Jestem w posiadaniu kilku karkówek i schabów i poszukuję przepisów na jakieś pieczenie ,które można spożywać na zimno do chleba ,ale też interesują mnie przepisy na inne pieczyste,również dania np obiadowe .Może ma ktoś jakieś ciekawe ,wypróbowane przepisy?
Jeśli chodzi o mięso typu "pieczeń do chleba", to ja robię je zwykle w rękawie. Dzień wcześniej przyprawiam ulubionymi ziołami np. majerankiem (duża ilość), solą i pieprzem. Inna wersja to sól,pieprz, kminek mielony i słodka papryka. Ostatnio dostałam świerzy rozmaryn więc piekłam z tymi aromatycznymi igiełkami w roli głównej :-). Schab oczywiście można nadziewać (robiąc długim nożem przez środek dziurę) suszonymi śliwkami albo suszonymi morelami lub na przemian jednym i drugim. Jestem zwolenniczką pieczenia w rękawie więc proponuję pieczenie kawałka mięsa również do obiadu i porcjowanie dopiero po wyjęciu z piekarnika. Można wtedy dodać owoce np.kawałki pomarańczy, ananasa, jabłka itp. Świetnie też może smakować schab pokrojony w wąskie paski i przez godzinę marynowany w sosie sojowym. W miedzy czasie smażysz cebulę i dodajesz do niej cząstki obranego jabłka. Odstawiasz na bok i osobno smażysz mięso. Potem wszystko łączysz, doprawiasz pieprzem,solą i dużą ilością majeranku. Smakuje rewelacyjnie. Jak ktoś lubi można dodać śmietany (ja wolę bez).
Wczoraj zapomniałam a dziś polecam jeszcze jak najbardziej smaczną pieczeń, która praktycznie sama się robi i jest wyśmienita i soczysta http://wielkiezarcie.com/przepis26173.html
Jestem w posiadaniu kilku karkówek i schabów i poszukuję przepisów na jakieś pieczenie ,które można spożywać na zimno do chleba ,ale też interesują mnie przepisy na inne pieczyste,również dania np obiadowe .Może ma ktoś jakieś ciekawe ,wypróbowane przepisy?
Coś obiadowego (można zrobić np.dzień wcześniej) : http://wielkiezarcie.com/przepis11683.html
Jeśli chodzi o mięso typu "pieczeń do chleba", to ja robię je zwykle w rękawie. Dzień wcześniej przyprawiam ulubionymi ziołami np. majerankiem (duża ilość), solą i pieprzem. Inna wersja to sól,pieprz, kminek mielony i słodka papryka. Ostatnio dostałam świerzy rozmaryn więc piekłam z tymi aromatycznymi igiełkami w roli głównej :-). Schab oczywiście można nadziewać (robiąc długim nożem przez środek dziurę) suszonymi śliwkami albo suszonymi morelami lub na przemian jednym i drugim. Jestem zwolenniczką pieczenia w rękawie więc proponuję pieczenie kawałka mięsa również do obiadu i porcjowanie dopiero po wyjęciu z piekarnika. Można wtedy dodać owoce np.kawałki pomarańczy, ananasa, jabłka itp. Świetnie też może smakować schab pokrojony w wąskie paski i przez godzinę marynowany w sosie sojowym. W miedzy czasie smażysz cebulę i dodajesz do niej cząstki obranego jabłka. Odstawiasz na bok i osobno smażysz mięso. Potem wszystko łączysz, doprawiasz pieprzem,solą i dużą ilością majeranku. Smakuje rewelacyjnie. Jak ktoś lubi można dodać śmietany (ja wolę bez).
Świetny pomysł !
Na niebiesko go http://wielkiezarcie.com/przepis11683.html
Paola, dziękuję za "zniebieszczenie" :-)
Tu jest świetny przepis http://wielkiezarcie.com/przepis17172.html
I jeszcze http://wielkiezarcie.com/przepis7604.html
ja polecam schab pod musztardową kołderką wg przepisu aleez można i na zimno i na obiadek.
http://wielkiezarcie.com/przepis31963.html polecam, robi się prawie bez naszego udziału :)
Wczoraj zapomniałam a dziś polecam jeszcze jak najbardziej smaczną pieczeń, która praktycznie sama się robi i jest wyśmienita i soczysta http://wielkiezarcie.com/przepis26173.html
Na niebiesko! http://wielkiezarcie.com/przepis26173.html