Witam! Za kilka dni robię swoje urodziny, pierwszą na tę skale imprezę w wydaniu całkowicie wegetariańskim (ilość osób: około 12 - niezbyt wybrednych, ale za to chętnych do konsumpcji 30-latków). Kto może podrzucić jakiś fajny pomysł na ciepłe danie bez mięsa?Oczywiście propozycjami zimnych przekąsek tez nie pogardzę! Na ten moment zamierzam zrobić pasztet z selera, jakieś koreczki, sałatkę (tu dylemat), ciasteczka piwne a na słodko 3-bita, ale cały czas mi sie wydaje, że ten mój jadłospis taki "za suchy". Będę wdzięczna za propozycje.
http://wielkiezarcie.com/przepis26088.html polecam właśnie dodany przepis, pochodzi on z kuchni wegetarińskiej, jak byłam wegetarianką to często to robiłam i domownikom bardzo smakowało, polecam!
Dziękuje Wam badzo, dobre duszki kulinarne . Na pewno będa w takim razie brokułki, śledź, co tu jeszcze wybrac w tych pychotek??? Będę się zastanwiała, do piątku mam jeszcze chwilę.
Proponuję "rybę po grecku" - zazwyczaj lubią ją wszyscy. Można podać na zimno albo na ciepło. Co ważniejsze nie trzeba robić na ostatnią chwilę. Jak postoi w lodówce jeden dzień, to nawet lepiej :-)
Zapomniałam jeszcze o dwóch innych rewelacyjnych przepisach http://wielkiezarcie.com/przepis19611.html i http://wielkiezarcie.com/przepis19413.html . Ta z kapustą pekińską pierwsza zniknęła ze stołu (robiłam z ananasem i bez ale chyba ta bez ananasa bardziej mi smakowała) ale ta druga też jest pyszna. Zwłaszcza jak paluszki krabowe podsmaży się na patelni razem z czosnkiem i solą.
Jak lubisz sałatki z majonezem to proponuję: wymieszać jeden woreczek ugotowanego (zimnego) ryżu z odcedzonym tuńczykiem w sosie własnym, jedną drobno pokrojoną (spażoną wrzątkiem) cebulą, paroma pokrojonymi w kostkę kawałkami papryki konserwowej, majonezem, pieprzem i solą. Dla mnie bomba! Nie przepadam za majonezem, ale w tym wydaniu jest bardzo smakowity. Jeśli lubisz śledzie to zerknij tutaj: http://wielkiezarcie.com/przepis11676.html
Nie wszystkie linki są aktywne po wpisaniu (wtedy są czarne) i nie można na nie tylko kliknąć. I wszyscy pomagamy sobie - kto zobaczy aktywuje link - zniebieszcza. Użytkownicy w linku pod spodem, moderatorzy, jako, że mają możliwość edytowania tekstów, od razu w tekście.
Kirii, czy te chlebki podaje się na ciepło, czy mogą sobie poczekać? Najchętniej zrobiłabym wcześniej, żeby nie biegać jak ta szalona gospodyni w ostatniej minucie :-)
Przepraszam ze dopiero teraz odpowiadam ale mnie wywialo na krotki urlopik :) Ja podaje zawsze na cieplo - mysle ze jezeli Ci sie spieszy mozesz zrobic je szybciej, a pozniej podgrzac np w mikrofali. Zimne niestety nie smakuja tak dobrze. Nigdy nie probowalam ale mozliwe jest tez ich szybkie zrobienie i ponowne zamrozenie (bez pieczenia). Pozniej wystarczy je tylko wrzucic to pieca i potrzymac odrobine dluzej.
Witam! Za kilka dni robię swoje urodziny, pierwszą na tę skale imprezę w wydaniu całkowicie wegetariańskim (ilość osób: około 12 - niezbyt wybrednych, ale za to chętnych do konsumpcji 30-latków). Kto może podrzucić jakiś fajny pomysł na ciepłe danie bez mięsa?Oczywiście propozycjami zimnych przekąsek tez nie pogardzę! Na ten moment zamierzam zrobić pasztet z selera, jakieś koreczki, sałatkę (tu dylemat), ciasteczka piwne a na słodko 3-bita, ale cały czas mi sie wydaje, że ten mój jadłospis taki "za suchy". Będę wdzięczna za propozycje.
