Forum

Kuchenne porady

pieczenie do chleba

  • Autor: stefcia Data: 2008-06-22 16:07:13

    Jestem w posiadaniu kilku karkówek i schabów i poszukuję przepisów na jakieś pieczenie ,które można spożywać na zimno do chleba ,ale też interesują mnie przepisy na inne pieczyste,również dania np obiadowe .Może ma ktoś jakieś ciekawe ,wypróbowane przepisy?

  • Autor: smakosia Data: 2008-06-22 16:21:55

    Coś obiadowego (można zrobić np.dzień wcześniej) : http://wielkiezarcie.com/przepis11683.html

  • Autor: smakosia Data: 2008-06-22 16:33:18

    Jeśli chodzi o mięso typu "pieczeń do chleba", to ja robię je zwykle w rękawie. Dzień wcześniej przyprawiam ulubionymi ziołami np. majerankiem (duża ilość), solą i pieprzem. Inna wersja to sól,pieprz, kminek mielony i słodka papryka. Ostatnio dostałam świerzy rozmaryn więc piekłam z tymi aromatycznymi igiełkami w roli głównej :-). Schab oczywiście można nadziewać (robiąc długim nożem przez środek dziurę) suszonymi śliwkami albo suszonymi morelami lub na przemian jednym i drugim. Jestem zwolenniczką pieczenia w rękawie więc proponuję pieczenie kawałka mięsa również do obiadu i porcjowanie dopiero po wyjęciu z piekarnika. Można wtedy dodać owoce np.kawałki pomarańczy, ananasa, jabłka itp. Świetnie też może smakować schab pokrojony w wąskie paski i przez godzinę marynowany w sosie sojowym. W miedzy czasie smażysz cebulę i dodajesz do niej cząstki obranego jabłka. Odstawiasz na bok i osobno smażysz mięso. Potem wszystko łączysz, doprawiasz pieprzem,solą i dużą ilością majeranku. Smakuje rewelacyjnie. Jak ktoś lubi można dodać śmietany (ja wolę bez).

  • Autor: Paola_r Data: 2008-06-22 17:22:04

    Świetny pomysł !
    Na niebiesko go http://wielkiezarcie.com/przepis11683.html

  • Autor: smakosia Data: 2008-06-22 17:25:45

    Paola, dziękuję za "zniebieszczenie" :-)

  • Autor: jema4 Data: 2008-06-22 17:27:09

    Tu jest świetny przepis http://wielkiezarcie.com/przepis17172.html

  • Autor: jema4 Data: 2008-06-22 17:31:18

    I jeszcze http://wielkiezarcie.com/przepis7604.html

  • Autor: renataz36 Data: 2008-06-22 17:45:22

    ja polecam schab pod musztardową kołderką wg przepisu aleez można i na zimno i na obiadek.

  • Autor: stefcia Data: 2008-06-22 19:01:10

    Bardzo Wam dziewdzyny dziękuję,supur przepisy wypróbuje wszystkie ,choć nie na raz.DZIĘKI

  • Autor: till Data: 2008-06-22 20:00:28

    http://wielkiezarcie.com/przepis31963.html polecam, robi się prawie bez naszego udziału :)

  • Autor: renataz36 Data: 2008-06-23 08:50:46

    Wczoraj zapomniałam a dziś polecam jeszcze jak najbardziej smaczną pieczeń, która praktycznie sama się robi i jest wyśmienita i soczysta http://wielkiezarcie.com/przepis26173.html

  • Autor: smakosia Data: 2008-06-23 09:19:01

    Na niebiesko! http://wielkiezarcie.com/przepis26173.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu