Forum

Kuchenne porady

co zamiast biszkopta???

  • Autor: małgoska Data: 2007-10-06 00:06:49

    bardzo lubie robic torty niestety nie wychodza mi bszkopty probowalam juz wiele przepisow i nigdy nie wychodza mi takie piekne puchate tzn wychodza ale po wyjeciu z piekarnika robia sie takie zbite tak wiec zamiast biszkopta stosowalam juz placuszki z tortu mikado i "biszkopt" makowy z tortu makowego a moze macie jeszcze jakis sposob na zamiane biszkopta na cos innego??

  • Autor: kola Data: 2007-10-06 00:27:35

    Gosia, a probowalas moze upiec biszkopt z przepisu Grzegorza? Mnie on zawsze wychodzi, a jak opada to tylko troszeczke, ale rownomiernie. No i zasady: nie otwierac w trakcie pieczenia, po upieczeniu forma z biszkoptem siedzi jeszcze troche w piekarniku, albo zaraz wyciagnac i przewrocic "do gory nogami" razem z forma i ustawic na czterech kubkach itd.

  • Autor: kola Data: 2007-10-06 00:34:18

    http://wielkiezarcie.com/przepis11909.html albo ten wedlug mnie jest swietny, bardzo ladnie mi sie upiekl i fajnie wyglada z ta czekolada

  • Autor: MonikaK Data: 2007-10-06 10:10:16

    Małgosiu nie zrażaj się do biszkoptów, ja też zawsze miałam z tym problem, jak odkryłam przepis Glumandy http://wielkiezarcie.com/przepis23617.html też jest kilka placków, które można śmiało wykorzystać do tortów, pozdrawiam

  • Autor: dana39 Data: 2007-10-06 14:39:27

    http://wielkiezarcie.com/przepis10294.html z tego przepisu zawsze mi biszkopt wychodzi, dostałam go wiele lat temu od znajomej, polecam

  • Autor: nadia Data: 2007-10-06 14:47:27

    http://wielkiezarcie.com/przepis21977.html
    Ten biszkopt zawsze mi wychodzi i nie jest pracochlonny ;)
    A jesli nie chcesz piec mozesz kupic gotowe biszkopty w supoermarketach lub biszkopciki czy herbatniki, zalezy jakie ciasto chcesz wykonac ;)

  • Autor: małgoska Data: 2007-10-06 14:56:43

    dziekuje wam bardzo dziewczynki przepisy juz sie drukuja bede sukcesywnie wyprobowywac

  • Autor: ABA Data: 2007-10-07 19:37:07

    Małgosiu nie zniechecaj się tak szybko. Początki nieraz bywają trudne.
    Ja często robię biszkopt niezawodny.
    Nie trzeba mieć miksera.
    Wystarczy 4 białka ubić trzepaczką i pod koniec wsypać szklankę cukru.
    Jeszcze chwilkę ubijać, by cukier się trochę rozpuscił.
    Wrzucić 4 żóltka, 1,5 szklanki mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
    i 4 łyżki oleju. Wymieszać delikatnie łyżką.
    Ciasto jest bardzo pulchne i zawsze wychodzi.
    Robię to ciasto zawsze jak mam go przełożyć na gorąco makiem lub serem.
    Więc nie ma znaczenia kiedy wyjmiesz z piekarnika.
    Na bazie tego ciasta robię też torty gdy spodziewam się nagłych gości
    i zależy mi żeby ciasto na 100% się udało, bo nie będę miała czasu na ponowne pieczenie czegoś innego.
    Spróbuj! Ja zapewniam, że ono Ci wyjdzie.
    SMACZNEGO   ABA

Przejdź do pełnej wersji serwisu