Forum

Kuchenne porady

Co jeszcze???

  • Autor: Izuś Data: 2008-03-30 13:18:56

    W sobotę mam gości (Młodego chrzestny z małżonką i Starszym-od naszego- Młodym). Wiem,że będzie barszcz czerwony i parówki w cieście drożdżowym( z Naszej stronki) i bigos (małżonka robi bardzo dobry, więc mój będzie lepszy ). Potrzebuję pomysłu na 3 ciepłe danie (chciałam zrobić kurczaka w cieście francuskim, ale Najlepszy z Mężów stwierdził,że nie może już patrzeć na ciasto francuskie) i teraz mam totalną pustkę. POMOCY!!!! Z góry buziam, miziam itd.itd.

  • Autor: nadia Data: 2008-03-30 13:27:51

    A moze kurczak bez ciasta francuskiego, praktycznie sam sie piecze a przy okazji jakie zapachy...
    http://wielkiezarcie.com/przepis22225.html

  • Autor: Ave Data: 2008-03-30 14:06:55

    skrzydełka nadziewane http://wielkiezarcie.com/przepis28588.html , naprawde nic trudnego :)

  • Autor: Izuś Data: 2008-03-30 17:59:32

    Ave, przewróciłas mnie tym,,nic trudnego". Ja koło tego przepisu dopiero chodzę (wiesz, wyciaganie kości to juz mi sie nawet przyśniło). Chyba jeszcze nie jestem gotowa. Muszę najpierw wypróbować na swoich (jak spitolę, to wstyd będzie mniejszy).Buziaki.

  • Autor: aga1828 Data: 2008-03-30 15:06:53

    TYLKO I WYłąCZNIE KURCZAK W PORACH http://wielkiezarcie.com/przepis20025.html  piersi kurczaka zapiekane na porach ,tylko dodaj do majonezu trochę śmietany ,palce lizać, w kółko to robię, każdych znajomych tym karmię ostatnio i wszyscy się zajadają!

  • Autor: mary50 Data: 2008-03-30 15:50:59

    Proponuje kuraczaka w miodzie i musztardzie.
    Wymieszaj miod z musztarda /proporcja wg.uznania/
    Porcje kurczaka/nozki,piersi/obtoczyc .Wskazane jest aby mieso bylo 2 godziny w takiej mieszance.
    Przelozyc na brytfanke,przykryc foli i piec ok.1/2godz .Potem odkryc i dookola dac cwiartki jablek/trardych / i piec jeszcze 1/2 godz.Mozna podlac winem lub jezeli malo "sosu"woda.
    Uwaga! miesa nie solic i niczym nie doprawiac .Jest bardzo dobre.

  • Autor: smakosia Data: 2008-03-30 20:49:59

    A może to: http://wielkiezarcie.com/przepis11683.html (schab można zastąpić kurczakiem)

  • Autor: Ave Data: 2008-03-31 11:05:22

    http://wielkiezarcie.com/przepis11683.html i na czerwono :)

  • Autor: Ave Data: 2008-03-31 11:07:54

    albo forszmak Bodka, wcinałam w Krakowie na spotkaniu, mniam, mniam http://wielkiezarcie.com/przepis21874.html

  • Autor: Izuś Data: 2008-04-01 12:06:50

    Bardzo Wam dziękuję za pomysły. Na tą (-tę?) imprezę wybrałam schab wg przepisu Smakosi, ale wszystkie przepisy wypróbuję. Skrzydełka wg Ave- to na rocznicę ślubu, jak nie wyjdą idealne, to się światło przygasi, będzie romantycznie przy świeczkach (chodzi mi o ich wygląd- znając moje zdolności- bo we wspaniały smak nie wątpię. Jeszcze raz dzięki- Iza

Przejdź do pełnej wersji serwisu