Oto co przyszlo mi teraz do glowy. Moze wydawac sie pracochlonne, ale takie nie jest. Mam nadzieje ze cos sobie z tego wybierzesz. 1. Opieczone piersi przekladasz do garnka, zalewasz woda,dodajesz kostke rosolowa i podgotowujesz, na koniec wlewasz smietane i wsypujesz koperek. 2. Pokrojone kawalki wrzucasz w ciasto nalesnikowe z dodatkiem cebulki, przypraw, pietruszki i czego tam jeszcze chcesz i smazysz na patelni jak nalesniki. 3. Pokrojone kawalki posolic i popieprzyc i podsmazasz. jak sie zrumienia, zalewasz woda, dodajesz lisc laurowy i ziele ang. Poddusisz, dodajesz smietany i zageszczasz. Wychodzi fajny gulasz. 4. Piers kroisz wzdluz lub w paski, dodajesz ulubione przyprawy, zalweasz oliwa i odstawiasz na 1-2h. potem ukladasz je na blasze i podpiekasz w piekarniku, gdy juz sie zaczna rumienic posmaruj je miodem wymieszanym z ketchupem (1:1) i z rozgniecionym zabkiem czosnku. Podpiekasz az mieso nie bedzie miekkie i kruche. 5. Piers kroisz w kostke i dodajesz mnostwo przypraw: sol, pieprz, kurkuma, kolendra, imbir (najlepiej swiezy), papryka slodka/ostra, kmin rzymski, oregano, curry. Wszystko mieszasz z miesem i podsmazasz potem dajesz pokrojona cebulke i jeszcze chwile smazysz. nastepnie zalewasz woda dodajesz ketchup lub jogurt (w zaleznosci na co masz ochote) i podduszasz. Sos do ryzu gotowy. 6. Kurczak w zalewie octowej - mam w przepisach wiec nie pisze.
Mam prośbe, znacie jakies ciekawe ale niezbyt skomplikowane przepisy na piersi z kurczaka. Znudziły mi sie juz zwykłe kotlety. Z góry dziękuje :)
w zupie cebulowej pyszne (przepisy na wz) albo z porami albo zapiekane z papryka, albo kotlety Pozarskiego....
Oto co przyszlo mi teraz do glowy. Moze wydawac sie pracochlonne, ale takie nie jest. Mam nadzieje ze cos sobie z tego wybierzesz.
1. Opieczone piersi przekladasz do garnka, zalewasz woda,dodajesz kostke rosolowa i podgotowujesz, na koniec wlewasz smietane i wsypujesz koperek.
2. Pokrojone kawalki wrzucasz w ciasto nalesnikowe z dodatkiem cebulki, przypraw, pietruszki i czego tam jeszcze chcesz i smazysz na patelni jak nalesniki.
3. Pokrojone kawalki posolic i popieprzyc i podsmazasz. jak sie zrumienia, zalewasz woda, dodajesz lisc laurowy i ziele ang. Poddusisz, dodajesz smietany i zageszczasz. Wychodzi fajny gulasz.
4. Piers kroisz wzdluz lub w paski, dodajesz ulubione przyprawy, zalweasz oliwa i odstawiasz na 1-2h. potem ukladasz je na blasze i podpiekasz w piekarniku, gdy juz sie zaczna rumienic posmaruj je miodem wymieszanym z ketchupem (1:1) i z rozgniecionym zabkiem czosnku. Podpiekasz az mieso nie bedzie miekkie i kruche.
5. Piers kroisz w kostke i dodajesz mnostwo przypraw: sol, pieprz, kurkuma, kolendra, imbir (najlepiej swiezy), papryka slodka/ostra, kmin rzymski, oregano, curry. Wszystko mieszasz z miesem i podsmazasz potem dajesz pokrojona cebulke i jeszcze chwile smazysz. nastepnie zalewasz woda dodajesz ketchup lub jogurt (w zaleznosci na co masz ochote) i podduszasz. Sos do ryzu gotowy.
6. Kurczak w zalewie octowej - mam w przepisach wiec nie pisze.
DZiekuje za przepisy, dzisiaj na obiadek zrobiłam piers w pysznym sosie. W koncu coś innego, wszystkim bardzo smakowało. jeszcze raz dzieki
http://wielkiezarcie.com/przepis22191.html zamiast udek mozna dać pokrojone w grube plastry piersi
http://wielkiezarcie.com/przepis20025.html piersi z kurczaka w porach pod majonezem
http://wielkiezarcie.com/przepis11199.html piers kurczaka w smietanowym sosie curry
http://wielkiezarcie.com/przepis23957.html potrawka z kurczaka
http://wielkiezarcie.com/przepis23493.html kurczak po wlosku
http://wielkiezarcie.com/przepis26476.html kurczak w smietanie
polecam:)
oj polecam w śmietanie! szczególnie!
zamiast udek można dodać pokrojone piersi z kurczaka są naprawde pyszne
http://wielkiezarcie.com/przepis22991.html
A ja polecam http://wielkiezarcie.com/przepis14211.html http://wielkiezarcie.com/przepis13980.html http://wielkiezarcie.com/przepis22799.html
Na niebiesko :-) http://wielkiezarcie.com/przepis14211.html http://wielkiezarcie.com/przepis13980.html http://wielkiezarcie.com/przepis22799.html
Dziękuję ostatnio mam z tym problem ,ale u mnie nadal nie jest na niebiesko.
Teraz jest, jeszcze raz dzieki.
http://wielkiezarcie.com/przepis15997.html
Polecam http://wielkiezarcie.com/przepis17540.html ja zamiast cebuli daje czosnek i są super kotleciki.
http://wielkiezarcie.com/przepis20439.html
http://wielkiezarcie.com/przepis20439.html
nonka4 dzięki,ja nie umię na niebiesko
To nie mój wątek,ale z podpowiedzi będę pewnie często korzystać.