Ja nie robie kiełbasek ani karkowki natomiast robię skrzydełka, są pyszne a do tego sosik tj. smietanka z ogórkiem zielonym startym na tarce i pikantny sos czosnkowy Tzatziki - pycha :-) i to wszystko przyprawiam ziołami Kamisa i przyprawą pikantną, czasami szaszłyki jak mam ochotę.Kiełbasa, boczek są tłuste więc robię od wielkiego świeta. Pozdrawiam :-))
Salatka z kukurydzy: kolby kukurydzy upiec na grillu, po upieczeniu skroic nozem ziarenka wrzucic na patelnie z maslem podpiec chwilke dodac sol+pieprz oraz posiekana natke pietruszki i koperek wymieszac i podawac na goraco. Baklazan pokrojony w cienki plasterki zamarynowac w oliwie,occie balsamicznym,czosnku,sol,pieprz,mozna inne przyprawy, piec na grilu serwowac jako dodatek Wspaniale sa rowniez ziemniaki z grila podawane z kozim serem,maslem mozna podawac rowniez z bazylia,pokruszonym upieczonym bekonem itp. Wspaniale sa krewetki oraz ryby z grila mi najlepiej samkuje losos i tunczyk ale mozna probowac inne rowniez. Smacznego
Kiedyś wycięłam z gazety. Robiłam już wiele razy, ale nie ostatnio, nie mam więc fotki. Ten przepis wzbudzał u moich gości zawsze zachwyt. Goraco polecam. Dodam jeszcze od siebie że najlepsze są młode liście chrzanu. KARKÓWKA Z WIŚNIAMI
przepis Błażeja Jasińskiego i Romana Ratajczyka
na 4 porcje 4 kotlety z karkówki 1 mała cukinia 4 plastry wędzonego boczku 15 dag wiśni 4 świeże liście chrzanu 1-2 łyżki cukru
MARYNATA oliwa z oliwek po 1/2 łyżeczki bazylii, majeranku, lubczyku sól/pieprz
wykonanie: plastry rozbić, posmarować marynatą. Wstawić do lodówki na noc. Wiśnie wydrylować, cukinię umyć pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Kawałki mięsa obłożyć plastrami boczku i cukinii oraz kilkoma wiśniami. Zwinąć w roladkę. Roladki owinąć w liście chrzanu. Grillować 15-20 minut Podawać z pieczonymi jabłkami i placuszkami z kiszonej kapusty
Może macie jakieś pomysły na przepisy na grilla.
Zerknij na te przepisy:)
http://wielkiezarcie.com/recipe47505.html
http://wielkiezarcie.com/recipe16695.html
http://wielkiezarcie.com/recipe22221.html
http://wielkiezarcie.com/recipe57783.html
Ja nie robie kiełbasek ani karkowki natomiast robię skrzydełka, są pyszne a do tego sosik tj. smietanka z ogórkiem zielonym startym na tarce i pikantny sos czosnkowy Tzatziki - pycha :-) i to wszystko przyprawiam ziołami Kamisa i przyprawą pikantną, czasami szaszłyki jak mam ochotę.Kiełbasa, boczek są tłuste więc robię od wielkiego świeta. Pozdrawiam :-))
a szaszłyki z mięsa indyczego ?
a cukinia faszerowana grilowana?? :)
Nie wiem czy to wyszukane:) Po prostu cebula faszerowana kaszanką. Jednak zrobiła wrażenie.
http://wielkiezarcie.com/recipe25956.html
I jeszcze to:
http://wielkiezarcie.com/recipe41184.html
Jeszcze nie robiłem ale wygląda bardzo obiecująco.
Faszerowane bułeczki :) http://gotowanie.net.pl/przepis/grill/nadziewane-bulki-na-grilla
Jeszcze ten http://wielkiezarcie.com/recipe60753.html
Salatka z kukurydzy:
kolby kukurydzy upiec na grillu, po upieczeniu skroic nozem ziarenka wrzucic na patelnie z maslem podpiec chwilke dodac sol+pieprz oraz posiekana natke pietruszki i koperek wymieszac i podawac na goraco.
Baklazan pokrojony w cienki plasterki zamarynowac w oliwie,occie balsamicznym,czosnku,sol,pieprz,mozna inne przyprawy, piec na grilu serwowac jako dodatek
Wspaniale sa rowniez ziemniaki z grila podawane z kozim serem,maslem mozna podawac rowniez z bazylia,pokruszonym upieczonym bekonem itp.
Wspaniale sa krewetki oraz ryby z grila mi najlepiej samkuje losos i tunczyk ale mozna probowac inne rowniez.
Smacznego
Kiedyś wycięłam z gazety.
Robiłam już wiele razy, ale nie ostatnio, nie mam więc fotki.
Ten przepis wzbudzał u moich gości zawsze zachwyt.
Goraco polecam.
Dodam jeszcze od siebie że najlepsze są młode liście chrzanu.
KARKÓWKA Z WIŚNIAMI
przepis Błażeja Jasińskiego i Romana Ratajczyka
na 4 porcje
4 kotlety z karkówki
1 mała cukinia
4 plastry wędzonego boczku
15 dag wiśni
4 świeże liście chrzanu
1-2 łyżki cukru
MARYNATA
oliwa z oliwek
po 1/2 łyżeczki bazylii, majeranku, lubczyku
sól/pieprz
wykonanie: plastry rozbić, posmarować marynatą. Wstawić do lodówki na noc.
Wiśnie wydrylować, cukinię umyć pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Kawałki mięsa obłożyć plastrami boczku i cukinii oraz kilkoma wiśniami. Zwinąć w roladkę. Roladki owinąć w liście chrzanu. Grillować 15-20 minut
Podawać z pieczonymi jabłkami i placuszkami z kiszonej kapusty