Jutro imieniny mojej Mamy. Zabierałam się właśnie za sernik wiedeński Różyczki, oddzieliłam białka od żółtek, otworzyłam torebkę z cukrem, sprawnie przesypałam tyle ile trzeba do żółtek, na chwilę oddaliłam się ratować świat przed Nieletnią Młodszą, a gdy wróciłam do kuchni, to żółtka się ruszały... pełno malutkich, upapranych żółtkiem stworzeń raźnie przemierzało całą przestrzeń garnką... przerażona zajrzałam do torebki z cukrem i po przeprowadzeniu badań w nieco głębszych pokładach odnalazłam całą biała kolonię, doskonale zlewającą się kolorystycznie z zawartością torebki, ale niewątpliwie żywą!!! Żółtka i cukier wywaliłam. Piec chwilowo mi się odechciało, co nie zmienia faktu, że muszę i że jestem właścicielką 10 białek. To co teraz zrobić? Może sernik Alidab, bo tam trzeba jakoś tak strasznie dużo białek? A może coś innego?
Jutro imieniny mojej Mamy. Zabierałam się właśnie za sernik wiedeński Różyczki, oddzieliłam białka od żółtek, otworzyłam torebkę z cukrem, sprawnie przesypałam tyle ile trzeba do żółtek, na chwilę oddaliłam się ratować świat przed Nieletnią Młodszą, a gdy wróciłam do kuchni, to żółtka się ruszały... pełno malutkich, upapranych żółtkiem stworzeń raźnie przemierzało całą przestrzeń garnką... przerażona zajrzałam do torebki z cukrem i po przeprowadzeniu badań w nieco głębszych pokładach odnalazłam całą biała kolonię, doskonale zlewającą się kolorystycznie z zawartością torebki, ale niewątpliwie żywą!!!
Żółtka i cukier wywaliłam.
Piec chwilowo mi się odechciało, co nie zmienia faktu, że muszę i że jestem właścicielką 10 białek. To co teraz zrobić?
Może sernik Alidab, bo tam trzeba jakoś tak strasznie dużo białek? A może coś innego?
A może babka z białek
http://wielkiezarcie.com/przepis17209.html
Może tu cos znajdziesz: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=133310&post=133654
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=233200&post=233219
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=150711&post=150835
albo to ale trzeba więcej białek. Nie robiłam tego: http://wielkiezarcie.com/przepis23724.html
Bardzo dobry wybór -Biały puch- Alidab - jest pyszniutki.
POLECAM CIASTO INNA KOKOSANKA
KOKOSANKA INNA
Poza białym puchem polecam również http://wielkiezarcie.com/przepis4431.html
http://wielkiezarcie.com/przepis22016.html - doskonale można zrobić w wersji tortu
czy to http://wielkiezarcie.com/przepis16521.html
Nie spotkalam siez niczym tak smacznam jak sernik bialy puch wg abidab.Glosuje za sernikiem:):)