Może pasztet z selera http://wielkiezarcie.com/przepis7349.html
Pasztet z selera obowiązkowy! Z chrzanem i z żurawiną!
tort chlebowy z warzywami autorstwa till jest naprawdę wspaniały.
http://wielkiezarcie.com/przepis26088.html polecam właśnie dodany przepis, pochodzi on z kuchni wegetarińskiej, jak byłam wegetarianką to często to robiłam i domownikom bardzo smakowało, polecam!
http://wielkiezarcie.com/przepis26088.html i na niebiesko :)
nie umiem na niebiesko, na żadnym forum mi nie wychodzi....
Asiula, co to za przepis? Wychodzi mi, że nieudostępniony?
wybaczcie mi, jestem początkujaca na tym forum....juz udostępniłam....
http://wielkiezarcie.com/przepis26019.html a może to spróbujesz ?
A może coś takiego http://wielkiezarcie.com/przepis13770.html ?
Popieram.... to jest PYCHOTA i na 100% zrobi furorę.
A może jeszcze do tego to:
http://wielkiezarcie.com/przepis23907.html.
Pozdrawiam serdecznie. Gosia
Dziękuje Wam badzo, dobre duszki kulinarne .
Na pewno będa w takim razie brokułki, śledź, co tu jeszcze wybrac w tych pychotek??? Będę się zastanwiała, do piątku mam jeszcze chwilę.
Spróbuj taką sałatkę http://wielkiezarcie.com/przepis1995.html
Proponuję "rybę po grecku" - zazwyczaj lubią ją wszyscy. Można podać na zimno albo na ciepło. Co ważniejsze nie trzeba robić na ostatnią chwilę. Jak postoi w lodówce jeden dzień, to nawet lepiej :-)
To ja proponuję rybę po japońsku - potrawę przygotowuje się kilka dni przed imprezą http://wielkiezarcie.com/przepis9097.html
Zapomniałam jeszcze o dwóch innych rewelacyjnych przepisach http://wielkiezarcie.com/przepis19611.html i http://wielkiezarcie.com/przepis19413.html . Ta z kapustą pekińską pierwsza zniknęła ze stołu (robiłam z ananasem i bez ale chyba ta bez ananasa bardziej mi smakowała) ale ta druga też jest pyszna. Zwłaszcza jak paluszki krabowe podsmaży się na patelni razem z czosnkiem i solą.
Jak lubisz sałatki z majonezem to proponuję: wymieszać jeden woreczek ugotowanego (zimnego) ryżu z odcedzonym tuńczykiem w sosie własnym, jedną drobno pokrojoną (spażoną wrzątkiem) cebulą, paroma pokrojonymi w kostkę kawałkami papryki konserwowej, majonezem, pieprzem i solą. Dla mnie bomba! Nie przepadam za majonezem, ale w tym wydaniu jest bardzo smakowity. Jeśli lubisz śledzie to zerknij tutaj: http://wielkiezarcie.com/przepis11676.html
Ekkore, dziekuję za "zniebieszczenie" - buźka :-)
A to nie ja... inne duszki
Duszki, jak to duszki - zawsze dobre :-) Podziękowań nigdy dość. Wiem, że nie raz mi "zniebieszczałaś" :-)
Cały czas ostatnio słyszę o "zniebieszczaniu". O co też z tym chodzi?
Nie wszystkie linki są aktywne po wpisaniu (wtedy są czarne) i nie można na nie tylko kliknąć. I wszyscy pomagamy sobie - kto zobaczy aktywuje link - zniebieszcza. Użytkownicy w linku pod spodem, moderatorzy, jako, że mają możliwość edytowania tekstów, od razu w tekście.
A moze cos takiego http://wielkiezarcie.com/przepis23885.html
Mniam! To musi być pyszne!
Dziękuję za przepis!
Kirii, czy te chlebki podaje się na ciepło, czy mogą sobie poczekać? Najchętniej zrobiłabym wcześniej, żeby nie biegać jak ta szalona gospodyni w ostatniej minucie :-)
Przepraszam ze dopiero teraz odpowiadam ale mnie wywialo na krotki urlopik :) Ja podaje zawsze na cieplo - mysle ze jezeli Ci sie spieszy mozesz zrobic je szybciej, a pozniej podgrzac np w mikrofali. Zimne niestety nie smakuja tak dobrze. Nigdy nie probowalam ale mozliwe jest tez ich szybkie zrobienie i ponowne zamrozenie (bez pieczenia). Pozniej wystarczy je tylko wrzucic to pieca i potrzymac odrobine dluzej.