Forum

Kuchenne porady

10 białek

  • Autor: till Data: 2009-03-26 16:06:02

    Jutro imieniny mojej Mamy. Zabierałam się właśnie za sernik wiedeński Różyczki, oddzieliłam białka od żółtek, otworzyłam torebkę z cukrem, sprawnie przesypałam tyle ile trzeba do żółtek, na chwilę oddaliłam się ratować świat przed Nieletnią Młodszą, a gdy wróciłam do kuchni, to żółtka się ruszały... pełno malutkich, upapranych żółtkiem stworzeń raźnie przemierzało całą przestrzeń garnką... przerażona zajrzałam do torebki z cukrem i po przeprowadzeniu badań w nieco głębszych pokładach odnalazłam całą biała kolonię, doskonale zlewającą się kolorystycznie z zawartością torebki, ale niewątpliwie żywą!!!
    Żółtka i cukier wywaliłam.
    Piec chwilowo mi się odechciało, co nie zmienia faktu, że muszę i że jestem właścicielką 10 białek. To co teraz zrobić?
    Może sernik Alidab, bo tam trzeba jakoś tak strasznie dużo białek? A może coś innego?
     

  • Autor: Monikx Data: 2009-03-26 16:48:17

    A może babka z białek
    http://wielkiezarcie.com/przepis17209.html

  • Autor: as Data: 2009-03-26 17:10:59

    albo to ale trzeba więcej białek. Nie robiłam tego: http://wielkiezarcie.com/przepis23724.html

  • Autor: gitan Data: 2009-03-26 17:25:16

    Bardzo dobry wybór -Biały puch- Alidab - jest pyszniutki.

  • Autor: bami1 Data: 2009-03-26 17:38:56

    POLECAM CIASTO INNA KOKOSANKA

  • Autor: bami1 Data: 2009-03-26 17:40:22

    KOKOSANKA INNA

  • Autor: ekkore Data: 2009-03-26 18:29:40

    Poza białym puchem polecam również http://wielkiezarcie.com/przepis4431.html
    http://wielkiezarcie.com/przepis22016.html - doskonale można zrobić w wersji tortu
    czy to http://wielkiezarcie.com/przepis16521.html

  • Autor: skopolendra Data: 2009-03-27 09:31:08

    Nie spotkalam siez niczym tak smacznam jak sernik bialy puch wg abidab.Glosuje za sernikiem:):)

Przejdź do pełnej wersji serwisu