Forum

Gawędy o jedzeniu

Grillujemy

  • Autor: bahus Data: 2009-05-10 00:18:21

    Proszę o podawanie tutaj wszelkich wrażeń, przepisów i dokonań w zakresie tej super popularnej kulinarnej działalności. Bardzo mile widziane zdjęcia i linki do przepisów. Podzielcie się ze swoimi dokonaniami. Dotyczy to obróbki wstępnej produktów grillowanych, samego grillowania ale i również dodatków takich jak marynaty, sosy, sałatki itp.
    Bahus

  • Autor: agik Data: 2009-05-10 00:31:35

    Bahusie napisałeś:
    Podzielcie się ze swoimi dokonaniami

    Mrrr
    ja to bym chciała, zeby ktoś sie podzielił ze mną dziś karkówką z grilla
    A do tego chłodny jogurtowy sosik czosnkowy...
    Mrrr
    I chrupiąca bagietka
    Mrrr
    I pomidorki z cebulą


    To co?
    Podzieli się ktoś?

  • Autor: gitan Data: 2009-05-10 21:41:43

    Agik - wiec tak - karkówki dzisiaj u nas na grillu nie było,ale moge podzielic sie kiełbaską taka zwyczajną z grilla.Była jeszcze kiełbaska biała drobiowa - protalowa - no i ta to dopiero zrobiła furrore, ale jej niestety brakło.Zamiast bagietek były bułeczki czosnkowe i pomidorki z cebulka,sałatki,ogóreczki koreczki itp,itd. No i tym się moge podzielic.Troszke juz póżno,ale jeszcze siedzimy na polku.A i jeszcze mamy winko porzeczkowo malinowe własnej produkcji - proszę sie czestowac,tego ostatniego na pewno nie braknie. Pozdrawiam.

  • Autor: agik Data: 2009-05-11 02:15:27

    Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  • Autor: Alicja64 Data: 2009-05-10 01:24:14

    Witam, oto kilka moich wyprobowanych przepisow. Mam nadzieje ze sie spodobaja. Pozdrawiam i zycze milego grillowania


    http://wielkiezarcie.com/przepis44905.html

    http://wielkiezarcie.com/przepis44863.html

    http://wielkiezarcie.com/przepis45328.html

    http://wielkiezarcie.com/przepis45016.html

    http://wielkiezarcie.com/przepis45201.html

  • Autor: marcia33 Data: 2009-05-10 10:17:16

    ja do grilla robie rozne salatki ale i tak najbardziej lubie biala kaszanke!!!naprawde polecam!!!

  • Autor: carmen112 Data: 2009-05-10 12:00:34

    A szaszlyki? z jakich skladnikow robicie? podzieli sie ktos swoim patentem:):)

  • Autor: hanah30 Data: 2009-05-10 15:52:32

    A do grila marynata do mięska najlepiej ocet miód magii oliwa sól pieprz a potem nasze ziółka ulubione  zostawić na 24h można kupić gotowe  zestawy najważniejsze mięsko niech się marynuje trochę no tak 1-2 godziny ale im dłużej tym lepiej a potem idziemy na łatwiznę mięsko pieczemy w piekarniku a na grilu dopiekamy i nikt nie pozna naszego sekretu bo będzie miękkie i dobre no to tylko moje  oszustwo ale sie zawsze udawało i wszyscy byli zachwceni i mnie chwalili

  • Autor: Majka2 Data: 2009-05-10 18:40:36

    Szaszłyki robię z piersi kurczaka i polędwicy wieprzowej, do tego pyszny sos jogurtowo- majonezowy z przyprawą tzatziki, obowiązkowo sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem lub sałatka owocowa. Pycha

  • Autor: aggusia35 Data: 2009-10-29 16:11:19

    aż mi slinka cieknie :)

  • Autor: Mloda Data: 2009-05-11 01:02:57

    http://wielkiezarcie.com/przepis32646.html

  • Autor: skopolendra Data: 2009-05-10 21:36:31

    Ja polecam moja salatke.Jest super do grillowanego mieska.Jest TUTAJ

  • Autor: till Data: 2009-05-10 21:44:55

    http://wielkiezarcie.com/przepis35620.html sos :) dobry w warunkach pokojowych, jak i grillowych...

