Forum

Gawędy o jedzeniu

pomysł na piersi z kurczaka

  • Autor: szajiwka Data: 2007-09-28 11:11:56

    Mam prośbe, znacie jakies ciekawe ale niezbyt skomplikowane przepisy na piersi z kurczaka. Znudziły mi sie juz zwykłe kotlety. Z góry dziękuje :)

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-09-28 11:18:41

    w zupie cebulowej pyszne (przepisy na wz) albo z porami albo zapiekane z papryka, albo kotlety Pozarskiego....

  • Autor: Shanna Data: 2007-09-28 12:53:14

    Oto co przyszlo mi teraz do glowy. Moze wydawac sie pracochlonne, ale takie nie jest. Mam nadzieje ze cos sobie z tego wybierzesz.
    1. Opieczone piersi przekladasz do garnka, zalewasz woda,dodajesz kostke rosolowa i podgotowujesz, na koniec wlewasz smietane i wsypujesz koperek.
    2. Pokrojone kawalki wrzucasz w ciasto nalesnikowe z dodatkiem cebulki, przypraw, pietruszki i czego tam jeszcze chcesz i smazysz na patelni jak nalesniki.
    3. Pokrojone kawalki posolic i popieprzyc i podsmazasz. jak sie zrumienia, zalewasz woda, dodajesz lisc laurowy i ziele ang. Poddusisz, dodajesz smietany i zageszczasz. Wychodzi fajny gulasz.
    4. Piers kroisz wzdluz lub w paski, dodajesz ulubione przyprawy, zalweasz oliwa i odstawiasz na 1-2h. potem ukladasz je na blasze i podpiekasz w piekarniku, gdy juz sie zaczna rumienic posmaruj je miodem wymieszanym z ketchupem (1:1) i z rozgniecionym zabkiem czosnku. Podpiekasz az mieso nie bedzie miekkie i kruche.
    5. Piers kroisz w kostke i dodajesz mnostwo przypraw: sol, pieprz, kurkuma, kolendra, imbir (najlepiej swiezy), papryka slodka/ostra, kmin rzymski, oregano, curry. Wszystko mieszasz z miesem i podsmazasz potem dajesz pokrojona cebulke i jeszcze chwile smazysz. nastepnie zalewasz woda dodajesz ketchup lub jogurt (w zaleznosci na co masz ochote) i podduszasz. Sos do ryzu gotowy.
    6. Kurczak w zalewie octowej - mam w przepisach wiec nie pisze.

  • Autor: szajiwka Data: 2007-09-30 18:37:59

    DZiekuje za przepisy, dzisiaj na obiadek zrobiłam piers w pysznym sosie. W koncu coś innego, wszystkim bardzo smakowało. jeszcze raz dzieki

  • Autor: Ave Data: 2007-09-28 13:54:46

    http://wielkiezarcie.com/przepis22191.html zamiast udek mozna dać pokrojone w grube plastry piersi
    http://wielkiezarcie.com/przepis20025.html piersi z kurczaka w porach pod majonezem
    http://wielkiezarcie.com/przepis11199.html piers kurczaka w smietanowym sosie curry

  • Autor: Kluko Data: 2007-09-28 14:16:49

    http://wielkiezarcie.com/przepis23957.html potrawka z kurczaka
    http://wielkiezarcie.com/przepis23493.html kurczak po wlosku
    http://wielkiezarcie.com/przepis26476.html kurczak w smietanie
    polecam:)

  • Autor: nonka4 Data: 2007-09-28 17:13:06

    oj polecam w śmietanie! szczególnie!

  • Autor: monia7301 Data: 2007-09-28 14:18:54

    zamiast udek można dodać pokrojone piersi z kurczaka są naprawde pyszne
    http://wielkiezarcie.com/przepis22991.html

  • Autor: jola Data: 2007-09-28 14:23:47

    A ja polecam   http://wielkiezarcie.com/przepis14211.html            http://wielkiezarcie.com/przepis13980.html    http://wielkiezarcie.com/przepis22799.html

  • Autor: jola Data: 2007-09-28 14:27:03

    Dziękuję ostatnio mam z tym problem ,ale u mnie nadal nie jest na niebiesko.

  • Autor: jola Data: 2007-09-28 14:36:09

    Teraz jest, jeszcze raz dzieki.

  • Autor: Gigi Data: 2007-09-28 14:26:25

    http://wielkiezarcie.com/przepis15997.html

  • Autor: asiaff Data: 2007-09-28 15:07:14

    Polecam http://wielkiezarcie.com/przepis17540.html ja zamiast cebuli daje czosnek i są super kotleciki.

  • Autor: majus Data: 2007-09-28 18:07:06

    http://wielkiezarcie.com/przepis20439.html

  • Autor: nonka4 Data: 2007-09-28 19:43:11

    http://wielkiezarcie.com/przepis20439.html

  • Autor: majus Data: 2007-09-28 19:53:47

    nonka4 dzięki,ja nie umię na niebiesko

  • Autor: Baśka Data: 2007-09-28 19:03:12

    To nie mój wątek,ale z podpowiedzi będę pewnie często korzystać.

Przejdź do pełnej wersji serwisu