bardzo lubie robic torty niestety nie wychodza mi bszkopty probowalam juz wiele przepisow i nigdy nie wychodza mi takie piekne puchate tzn wychodza ale po wyjeciu z piekarnika robia sie takie zbite tak wiec zamiast biszkopta stosowalam juz placuszki z tortu mikado i "biszkopt" makowy z tortu makowego a moze macie jeszcze jakis sposob na zamiane biszkopta na cos innego??
Gosia, a probowalas moze upiec biszkopt z przepisu Grzegorza? Mnie on zawsze wychodzi, a jak opada to tylko troszeczke, ale rownomiernie. No i zasady: nie otwierac w trakcie pieczenia, po upieczeniu forma z biszkoptem siedzi jeszcze troche w piekarniku, albo zaraz wyciagnac i przewrocic "do gory nogami" razem z forma i ustawic na czterech kubkach itd.
Małgosiu nie zrażaj się do biszkoptów, ja też zawsze miałam z tym problem, jak odkryłam przepis Glumandy http://wielkiezarcie.com/przepis23617.html też jest kilka placków, które można śmiało wykorzystać do tortów, pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/przepis21977.html Ten biszkopt zawsze mi wychodzi i nie jest pracochlonny ;) A jesli nie chcesz piec mozesz kupic gotowe biszkopty w supoermarketach lub biszkopciki czy herbatniki, zalezy jakie ciasto chcesz wykonac ;)
Małgosiu nie zniechecaj się tak szybko. Początki nieraz bywają trudne. Ja często robię biszkopt niezawodny. Nie trzeba mieć miksera. Wystarczy 4 białka ubić trzepaczką i pod koniec wsypać szklankę cukru. Jeszcze chwilkę ubijać, by cukier się trochę rozpuscił. Wrzucić 4 żóltka, 1,5 szklanki mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 4 łyżki oleju. Wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto jest bardzo pulchne i zawsze wychodzi. Robię to ciasto zawsze jak mam go przełożyć na gorąco makiem lub serem. Więc nie ma znaczenia kiedy wyjmiesz z piekarnika. Na bazie tego ciasta robię też torty gdy spodziewam się nagłych gości i zależy mi żeby ciasto na 100% się udało, bo nie będę miała czasu na ponowne pieczenie czegoś innego. Spróbuj! Ja zapewniam, że ono Ci wyjdzie. SMACZNEGO ABA
bardzo lubie robic torty niestety nie wychodza mi bszkopty probowalam juz wiele przepisow i nigdy nie wychodza mi takie piekne puchate tzn wychodza ale po wyjeciu z piekarnika robia sie takie zbite tak wiec zamiast biszkopta stosowalam juz placuszki z tortu mikado i "biszkopt" makowy z tortu makowego a moze macie jeszcze jakis sposob na zamiane biszkopta na cos innego??
Gosia, a probowalas moze upiec biszkopt z przepisu Grzegorza? Mnie on zawsze wychodzi, a jak opada to tylko troszeczke, ale rownomiernie. No i zasady: nie otwierac w trakcie pieczenia, po upieczeniu forma z biszkoptem siedzi jeszcze troche w piekarniku, albo zaraz wyciagnac i przewrocic "do gory nogami" razem z forma i ustawic na czterech kubkach itd.
http://wielkiezarcie.com/przepis11909.html albo ten wedlug mnie jest swietny, bardzo ladnie mi sie upiekl i fajnie wyglada z ta czekolada
Małgosiu nie zrażaj się do biszkoptów, ja też zawsze miałam z tym problem, jak odkryłam przepis Glumandy http://wielkiezarcie.com/przepis23617.html też jest kilka placków, które można śmiało wykorzystać do tortów, pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/przepis10294.html z tego przepisu zawsze mi biszkopt wychodzi, dostałam go wiele lat temu od znajomej, polecam
http://wielkiezarcie.com/przepis21977.html
Ten biszkopt zawsze mi wychodzi i nie jest pracochlonny ;)
A jesli nie chcesz piec mozesz kupic gotowe biszkopty w supoermarketach lub biszkopciki czy herbatniki, zalezy jakie ciasto chcesz wykonac ;)
dziekuje wam bardzo dziewczynki przepisy juz sie drukuja bede sukcesywnie wyprobowywac
Małgosiu nie zniechecaj się tak szybko. Początki nieraz bywają trudne.
Ja często robię biszkopt niezawodny.
Nie trzeba mieć miksera.
Wystarczy 4 białka ubić trzepaczką i pod koniec wsypać szklankę cukru.
Jeszcze chwilkę ubijać, by cukier się trochę rozpuscił.
Wrzucić 4 żóltka, 1,5 szklanki mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
i 4 łyżki oleju. Wymieszać delikatnie łyżką.
Ciasto jest bardzo pulchne i zawsze wychodzi.
Robię to ciasto zawsze jak mam go przełożyć na gorąco makiem lub serem.
Więc nie ma znaczenia kiedy wyjmiesz z piekarnika.
Na bazie tego ciasta robię też torty gdy spodziewam się nagłych gości
i zależy mi żeby ciasto na 100% się udało, bo nie będę miała czasu na ponowne pieczenie czegoś innego.
Spróbuj! Ja zapewniam, że ono Ci wyjdzie.
SMACZNEGO ABA