Tylko że warto poczytać opinie i dostosować do swoich gustów. Ja daję mniej cukru i prażone płatki migdałowe. Jednak polecam ten przepis znajomym a ich pochlebstwa nie są wymuszone.
Proponuje ciasto, które piekę jako jeden z blatów do tortów;
5 białek ubić na sztywno następnie dodać ok. 1 szklanki cukru krysztalu i wciąz ubijać az masa stanie sie blyszczaca .
20 dag kokosu zmieszac w osobnym naczyniu z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia.
Wsypać to wszystko do masy białkowej delikatnie mieszajac łyzką, na koniec dodajemy 4 łyżki soku z cytryny i znowu mieszamy...
Wylac ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyc do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika (elektrycznego- w gazowym musi być trochę wiecej). Piec 40 minut.Po tym czasie można sprawdzic patyczkiem czy jest upieczony . Wyjąc z piekarnika, wylozyć na kratke oby wystygl, zdjąć papier .
Witam, zna ktoś może prosty i smaczny przepis na ciasto kokosowe? ;)
Użytkownik szczepan15 napisał w wiadomości:
> Witam, zna ktoś może prosty i smaczny przepis na ciasto kokosowe? ;)
Polecam !!! http://wielkiezarcie.com/recipe49985.html
Użytkownik szczepan15 napisał w wiadomości:
> Witam, zna ktoś może prosty i smaczny przepis na ciasto kokosowe? ;)
Polecam swój przepis. Ciasto robi się bardzo szybko.
http://wielkiezarcie.com/recipe57573.html
Smacznego :)
Ja polecam ten przepis:
http://wielkiezarcie.com/recipe13405.html
Tylko że warto poczytać opinie i dostosować do swoich gustów. Ja daję mniej cukru i prażone płatki migdałowe. Jednak polecam ten przepis znajomym a ich pochlebstwa nie są wymuszone.
Proponuje ciasto, które piekę jako jeden z blatów do tortów;
5 białek ubić na sztywno następnie dodać ok. 1 szklanki cukru krysztalu i wciąz ubijać az masa stanie sie blyszczaca .
20 dag kokosu zmieszac w osobnym naczyniu z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia.
Wsypać to wszystko do masy białkowej delikatnie mieszajac łyzką, na koniec dodajemy 4 łyżki soku z cytryny i znowu mieszamy...
Wylac ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyc do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika (elektrycznego- w gazowym musi być trochę wiecej). Piec 40 minut.Po tym czasie można sprawdzic patyczkiem czy jest upieczony . Wyjąc z piekarnika, wylozyć na kratke oby wystygl, zdjąć papier .
Zyczę smacznego.
http://wielkiezarcie.com/recipe61689.html szczerze polecam ten przepis, pycha
o takkkkkkkkkk tem przepis jest wyśmienity tak bardzo szybko się robi, najgorsze jest to ze mozna puł blaszki na raz zjesc bo taki
Zgadza się. ciasto super pyszne!!