogoś skusimy do wpisania czegoś przepysznego Ja jako pierwsza polecam:
1 - ogórki z czosnkiem - pycha sałatka na zimę emiloos - robię już ją 3 rok
2 - wściekłe ogórki - marynika
3 - sałatka warzywna na zimę - pycha - madzina. Co prawda jeszcze nie robiłam ale jadłam podobną więc w tym roku zrobię napewno.
No i poszło teraz czekam na Wasze wypróbowane propozycje. Pozdrówka
Co prawda przetworow na zime nie robie ale co roku zamrazam w woreczkach koperek i natke pietruszki ( bardzo czesto sie sprzydaje do zup i sosow ) .
Ogorki kisze ale w duzym garnku i zjadamy na biezaco (jeszcze takie na pol-slodkie ) . Pozdrawiam...monika
Tez zamrazam natke pietruszki i selera na zime :) Zawsze tez robie przeciery pomidorowe i szczawiowe oraz salatke z cukini :)
Ja polecam buraczki http://wielkiezarcie.com/przepis21738.html Robię co roku i ... zawsze pachną malizną (czyli jest ich za mało )
witam
ja robię dużo różnych przetworów na zimę, mam swoje przepisy ale pewno dużo z nich powtarza się na tej stronce
a więc:
buraczki z papryką
buraczki z czosnkiem
buraczki bez niczego
ogórki z curry
ogórki z chilli
ogórki watykańskie
ogórki "żydki"
ogórki konserwowe
papryka konserwowa
cukinia konserwowa
ogórki z musztardą
ogórki kiszone
kompoty
dżemy
sałatka z cukinią
sałatka szwedzka
nic więcej nie przychodzi mi do głowy, więc to chyba już wszystko
czasami kiszę też trochę kapusty tak do bieżącego jedzenia
pozdrawiam wszystkich żarłoczków i zaprawiaczków Wiesia
Wiesiu, zaintrygowaly mnie "Ogorki watykanskie" - moglabys napisac cos blizszego?
to są ogóreczki które wyglądają jak płaty, a zalewa jest z dużą ilością rodzynek więc są takie słodkawe, bardzo dobre
jak ktoś sobie życzy to mogę zamieścić przepis (chyba że taki już jest może?)
Wiesiu, bardzo prosze wstaw ten przepis, jeszcze sie nigdy z podobnym nie spotkalam. Jestem bardzo ciekawa. Pozdrawiam.
przepis dodany
http://wielkiezarcie.com/przepis24007.html
pozdrawiam Wiesia
Wiesiu, bardzo dziekuje, zrobie napewno bo takich jeszcze nie mialam nigdy w swoim repertuarze. Pozdrawiam.
Czy mogłabym dostać przepis na ogórki z chilli.
http://wielkiezarcie.com/przepis24009.html
prosze bardzo to mój przepis
pozdrawiam Wiesia
Dziekuje bardzo :)
Pozdrawiam :)