Jest już wątek o obiadach (mój ulubiony), o śniadaniach to może zaczniemy wątek co jemy na kolacje? Ja dzisiaj zrobiłam pastę z tuńczyka wg przepisu Wkn oraz parówki w sosie pomidorowym, chlebek i herbatka z cytryna :)
U mnie beda kanapki z serkiem, wedlinka i pomidorem. Do tego do podjedzenia salatka z pomidorka i ogorka. Synus pewnie zazyczy sobie chleb z nutella ale jak go znam uda sie go przekonac do czegos innego.
Ja miałam miseczkę kukurydzianki z brokułem, zieloną papryką, koperkiem, pieczarkami, kilkoma przyprawami (nawet nie pamiętam, co sypałam, ale sporo tego było =='), sosem sojowym i octem ryżowym ^^ Do tego szkl. gorącej wody z plasterkiem cytryny
Biedna świnka :( Ja na kolację nie jem nic, bo sama wyglądam jak mały tucznik - Bahus wysłał mi rogale marcińskie od Gruszeckiego wielkie jak smoki wawelskie (choć to nie Kraków przecie). Są rzeczywiście wyśmienite, ale po jednym ledwo się ruszam. Są doskonałym zastępnikiem również obiadu - trzydaniowego
Sałatka gyros z fetą -rewelacja , smażone śledzie w zalewie octowej, jaja w majonezie , pomidor, ogórek świeży, kiszony, konserwowy, grzyby w pomidorach, wędlina a do "popicia" Finladia
Nic, od kilku godzin "bawie się"w robienie gołąbków, na specjalne zamówienie moich panów. Kupiłam 2 kapusty(liścia wyszły ogromne), 1,5 kg mięsa. Przed chwilą skończyłam opiekać teraz się duszą a ja sie tak obwąchałam że mam dość, Ale jutro będzie pyszny obiadek
U mnie wielka niespodzianka, w sklepie u Portugalczykow widze....mloda kapuste, nigdy w listopadzie nie zarejestrowalam takiego przypadku. Kapusta nazywa sie "czubata", albo "z wierzcholkiem" (to juz zalezy od tlumacza); No i byla mloda kapusta duszona na masle z koperkiem, do tego smakolyku rozmrozilam najprawdziwsze mielone. I bylo jak u cioci Lusi na imieninach, czyli bosko bylo.
Nie :) Pogubilam sie juz w tych watkach i obiad tu wpiasalam a potem wykasowalam, tzn wydawalo mi sie ze skasowalam ale jednak nick moj nie zniknal :) Dzisiaj na kolacje zjadlam juz pizze, oczywiscie nie cala a teraz jeszcze zamowilam hamburgera <mniam> zachciewajki :) wiem skoncze z nimi za niedlugo bo to niedzrowe :(( ale pyyyyszne :D
Ja na kolacje nic nie jadlam bo popoludniu bylam u przyjaciolki i ciagle podjadalam a to salatke jarzynowa, a to sledzie, hod-doga ktorego zrobila dzieciom a nie chcialy jesc, chlebek z pomidorkiem wiec gdy wrocilismy na kolacje do Mamuski to juz bylam najedzona haha :)
Użytkownik makusia napisał w wiadomości: > to trza Cie pozszywać Reniu
Oj ciężko Makusiu, naprawdę przesadziłam ale tak żadko jadam pierogi z serem żal było zostawić. Niestety wieczór był z głowy... tabletki i leżenie hehehehe ale jakoś się skleiłam dziś już ok
A ja dzisiaj miałam niezdrowa kolacje, ale chcialo mi sie wiec mezus pojechal i kupil :) Hamburger, frytki i deser z mcdonalda. Trudno, czasami mozna zjesc jakies dobre swinstwo :-)))
Ja nie jadam kolacji bo jadam spoznione obiado-kolacje, a powod - dlugo pracujacy i pozno wracajacy maz, no i dobra zoneczka ktora mezusiowi chce podac cieplutki swiezutki obiadek. Z racji ze wczoraj bylo miesiwo dzis bedzie zupka ogorkowa z ziemniakami i racuchy :)
Zostały z obiadu skrzydełka i piersi z kurczaka wiec zjedliśmy je z chlebkiem i sałatka http://wielkiezarcie.com/przepis30619.html i popijalismy barszczem czerwonym ktory tez został z obiadu :)
Smażyłam cebulę na maśle do pierogów... I wyżarłam całą patelnię <szok> Przypomniało mi się, ze babcia czaem tak robiła- maczała chleb w tym tłuszczu a na wierzch cebula... No nie wiem, chyba to nie było rozsądne.... ale za to jakie dobre
Właśnie mąż mi zakupił maszynkę do robienia makaronu. Żeby wypróbować jej możliwości , dziś na kolację był domowy makaron ze szpinakiem , czosnkiem i serem lazur.
