Forum

Kuchenne porady

jaka surówka do pieczonej karkówki??

  • Autor: hoya Data: 2008-11-22 09:27:02

    Kochani, poradźcie:) to tego przepisu...http://wielkiezarcie.com/przepis11016.html .Mam nadzieje, że wyjdzie dobre, ba! musi:) bo muszę udobruchać narzeczonego:)Podpadłam;(.Mięsko marynuje się w lodówce...dodałam tylko musztardy francuskiej. Dzięki za podpowiedzi. U Was też taki śnieg?? Bo Świętokrzyskie to solidnie przysypało....

  • Autor: smakosia Data: 2008-11-22 10:54:43

    Może taka? http://wielkiezarcie.com/przepis8101.html

  • Autor: w jesiennym stroju Data: 2008-11-22 15:45:50

     Do pieczonekj karkowki może po prostu kapusta pekińska ze śmietaną

  • Autor: kokliko Data: 2008-11-23 05:15:54

    Ja mysle, ze jaka Ci przyjdzie do glowy bedzie dobra. Popatrz na zawartosc lodowki , salatki lubia sie mieszac wedlug uznania mieszajacego i znosza prawie kazde sasiedztwo, mozesz wymieszac cukinie, jablko, seler naciowy, salate zielona, ananasa,  papryke zielona czy czerwona etc etc, mozesz wymieszac wszystko (wazne zeby i kruche i twarde, slodkie , ale i kwasne i troche pikantne), a i tak najwazniejszy w tym wszystkim sosik, czyli jak go nazwali anglojezyczni tzw dressing.
    Moze byc do karkowki nawet salatka z czerwonej fasoli z cebulka i mandarynka, byleby dobrze przyprawiona.
    Nie ma salatek idealnych, kazda jest wytworem czyjejs wyobrazni, wiec lec na calego i smacznego .

Przejdź do pełnej wersji serwisu