  • Autor: smakosia Data: 2009-05-10 21:59:38

    No to jeszcze ja! Właśnie wymyśliłam sobie sałatkę z surową cukinią, która moim zdaniem wyjątkowo pasuje do mięsiwa. Polecam: http://wielkiezarcie.com/przepis45509.html

  • Autor: agik Data: 2009-05-11 03:31:20

    A teraz poważnie: Ja ostatnio robiłąm takie:
    http://wielkiezarcie.com/przepis45283.html

    Bardzo nam smakowały :)

  • Autor: piszczalka Data: 2009-05-11 17:41:02

    Ja polecam moja sałatkę do grilla http://wielkiezarcie.com/przepis23747.html

  • Autor: mysha2006 Data: 2009-05-11 17:50:26

    Ja polecam moją sałatkę http://wielkiezarcie.com/przepis32903.html

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2009-05-12 23:28:32

    Karkówka z cebulą,przyprawą do mięsa wieprzowgo na grill, oraz biała surowa kiełbasa,to było u nas na grillu.Przyprawa była sypana pod koniec pieczenia,wtedy mięso się nie pali i ma fajny smak.

  • Autor: Wkn Data: 2009-05-15 12:51:20

    Jakim cudem macie taką czystą kratkę grillową? My próbowaliśmy już wszystkiego - od drogich środków czyszczących przeznaczonych właśnie do grillowych kratek, po szorowanie cifem pod prysznicem drucianą szczotką. Efekty są, powiedziałabym umiarkowane :/

  • Autor: mysha2006 Data: 2009-05-15 17:48:37

    A próbowałaś piaskiem?? My zawsze w ten sposób czyścimy nasze wielkie grille po festynach, które organizujemy na kilkaset osób. Kratki lśnią.

  • Autor: Wkn Data: 2009-05-15 19:08:39

    Muszę wypróbować. Piachu ci na Kaszubach dostatek!

  • Autor: sweety77 Data: 2009-05-13 08:20:55

    Uwielbiam grillowaną rybę z przyprawami :) polaną oliwą z oliwek :) albo ostatnio udało mi się zjeść pyszną kaszankę :)

  • Autor: kokliko Data: 2009-05-16 06:29:09

    czy tez polana oliwa virgin????

  • Autor: krówka_ciągutka Data: 2009-10-29 14:02:36

    ja proponuje pieczarki nadziewane twrogiem z czosnkiemi szczypiorkiem. pieczarkom wyrywamy nózki i jedynie myjemy nie obieramy. do takl przygotowanych grzybów nakładamy farsz. twaróg z rozgniecionym czosnkiem i szczypiorkiem posolone i popieprzone. to na grilla i jest super zakąska

  • Autor: aggusia35 Data: 2009-10-29 16:17:31

    Ja uwielbiam cukinie. Pokraojona w plastry cukinia i posypana vegetą. Do tego pstrąg natarty vegatą do środeczka wkładam kawałeczek masełka do tego ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę mozna też wsadzić gałązkę pietruszki albo lubczyku. Całośc zawijam w folję i gotowę na grilla. Lubie też pieczarki  posypane vegetą. 

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-11-04 16:31:09

    pyszne ale dla mnie z sola i pieprzem BEZ wegety . Ta wygonilam z mojej kuchni :-)))

  • Autor: rysio51 Data: 2009-11-04 16:27:24

    Wazne zeby wszystko zamarynowac dzien wczesniej. Jesli mieso jest przesiakniete przyprawami wtedy nie ma bata zeby nie smakowalo :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu