U mnie zurek na wedzonych zeberkach z jajkiem i lazanki z kapusta/pol na pol kiszona i slodka/Na deser rolada waflowa.Obecnie pije likier poziomkowy jest super.
Bahusku jak zwykle możemy polegać na Tobie Cudowne zdjęcie na otwarcie kolejnej części wątku, mniam jakie apetyczne. Ja wiem że nie wszystkim podoba się ten wątek, ale ja powiem swoje zdanie: uwielbiam brać w nim udział, wpisuję co jadamy na obiadki, korzystam również wtedy kiedy nie mam weny co ugotować... popatruje i.... JEST. Dziękuję wszystkim, którzy biorą czynny udział w naszym wątku
makaron z prazonymi jabłkami z dodatkiem rodzynek...ziemniaczki udko w płatkach kukurydzianych..sałatka wielowarzywna..kompot z wisienek( własnej produkcji)..;))))
Dawno nie jadłam de volaille'a - a bardzo go lubię. U mnie dziś zupa na skrzydełkach z brokułami i brązowym ryżem. A na obiadokolację smażony filet z kurczaka na sałacie.
Wczoraj u babci na obiadku tradycyjnie rosół, na drugie kotlety schabowe (dziadzia robi najlepsze), ziemniaki i surówka z marchewki, jabłka i rzepy. A dziś będą kopytka okraszone cebulką i boczkiem i posypane białym serem, do tego tarta marchewka, na specjalne życzenie córci, takie jedzonko z jej przedszkola.
Tez uwielbiam ten watek i zawsze czytanie WŻ zaczynam od tego niego :)
U mnie dzisiaj i wczoraj rosół z makaronem, na drugie kotlety z piersi kurczaka lub w przyprawie gyros, biała kapusta duszona z duza iloscia koperku i szczypiorku oraz ziemniaki.
Kochana rób tak jak ja kiedyś. Dla panów ziemniaczki a dla mnie gotowałam woreczek kaszy i było ok. na szczęście chłopcy nauczyli się jeść kasze i teraz nie mam juz tych problemów
Odlewam pól szklanki ciasta, dodaje lyzeczke kakao. Smażę naleśnika z jednej strony, na drugiej robie łyżka równolegle paski z ciemnego ciasta, przewracam. Zwijam tak, żeby paski były wzdłuż zlozenia.
Zupka pomidorowa ( z wŁasnych pomidorów )z kluseczkami "lanemi", a na drugie zwykŁy kotlecik z kurczaka , a do tego taka surówka " witajcie razem" czyli po trochu :saŁata , ogórek rzodkiewka,marchewka , trochę dymki i polane sosokiem śmietanowo-majonezowym. A teraz najedzona jadę do pracy.Pozdrawiam.
Otwieram nasze dzisiejsze komentarze i pączki na pączki ... haha mam nadzieje, że na obiadek zjecie cos konretnego oprócz pączków :) u nas dziś poznańskie gołąbki, zapas z zamrażalnika
ponieważ minęły mi straszne dolegliwości związane z ciążą i zaczął dopisywać apetyt - czego przez 3 ostatnie miesiące nie mogłam napisać - biorę się do gotowania. od 3 dni nie mam wstrętu do jedzenia huraaa dziś na obiadek ziemniaczki kotlet mielony i marchewka z groszkiem mniam.......
Drożdżowe ( takie pizzowe) , parówkę zawinąć ( zrobić dŁugi pieróg) i pociąć na 8 części ,przeplatać dolny kawaŁek na lewo, kolejny na prawo,kolejny na lewo.... a potem zebrac do kupy i na blachę. Spróbuj, robi się szybko , a fajnie wygląda i nieźle smakuje z piwem.
Zupa krem z warzyw z grzaneczkami (gotowymi "kupnymi"), dzwonka z łososia z grilla, surówka z czerwonej kapusty i surówka z roszponki. Do popicia sok z brzoskwiń...(przetwory własne)
Już wyjaśniam, u nas ratki to stopki kurze... takie chude z pazurkami. Sprzedawane są pod nazwą "ratki" mają dużo kleju i są podobno bardzo zdrowe. Kiedyś jako dziecko też je uwielbiałam a potem nauczyła mojego syna je obgryzać babcia.
Rosół z makaronem, na drugie kotlet z piersi kurczaka, kapusta biała duszona z duza iloscia koperku i szczypiorku, ziemniaki. Deser - koktajl truskawkowy.
Zupa pomidorowa z ryzem, kotlety z piersi kurzecej z ziemniakami i surowka z salaty, rzodkiewki i ogorkow. Na deser budyn czekoladowo-waniliowy i owoce.
Reszta wczorajszej pomidorowej z ryżem na drugie ziemiaczki, bitki wieprzowe w sosie warzywno-ogórkowym oraz surówka z sałaty lodowej, ogórka, marchewki, cebuli w jugurcie naturalnym
Kotlet de volaille surówka i ziemniaki. Do popicia sok z malin. (Ja piwo.)
Pysznie wygląda, ja bym do tego chętnie dodała jeszcze sos musztardowy.
Składniki2 łyżki musztardy 2 łyżki sosu ketchup 4 łyżki umytej i drobno posiekanej naci pietruszki ze szczypiorkiem ½ szklanki maślanki sól pieprz ostra sproszkowana papryka ocet owocowy
Musztardę rozetrzeć w miseczce z ketchupem i posiekaną zieleniną. Mieszając dodawać stopniowo maślankę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą sproszkowaną papryką i octem. Przyrządzony przed użyciem postawić w lodówce na ok. 30 min.
Dzis moje debiutanckie danie.Leżąc rano w łóżku je wymyśliłam :P Dziś na obiad zjem: filet z morszczuka w sosie meksykańskim z czerwona fasola i kukurydzą do tego brokuł. Ryba i brokuł z parowaru.
Kotlet de volaille surówka i ziemniaki. Do popicia sok z malin. (Ja piwo.)
U mnie "moczka" z kurczaka z knedlem czeskim, zestaw surówek i ogóreczek.
Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem + ziemniaki:)
U mnie zurek na wedzonych zeberkach z jajkiem i lazanki z kapusta/pol na pol kiszona i slodka/Na deser rolada waflowa.Obecnie pije likier poziomkowy jest super.
Bahusku jak zwykle możemy polegać na Tobie
Cudowne zdjęcie na otwarcie kolejnej części wątku, mniam jakie apetyczne.
Ja wiem że nie wszystkim podoba się ten wątek, ale ja powiem swoje zdanie:
uwielbiam brać w nim udział, wpisuję co jadamy na obiadki, korzystam również wtedy kiedy nie mam weny co ugotować... popatruje i.... JEST.
Dziękuję wszystkim, którzy biorą czynny udział w naszym wątku
No tak.... zapomniałam o najważniejszym haha
u nas dziś na obiadek kurczak zupełnie inny wg "eNka", do tego surówka z czerwonej kapusty z majonezem
:)))
Wątek ten każdego dnia czytam jako pierwszy. Często pomaga mi w decyzji "co na obiad"?.
Rosół z makaronem, udka z rosołu pieczone, ziemniaki i sałatka z marchwi i selera + kompot z truskawek.
u mnie rosół z makaronem, ziemniaczki, kotlety z biustów kurzych i suróweczka z kapusty pekińskiej.
a mnie naszla chec na golabki i juz sie robia w garnku :)
Karkówka z grilla z sosem czosnkowym, frytki i surówka z białej kapusty
Schab duszony z cebula,brokuly na parze,surowka z pora marchewki i jablka z jogurtem naturalnym
makaron z prazonymi jabłkami z dodatkiem rodzynek...ziemniaczki udko w płatkach kukurydzianych..sałatka wielowarzywna..kompot z wisienek( własnej produkcji)..;))))
a to mój deserek...
po obiedzie..do kawusi..zapraszam chętnych.;)))))
Pierś z kurczaka w sosie z warzywami i zielonym groszkiem, makaron i buraczki zasmażane.
Rosół z makaronem oraz zrazy z szynki z serem , ogórkiem i cebulką w szarym sosie , ziemniaki i marchewka z groszkiem na cieplo, deser sernik.
Dawno nie jadłam de volaille'a - a bardzo go lubię.
U mnie dziś zupa na skrzydełkach z brokułami i brązowym ryżem. A na obiadokolację smażony filet z kurczaka na sałacie.
Rybka smażona zziemniaczkami i suróweczka z kiszonej kapusty.
a dzis gołabki z ryzem, miesem i pieczarkami, (chwila czasu wolnego;))) z sosem jakims mysliwskim
pozdr
Wczoraj u babci na obiadku tradycyjnie rosół, na drugie kotlety schabowe (dziadzia robi najlepsze), ziemniaki i surówka z marchewki, jabłka i rzepy. A dziś będą kopytka okraszone cebulką i boczkiem i posypane białym serem, do tego tarta marchewka, na specjalne życzenie córci, takie jedzonko z jej przedszkola.
Wczoraj:
Ja poproszę to ostatnie danie; schaboszczaczek...mniam mniam...
dziś..pyszna zupka ..cebulowa z grzankami i serem...:)). .parówki w cieście francuskim...sok pomarańczowy..:)))
reszta schabu tarta marchewka z jogurtem naturalnym i ogorek kiszony
Reszta wczorajszego kurczaka i spagetti bolonese
Tez uwielbiam ten watek i zawsze czytanie WŻ zaczynam od tego niego :)
U mnie dzisiaj i wczoraj rosół z makaronem, na drugie kotlety z piersi kurczaka lub w przyprawie gyros, biała kapusta duszona z duza iloscia koperku i szczypiorku oraz ziemniaki.
Zupa pomidorowa z makaronem a na drugie nalesniki z nutella lub dzemem do wyboru. Na deser - koktajl truskawkowy.
makaron z brokulami lub nalesniki z farszem jak na ruskie pierogi
Dziś syn robi na obiad kućmoka
A cóż to takiego?
A cóż to takiego?
Bahusku zajrzyj do moich przepisów, to jest taka babka ziemniaczana, u nas właśnie nazywana w ten sposób. Polecam i pozdrówkaKurczak w cieście francuskim w/g tekluni http://wielkiezarcie.com/recipe24200.html z sosem czosnkowym do tego surówka z pekińskiej z sosem aromatyczno - ogrodowym :)
Francuski gulasz z bagietką, pycha! :)
Zupa ziemniaczana z koperkiem i skwarkami:)
Kasza gryczana i gulasz z łopatki, do tego kiszone ogórki
O rany ale pychota! U mnie w domu nie lubia kaszy z gulaszem i dla mnie samej nie chce sie robic :/
Kochana rób tak jak ja kiedyś. Dla panów ziemniaczki a dla mnie gotowałam woreczek kaszy i było ok. na szczęście chłopcy nauczyli się jeść kasze i teraz nie mam juz tych problemów
Chyba tak zrobie :)
Dziś obiadu nie będzie.Jedziemy do pizzerii na pizzę całą rodziną:)
Właśnie zaraz zabieramy się za robote krokietów :) .
Dzisiaj była szynka pieczona oraz warzywa z patelni i ryż.
Krupnik na serduszkach z dobieranymi ziemniakami, na drugie kopytka okraszane boczkiem
Mielone z pieczarkami oraz ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej, papryki i czosnku.
u nas prawie to samo - z tą różnicą, że zamiast ziemniaków była kasza jęczmienna
Smakowicie wygląda Twój obiad :))
Ja tylko pieczarki miałam w "środku" mielonych ;-)
Ja tylko pieczarki miałam w
ja również, to co mi zostało wykorzystałam na posypanie kaszy"środku" mielonych ;-)
Nalesniki w paski z twarozkiem waniliowym.
Jakie fajne!! Jak je robisz, że są takie "pasiaste"?
