Proszę o podawanie tutaj wszelkich wrażeń, przepisów i dokonań w zakresie tej super popularnej kulinarnej działalności. Bardzo mile widziane zdjęcia i linki do przepisów. Podzielcie się ze swoimi dokonaniami. Dotyczy to obróbki wstępnej produktów grillowanych, samego grillowania ale i również dodatków takich jak marynaty, sosy, sałatki itp. Bahus
Bahusie napisałeś: Podzielcie się ze swoimi dokonaniami
Mrrr ja to bym chciała, zeby ktoś sie podzielił ze mną dziś karkówką z grilla A do tego chłodny jogurtowy sosik czosnkowy... Mrrr I chrupiąca bagietka Mrrr I pomidorki z cebulą
Agik - wiec tak - karkówki dzisiaj u nas na grillu nie było,ale moge podzielic sie kiełbaską taka zwyczajną z grilla.Była jeszcze kiełbaska biała drobiowa - protalowa - no i ta to dopiero zrobiła furrore, ale jej niestety brakło.Zamiast bagietek były bułeczki czosnkowe i pomidorki z cebulka,sałatki,ogóreczki koreczki itp,itd. No i tym się moge podzielic.Troszke juz póżno,ale jeszcze siedzimy na polku.A i jeszcze mamy winko porzeczkowo malinowe własnej produkcji - proszę sie czestowac,tego ostatniego na pewno nie braknie. Pozdrawiam.
A do grila marynata do mięska najlepiej ocet miód magii oliwa sól pieprz a potem nasze ziółka ulubione zostawić na 24h można kupić gotowe zestawy najważniejsze mięsko niech się marynuje trochę no tak 1-2 godziny ale im dłużej tym lepiej a potem idziemy na łatwiznę mięsko pieczemy w piekarniku a na grilu dopiekamy i nikt nie pozna naszego sekretu bo będzie miękkie i dobre no to tylko moje oszustwo ale sie zawsze udawało i wszyscy byli zachwceni i mnie chwalili
Szaszłyki robię z piersi kurczaka i polędwicy wieprzowej, do tego pyszny sos jogurtowo- majonezowy z przyprawą tzatziki, obowiązkowo sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem lub sałatka owocowa. Pycha
No to jeszcze ja! Właśnie wymyśliłam sobie sałatkę z surową cukinią, która moim zdaniem wyjątkowo pasuje do mięsiwa. Polecam: http://wielkiezarcie.com/przepis45509.html
Karkówka z cebulą,przyprawą do mięsa wieprzowgo na grill, oraz biała surowa kiełbasa,to było u nas na grillu.Przyprawa była sypana pod koniec pieczenia,wtedy mięso się nie pali i ma fajny smak.
Jakim cudem macie taką czystą kratkę grillową? My próbowaliśmy już wszystkiego - od drogich środków czyszczących przeznaczonych właśnie do grillowych kratek, po szorowanie cifem pod prysznicem drucianą szczotką. Efekty są, powiedziałabym umiarkowane :/
ja proponuje pieczarki nadziewane twrogiem z czosnkiemi szczypiorkiem. pieczarkom wyrywamy nózki i jedynie myjemy nie obieramy. do takl przygotowanych grzybów nakładamy farsz. twaróg z rozgniecionym czosnkiem i szczypiorkiem posolone i popieprzone. to na grilla i jest super zakąska
Ja uwielbiam cukinie. Pokraojona w plastry cukinia i posypana vegetą. Do tego pstrąg natarty vegatą do środeczka wkładam kawałeczek masełka do tego ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę mozna też wsadzić gałązkę pietruszki albo lubczyku. Całośc zawijam w folję i gotowę na grilla. Lubie też pieczarki posypane vegetą.
Proszę o podawanie tutaj wszelkich wrażeń, przepisów i dokonań w zakresie tej super popularnej kulinarnej działalności. Bardzo mile widziane zdjęcia i linki do przepisów. Podzielcie się ze swoimi dokonaniami. Dotyczy to obróbki wstępnej produktów grillowanych, samego grillowania ale i również dodatków takich jak marynaty, sosy, sałatki itp.
Bahus
Bahusie napisałeś:
Podzielcie się ze swoimi dokonaniami
Mrrr
ja to bym chciała, zeby ktoś sie podzielił ze mną dziś karkówką z grilla
A do tego chłodny jogurtowy sosik czosnkowy...
Mrrr
I chrupiąca bagietka
Mrrr
I pomidorki z cebulą
To co?
Podzieli się ktoś?
