Ser zmielić. W makutrze utrzeć masło, dodając po 1 żółtku, po łyżce sera i po trochu cukru. Chwilę to trwa i to najbardziej żmudna czynność przy robieniu tego sernika ;) Potem wystarczy dodać pozostałe składniki, na końcu ubita pianę z białek. Piec godzinę.
Jest to taki klasyczny, prosty sernik. W miarę ciężki. Typowo świąteczny. U mnie zawsze z lukrem i skórką pomarańczową na wierzchu
Piekę serniki niezawodne z różnych przepisów i zawsze mi opadają podczas stygnięcia w piekarniku do objętości surowej masy serowej, podejżewam ze coć żle piekę w piekarniu albo zła opcja grzałek albo poziom już nie wiem !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja polecam nieskromnie swój sernik, ale to z powodu jego prostoty, od niego zaczęła swoją cukierniczą karierę moja córcia i do dzisiaj już tylko ona u nas go piecze. Jedyne to zmienia to rozmiary foremek :-) " sernik ", nie wiem czy ja umiem wstawiać linki...
Użytkownik lenka075 napisał w wiadomości: > Ja polecam nieskromnie swój sernik, ale to z powodu jego prostoty, od > niego zaczęła swoją cukierniczą karierę moja córcia i do dzisiaj > już tylko ona u nas go piecze. Jedyne to zmienia to rozmiary foremek :-) " > sernik ", nie wiem czy ja umiem wstawiać linki... http://wielkiezarcie.com/recipe48353.html
Chcialam na swieta zrobic sernik, ale nie gotowany tylko pieczony :) Czy znacie sernik ktory mogłabym zrobic. Jakis łatwy ktory wychodzi.
Mnie bardzo urzekł ten sernik, wychodzi naprawdę super, polecam... http://wielkiezarcie.com/recipe57583.html
Dołożę jeszcze jeden... http://wielkiezarcie.com/recipe16910.html
Bardzo polecam ten http://wielkiezarcie.com/recipe13598.html
Jest przepyszny, bardzo łatwy i zawsze wychodzi. Robiłam go już wiele razy.
to przepis na sernik który pieczony jest u mnie od wielu lat, tylko 2 razy do roku, jest pyszny, szczerze polecam:
1kg sera
8jajek
1/2 kostki masła
2 łyżki kaszy manny
1 budyń
1 łyżka proszku do pieczenia
2 szklanki cukru
aromat, rodzynki, skórka pomarańczowa
Ser zmielić. W makutrze utrzeć masło, dodając po 1 żółtku, po łyżce sera i po trochu cukru. Chwilę to trwa i to najbardziej żmudna czynność przy robieniu tego sernika ;) Potem wystarczy dodać pozostałe składniki, na końcu ubita pianę z białek. Piec godzinę.
Jest to taki klasyczny, prosty sernik. W miarę ciężki. Typowo świąteczny. U mnie zawsze z lukrem i skórką pomarańczową na wierzchu
Piekę serniki niezawodne z różnych przepisów i zawsze mi opadają podczas stygnięcia w piekarniku do objętości surowej masy serowej, podejżewam ze coć żle
piekę w piekarniu albo zła opcja grzałek albo poziom już nie wiem !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja polecam ten serniczek.Przyznam że słaba ze mnie kucharka ale jak dotąd zawsze się udawał :http://wielkiezarcie.com/recipe56239.html)
Ja polecam nieskromnie swój sernik, ale to z powodu jego prostoty, od niego zaczęła swoją cukierniczą karierę moja córcia i do dzisiaj już tylko ona u nas go piecze. Jedyne to zmienia to rozmiary foremek :-) " sernik ", nie wiem czy ja umiem wstawiać linki...
Użytkownik lenka075 napisał w wiadomości:
> Ja polecam nieskromnie swój sernik, ale to z powodu jego prostoty, od
> niego zaczęła swoją cukierniczą karierę moja córcia i do dzisiaj
> już tylko ona u nas go piecze. Jedyne to zmienia to rozmiary foremek :-) "
> sernik ", nie wiem czy ja umiem wstawiać linki...
http://wielkiezarcie.com/recipe48353.html
Wszystkie te serniki sa wspaniałe i niby łatwe :) Nie wiem jeszcze ktory zrobic chociaz kilka razy juz je przegladalam ....
a ja polecam swoje serniki może nieskromnie ale dobre są i zawsze wychodzą:)
http://wielkiezarcie.com/recipe55478.html
http://wielkiezarcie.com/recipe55504.html
http://wielkiezarcie.com/recipe55477.html
Polecam ten http://wielkiezarcie.com/recipe57265.html