Forum

Gawędy o jedzeniu

Baby, ach te baby ..... swiateczne znaczy sie :))))

• Autor: luckystar Data: 2008-03-06 00:24:07

Dawno juz nie bylo zadnej "zbiorowej" akcji i tak sobie pomyslalam, ze skoro ida Swieta Wielkanocne, to chyba mozemy zorganizowac wspolne pieczenie Bab Wielkanocnych..... Nie jestem zadna specjalistka, wiec chetnie podpatrze jakies pomysly.... Dlatego wlasnie otwieram watek teraz, zebysmy mogly jeszcze wykorzystac czas na podzielenie sie pomyslami, uwagami ....slowem doswiadczeniem :)))
    Pamietam moja mama kiedys dawno piekla babke drozdzowa parzona (oczywiscie nie mam pojecia jak to robic) moze ktoras z Was ma przepis??? Widzialam Jamaica ma przepis na babe parzona ale na proszku, tez brzmi wspaniale, ale chetnie zrobilabym te drozdzowa (lo jejku, co ja gadam, nigdy w zyciu nie robilam drozdzowego !!!) raz kozie smierc ;)) zrobie :)))) Moze upieke cos na niedziele Palmowa, albo moze ..... nie wiem, nie mam pomyslu, bo tak naprawde to nie powinnam piec poza swietami .... ach niech sie dzieje wola .... myslec bede potem :)))) Zapraszam serdecznie do wspolnego "babowania", "babkowania" (???) :)))

• Autor: Bodek Data: 2008-03-06 02:05:53

he..... baby???
    a faceci
    hmmm....... na

albo na ?????

pozdr...

• Autor: kokliko Data: 2008-03-06 02:45:23

BLAGAM: jestem za! Nigdy, przenigdy nie udalo mi sie ciasto
    drozdzowe, nawet tzw topielec nie wyplynal na wierzch, ale skora jestem
    do dalszych (latwych!!!!) eksperymentow.
    W zamian chetnie podziele sie przepisami na dziesiatki mazurkow.

• Autor: piter Data: 2008-03-06 08:33:51

..........ufffffffff te BABY ,zastanawiam sie czy życie bez kobiet miało by sens czy jednak nie , a więc co wy nato ?

• Autor: luckystar Data: 2008-03-06 13:07:27

Bodek, no to zeby Cie uknontentowac, jak napisala Kokliko w innym watku, i zeby bylo "po sprawiedliwosci", jak mawiala moja Babcia to ja moja Babe nazwe Chlop - tylko zapowiadam z gory, ze to bedzie ta drozdzowka, do ktorej sie pierwszy raz w zyciu chce przymierzyc :))) wiec jak ten "chlop" wyjdzie nieudany..... to zeby nie bylo pretensji ;))))

• Autor: Bodek Data: 2008-03-06 16:02:00

powinno ci sie udac z chlopem:)
    ale...
    ja pisalem o tym :

> moze ktoras z Was ma przepis???

wiec zapytalas bab :) dlatego sie martwilem o facetow:) hehehehe
    pozdr...

• Autor: MonikaK Data: 2008-03-06 09:28:58

Bardzo chętnie przyłączę się do "babkowania". Wczoraj zamówiłam formę silikonową do babki z kominem, mam nadzieję, że dobrze spełni swoje zadanie. Wiem, że napewno upiekę w niej babkę pomarańczową, któraą uwielbiam i która zawsze wychodzi http://wielkiezarcie.com/przepis14948.html i babkę cytrynową Alidab http://wielkiezarcie.com/przepis21640.html. Co do reszty to myślę, że znajdę tutaj jakieś inspiracje,

Przejdź do pełnej wersji serwisu