PRZEPIS NA KOSTKĘ ALPEJSKĄ 0,5l ajerkoniaku 1 kostka masła 1 kostka margaryny (najlepiej Palma) ok.0,6kg bezików max 1 kg
Masło utrzeć na gładką masę. Dodać margarynę, utrzeć na gładką masę. Do utartego tłuszczu wlewać powoli ajerkoniak, dokładnie ucierając (można robotem lub mikserem). Do tak przygotowanej masy dodać pokruszone beziki. Należy uważać aby bezików zbytnio nie pokruszyć, wystarczy przełamać na pół. Tak przygotowaną masę wyłożyć na biszkopt kakaowy i do lodowki.
Bardzo proszę: 1. Lewym przyciskiem myszy zaznaczam (podświetlam) adres pod którym znajduje się przepis. 2. Naciskam prawy przycisk myszy i wybieram polecenie "kopiuj" 3. Wracam na stronę, gdzie chcę ten adres zamieścić. 4. Znowu prawy myszy i polecenie: "wklej". Wot wsio :))
albo to http://wielkiezarcie.com/przepis7627.html. Planuję go teraz troche zmodyfikować -dół orzechowy lub migdałowy, jak w przepisie, bez przekrajania, do tego wykorzystać wafelki z przepisu kirii, masę budyniową zastapić jogutowo-śmietanową (z kawą oczywiście). No i górę z adwokata.
witam upiekłam juz biszkopt teraz szukam jakiegoś przepisu na krem , zeby potrzebny byl adwokat , adwokatowca juz robilam , macie jeszcze jakies przepisy ?
olusia, rafaello z adwokatem, niestety nie umiem podać strony ani zniebieszczyć
http://wielkiezarcie.com/przepis26860.html Rafaello z adwokate.
PRZEPIS NA KOSTKĘ ALPEJSKĄ
0,5l ajerkoniaku
1 kostka masła
1 kostka margaryny (najlepiej Palma)
ok.0,6kg bezików max 1 kg
Masło utrzeć na gładką masę. Dodać margarynę, utrzeć na gładką masę. Do utartego tłuszczu wlewać powoli ajerkoniak, dokładnie ucierając (można robotem lub mikserem).
Do tak przygotowanej masy dodać pokruszone beziki. Należy uważać aby bezików zbytnio nie pokruszyć, wystarczy przełamać na pół.
Tak przygotowaną masę wyłożyć na biszkopt kakaowy i do lodowki.
Przepis ze stronki http://www.kafeteria.pl/
Dzięki Dorotko za adres i zniebieszczenie, jakbyś jeszcze podpowiedziala jak to się robi, byłabym wdzięczna.
Bardzo proszę:
1. Lewym przyciskiem myszy zaznaczam (podświetlam) adres pod którym znajduje się przepis.
2. Naciskam prawy przycisk myszy i wybieram polecenie "kopiuj"
3. Wracam na stronę, gdzie chcę ten adres zamieścić.
4. Znowu prawy myszy i polecenie: "wklej". Wot wsio :))
Dzięki, będę probować:)
adres dodało, ale nie zniebieszczyło....
http://wielkiezarcie.com/przepis13119.html
A ja mam taki przepis : http://wielkiezarcie.com/przepis26792.html. Może się przyda :).
U mnie jest na taki tort: http://wielkiezarcie.com/przepis27448.html
albo to http://wielkiezarcie.com/przepis7627.html. Planuję go teraz troche zmodyfikować -dół orzechowy lub migdałowy, jak w przepisie, bez przekrajania, do tego wykorzystać wafelki z przepisu kirii, masę budyniową zastapić jogutowo-śmietanową (z kawą oczywiście). No i górę z adwokata.