W piatek parówki cienkie i sałatka z tuńczyka, w sobote chlebek z szynka i dalszy ciag sałatki z tuńczyka a dzisiaj pasta jajeczna bo jajka tylko mamy w lodowce haha
Dzisiaj na kolacje zrobie a w zasadzie juz mam podszykowane sałatka jarzynowa, sałtaka wg Wkn http://wielkiezarcie.com/przepis9.html , galaretki z drobiu (zostalo mi miesa z wczorajszego rosolu) i smażona kiełbaska drobiowa z chlebkiem i herbatka :)
Wczoraj bardzo zle sie czulam i nie zjedlam za duzo z tej kolacji wiec salatki i galaretka zostaly nam na dzisiaj a do tego chlebek z sałata i szynka oraz radycyjnie herbata :)
Wczoraj były kanapki z pasztetowa, czerwona papryka i zidelonym ogórkiem. Dzisiaj przychodza znajomi na urodziny mezusia wiec narobilam wiele pysznosci :) m. in. Renatko Twoja nowa sałatke (az mnie korci zeby juz ja zjesc bo jest z czosnkiem), kalafior w sosie koperkowym, sałatke pieczarkowa, na ciepło tacos z marchewkaw chrzanie i pekinska z czoskniem, no jeszcze sledzie i na przegryche parówki w ciescie. Reszta to jakies drobiazgi ze słoikow Wedliny kupilam bo nie chcialo mi sie nic juz czarowac haha
Dzis na kolacyje byla po 4miesiecznej nieobecnosci carbonarka mojego przepisu... A teraz zajadam niemieckie (lol) paluszki i pije Glen Grant'a on the rocks.. Zaraz ide podjadac :D
Dzisiaj roznosci :) jedna kromka z kielbasa i pomidorem, druga kromka z cieplym boczkiem, trzecia kromka z serkiem bakus morelowym, do tego oczywiscie herbata :)
Zapomniałam wpisać my jedliśmy na kolację smażoną drobiową wątróbkę, tak jak lubie, na margarynie, bez cebuli, tylko lekko posypane wegetą (po usmażeniu)
No dobra, ponieważ ze względów zdrowotnych (choć nie tylko) nie byliśmy nigdzie na sylwestra na kolację był pyszny tatar z konserwową papryką zamiast korniszonów
I my bylismy na sylwestra w domu ze wzgledu na male problemy z ciaza :(( Nawet po synka nie pojechalismy do Babci bo musze duzo odpoczywac. Na kolacje zrobilam salatke warstwowa-nowa wg Twojego Renatko przepisu i chleb z szynka.
Wczoraj przez cale popoludnie podjadalam kapuste z grochem i grzybami ze na kolacje juz nie moglam patrzec haha Dzisiaj kiełbaski na cieplo i jajka na twardo w majonezie, chlebek i herbatka :)
Chlebowe ala schabowe z serem i szynka czyli opiekany chleb w jajku z serem i szynka a do tego oczywsicie herbatka :) Synus zjadl jajko na miekko z chlebem :)
Chlebek masełko i świeże wędzone rybki, przywiozłam z wędzarni RAFA z Władysławowa, zajdam sie halubitem a mój pan łososiem, dla synów makrelka. mmmm a ten zapach... :)
Wczoraj chlebek z wedlinka, pomidorem i cebylka. Dzisiaj wielki niezdrowy pyszny hamburger oraz poprawilam sobie pysznym rosolkiem z makaronem ktory zostal z obiadu :)
Ja dzisiaj goszczę babcię po której tak lubię gotować :) Zrobiła na elegancko parówki. Było pyszne! Dwie dosyć małe parówki na bok dwa jaja na miękko i jeszcze po drugiej stronie majonez pomieszany z ketchupem. Ten kto nie próbował majonezu z ketchupem niech obowiązkowo to zrobi! Najlepiej smakuje do kabanosek na ciepło :))
U mnie wczoraj były 3 rodzaje wedlinki do wyboru oraz sałatka warstwowa - nowa Renatki, zrobiłam jej 2 miseczki i zanioslam tez sasiadce do sprobowania :D
dzisiaj piatek....spaghetti z owocami morza, czosnkiem i zielona pietruszka, dorsz panierowany w ziarnie sezamkowym i zielony groszek na parze z cytryna i oliwa, do picia biale wino
Wczoraj sałatka z pory, jajek, fasoli i papryki w majonezie i wedlina do wyboru. Dzisiaj chlebek z boczkiem i musztarda, pomidor z cebula, ser żółty, herbata.
Przyszli znajomi wiec zrobiłam buły http://wielkiezarcie.com/przepis30119.html i sałatkę z pomidorów w sosie czosnkowym do tego oczywiscie niektorzy mieli piwko a ja herbatke :)
Ja dziś próbuję robić sushi - na razie nie maki, bo jeszcze się nie czuję na siłach, ale jestem po tylu kursach teoretycznych w necie, że mam nadzieję na dobry rezultat. Napiszę o wynikach.
Kiełbasę pokroić w grubsze plastry i podsmażyć na oleju na patelni aż się zarumieni i osobnego gara włożyć. Pieczarki w talarki (lub jak sa duze to w półtalarki) pokroić i zarumienieć. W połowie duszenia dodaje cienko pokrojona cebule w paseczki. DOdaje wszystko do kiełbasy. Następnie podlewam wodą tyle zeby tłuszczu za duzo nie było. Dodaje koncentrat pomidorowy odrobine cukru (tyle żeby nie było kwaśne), troche ketchupu i do smaku papryki ostrej i słodkiej i dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Gdy mam otwarta kukurydze lub fasole to też na sam koniec dodaje. Zamiast kiełbasy daje też parówki jak mam. Gdy mam niespodziewanych gosci to czesto to robie bo przewaznie skladniki mam w lodówce. Proporcji nie podałam bo zawsze robie na oko ;) Ile czego mam w lodówce to daje :)
aaaa widzisz no toś mnie uświadomiła bo myślałam że to krople na nerwy heheh nie słyszałam o takiej odmianie, no ale też nie byłam we Włoszech :) Pozdrówka
Wczoraj bylismy na urodzinach u cioci wiec była wyzerka :) Dzisiaj planuje kiłbaske smazona z cebulka, warstwowa sałatke z tuńczyka, jajka, lodowej, zoltego sera i pomidora :)
Co to tylko ja jadam kolacje :) Dzisiaj byly pomidory w sosie czosnkowym, parówki na goraco, oraz szynka i ser zółty, no i oczywiscie chlebek i herbata
Wczoraj byly parówki na goraco z musztrda i chrzanem, chleb i herbata. Dzisiaj zrobilam juz z synusiem sałatke z tunczyka, z resztek miesa i rosołu galarete, do tego wedlinka, chlebek i herbata
Wczoraj bylismy zmeczeni wiec akos jesc nam sie nie chcialo a i obiad byl pozno wiec zjadlam z synem buleczki sniadaniowe, deser z mcdonalda (mezus mi kupil wracajac z zakupow :) Dzisiaj zrobiłam juz sałatke jajeczna z selerem w majonezie, do tego beda parówki na goraco, chlebek i herbata.
Hmmm nikt nie jada kolacji? Ja ostatnio malo jem na wieczor, bo w ciagu dnia duzo pochlaniam i potem w nocy cierpie. Ale dzis zjadlam kanapki z szynka i pomidorkiem, zielona cebulka i czosnkiem oraz herbata
Ja dziś świętuję narodziny WuŻecikam więc opycham się z Pampasem eklerami z serkiem mascarpone, bitą śmietaną oraz truskawkami Ciekawe, co wcina Anay :)
Wyjadamy z lodowki, wiec zrobilam troche potrawki z parówek, pieczarek i cebuli w sosie pomidorowym, jajka na miekko, chleb i herbata. A teraz wcinam ciasto orzechowe z kremem ktore kupilam (niestety) w cukierni :)
Mąż pojechał po ciepłe bułeczki wiec zrobie zaraz z nich pyszne kanapeczki wiosenne z szynka, pomidorkiem, cebulka, sałata i ogorkiem zielonym, do tego oczywiscie herbata z cytryna bo wymarzlam na placu zabaw
Kanapki z margaryną, białym serem własnej roboty z gulaszem angielskim z pomidorem i cebulą sola i pieprzem. Herbata saga do tego z sokiem malinowym i cukrem.
To super. Ja dziś kubek kakao. Nie pamiętam kiedy ostatni raz piłam i pół kromki z pasztetem i pół kromki z margaryną. Nie byłam mocno głodna bo na obiad jadłam pizze.
Każdego wieczoru jogurt acti regularis JOGOBELLA,choć siostra twierdzi,że są beee-sama chemia. Albo KUBUŚ z mineralną żywiecką niegazowaną... Efekty takie,że mam ponad kilo mniej na wadze...
Jest już wątek o obiadach (mój ulubiony), o śniadaniach to może zaczniemy wątek co jemy na kolacje?
Ja dzisiaj zrobiłam pastę z tuńczyka wg przepisu Wkn oraz parówki w sosie pomidorowym, chlebek i herbatka z cytryna :)
Zjedliśmy dzisiaj bułeczki grachamki, parówki na gorąco z domowym ketchupem w/g przepisu ekkore, i herbatkę z cytryną.:)
dla mnie surówka z pekinki , i tosty z pomidorem i ogórkiem , dla pozostałych parówki i oczywiście herbata z miodem i cytryną ( grypa w domku)
Oj już nic,właśnie najadłam się kluseczek,chyba że później jabłka tarte:)
U mnie beda kanapki z serkiem, wedlinka i pomidorem. Do tego do podjedzenia salatka z pomidorka i ogorka. Synus pewnie zazyczy sobie chleb z nutella ale jak go znam uda sie go przekonac do czegos innego.
U mnie już po kolacji, a co było -placki ziemniaczane,.herbatka z cytrynką .
Placki ziemniaczane usmażone przez przyszłą teściową :)
będzie sałatka jarzynowa ( uwielbiam)
U mnie paczka krówek . Udało mi się dorwać te ciągnące.
szalona :)
... krowa?
Przepraszam, ale chyba znów mam objawy głupawki forumowej - obiecuję, że do jutra przejdzie
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> ... krowa? Przepraszam, ale chyba znów mam objawy głupawki forumowej -
> obiecuję, że do jutra przejdzie
nie nie!! niech nie przechodzi :)) ( a miałam nic nie pisać dzisiaj :)
Z tego, co zrozumiałam, to...ciągnąca.....:)))
No bo się za nią biedną ciągnie ta wścieklizna latami
Wczoraj szybka kolacja kanapki z serkiem bakus i ciasto. Dzisiaj bedzie sałatka gyros z czosnkiem wg przepisu Renataz36 i wedlina do wyboru :)
pizza z szynką , własnej roboty:)
sałatka z pomidorów i ogórka i placuszki z kurczaka od obiadu
Na kolacje pozwalam sobie tylko w weekendy- dziś bułeczki zapekane z serkiem i wędliną+ sałatka jarzynowa
Chleb z szynka i tależ rosołu z ryzem :-))) nietypowa kolacja ale ja uwielbiam rosół ! ! ! ! :-)))
makrela opiekana z zalewy i bułka razowa z masłem
Duze niezdrowe i pyyyszniutkie hamburgery :-))) Dla synka chleb z miodem :-)))
resztę łososia... mniam mniaaammmm
o rany, ja nie jadam kolacji od lat (a i tak opona się zrobiła) i to może błąd?
langosze z sosem czosnkowym
Dzisiaj chlebowe a'la schabowe z szynka i serem żóltym :)
Dzisiaj sałatka owocowa.
Wczoraj była sałatka z makreli wędzonej, a na dziś parówki na gorąco
Jajka na twardo z majonezem i parówki z serem :)
krokiety z kapustą i grzybami , do tego pyszny kiszony barszczyk ;)
kanapka z własnym salcesonem
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> kanapka z własnym salcesonemBahus
o matulu Bahusie
Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
> Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > kanapka z własnym salcesonemBahuso
> matulu Bahusie
Znaczy się zrobiony moimi ręcami i palcyma przy udziale (zasadniczym) świnki.
Bahus
Biedna świnka :(
Ja na kolację nie jem nic, bo sama wyglądam jak mały tucznik - Bahus wysłał mi rogale marcińskie od Gruszeckiego wielkie jak smoki wawelskie (choć to nie Kraków przecie). Są rzeczywiście wyśmienite, ale po jednym ledwo się ruszam. Są doskonałym zastępnikiem również obiadu - trzydaniowego
mniam mniam :)
Sałatka gyros z fetą -rewelacja , smażone śledzie w zalewie octowej, jaja w majonezie , pomidor, ogórek świeży, kiszony, konserwowy, grzyby w pomidorach, wędlina a do "popicia" Finladia
sałatka z pomidorów i biały ser , oczywiscie grzanki:)
Wczoraj jedlismy kanapki z wedlinka (rozne rodzaje) i pomidorem
nie wiem , idziemy na wcześniejsze Andrzejki , więc będzie coś dobrego :))
Sałatka z tuńczyka i "na winie", franfruterki i herbata :)
Nic, od kilku godzin "bawie się"w robienie gołąbków, na specjalne zamówienie moich panów. Kupiłam 2 kapusty(liścia wyszły ogromne), 1,5 kg mięsa. Przed chwilą skończyłam opiekać teraz się duszą a ja sie tak obwąchałam że mam dość, Ale jutro będzie pyszny obiadek
No i byla mloda kapusta duszona na masle z koperkiem, do tego smakolyku rozmrozilam najprawdziwsze mielone. I bylo jak u cioci Lusi na imieninach, czyli bosko bylo.
