Forum

Kuchenne porady

Co z białkami...?

  • Autor: Patrycja0 Data: 2008-03-25 11:16:22

    Kochani, zostało mi sporo białek po świątecznych wypiekach...Może macie pomysł, co z nimi zrobić? Miałam je zamiar zamrozić, ale pomyślałam sobie, że może wykorzystam je w inny sposób? Pomóżcie...:)

  • Autor: Patrycja0 Data: 2008-03-25 11:21:11

    Przypomniało mi się, że jest znalazłam tu kiedys taki przepis:
    http://wielkiezarcie.com/przepis25849.html
    Skorzystam z niego, ale białek mam dużo więcej niż w tym przepisie, więc potrzebuję jeszcze czegoś innego...
    Pozdrawiam

  • Autor: asiek32 Data: 2008-03-25 11:25:57

    Polecam sernik alidab wielkiezarcie.com/przepis21639.html
    Naprawdę wart jest wypróbowania.

  • Autor: 3wcia Data: 2008-03-25 11:38:36

    Ja również dołączam się do pytania. Zostało mi po świętach 20 białek, a po tym wielkanconym obżarstwie nikt już nie może patrzeć na jedzenie. Potrzebuję więc przepis na coś co można dłużej przechowywać.
    Albo może zamrożę te białka, tylko czy potem takie rozmrożone dają się ubić na pianę?
    Pozdrawiam

  • Autor: asiek32 Data: 2008-03-25 11:47:13

    Rozmrożone białka dają się ubić na pianę. Z takich właśnie piekłam sernik, o którym pisałam wyżej

  • Autor: Kry Data: 2008-03-25 11:46:55

    http://wielkiezarcie.com/przepis17209.html

  • Autor: Dorotaxx Data: 2008-03-25 11:58:23

    Patrycjo polecam bezy basi19 http://wielkiezarcie.com/przepis13126.html zawsze je robie kiedy zostają mi białka . Pozdrawiam

  • Autor: stefcia Data: 2008-03-25 12:49:06

    pieklam na święta,jest smaczniutkie http://wielkiezarcie.com/przepis30812.html polecam

  • Autor: Patrycja0 Data: 2008-03-25 17:34:45

    Dziękuję za wszystkie przepisy - białka zużyte do "Ciasta makowo-kokosowego 2"i po problemie :-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu