Zupa koperkowa ...zraz zwijany z dorsza, faszerowany cukinią i pieczarkami, w cieście, z sosem śmietanowo koperkowym, frytki i sok z czerwonej porzeczki (przetwory własne).
U mnie wczoraj kotlety schabowe z ziemniakami + marchewka,groszek i kukurydza z masełkiem. A dzisiaj dość wcześnie flaczki, a później spagetti z sosem pomidorowym i mielonym mięskiem. Na deser sernik z kokosem.
Nie miałam dziś obiadu. Córka i mąż jedli u mojego taty. Ja byłam z synami na dyżurze w szkole i nie gotowałam dla nas nic. Cały dzień byliśmy o kanapkach.
Lane kluski na rosole, ryz, kurczak w gyrosie z sosem czosnkowym i sałatka z ogórkow kiszonych. Deser uwaga zmiana, jabłko moj syn sobie ostatnio zyczy ale pokrojone jak frytki HAHA czego sie nie robi zeby dziecko zjadlo jakis owoc :)
Dzisiaj mam luzik w kuchni bo bedzie wczorajsza ogorkowa z ryzem i skrzydełkami, jedynie małej musze zrobic zupke. A na drugie juz wczoraj zapowiedzialam ze maz robi pizze :D
Uwielbiam niedziele bo zawsze wtedy mamy rosoł i nigdy tak nie smakuje jak w ten dzien haha :) Na drugie plaeczki lub piersi z kurczaka z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe17939.html, dzisiaj sprobuje dodac jeszcze do tego pieczarki z cebulka, sos z fety, do tego ziemniaczki i sałatka z ogórka kiszonego, pekińskiej, cebuilki i koperku :) Powracamy tez do tradycyjnego deseru czyli koktajl truskawkowy z polewa toffi :)
Zupa pieczarkowa, ziemniaki, frytki z kurczaka z sosem z fety, sałatka z piekinskiej i co sie tam jeszcze nawinie. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Wczoraj była zupa jarzynowa na niedzielnym rosole i gołąbki. Dzis znów ta sama zupa a na drugie jeszcze nie wiem , mam sporo mięsa rosołowego wiec moze pierogi z miesem? Macie jeszcze jakies pomysły na takie mieso?
U nas wczoraj byla pieczen wolowa na kwasno tzw. Sauerbraten. Nie jest tak naprawde kwasna tylko sos ma taki winny smak. Z kluskami i salatka z fasolki szparagowej. Dzis bedzie zupa brokulowa krem z wkladka i jablka pieczone na deser.
Wczoraj pałki z kurczaka pieczone w marynacie sojowo-miodowej z ziemniakami i surówką alpejską ze słoika. Dzisiaj pieczarki faszerowane mięsem mielonym w sosie pomidorowym wg kasiuli.
Wczoraj pomidorowa z makaronem, gotowane udko z kurczaka i kalafior w jajku pod kołderką wg Karolinki- inki. Dzisiaj ziemniaczki, filet z soli i papryka w zalewie mojej Babci a dla Męża fasolowa, żeberka w musztardzie duszone w rękawie plus chleb.
Wczoraj : zupa brokułowo - serowa z groszkiem ptysiowym, a na drugie warzywa z patelni z kurczakiem i ryżem. Dzisiaj : pomidorowa z makaronem i grilowana pierś kurczaka z ziemniakami i buraczkami marynowanymi.
Wczoraj zupa cebulowa z grzankami i zoltym serem, na drugie duszone piersi z indyka w przyprawach z cebulka, ziemniaki i marchewka na ciepło lub ogorek konserwowy do wyboru. Dzisiaj zalewajka, pierogi z kapusta i pieczarkami (babcia nam zrobila zapas do zamrazalki :D
Pierwsze słyszę tą nazwę. Mąż też był zaskoczony. Widocznie u nas to nazwa regionalna jakaś. Gdybym poszła do sklepu i poprosiła paluch to sprzedawcy pewnie nie wiedzieli by co to jest:) Chociaż jak pisałam to się zastanawiałam czy to jest powszechnie znana nazwa czy regionalna.
Wczoraj zupa pomidorowa z makaronem kółka, na drugie paczuszki z ciasta francuskiego z pieczarkami i piersia kurczaka oraz sałatka z kapusty pekinskiej, ogorka, pomidora, por w majonezie. Dzisiaj wczorajsza zupa i placki ziemniaczne ze smietana i cukrem. Deser - koktajl truskawkowy
Rosoł z makaronem, kotlety z piersi kurczaka, kapusta z grzybami i grochem (jeszcze mi zostala z wigilii ;) i ziemniaki. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Zostało mi barszczu czerwonego z wczoraj wiec wyciagnelam krokiety z miesem z zamrazalki i obiadek gotowy. Na deser koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Wczoraj ogórkowa i biała kiełbasa lub jajko w sosie chrzanowym , ziemniaki i ogórek kiszony. Dzisiaj grzybowa z makaronem , kotlety mielone, ziemniaki kapusta kiszona zasmażana.
Zupa pomidorowa z kółkami (na zyczenie syna, juz dawno nie jadl), na drugie ryba panierowana, surowka z kapusty kiszonej i ziemniaki. Deser - koktajl truskawkowy z polewa tofii
powoli wracam do normalnego jedzienia więc i do mojego ulubionego wątku, dziś na obiadek prażonki, a dla mie tak z samego wierzchu duszony ziemniaczek i buraczek....a kefirku to chyba też moge się już napić :)
Zupa kalafiorowa, na drugie wczorajsze pulchne kotleciki lub skrzydelka z piekarnika, ziemniaki http://wielkiezarcie.com/recipe26549.html i ogorek konserwowy. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości: > Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości: > dam na wiewiórkę
> ;)No to zapodaj ,czekam niecierpliwie!!!
Tak po prostu zapodać , na forum?
Nie zrobię tego , to byłoby nie rozsądne. Przepis jest unikatowy , wymagający najwyższego kunsztu kulinarnego , niezwykłego doświadczenia i dużej dbałości o najdrobniejsze szczegóły . Obwarowany został klauzulą " Przekazać osobie trzeciej wyłącznie osobiście . Nie próbujcie tego sami w domu"
Nic nie wymyslilam, do sklepu tez mi sie nie chcialo isc wiec wyciaglam pierogi z kapusta i pieczarkami + cebulka prazona. Deser tradycyjny. Za to Renata zrobiła mi smaka na prazonki wiec jutro u mnie beda :D
Niestety wczoraj zostalo mi sporo zupy pomidorowej wiec dzisiaj ja zjedlismy a na drugie zrobilam kopytka z maslem i cukrem. Jutro juz na 100% beda duszaki z zurkiem do picia mniaaaamm :)
Dzieki cennym wskazowkom ze strony WZ ugotowalam dzis pyszny rosolek drobiowo-wolowy,pyszny taki jak u babci.Jutro wraca maz,wiec przymierzam sie zrobic flaczki(nie ukrywam,ze pierwszy raz).
Zupa koperkowa ...zraz zwijany z dorsza, faszerowany cukinią i pieczarkami, w cieście, z sosem śmietanowo koperkowym, frytki i sok z czerwonej porzeczki (przetwory własne).
A u mnie zupa jarzynowa z dynią a na drugie schabowe, ziemniaki,ogórki kiszone i kompot z truskawek
Pomidorowa z ryzem, ruskie pierogi kraszone boczkiem
Bigosik poświąteczny - zero roboty - jednak wekowanie się przydaje:)
lazanki z bigosem swiatecznym-mrozenie bigosu tez fajna rzecz:))
Rosółz makaronem, kapusta modra, kotlety z piersi kurczaka i ziemniaki. Deser tradycyjny.
Kaszanka pieczona na smalcu z cebulką a do tego chleb:)
Pulpeciki zapiekane w sosie pomidorowym z ryżem i sałatka z piwnicznych zapasów.
Wczoraj roladki drobiowe w sosie grzybowym z ziemniakami + buraki tarte
dzisiaj krupnik zabielany
Wczoraj była rybka (dorszyk) i frytki a dziś krupniczek:)
zupa pieczarkowa, łazanki
Zupa grzybowa i pierogi ruskie
krupnik i pizza
Gulasz drobiowy z ziemniakami tłuczonymi i ogórkiem kiszonym.
Bigos zrobiony z wigilijnej kapusty z grochem i grzybami. Nigdy tak nie robiłam. Zobaczę co mi z tego wyjdzie.
flaczki drobiowe + pieczywo
U mnie wczoraj kotlety schabowe z ziemniakami + marchewka,groszek i kukurydza z masełkiem.
A dzisiaj dość wcześnie flaczki, a później spagetti z sosem pomidorowym i mielonym mięskiem.
Na deser sernik z kokosem.
Żurek wg Aleex dla nas i dla gości niespodziewanych
Nie miałam dziś obiadu. Córka i mąż jedli u mojego taty. Ja byłam z synami na dyżurze w szkole i nie gotowałam dla nas nic. Cały dzień byliśmy o kanapkach.
Wczoraj pomidorowa z makaronem, duszone pałeczki z kurczaka, buraki i ziemniaki.
Dzisiaj kalafiorowa, kopytka z boczkiem.
kawa czarna
kilka orzechów włoskich, kawałek murzynka
pierś gęsi, pieczona z jabłkiem i żurawiną
Pikantna zupa z krewetek, kurczak w cieście filo w sosie orientalnym, ryż zapiekany z sosem sojowym i imbirem, sake.
Dzisiaj kaczka nadziewana farszem wątróbkowym, ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów, szczypiorku, pietruszki i czosnku.
U mnie poprostu niedzielny obiad, czyli rosol z makaronem, kotlety z piersi kurczaka, kapusta z grochem i grzybami (zapas z wigilii) i ziemniaczki.
w sobote gyros jak z knajpy z frytkami i surówką, wczoraj ziemniaczki, udka i skrzydełka z kurczaka pieczone i surówka z kapusty - zostało i na dziś
Wczoraj lane kluski na rosole i frytki z mcdonalda bo biegalismy po wyprz :D
Dzisiaj barszcz czerwony na słodko z ziemniakami tłuczonymi i bigos.
wczoraj zupka pieczarkowa z makaronem kokardki a dzis gulasz i kopytka
pomidorowa z makaronem jajko sadzone z ziemniakami i brokulami
Udko z kaczki pieczone (po uprzednim marynowaniu w cytrynie), pyzy poznańskie, kapusta czerwona, buraczki zasmażane. Sok z jeżyn (przetwory własne)
Lane kluski na rosole, ryz, kurczak w gyrosie z sosem czosnkowym i sałatka z ogórkow kiszonych. Deser uwaga zmiana, jabłko moj syn sobie ostatnio zyczy ale pokrojone jak frytki HAHA czego sie nie robi zeby dziecko zjadlo jakis owoc :)
wczorajsza pomidorowa i watrobka z cebulka
Ryż z warzywami, mięsem, pieczarkami i sosem wczoraj i dzisiaj bo dużo mi się zrobiło.
Fasolka po bretońsku
leczo+ grzanki z masłem
Zupa ogorkowa z ryzem a na drugie łazanki. Deser jabłko
u mnie tez ogorkowa ale z ziemniakami i ryzem a na drugie kopytka z sosem grzybowym
Dzieci zażyczyły sobie dzis kapuśniak, ze względu na to że zaraz bedę miała po operacyjną dietę... przejdziemy na krupnik:)
Ja właśnie dzisiaj gotuję krupnik - uwielbiam! Będzie na obiadokolację.
A teraz dopieka się pizza.
Czesc Renatko..."pooperacyjna diete"? czyzbys pozbyla sie stomii? jak sie czujesz?
Dzisiaj mam luzik w kuchni bo bedzie wczorajsza ogorkowa z ryzem i skrzydełkami, jedynie małej musze zrobic zupke. A na drugie juz wczoraj zapowiedzialam ze maz robi pizze :D
wczorajsza ogorkowa i mielone z ziemniakami i buraczki
WITAM CIE TOBIE BYM PRZYZNALA 6 ZA OBIAD JEST TAKI POLSKI I TRADYCYJNY MYSLE ZE DUZO POLAKOW PRZYZNALO BY MI RACJE ,POZDRAWIAM ,
jesli to do mnie to dziekuje bardzo-dzis krupnik zabielany i gołąbki POZDRAWIAM:)
My dzisiaj mieliśmy barszczyk, teściowa gotowała bo ja byłam w szkle :)
Żurek na kościach wędzonych z jajkiem, kiełbasa i skwarkami.
Uwielbiam niedziele bo zawsze wtedy mamy rosoł i nigdy tak nie smakuje jak w ten dzien haha :) Na drugie plaeczki lub piersi z kurczaka z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe17939.html, dzisiaj sprobuje dodac jeszcze do tego pieczarki z cebulka, sos z fety, do tego ziemniaczki i sałatka z ogórka kiszonego, pekińskiej, cebuilki i koperku :)
Powracamy tez do tradycyjnego deseru czyli koktajl truskawkowy z polewa toffi :)
rolada wołowa , kluski sląskie i kapusta czerwona
kawa (czytaj za dużo czekolady na śniadanie)
Własnie przeczytalam co jadlas na sniadanie i az mi sie slodko zrobilo :)
U nas wczorajszy rosoł z makaronem i skrzydełkami. Na deser budyn i koktajl truskawkowy z polewa toffi
Pomidorowa z makaronem
Barszcz czerwony z uszkami (niestety ze sklepu). Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi
Zupa ogórkowa
Ogórkowa z ryżem + pierogi z serem:)
Wczoraszy barszcz czerwony i krokiety z miesem i kapusta. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi
pierogi ruskie z cebulka
kawa, zupa jarzynowa z bardzo dużą ilością brukselki
Użytkownik kokarda napisał w wiadomości:
> pierogi ruskie z cebulka PYCHOTA ,POZDRAWIAM
Szybkie gołąbki z ziemniakami i ogórkami.
w~łaśnie szukam inspiracji...
Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
> w~łaśnie szukam inspiracji...
poszukiwanie skończyło sie pomidorową z ryżem
Zupa pieczarkowa, ziemniaki, frytki z kurczaka z sosem z fety, sałatka z piekinskiej i co sie tam jeszcze nawinie. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
bardzo ostro doprawiony bigos na szybko, do tego chleb
Pulpety z tunczyka i kaszy jaglanej z piekarnika, "bieta" na parze
Makaron z warzywami z patelni po meksykańsku, a na deser rolada z bitą śmietaną.
witam mysle ze taki obiad nadaje sie w PONIEDZIALKOWY DZIEN JEST TANI I SZYBKI DO ZROBIENIA
Mintaj smażony + warzywa z patelni
SMACZNE SA RYBKI I ZDROWE LECZ TAK RZADKO JE JEMY .
J a czesto jem ryby, uwielbiam je pod kazda [postacia i czesto serwuje zamiast miesa..
...
lasagne
Rosół z makaronem. Schabowy z ziemniakami i z ćwikłą, sałatką z zielonych pomidorów lub kiszoną kapustą do wyboru.
Wczoraj i dzisiaj rosółz makaronem, na drugie ziemniaki, pałeczki duszone lub kotlety z piersi kurczaka, kapusta kiszona zasmazana.
Duszaki, prazonki, maścipula (jak kto woli je nazywac) z barszczem białym :)
DROGA MOJA CO TO JEST TA MASCIPULA
napisałam 3 nazwy jednej potrawy :) w roznych regionach mowi sie na ta potrawe inaczej :)
witam takie jedzenie to nadaje sie na swiateczny obiad jest takie wykwitne a nie na zwykly dzien ,
potrawka z kostki sojowej i warzyw w sosie pomidowym
salata rozne typy z marchewka do tego kurczak z piekarnika, kromka chleba
Wczoraj była zupa jarzynowa na niedzielnym rosole i gołąbki. Dzis znów ta sama zupa a na drugie jeszcze nie wiem , mam sporo mięsa rosołowego wiec moze pierogi z miesem? Macie jeszcze jakies pomysły na takie mieso?
Mozesz ugotowac makaronu, kapusty kiszonej i razem z miesem cos podobnego jak łazanki albo http://wielkiezarcie.com/recipe21452.html
U nas dzisiaj krupnik na serduszkach z dobieranymi ziemniakami mniam
U nas wczoraj byla pieczen wolowa na kwasno tzw. Sauerbraten. Nie jest tak naprawde kwasna tylko sos ma taki winny smak. Z kluskami i salatka z fasolki szparagowej. Dzis bedzie zupa brokulowa krem z wkladka i jablka pieczone na deser.
Wczoraj pałki z kurczaka pieczone w marynacie sojowo-miodowej z ziemniakami i surówką alpejską ze słoika. Dzisiaj pieczarki faszerowane mięsem mielonym w sosie pomidorowym wg kasiuli.
Wczoraj pomidorowa z makaronem, gotowane udko z kurczaka i kalafior w jajku pod kołderką wg Karolinki- inki. Dzisiaj ziemniaczki, filet z soli i papryka w zalewie mojej Babci a dla Męża fasolowa, żeberka w musztardzie duszone w rękawie plus chleb.
Kurczak z rożna + sa,łata zielona + ziwmniki
wczoraj ryba i ogorkowa a dzis krupnik zabielany i golabki dla leniwych:))
zupa grochowo soczewicowa z ciemnym chlebem
U mnie dzisiaj warzywa z patelni z ryżem i kurczakiem
http://wielkiezarcie.com/recipe55207.html
pomidorowa z makarone piersi z kurczaka z rusztu z ziemniakami i surowka z kiszonej kapusty:)
Pieczarki faszerowane serem z boczkiem, pizza mięsna...
Zupa botwinkowo szpinakowa, na wolowinie i soku ze swiezych burakow z ziemniakami
Zupa pomidorowa z makaronem. Na drugie potrawka z kurczaka , ziemniaki i ogórek kiszony. Jutro zupa fasolowa i schabowe.
Spagetti bozeny28 http://wielkiezarcie.com/recipe45805.html
Wczoraj : zupa brokułowo - serowa z groszkiem ptysiowym, a na drugie warzywa z patelni z kurczakiem i ryżem.
Dzisiaj : pomidorowa z makaronem i grilowana pierś kurczaka z ziemniakami i buraczkami marynowanymi.
Wczoraj zupa cebulowa z grzankami i zoltym serem, na drugie duszone piersi z indyka w przyprawach z cebulka, ziemniaki i marchewka na ciepło lub ogorek konserwowy do wyboru.
Dzisiaj zalewajka, pierogi z kapusta i pieczarkami (babcia nam zrobila zapas do zamrazalki :D
mielone , buraczki z kapustą i ziemniaki
Wątróbka duszona z jabłkiem i cebulą a do tego sztangielka.
Użytkownik as napisał w wiadomości:
> Wątróbka duszona z jabłkiem i cebulą a do tego sztangielka.
co to "sztangielka"?
hm. Jak to opisać. Coś jak rogal ale nie krzywy tylko prosty. Może coś jak bagietka ale nie długi tylko krótki.Podaję przykladowy link http://www.pieczywo-krosno.pl/images/sajdak11.JPG
Paluch u nas :)
oj pewnie że paluch;) u nas też:)
Pierwsze słyszę tą nazwę. Mąż też był zaskoczony. Widocznie u nas to nazwa regionalna jakaś. Gdybym poszła do sklepu i poprosiła paluch to sprzedawcy pewnie nie wiedzieli by co to jest:) Chociaż jak pisałam to się zastanawiałam czy to jest powszechnie znana nazwa czy regionalna.
szaszłyki do ryżu
Reszta wczorajszej pomidorowej i pieczona łopatka z ryżem i surówką z pekinki.
Dzisiaj 'kluchy" bozeny 28 http://wielkiezarcie.com/recipe45330.html
Wczoraj zupa pomidorowa z makaronem kółka, na drugie paczuszki z ciasta francuskiego z pieczarkami i piersia kurczaka oraz sałatka z kapusty pekinskiej, ogorka, pomidora, por w majonezie.
Dzisiaj wczorajsza zupa i placki ziemniaczne ze smietana i cukrem.
Deser - koktajl truskawkowy
dzisiaj
warzywa z ryzem
pęczak na słodko, z rodzynkami i orzechami
Zupa ziemniaczana z chrzanem z przepisu Smakosi http://wielkiezarcie.com/recipe21869.html , i budyn z sokiem malinowym
Zupa ziemniaczana z chrzanem z przepisu Smakosi http://wielkiezarcie.com/recipe21869.html , i budyn z sokiem malinowym
Królik duszony + ziemniaki + buraki z kapustą http://wielkiezarcie.com/recipe55981.html
dzisiaj podalam potrawke z wieprzowiny:)
Rosoł z makaronem, kotlety z piersi kurczaka, kapusta z grzybami i grochem (jeszcze mi zostala z wigilii ;) i ziemniaki. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Pierś z kurczaka grillowana + ryż z pieczarkami + surówka z pekinki , no i rosół z wiejskiej kury ze swojskim makaronem
Kotlety mielone z indyka z szalwia i pietruszka, szpinak i botwinka z oliwa, kromka chleba
Barszcz czerwony z uszkami (uszka ze sklepu) a dla dzieci krupnik ryzowy na skrzydelkach
dzisiaj kuchnia rosyjska : kasza gryczana z pieczarkami
i jeszcze z kuchni tatarskiej: kupterma
Zostało mi barszczu czerwonego z wczoraj wiec wyciagnelam krokiety z miesem z zamrazalki i obiadek gotowy. Na deser koktajl truskawkowy z polewa toffi.
pomidorowa z makaronem, i na specjalne zamówienie mężusia , knedle ze sliwkami
zupa z fasolki mung
Zupa kalafiorowa, na drugie spagetti. Deser koktajl truskawkowo-jagodowy z polewa toffi.
Warzywa z patelni ,z ryżem
Wczoraj : kotlet z indyka z frytkami i surówką z tartych warzyw.
Dzisiaj : zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem.
Dzisiaj zaserwuję , sos grzybowy ( grzybki własne , zamrożone) + jajka na twardo+ ziemniaki
na razie beliaszi były
i jeszcze były czebureki
Moglabys podac linki do tych pysznosci? :)
wegańskie placki kukurydziane
Wczoraj ogórkowa i biała kiełbasa lub jajko w sosie chrzanowym , ziemniaki i ogórek kiszony. Dzisiaj grzybowa z makaronem , kotlety mielone, ziemniaki kapusta kiszona zasmażana.
Zupa ogórkowa z ryzem, na drugie łazanki
Dzisiaj były kotlety z udek kurzęcich z pieczarkami i serem oraz ziemniaki z surówką.
Zupa pomidorowa z kółkami (na zyczenie syna, juz dawno nie jadl), na drugie ryba panierowana, surowka z kapusty kiszonej i ziemniaki. Deser - koktajl truskawkowy z polewa tofii
powoli wracam do normalnego jedzienia więc i do mojego ulubionego wątku, dziś na obiadek prażonki, a dla mie tak z samego wierzchu duszony ziemniaczek i buraczek....a kefirku to chyba też moge się już napić :)
Nóżki z kurczaka opiekane + sałata zielona + ziemnaiki
duszone udka z kurczaka, ziemniaczki i surówka z marchewki (jeszcze nie wiem jaka)
Lane kluski na rosole, ziemniaki, kotlety z piersi kurczaka i surowka z kiszonej kapusty. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi
barszcz czerwony na rosole gotowany i uszka do niego, z mięsem
za chwilkę będą schabowe (tradycyjnie smażone) z surówką z białej rzodkwi
Zupa pomidorowa ze świderkami (pieprzna i mocno pomidorowa), na drugie kurczak w pomidorach , do picia kompot z mirabelek.
Lane kluski na rosole, kotleciki http://wielkiezarcie.com/recipe36389.html , ziemniaki i ogóki konserwowe. Deser - koktajl truskawkowy z polewa tofii.
karkówka http://wielkiezarcie.com/recipe30403.html + surówka z czerwonej kapusty
u mnie była zupa z zielonego groszku z mozarellą
Zupa kalafiorowa, na drugie wczorajsze pulchne kotleciki lub skrzydelka z piekarnika, ziemniaki http://wielkiezarcie.com/recipe26549.html i ogorek konserwowy. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
kluski śląskie, sos z żeberek (na czerwonym winie), schab i surówka z kiszonej kapusty.
Kapuśniak, dla mnie oczywiście wersja liht czyli bez kapusty:)
zupa meksykańska z chlebem
pomidorowa pyzy z mięsem z sosem pieczeniowym+ogórek kiszony:)
U nas dzisiaj bogracz ( wg mojej córy - bogacz ) oraz jajka sadzone z ziemniakami z cebulką i surówką ze świeżymi kiełkami.
lazania warzywna
http://wielkiezarcie.com/recipe56117.html pycha!!