Agik - wiec tak - karkówki dzisiaj u nas na grillu nie było,ale moge podzielic sie kiełbaską taka zwyczajną z grilla.Była jeszcze kiełbaska biała drobiowa - protalowa - no i ta to dopiero zrobiła furrore, ale jej niestety brakło.Zamiast bagietek były bułeczki czosnkowe i pomidorki z cebulka,sałatki,ogóreczki koreczki itp,itd. No i tym się moge podzielic.Troszke juz póżno,ale jeszcze siedzimy na polku.A i jeszcze mamy winko porzeczkowo malinowe własnej produkcji - proszę sie czestowac,tego ostatniego na pewno nie braknie. Pozdrawiam.
Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Witam, oto kilka moich wyprobowanych przepisow. Mam nadzieje ze sie spodobaja. Pozdrawiam i zycze milego grillowania
http://wielkiezarcie.com/przepis44905.html
http://wielkiezarcie.com/przepis44863.html
http://wielkiezarcie.com/przepis45328.html
http://wielkiezarcie.com/przepis45016.html
http://wielkiezarcie.com/przepis45201.html
ja do grilla robie rozne salatki ale i tak najbardziej lubie biala kaszanke!!!naprawde polecam!!!
A szaszlyki? z jakich skladnikow robicie? podzieli sie ktos swoim patentem:):)
A do grila marynata do mięska najlepiej ocet miód magii oliwa sól pieprz a potem nasze ziółka ulubione zostawić na 24h można kupić gotowe zestawy najważniejsze mięsko niech się marynuje trochę no tak 1-2 godziny ale im dłużej tym lepiej a potem idziemy na łatwiznę mięsko pieczemy w piekarniku a na grilu dopiekamy i nikt nie pozna naszego sekretu bo będzie miękkie i dobre no to tylko moje oszustwo ale sie zawsze udawało i wszyscy byli zachwceni i mnie chwalili
Szaszłyki robię z piersi kurczaka i polędwicy wieprzowej, do tego pyszny sos jogurtowo- majonezowy z przyprawą tzatziki, obowiązkowo sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem lub sałatka owocowa. Pycha
aż mi slinka cieknie :)
http://wielkiezarcie.com/przepis32646.html
Ja polecam moja salatke.Jest super do grillowanego mieska.Jest TUTAJ
http://wielkiezarcie.com/przepis35620.html sos :) dobry w warunkach pokojowych, jak i grillowych...
No to jeszcze ja! Właśnie wymyśliłam sobie sałatkę z surową cukinią, która moim zdaniem wyjątkowo pasuje do mięsiwa. Polecam: http://wielkiezarcie.com/przepis45509.html
A teraz poważnie: Ja ostatnio robiłąm takie:
http://wielkiezarcie.com/przepis45283.html
Bardzo nam smakowały :)
Ja polecam moja sałatkę do grilla http://wielkiezarcie.com/przepis23747.html
Ja polecam moją sałatkę http://wielkiezarcie.com/przepis32903.html
Karkówka z cebulą,przyprawą do mięsa wieprzowgo na grill, oraz biała surowa kiełbasa,to było u nas na grillu.Przyprawa była sypana pod koniec pieczenia,wtedy mięso się nie pali i ma fajny smak.
Jakim cudem macie taką czystą kratkę grillową? My próbowaliśmy już wszystkiego - od drogich środków czyszczących przeznaczonych właśnie do grillowych kratek, po szorowanie cifem pod prysznicem drucianą szczotką. Efekty są, powiedziałabym umiarkowane :/
A próbowałaś piaskiem?? My zawsze w ten sposób czyścimy nasze wielkie grille po festynach, które organizujemy na kilkaset osób. Kratki lśnią.
Muszę wypróbować. Piachu ci na Kaszubach dostatek!
Uwielbiam grillowaną rybę z przyprawami :) polaną oliwą z oliwek :) albo ostatnio udało mi się zjeść pyszną kaszankę :)
czy tez polana oliwa virgin????
ja proponuje pieczarki nadziewane twrogiem z czosnkiemi szczypiorkiem. pieczarkom wyrywamy nózki i jedynie myjemy nie obieramy. do takl przygotowanych grzybów nakładamy farsz. twaróg z rozgniecionym czosnkiem i szczypiorkiem posolone i popieprzone. to na grilla i jest super zakąska
Ja uwielbiam cukinie. Pokraojona w plastry cukinia i posypana vegetą. Do tego pstrąg natarty vegatą do środeczka wkładam kawałeczek masełka do tego ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę mozna też wsadzić gałązkę pietruszki albo lubczyku. Całośc zawijam w folję i gotowę na grilla. Lubie też pieczarki posypane vegetą.
pyszne ale dla mnie z sola i pieprzem BEZ wegety . Ta wygonilam z mojej kuchni :-)))
Wazne zeby wszystko zamarynowac dzien wczesniej. Jesli mieso jest przesiakniete przyprawami wtedy nie ma bata zeby nie smakowalo :)