Piszczałko to znaczy że ...."nic" hehehehe
Użytkownik piszczalka napisał w wiadomości:
>
Nie :) Pogubilam sie juz w tych watkach i obiad tu wpiasalam a potem wykasowalam, tzn wydawalo mi sie ze skasowalam ale jednak nick moj nie zniknal :)
Dzisiaj na kolacje zjadlam juz pizze, oczywiscie nie cala a teraz jeszcze zamowilam hamburgera <mniam> zachciewajki :) wiem skoncze z nimi za niedlugo bo to niedzrowe :(( ale pyyyyszne :D
haha a my dzisiaj skusilismy sie na kebaba :))
Chyba pora na przedświąteczną diete... dziś 1 kromeczka z masłem i pomidorkiem
Kupiłam już produkty i planuje buły zapiekane by Grzankos
sałatka owocowa i kawałek drożdżówki z serem :)
Dziś tylko przekąska, płatki ryżowe (z Lidla) z nutellą
To co wczoraj czyli buły zapiekane by Grzankos http://wielkiezarcie.com/przepis30119.html
wczoraj była kawa zbożowa i grzanki z masłem
kiełbaska śląska z wody i chlebek z pomidorem i cebulką, herbatka
krokiet z barszczem
Ja na kolacje nic nie jadlam bo popoludniu bylam u przyjaciolki i ciagle podjadalam a to salatke jarzynowa, a to sledzie, hod-doga ktorego zrobila dzieciom a nie chcialy jesc, chlebek z pomidorkiem wiec gdy wrocilismy na kolacje do Mamuski to juz bylam najedzona haha :)
Ja też nic, obżarłam się na obiad pierogów aż pękłam:)
to trza Cie pozszywać Reniu
Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
> to trza Cie pozszywać Reniu
Oj ciężko Makusiu, naprawdę przesadziłam ale tak żadko jadam pierogi z serem żal było zostawić. Niestety wieczór był z głowy... tabletki i leżenie hehehehe ale jakoś się skleiłam dziś już ok
sałatka , dzisiaj wymyślona , pyszna :)
Kiełbasa smazona i sałatka z tuńczyka oraz herbatka :)
filety z makreli opiekane w occie, mniam, i herbatka owocowa
pierogi z miesem i kapusta <mniam> babcia mi zrobiła na zyczenie :)
Kulebiak z kiszoną kapustą, grzybami i orzechami w cieście francuskim
Moja kochanie właśnie robi dla nas talarki... a miałam się odchudzać hm
A ja dzisiaj miałam niezdrowa kolacje, ale chcialo mi sie wiec mezus pojechal i kupil :) Hamburger, frytki i deser z mcdonalda. Trudno, czasami mozna zjesc jakies dobre swinstwo :-)))
Kanapki z szynka, jajkiem na twardo z majonezem i pomidorkiem z cebulka, do tego oczywsicie herbatka :)
Ja nie jadam kolacji bo jadam spoznione obiado-kolacje, a powod - dlugo pracujacy i pozno wracajacy maz, no i dobra zoneczka ktora mezusiowi chce podac cieplutki swiezutki obiadek. Z racji ze wczoraj bylo miesiwo dzis bedzie zupka ogorkowa z ziemniakami i racuchy :)
wczoraj było leczo, a dzisiaj planuję jajecznicę
Smażyłam cebulę na maśle do pierogów... I wyżarłam całą patelnię <szok> Przypomniało mi się, ze babcia czaem tak robiła- maczała chleb w tym tłuszczu a na wierzch cebula...
No nie wiem, chyba to nie było rozsądne.... ale za to jakie dobre
Ja znowu mialam smaka na mcdonalda i maz pojechal i kupil :((
To była ostatnia zachcianka na mcdonalda bo mi niedobrze po nim fuj :((
A ja miałam pisać że dobrego masz mężusia (albo blisko MCdonalda) :) ale masz rację, każdemu się kiedyś przeje
Mam dobrego mezusia i mcdonalda blisko :)
ha , pewnie ze dobre:)) na zdrowie Aguś , nic Ci nie zaszkodzi:)
no...
mnie nie zaszkodzi
Kisiel z kawałkami truskawek :)
dzisiaj zrobiłam pizze z mąki razowej , kapitalna:))
Właśnie mąż mi zakupił maszynkę do robienia makaronu. Żeby wypróbować jej możliwości , dziś na kolację był domowy makaron ze szpinakiem , czosnkiem i serem lazur.
Parówki na gorąco, sałatka kalafiorowa z zielonym ogórkiem, sałatka z ogórków kiszonych i cebulki ktora zostala z obiadu jeszcze i chlebek :)
fasolka po bretońsku choć nie wiem czy to rozsądne...w pięć osób na dwóch pokojach?
Użytkownik marcia33 napisał w wiadomości:
> fasolka po bretońsku choć nie wiem czy to rozsądne...w pięć osób na dwóch
> pokojach?
no ja też nie wiem
u nas wczoraj były kanapeczki z żółtym serem i kawa zbożowa
Kruche łamańce z makiem.
