Forum

Kuchenne porady

Urodziny wegetariańskie - kto ma pomysł???

  • Autor: wildkatze Data: 2007-09-10 02:00:02

    Witam! Za kilka dni robię swoje urodziny, pierwszą na tę skale imprezę w wydaniu całkowicie wegetariańskim (ilość osób: około 12 - niezbyt wybrednych, ale za to chętnych do konsumpcji 30-latków). Kto może podrzucić jakiś fajny pomysł na ciepłe danie bez mięsa?Oczywiście propozycjami zimnych przekąsek tez nie pogardzę! Na ten moment zamierzam zrobić pasztet z selera, jakieś koreczki, sałatkę (tu dylemat), ciasteczka piwne a na słodko 3-bita, ale cały czas mi sie wydaje, że ten mój jadłospis taki "za suchy". Będę wdzięczna za propozycje.

  • Autor: basiaaa Data: 2007-09-10 07:05:01

    może spróbujesz flaczki jarskie z naleśnikami mojego  przepisu

  • Autor: susbas Data: 2007-09-10 08:01:39

    Może pasztet z selera http://wielkiezarcie.com/przepis7349.html

  • Autor: wildkatze Data: 2007-09-10 11:43:05

    Pasztet z selera obowiązkowy! Z chrzanem i z żurawiną!

  • Autor: messua27 Data: 2007-09-10 08:22:15

    tort chlebowy z warzywami autorstwa till jest naprawdę wspaniały.

  • Autor: aga1828 Data: 2007-09-10 09:57:53

    http://wielkiezarcie.com/przepis26088.html polecam właśnie dodany przepis, pochodzi on z kuchni wegetarińskiej, jak byłam wegetarianką to często to robiłam i domownikom bardzo smakowało, polecam!

  • Autor: Asiula_Op Data: 2007-09-10 10:00:48

    http://wielkiezarcie.com/przepis26088.html i na niebiesko :)

  • Autor: aga1828 Data: 2007-09-10 10:13:17

    nie umiem na niebiesko, na żadnym forum mi nie wychodzi....

  • Autor: wildkatze Data: 2007-09-10 11:22:20

    Asiula, co to za przepis? Wychodzi mi, że nieudostępniony?

  • Autor: aga1828 Data: 2007-09-10 12:15:15

    wybaczcie mi, jestem początkujaca na tym forum....juz udostępniłam....

  • Autor: teresa55 Data: 2007-09-10 13:03:09

    http://wielkiezarcie.com/przepis26019.html a może to spróbujesz ?

  • Autor: sabia Data: 2007-09-10 13:49:52

    A może coś takiego http://wielkiezarcie.com/przepis13770.html ?

  • Autor: Gigi Data: 2007-09-10 15:05:59

    Popieram.... to jest PYCHOTA i na 100% zrobi furorę.
    A może jeszcze do tego to:
    http://wielkiezarcie.com/przepis23907.html.
    Pozdrawiam serdecznie. Gosia

  • Autor: wildkatze Data: 2007-09-10 22:22:41

    Dziękuje Wam badzo, dobre duszki kulinarne .
    Na pewno będa w takim razie brokułki, śledź, co tu jeszcze wybrac w tych pychotek??? Będę się zastanwiała, do piątku mam jeszcze chwilę.

  • Autor: elo Data: 2007-09-10 15:38:40

    Spróbuj taką sałatkę http://wielkiezarcie.com/przepis1995.html

  • Autor: smakosia Data: 2007-09-10 17:12:32

    Proponuję "rybę po grecku" - zazwyczaj lubią ją wszyscy. Można podać na zimno albo na ciepło. Co ważniejsze nie trzeba robić na ostatnią chwilę. Jak postoi w lodówce jeden dzień, to nawet lepiej :-)

  • Autor: ekkore Data: 2007-09-10 18:23:50

    To ja proponuję rybę po japońsku - potrawę przygotowuje się kilka dni przed imprezą http://wielkiezarcie.com/przepis9097.html

  • Autor: sabia Data: 2007-09-10 17:56:05

    Zapomniałam jeszcze o dwóch innych rewelacyjnych przepisach http://wielkiezarcie.com/przepis19611.html i http://wielkiezarcie.com/przepis19413.html . Ta z kapustą pekińską pierwsza zniknęła ze stołu (robiłam z ananasem i bez ale chyba ta bez ananasa bardziej mi smakowała) ale ta druga też jest pyszna. Zwłaszcza jak paluszki krabowe podsmaży się na patelni razem z czosnkiem i solą.

  • Autor: smakosia Data: 2007-09-10 18:05:54

    Jak lubisz sałatki z majonezem to proponuję: wymieszać jeden woreczek ugotowanego (zimnego) ryżu z odcedzonym tuńczykiem w sosie własnym, jedną drobno pokrojoną (spażoną wrzątkiem) cebulą, paroma pokrojonymi w kostkę kawałkami papryki konserwowej, majonezem, pieprzem i solą. Dla mnie bomba! Nie przepadam za majonezem, ale w tym wydaniu jest bardzo smakowity. Jeśli lubisz śledzie to zerknij tutaj: http://wielkiezarcie.com/przepis11676.html

  • Autor: smakosia Data: 2007-09-10 18:44:12

    Ekkore, dziekuję za "zniebieszczenie" - buźka :-)

  • Autor: ekkore Data: 2007-09-10 20:54:09

    A to nie ja... inne duszki

  • Autor: smakosia Data: 2007-09-10 21:15:30

    Duszki, jak to duszki - zawsze dobre :-) Podziękowań nigdy dość. Wiem, że nie raz mi "zniebieszczałaś" :-)

  • Autor: wildkatze Data: 2007-09-10 22:23:40

    Cały czas ostatnio słyszę o "zniebieszczaniu". O co też z tym chodzi?

  • Autor: ekkore Data: 2007-09-11 09:32:09

    Nie wszystkie linki są aktywne po wpisaniu (wtedy są czarne) i nie można na nie tylko kliknąć. I wszyscy pomagamy sobie - kto zobaczy aktywuje link - zniebieszcza. Użytkownicy w linku pod spodem, moderatorzy, jako, że mają możliwość edytowania tekstów, od razu w tekście.

  • Autor: kiiri Data: 2007-09-11 07:29:44

    A moze cos takiego http://wielkiezarcie.com/przepis23885.html

  • Autor: wildkatze Data: 2007-09-11 10:13:50

    Mniam! To musi być pyszne!
    Dziękuję za przepis!

  • Autor: wildkatze Data: 2007-09-11 15:33:01

    Kirii, czy te chlebki podaje się na ciepło, czy mogą sobie poczekać? Najchętniej zrobiłabym wcześniej, żeby nie biegać jak ta szalona gospodyni w ostatniej minucie :-)

  • Autor: kiiri Data: 2007-09-16 22:25:50

    Przepraszam ze dopiero teraz odpowiadam ale mnie wywialo na krotki urlopik :) Ja podaje zawsze na cieplo - mysle ze jezeli Ci sie spieszy mozesz zrobic je szybciej, a pozniej podgrzac np w mikrofali. Zimne niestety nie smakuja tak dobrze. Nigdy nie probowalam ale mozliwe jest tez ich szybkie zrobienie i ponowne zamrozenie (bez pieczenia). Pozniej wystarczy je tylko wrzucic to pieca i potrzymac odrobine dluzej.

Przejdź do pełnej wersji serwisu