Zostało mi dużo mrożonych truskawek z ubiegłego sezonu. Czy nadają sie one ,żeby zalać je galaretką lub innego ciasta? Głównie chodzi mi o sposób rozmrażania,żeby zachowały ładny kształt.Kiedy rozmrażam je np. do makaronu robią się takie "klapiaste". Pozdrawaim.
Pozwolę sobie odpowiedzieć za Alman. Nie podchodzą wodą i są fantastycznie jędrne. Ja do zimnego już płynu galaretkowego wrzucam zamrożone truskawki. Pycha!!!
Zostało mi dużo mrożonych truskawek z ubiegłego sezonu. Czy nadają sie one ,żeby zalać je galaretką lub innego ciasta? Głównie chodzi mi o sposób rozmrażania,żeby zachowały ładny kształt.Kiedy rozmrażam je np. do makaronu robią się takie "klapiaste". Pozdrawaim.
Galaretką zalać zamrożone !!!
Alman czy robiłłaś bez rozmrażania, czy nie podchodza wodą i nie odchodzą od ciasta?
Pozwolę sobie odpowiedzieć za Alman. Nie podchodzą wodą i są fantastycznie jędrne. Ja do zimnego już płynu galaretkowego wrzucam zamrożone truskawki. Pycha!!!
Zmiksuj je i możesz dodać rozrobioną w 1/2 wody galaretkę.Ciasto zrób z np bitą smietaną i na wierzch wylej mus z galaretką.Pycha !
zrob lody!!! zaraz wstawie przepis:)
Z powodzeniem możesz je wykorzystać do tego sernika http://wielkiezarcie.com/przepis21560.html
Dzięki za wszystkie propozycje. Cel przepraszam,ale nie moge otworzyć tej strony.
http://wielkiezarcie.com/przepis21560.html to spróbuj teraz:)
No i jest kliknij TUTAJ
http://wielkiezarcie.com/przepis45123.html
http://wielkiezarcie.com/przepis30123.html i jeszcze propozycja obiadowa