Biale wino i tabletka przeciwbolowa :(
Czyli antidotum na kruchą makówkę, złamaną przez bóle - oj, ale wyszło
dzisiaj imprezka wiec pewnie coś pysznego:))
W piatek parówki cienkie i sałatka z tuńczyka, w sobote chlebek z szynka i dalszy ciag sałatki z tuńczyka a dzisiaj pasta jajeczna bo jajka tylko mamy w lodowce haha
Kanapki z szynka i czerwona papryka oraz herbatka
chleb pieczony w jajku i herbatka:)
a nie jajko w chlebie?:-)
wczoraj paluszki rybne , a dzisiaj zobaczymy:)
Dzisiaj na kolacje zrobie a w zasadzie juz mam podszykowane sałatka jarzynowa, sałtaka wg Wkn http://wielkiezarcie.com/przepis9.html , galaretki z drobiu (zostalo mi miesa z wczorajszego rosolu) i smażona kiełbaska drobiowa z chlebkiem i herbatka :)
Wczoraj bardzo zle sie czulam i nie zjedlam za duzo z tej kolacji wiec salatki i galaretka zostaly nam na dzisiaj a do tego chlebek z sałata i szynka oraz radycyjnie herbata :)
dzisiaj była makrela wędzona dla mnie , dla reszty kabanosy i chlebek
Chleb z pomidorem i cebula oraz herbatka :) Synus zjadl jajko na miekko :)
wczoraj jedliśmy w drodze , i spałaczowaliśmy krokiety z barszczem , dzisiaj sałatka z pory i bagietka
Wczoraj były kanapki z pasztetowa, czerwona papryka i zidelonym ogórkiem.
Dzisiaj przychodza znajomi na urodziny mezusia wiec narobilam wiele pysznosci :) m. in. Renatko Twoja nowa sałatke (az mnie korci zeby juz ja zjesc bo jest z czosnkiem), kalafior w sosie koperkowym, sałatke pieczarkowa, na ciepło tacos z marchewkaw chrzanie i pekinska z czoskniem, no jeszcze sledzie i na przegryche parówki w ciescie. Reszta to jakies drobiazgi ze słoikow Wedliny kupilam bo nie chcialo mi sie nic juz czarowac haha
grzanki z szynką, serem i pomidorem
Parówki na gorąco, śledzie wiejskie, galareta z kurczaka i barszcz czerwony do popicia
sałata z pomidorów i cebuli
chlebek masełko i wędzona makrela
chleb z pasztetem i barszczyk czerwony
Dzis na kolacyje byla po 4miesiecznej nieobecnosci carbonarka mojego przepisu...
A teraz zajadam niemieckie (lol) paluszki i pije Glen Grant'a on the rocks..
Zaraz ide podjadac :D
Jajecznica na boczku i herbatka :)
gulasz od obiadu :)
Kiełbasa sucha, szynka, papryka konserwowa i sledzie wiejskie, chlebek i herbatka
Dzisiaj roznosci :) jedna kromka z kielbasa i pomidorem, druga kromka z cieplym boczkiem, trzecia kromka z serkiem bakus morelowym, do tego oczywiscie herbata :)
wczoraj było jajko w sosie tatarskim
dzisiaj bedzie pizza , z salami
U mnie chlebek foccacia z dipami
Wczoraj kiełbaski na goraco i jajka na twardo w majonezie, herbata.
Dzisiaj sałatka nowa warstwowa wg przepisu Renatki, wedlina i herbata :)
jedna mandarynka:)
Tineczko czyżbyś chciała do świąt odzyskać figurę nastolatki? :))) Zjedz chociaż 3 mandarynki dziś, no i zapraszam na krupniczek
Zapomniałam wpisać my jedliśmy na kolację smażoną drobiową wątróbkę, tak jak lubie, na margarynie, bez cebuli, tylko lekko posypane wegetą (po usmażeniu)
Wczoraj załapałam sie na kolacje u przyjaciołki mamy, byly szaszłyki z ryzem :) Dzisiaj sałatka jarzynowa tylko
Białe cienkie kiełbaski duszone w przyprawie grilowej, jajka na twardo w majonezie, chleb i herbata
A dzisiaj ciiiiiiiiiiiiiisza jak makiem zasiał...
Wszyscy będą się objadać sylwestrowo, ja również. Do usłyszenia przy kolejnej kolacji :)
No dobra, ponieważ ze względów zdrowotnych (choć nie tylko) nie byliśmy nigdzie na sylwestra na kolację był pyszny tatar z konserwową papryką zamiast korniszonów
Kanapki z wedlina, ogorkiem i papryka konserwowa, herbata
Dziś idziemy na imienimy taty, przełożone Mieczysława, więc pojemy dobrych rzeczy napewno :)
Ja dzisiaj znowu zrobiłam sałatke wg Twojego Renatko przepisu, ta warstwowa-nowa, zakochalam sie chyba w niej ;) do tego wedlina i ser oraz cherbata
wedlina, sałatka z tuńczyka i na winie (czyli co sie z lodówki na winie), chleb, herbata
Kanapki ze smalcem ze skwarkami i kiszoną kapustą wczoraj i przed wczoraj jadłam na kolację.
Wczorajsza sałatka z tuńczyka i wedlina z chlebem
dzisiaj rybka po grecku
Na kolację były gofry bo pożyczyłam gofrownice i szaleliśmy :)
Parówki na gorąco z chlebem, herbata
Zrobiłam sałatkę z makreli z ogórkiem kiszonym, jajeczkiem, cebulką i majonezem
Jajecznica ze szczypiorkiem i do tego chlebek z masełkiem pychota nawet moje dziecię się zajadało.
Kanapki: chleb, masło, tarty zółty ser, szynka, jajko, majonez, czerwona papryka, pomidor, cebula mniam do tego oczywiscie herbatka
chlebek z szynkaąi żółtym serem, a do tego sałatka jarzynowa plus herbatka z cytrynką
dzisiaj zrobimy zapiekanki z pieczarkami
sok pomidorowy , ser biały i ryba na parze
Sałatka jarzynowa, chlebek i herbatka z miodem
tosty z pomidorem
Wczoraj przez cale popoludnie podjadalam kapuste z grochem i grzybami ze na kolacje juz nie moglam patrzec haha
Dzisiaj kiełbaski na cieplo i jajka na twardo w majonezie, chlebek i herbatka :)
kanapki z wędlinką, herbata z miodem
Chlebowe ala schabowe z serem i szynka czyli opiekany chleb w jajku z serem i szynka a do tego oczywsicie herbatka :) Synus zjadl jajko na miekko z chlebem :)
galaretka z kurczaka i indyka
U nas nic, ponieważ baba ziemniaczana z boczkiem będzie na późny obiad
narazie opycham sie sałatką owocową:) i to mi chyba juz wystarczy( mniam mniam)
A ja mam sałatkę Gyros warstwową z chlebem czosnkowym i herbata z cytryną. Miało byc dla gości ale nie przyszli, a co tam sama zjem.
Bardzo chętnie, bo jako jedyna w domu jem sałatki z majonezem, a tej michy chyba nie przerobie, więc zapraszam.
Super :) we dwie na pewno damy rade ;)
Makrela w oleju z jajkiem i cebulka, chleb i herbata
z obiadku zostało rybek , i zrobiłam po grecku:)
Kiełbaska duszona z cebulka, sałatka http://wielkiezarcie.com/przepis10184.html chleb i herbata :)
U mnie chleb bananowy i herbata z cytryną, dla młodzieży mleko pod różnymi postaciami.
Dzisiaj chleb z wedlina do wyboru, sałatka gyros http://wielkiezarcie.com/przepis11811.html i herbata z cytryna :)
rozmarzyłam sie .......... mniammmmmmmm
u nas sos z obiadu z chlebkiem ;))
Chleb z wedlina i sałatka z tuńczyka, herbata
sałatka z tuńczyka , bułeczki i herbata z cytryną
Kiełbaska smazona z cebulka, salatka warstwowa - nowa Renaty :) uwielbiam ja i jeszcze mi sie nie znudzila, do tego oczywiscie chlebek i herbatka :)
sałatka gyros
Jajecznica na kiełbasce, chlebek z masełkiem i herbata
nie jedliśmy dzis kolacji. Trochę już jestem głodna ale wytrzymam do rana.
Wczoraj chlebek z wedlinka, pomidorem i cebylka.
Dzisiaj wielki niezdrowy pyszny hamburger oraz poprawilam sobie pysznym rosolkiem z makaronem ktory zostal z obiadu :)
pizza na telefon :)
U mnie pasta z awokado wg eNki i biała herbata. I jabłko.
a ja z przyjaciolmi bylam na pizzy pod Panteonem i nie musialam nic gotowac :)
Ja dzisiaj goszczę babcię po której tak lubię gotować :) Zrobiła na elegancko parówki. Było pyszne! Dwie dosyć małe parówki na bok dwa jaja na miękko i jeszcze po drugiej stronie majonez pomieszany z ketchupem. Ten kto nie próbował majonezu z ketchupem niech obowiązkowo to zrobi! Najlepiej smakuje do kabanosek na ciepło :))
Potwierdzam to ulubiny dodatek moich dzieci juz od wiekow. Sami wymyslili nawet dodawali papryke i pieprz do smaku.
U mnie kolacja przygotowana przez męża i oczywiście kiełbaska na gorąco, bułki i musztarda. No i herbata z cytryną.
U mnie wczoraj były 3 rodzaje wedlinki do wyboru oraz sałatka warstwowa - nowa Renatki, zrobiłam jej 2 miseczki i zanioslam tez sasiadce do sprobowania :D
śledziki kwaśne ze słoiczka (kupne) :) aż mnie wykrzywiało hehe pycha... tylko wątroba zdycha
U mnie dziś na kolacje zaplanowana sałatka z makaronem z moich przepisów z dużą ilością czosnku, bo trzeba się jakoś kurować.
Chlebek z wedlina, sałatka http://wielkiezarcie.com/przepis.php?przepis=1995&offset=90 oraz litry herbaty z cytryna :)
dzisiaj planujemy prażonki z kefirem
Pyszne domowe zapiekanki http://wielkiezarcie.com/przepis18763.html i herbata z cytryna :)
dzisiaj piatek....spaghetti z owocami morza, czosnkiem i zielona pietruszka, dorsz panierowany w ziarnie sezamkowym i zielony groszek na parze z cytryna i oliwa, do picia biale wino
zapiekanki z pieczarkami
bagietka z masłem i kawa zbożowa
Wczoraj sałatka z pory, jajek, fasoli i papryki w majonezie i wedlina do wyboru.
Dzisiaj chlebek z boczkiem i musztarda, pomidor z cebula, ser żółty, herbata.
bułeczki z pasztetem , z królika ;)
zielona salata z oliwa, twarozek, biale wino
płatki z mlekiem
Wczoraj była bagietka z masłem czosnkowym i pomidor, do tego zielona herbata.
sałatka z tuńczyka
Chleb z serkiem turek ze szczypiorkiem, herbata z cytryna
Pieczywo czosnkowe z serem ( z dużą ilością czosnku) dla zdrowotności oczywiście
dorsz w pomidorach, biale wino
chyba leczo
Jajecznica z bułeczkami i herbata z cytryna
Pierogi z serem (prezent od mamusi) i herbatka żurawinowa z maliną pycha
salatka: ziemniaki, marchew na parze, tunczyk, cebula i fasola z oliwa, czerwone wino
Sałatka z jajek, selera, cebuli w majoneziez duza iloscia pieprzu ziołowego, wedlina do wyboru, chleb i herbata z cytryna
duży dzban herbaty z cytryną :))
Dziś na kolację od dawna planowana powtórka caneloni wg Aleex, już pachnie z piekarnika
Miałam nie jeść kolacji ale wróciłam do domu a mój pan smaży talarki hmm zaś du.. nie odchudzanie :)))
brukselki na parze, kasza jeczmienna z resztka gulaszu
Gofry. Część z drzemem, a część z cukrem pudrem. Kupiłam nową gofrownicę i chciałam ją wyprubować.
wczoraj , owoce + jogurt truskawkowy
Przyszli znajomi wiec zrobiłam buły http://wielkiezarcie.com/przepis30119.html i sałatkę z pomidorów w sosie czosnkowym do tego oczywiscie niektorzy mieli piwko a ja herbatke :)
wczoraj bylo wielkie obzarstwo w chinskiej- urodziny przyjaciela
langosze ( zostało ziemniaków od obiadu) z sosem czosnkowym
Chlebek z wedlina i pomidory w sosie czosnkowym z serem zoltym, herbata z cytryna. Synus paluszki alpejkie z duza iloscia ketchupu i chlebek :)
makusia co to sa langosze?
Użytkownik anna702 napisał w wiadomości:
> makusia co to sa langosze?
Aniu , teraz zobaczyłam pytanie , langosze zawsze robię z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis20270.html
dziekuje dodalam do ulubionych moze kiedys zrobie
sałatka z makreli z chlebem
Wczoraj bylismy na urodzinach szwagra wiec bylo duzy pysznych rzeczy mniam :)
Ja dziś próbuję robić sushi - na razie nie maki, bo jeszcze się nie czuję na siłach, ale jestem po tylu kursach teoretycznych w necie, że mam nadzieję na dobry rezultat.
Napiszę o wynikach.
salatk: tunczyk, cebula, ogorek kwaszony, chleb, herbata
Wczoraj Synus jajko na miekko z chlebem, a my kiełbasa smazona z cebulka, chlebem i herbata
Moja potrawka z kielbasy, pieczarek i cebuli w sosie pomidorowym z chlebem i herbata
Piszczałko znalazłam u Ciebie potrawkę ale z ryżu hmm a gdzie ta wczorajsza? podziel sie przepisem pliss
Gdy mam niespodziewanych gosci to czesto to robie bo przewaznie skladniki mam w lodówce. Proporcji nie podałam bo zawsze robie na oko ;) Ile czego mam w lodówce to daje :)
makaron z truskawkami jedliśmy wczoraj :)
a u mnie pączek i herbatka miętowa:)))))))))))))
Wczoraj były parówki na gorąco, jajka w majonezie, cieplutkie bułeczki ktore kupił mezus i herbatka :)
Zrobiłam miske sałatki gyros izabelkiC, oj będzie wyżerka:)
wczoraj byl dorsz w panierce i puree z ziemniakow, buraczki
Paróweczki cienkie na ciepło, wedlina, sałatka warstwowa - nowa wg przepisu Renataz36, bułeczki i herbata. Synuś jajko na miekko :)
cienki plasterek schabu z grila, salata z czerwonej kapusty i waleriana, czerwone wino, kromka chleba
ta waleriana (krople?) to do kapusty? bo nie rozumiem
hi hi nie Renatka...to swieza waleriana, taka salatka, male zielone listki, ale ja mieszkam we wloszech...:)
aaaa widzisz no toś mnie uświadomiła bo myślałam że to krople na nerwy heheh nie słyszałam o takiej odmianie, no ale też nie byłam we Włoszech :) Pozdrówka
Jajka na miekko z chlebem i herbata z cytryna
brokul i marchewka na parze, plaster piersi z indyka na grilu, kromka razowego chleba, czerwone wino
oponki ;))
dzisiaj będzie śledź marynowany + grzanka razowa
pizza zamowiona do domu z plesniowym serem, mozzarella i kielbaska druba z wolowina, salata rucola i parmezanem
Móżdżek z nóżek
Wczoraj przyjechalam do mamuski i zrobilam pyszna salatke z tunczyka, do tego chlebek i herbata
co to jest móżdżek z nóżek? czyli galareta?
Użytkownik Edi® napisał w wiadomości:
> Móżdżek z nóżek
ale "mieszosz" chłopie
Wczoraj bylismy na urodzinach u cioci wiec była wyzerka :)
Dzisiaj planuje kiłbaske smazona z cebulka, warstwowa sałatke z tuńczyka, jajka, lodowej, zoltego sera i pomidora :)
Paróweczki koktajlowe, sałatka grecka, pieczywo ciemne ze slonecznikiem, herbata :)
Buły zapiekane i pomidory w sosie czosnkowym, herbata :)
Dziś jajecznica :)
piatkowy post nadal: chleb z oliwa i czosnkiem wino czerwone
Dziś przyjdą przyjaciele na kawę i ciasto a na kolację robimy kućmoka
Wczoraj wyprawialismy urodzinki synusia, wiec zrobiłam duuuuzzzzoooo pysznego jedzonka :) Dzisiaj jeszcze bedziemy na kolacje zjadac resztki :)
Kanapki: chleb, masło, szynka, ser zółty, gorek konserwowy, jajko na twardo i majonez, do tego oczywiscie herbatka z cytryna :)
Co to tylko ja jadam kolacje :)
Dzisiaj byly pomidory w sosie czosnkowym, parówki na goraco, oraz szynka i ser zółty, no i oczywiscie chlebek i herbata
E tam piszczałko nie sama, ja czasem też jadam, niby takie byle co ale zawsze wczoraj np płatki nestle fitnes z jogurtem
Ja mam sałatkę z ryżem, kurczakiem, ananasem, fasolką i kukurydzą z majonezem i herbata z cytryną.
Oszukana pizza z patelni z naszej stronki:) mniam
Chlebek z szynka i sledzie wiejskie oraz herbata z cytryna
Chleb z wedlinka do wyboru, sałatka grecka, herbata
suche bulki i czerwone wino
Chleb z boczkiem gotowanym, kielbasa swojska (ze sklepu ale pyszna), jajka na twardo i herbata :)
Hot dogi z mostu teatralnego w Poznaniu.... chyba nie pomyliłam nazwy, komentarz też dodałam, były wspaniałe:)
surowa wloska szynka, salata zielona z oliwa, chleb i wino
indyk na parze w ziolach z suszonymi sliwkami, salata z pomidorem, oliwki, chleb i wino
Dzisiaj zapiekanki http://wielkiezarcie.com/przepis18763.html i herbata. Synus kupil sobie pasztecik z bułeczkami wiec mam nadzieje ze zje :)
Obiadokolacja ruskie z kefirem miam
salatka: zielona fasolka szparagowa, tunczyk w sosie wlasnym, oliwki, oliwa, cytryna
sałatka owocowa
Chleb pieczony w jajku
Wczoraj byly parówki na goraco z musztrda i chrzanem, chleb i herbata.
Dzisiaj zrobilam juz z synusiem sałatke z tunczyka, z resztek miesa i rosołu galarete, do tego wedlinka, chlebek i herbata
Dla synusia prówka na goraco, dla nas wedlina i wczorajsza sałatka z tunczyka, do tego oczywsicie chlebek, wedlinka i herbata
Dziś talarki :)
Kanapki z chlebem razowym,masłem, serem żołtym i pomidor z cebulką :)
Chleb z wedlina do wyboru i pomidory z zoltym serem w sosie czosnkowym, herbata
brokuly na parze z oliwa
Chleb z szynka do wyboru, jajka na twardo z majonezem, herbata z cytryna
salatka:indivia, rucola, marchewka + caprese+ razowy chleb biale wino
Wczoraj bylismy zmeczeni wiec akos jesc nam sie nie chcialo a i obiad byl pozno wiec zjadlam z synem buleczki sniadaniowe, deser z mcdonalda (mezus mi kupil wracajac z zakupow :)
Dzisiaj zrobiłam juz sałatke jajeczna z selerem w majonezie, do tego beda parówki na goraco, chlebek i herbata.
jajecznica po wlosku frittata z cukiniami i groszkiem, razowy chleb, salata i wino
Omlet z zielonym groszkiem ,szczypiorkiem i pieczarkami ,zielona herbata .
Kanapki z szynka, ogorkiem konserwowym i pieczarkami, herbata
Hmmm nikt nie jada kolacji? Ja ostatnio malo jem na wieczor, bo w ciagu dnia duzo pochlaniam i potem w nocy cierpie. Ale dzis zjadlam kanapki z szynka i pomidorkiem, zielona cebulka i czosnkiem oraz herbata
Pierwszy raz kupilam serek bieluch z ziolami ,byl okropny ,wiec zjadlam bagietke z maslem i serem zoltym .
właśnie dzisiaj miałam bielucha , tylko że z czosnkiem , do tego pomidor , ogorek , rzodkiewki i szyneczka :)
Ja dziś świętuję narodziny WuŻecikam więc opycham się z Pampasem eklerami z serkiem mascarpone, bitą śmietaną oraz truskawkami
Ciekawe, co wcina Anay :)
Wczoraj pyszne bułeczki ze schabem faszerowanym, zoltym serem i pomidorem do tego herbata
wczoraj śledziki po wiejsku z LIDLa, nawet pycha :)
Parówki cielece na goraco, pomidor, chleb z masełkiem i herbatka. A teraz podjadam jeszcze jogurt biszkoptowy
"Najlepszy paprykarz" na ciepło, kurcze jakie to pyszne:)
wczoraj galaretka z kurczaka , a dzisiaj jeszcze nie wiem :)
Wyjadamy z lodowki, wiec zrobilam troche potrawki z parówek, pieczarek i cebuli w sosie pomidorowym, jajka na miekko, chleb i herbata. A teraz wcinam ciasto orzechowe z kremem ktore kupilam (niestety) w cukierni :)
serek truskawkowy
Białe kiełbaski duszone, sałatka http://wielkiezarcie.com/przepis30619.html, bułeczki i herbata z cytryna :)
musli z jogurtem
kiełbasa z grilla z musztardą, chleb i piwko
Bułkę z miodem
Kanapki: chleb, masełko, sałata zielona, wedlina, ser zółty, ogórek zielony, pomidor, cebulka czerwona, przyprawy i herbatka do tego :-)))
musli fitnes z joguretm truskawkowym do popicia mięta
Mąż pojechał po ciepłe bułeczki wiec zrobie zaraz z nich pyszne kanapeczki wiosenne z szynka, pomidorkiem, cebulka, sałata i ogorkiem zielonym, do tego oczywiscie herbata z cytryna bo wymarzlam na placu zabaw
Kanapki z drobiową szyneczką, majonezem i piórkami zielonej cebulki
Paluszki alpejskie na goraco, buleczki z masełkiem, pomidor, cwikła, herbata
Dzisiaj bedzie jajecznica, chlebek z masełkiem i herbata z cytryna
Serek ziarnisty wymieszany z rzodkiewką, koperkiem, szczypiorkiem i ogórkiem zielonym do tego gracham
To tak jak u mnie, serek biały z ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorkiem, tylko u mnie z białym chlebkiem. No i herbata z cytryną.
wczoraj musli
Dziś u nas paszteciki z ciasta francuskiego wg moich przepisów
Wczoraj i dzisiaj zapiekanki z ogórkiem zielonym, pieczarkami, parówkami i cebulką, na to serek żółty i ketchup. Do tego herbata z cytryną.
Kanapki z margaryną, białym serem własnej roboty z gulaszem angielskim z pomidorem i cebulą sola i pieprzem. Herbata saga do tego z sokiem malinowym i cukrem.
kluski z maki kamut wlasnej roboty i kapusta na parze z oliwa
Wczoraj parówki na goraco z ketchupem i majonezem, chlebek i herbata.
Dzisiaj chlebek z serkiem almette smietankowym i kolorowa papryka, herbata.
Dwie paróweczki (berlinki) surówka szkocka (pikantna) woda żródlana...
Bahus
ryba z piekarnika, szpinak na parze z cytryna i oliwa, razowy chleb, biale wino
Proziaki z twarozkiem oraz kawa zbozowa na mleku....pychota! Ale to bylo wczoraj dzis ?
brokuly i marchewka na parze, ciemny ryz
To super. Ja dziś kubek kakao. Nie pamiętam kiedy ostatni raz piłam i pół kromki z pasztetem i pół kromki z margaryną. Nie byłam mocno głodna bo na obiad jadłam pizze.
Krewetki z sosem, budyn waniliowy z musem truskawkowym
dzisiaj polanta z kefirem
szpinak i kasza gryczana z oliwa
Każdego wieczoru jogurt acti regularis JOGOBELLA,choć siostra twierdzi,że są beee-sama chemia.
Albo KUBUŚ z mineralną żywiecką niegazowaną...
Efekty takie,że mam ponad kilo mniej na wadze...
Piszczałko...bardzo proszę otwórz nowy wątek ten zamykam bo już za długi.
Bahus