Zupa cebulowa z grznkami i serem zołtym, pierogi z kapusta i pieczarkami (zapas z zamrazalki ;) Deser tradycyjny.
wczoraj krokiety z mięsem i ogorek kiszony, dziś sledz w śmietnie z ceulką i ziemniaki gotowane w mundurkach ;))
kawa, kromka chleba miodowego, jogurt naturalny
Barszczyk czerwony postny (bez śmietany) i ziemniaczki
Smażone płoteczki.
Ziemniaczki pieczone z mojego przepisu z serem cebulą i kefirem.
Dziś dla chłopców kotlety mielone i surówka z kapusty a dla mnie pulpety gotowane z ryżem i warzywa na parze
Zupa pomidorowa z kółkami, ziemniaki, babeczki z miesa mielonego i surówka z pekińskiej. Deser tradycyjny.
kotlety z ziemniaków i fasoli, surówka z marchewki i pietruszki http://wielkiezarcie.com/recipe52550.html
Dodałam do ulubionych ta surowke i tez zrobie bo uwielbiam pietruszke :)
naleśniki z białym serem
Spaghetti z orzechami wloskimi i pietruszka
placki ziemniaczne z mlekiem
Krupnik ryżowy i spagetti. Deser tradycyjny.
kasza kuskus z orzechami i rodzynkami
zupa jarzynowa i kućmok
dzisiaj , wiewiórkę saute :)
Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości:
> dzisiaj , wiewiórkę saute :)
Zaintrygowała mnie ta wewiórka .dasz przepis mniamtom?
dam na wiewiórkę ;)
Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości:
> dam na wiewiórkę ;)
No to zapodaj ,czekam niecierpliwie!!!
Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:
> Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości: > dam na wiewiórkę
> ;)No to zapodaj ,czekam niecierpliwie!!!
Tak po prostu zapodać , na forum?
Nie zrobię tego , to byłoby nie rozsądne. Przepis jest unikatowy , wymagający najwyższego kunsztu kulinarnego , niezwykłego doświadczenia i dużej dbałości o najdrobniejsze szczegóły . Obwarowany został klauzulą " Przekazać osobie trzeciej wyłącznie osobiście . Nie próbujcie tego sami w domu"
Chodzi wyłącznie o dobro wiewiórki ;)
Dziś ziemniaczki, filet z piersi kurczaka w sezamie i buraczki
potrawka z kostki sojowej z warzywami w sosie pomidorowym
Użytkownik holly napisał w wiadomości:
> potrawka z kostki sojowej z warzywami w sosie pomidorowym
holly , skarbie , podaj przepis bo oszaleję:))
Rosół z makaronem, pieczeń z jelenia w sosie lub zrazy z jelenia , ziemniaki, brukselka.
schabowy, ziemniaczki i mizeria
Wczoraj rosół z makaronem, kluski śląskie z sosem, roladki z piersi kurczaka i kapusta modra.
Dzisiaj powtorka :)
rosól ryżowy i gulasz z ziemniakami i warzywami
placki kukurydziane z jagodami
Pulpety w sosie pomidorowym
Dziś wtorek a u nas niedziela haha rosół z makaronem, a na drugie leczo (zapasy z zamrażalnika)
zupa pieczarkowa z ziemniakami:) lub powtórka drugiego z niedzieli
u nas rosół z lanym ciastem a na drugie leczo z ryżem albo z ziemniakami
maślanka, ziemniaki, kotlety gryczane z tego przepisu: http://wielkiezarcie.com/recipe2232.html
pałki z kurczaka z piekarnika + ziemniaki + surówka z marchwi i selera
prosto i swojsko. Łazanki
Krysia narobiła mi smaka i dzisiaj robię łazanki;)
Zupa ogórkowa z ryzem i http://wielkiezarcie.com/recipe41427.html Deser tradycyjny :)
Wczorajsza zupa ogórkowa z ryzem, na drugie placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym. Deser tradycyjny.
zupa z soczewicy z pomidorami
zupa pomidorowa z makaronem potem chyba naleśniki
Flaczki lub kapusniak
Zupa pieczarkowa z makaronem ryzowym, piersi kurczaka z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe28369.html i ogorki konserwowe. Deser tradycyjny.
ogórkowa i kopytka z sosem pieczeniowym z kurczakiem
Obiad z odzysku
1. ogórkowa, porosołowa
2. Kluchy z mięchem (też porosołowym)
mniammm:)))
u mnie był zurek z białą kiełbaską i ziemniaczkami
wczorajsza ogórkowa i jajko sadzone lub w sosie chrzanowym ziemniaki i szpinak
Dla nas dziś spegetti a kolacja zapowiada się uroczyście... będą pstrągi pieczone (chyba w piekarniku) i surówka latem pachnąca
barszczyk z warzywami
Dziś u nas karkóweczka 2 wg przepisu frettki i surówka latem pachnąca (zostało do wczorajszej kolacji)
bigos bezmięsny + pajda chleba żytniego
Pyszny swojski schab z ziemniakami i buraczkami
Wczoraj lane kluski na rosole.
Dzisiaj rosoł z ryzem, ziemniaki piersi kurczaka z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe14211.html i buraczki. Deser tradycyjny.
hmmm "deser tradycyjny"..czyli co?
U nas na obiad czyjeś udka, ziemniaki, marchewka tarta i żurek
Użytkownik anneau napisał w wiadomości:
> hmmm "deser tradycyjny"..czyli co?
Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi
Dziekuje Makusiu :)
ziemniaczki, karczek w sosie własnym i surówka z kiszonych ogórków z cebulką
Nóżki z kurczaka z czosnkiem , ziemniaki i sałata zielona ze śmietaną , kompot z wisni , a na deser torcik na zimno z truskawkami
Zupa kalafiorowa i kulki ziemniaczano-serowe z sosem czosnkowym
Jestem sama więc warzywa..warzywa i jeszcze raz warzywa:))))chyba z przepisu Glumandy http://wielkiezarcie.com/recipe28113.html
pomidorowa i pierogi ruskie
Zupa pomidorowa z makaronem a na drugie nie mam wogole pomysłuuu
Nic nie wymyslilam, do sklepu tez mi sie nie chcialo isc wiec wyciaglam pierogi z kapusta i pieczarkami + cebulka prazona. Deser tradycyjny.
Za to Renata zrobiła mi smaka na prazonki wiec jutro u mnie beda :D
Ja mam dzisiaj kopytka i udka w sosie z pieczarkami
dzisiaj schabik Aleex w musztardzie , ziemniaczki pieczone bez tłuszczu i sałatka z selera naciowego
http://wielkiezarcie.com/recipe13381.html
http://wielkiezarcie.com/recipe7912.html
Prażonki i kefirek
zupa pomidorowa z makaronem, kotleciki z piersi kurczaka, ziemniaki, sałata ze śmietaną obiad na dwa dni:)
U nas ogórkowa wg niebieskiej różyczki i warzywa na patelnie
ciecierzyca z ziemniakami (http://wielkiezarcie.com/recipe41881.html ) , do tego micha warzyw w sosie pomidorowym
Niestety wczoraj zostalo mi sporo zupy pomidorowej wiec dzisiaj ja zjedlismy a na drugie zrobilam kopytka z maslem i cukrem.
Jutro juz na 100% beda duszaki z zurkiem do picia mniaaaamm :)
Dzieki cennym wskazowkom ze strony WZ ugotowalam dzis pyszny rosolek drobiowo-wolowy,pyszny taki jak u babci.Jutro wraca maz,wiec przymierzam sie zrobic flaczki(nie ukrywam,ze pierwszy raz).
wczorajsza ogórkowa i chrupiące placki ziemniaczane
gesty barszcz ukrainski i do tego uszka z miesem:))
Czerwony barszcz , zbielany smietaną , z jajkiem i ziemniakami
http://wielkiezarcie.com/recipe18017.html a dla męża dodatkowo zupa ogórkowa z ryżem
Rybka i frytki plus surowka z pora a dla mnie ryż z warzywami
warzywa na parze ( brokuły, kalafior, marchewka i fasolka szparagowa) + kurczak duszony na oliwie z czosnkiem
kapusniak i kopytka z sosem cebulowo-pieczeniowym