Proponuję taką o to sałatkę:1 sałata lodowa,1 pomidor,20 dag sera feta,1 ogórek zielony,po 1 papryce zielonej,żółtej i czerwonej,10 dag orzechów pinii(mogą byc też włoskie),1 cebulka czerwona,10 czarnych oliwek,groszek zielony,kukurydza,zioła prowansalskie.Sałatę poszarpac,warzywa pokkroic w kostkę,orzechy pokruszyc,ser feta pokroic w sporą kosteczkę,cebulę w piórka,dodac oliwki,zioła prowansalskie,groszek i kukurydzę.Całosc zalac sosem vinegret.Smacznego!
Polecam tą sałatkę http://wielkiezarcie.com/przepis18280.html . Dla mnie to połączenie składników, z których osobno nie wszystkie lubię, do tego kombinacja, na którą sama bym się nie odważyła - jak usłyszałam składniki, byłam przekonana, że do siebie nie pasują i że to nie będzie zjadliwe. W każdym razie niebo w gębie.
Bardzo, bardzo proszę Was o pomoc- potrzebuję przepis na sałatkę a kompletnie nie mam pomysłu. Musi być dobra i bez majonezu. Proszę doradźcie coś:(
Polecam tą sałatkę http://wielkiezarcie.com/przepis18280.html . Dla mnie to połączenie składników, z których osobno nie wszystkie lubię, do tego kombinacja, na którą sama bym się nie odważyła - jak usłyszałam składniki, byłam przekonana, że do siebie nie pasują i że to nie będzie zjadliwe. W każdym razie niebo w gębie.
Ta też jest pycha http://wielkiezarcie.com/przepis20139.html. Muszę przekonać męża, aby nakarmił kulawą żonę. Ale sobie smaka narobiłam...
http://wielkiezarcie.com/przepis19575.html - to moja propozycja..
Moja propozycja to salatka z grochow -smaczna i kolorowa.
1 puszka grochu wloskiego
1 puszka czerwonego grochu
1 puszka czarnego grochu
1 puszka kukurydzy
1/2 szkl posiekanej czerwonej cebuli
1 posiekana czerwona papryka
1/2 szkl posiekanego selera naciowego
1/2 szkl posiekanej bazylii
1 zabek rozgniecionego czosnku
Wszystko razem wymieszac.
ok.1/2 szkl czerwonego octu winnego
1/3 szkl oleju
1 lyzka musztardy Dijon
sol i pieprz do smaku
Powyzsze takze wymieszac i dodac do wymieszanych grochow wymieszac powtornie.
Jezeli nie ma bazyli dac posiekana zielona pietruszke.
jezeli ktos woli bardziej pikantnie dodac 1/2 lyzeczki sosu paprykowego.
Ja zawsze odcedzam grochy i przeplukuje woda.
Salatke mozna zrobic dzien wczesniej bo wskazane jest zeby wszystkie produkty sie "przegryzly"
Polecam.
Pozdrawiam.Maria