Odlewam pól szklanki ciasta, dodaje lyzeczke kakao. Smażę naleśnika z jednej strony, na drugiej robie łyżka równolegle paski z ciemnego ciasta, przewracam. Zwijam tak, żeby paski były wzdłuż zlozenia.
trochę pracochłonne ale ciekawie wyglądają naleśniczki - praca warta efektu :)
Fajne! Tez takie zrobie moim dzieciakom :)))
Super patent:) Zaserwuję wnusi ( niejadkowi) może chociaż troszkę ją zachęcą do jedzenia, dziękuję;)
Naleśniki w paski są super - dzieciaki uwielbiają takie "jedzeniowe bajery" :)
U nas będzie zupa pieczarkowa z kokardkami i ryż z mięskiem i warzywami z patelni
ziemniaki z wody z koperkiem, jajko sadzone i maślanka
Dzisiaj była kalafiorowa zupa-krem z serkiem topionym i grzankami.
Krupnik ryzowy, na drugie watróbka z indyka smazona z cebulka, ziemniaki i ogorek kiszony
Zurek domowy z jajkiem, ziemniakami i paróweczkami koktajlowymi, na drugie kopytka z sosem na piersi kurczaka a dsyn oczywiscie z meslem i cukrem.
U nas dzisiaj na stole gościł rosół oraz cebularz ze schabem i placuszkami marchewkowo-kukurydzianymi.
U nas również rosół z makaronem oraz roladki drobiowe z ziemniakami i sałatą lodową z sosem jogurtowo-ziołowym.
U nas dziś dorsz w panierce, sos czosnkowy i kiszone ogórki, do tego oczywiście frytki
Dziś ziemniaczki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty i kotlety z piersi kurczaka
Kluski z mięsem z sosem z pieczeni i domową kapustą kiszoną.
Rosół zostawiłam na jutro ;-)
ziemniaki z wody z koperkiem, filet z kurczaka, surówka z sałaty lodowej
Rosół z makaronem, na drugie kluski slaskie, rolady z sosem i kapusta modra
gumiklyjzy :D tylko na Ślaku najwspanialsze ;)
u nas spagetti :D
Wczoraj obiad u teściowej:
Zapewne zrobie Naleśniki dla dzieci
" Leniwe kluchy " w/g Majki2 http://wielkiezarcie.com/recipe38696.html
Niby takie zwyczajne ale jednak takie inne...
Zdjęcie w komentarzach pod przepisem :)
Poprawka zroniłam dziś "kluchy kartoflane" z twarogiem i bigosem PYCHOTKA :)
Krokiety z kurczakiem,czerwona fasola oraz kukurydza oraz zupka jarzynowa.
Na deser metrowiec oraz torcik kokosowo-migdalowy.
Zupa ogókowa z ryzem, na drugie duszaki.
Zupka pomidorowa ( z wŁasnych pomidorów )z kluseczkami "lanemi", a na drugie zwykŁy kotlecik z kurczaka , a do tego taka surówka " witajcie razem" czyli po trochu :saŁata , ogórek rzodkiewka,marchewka , trochę dymki i polane sosokiem śmietanowo-majonezowym. A teraz najedzona jadę do pracy.Pozdrawiam.
Choć już każdy z nas zapomniał o świętach dziś u nas króluje " Wigiijna zupa grzybowa " w/g lexi27
http://wielkiezarcie.com/recipe63494.html
U nas zalewajka na wędzonce i ryż z warzywami
Zupa fasolowa ze skwarkami
Zupa pomidorowa z kółkami, na drugie pałeczki z kurczaka z piekarnika, ziemniaki i sałatka z ogórkow kiszonych.
Zupa pomidorowa z kółami, tilapia w panierce, surowka z kiszonej, ziemniaki.
Otwieram nasze dzisiejsze komentarze i pączki na pączki ... haha mam nadzieje, że na obiadek zjecie cos konretnego oprócz pączków :) u nas dziś poznańskie gołąbki, zapas z zamrażalnika
ryż + kurczak po indyjsku + surówka z kapusty
Kotlety z kurczaka, surowka z kapusty oraz couscous
U nas dzis z braku czasu będzie kurczak z rożna zakupiony w JAFie po drodze z pracy, do tego chlebek
dziki łosoś z parowaru
Zurek swojski na zeberkach z jajkiem i ziemniakami, na drugie kopytka okraszane boczkiem.
Dziś z mężem zrobiliśmy 115 szt pierogów ruskich.
Dziś sos pieczarkowy z ryżem lub ziemiakami do wyboru i surówka z pora
Zupa prezydencka...Kapusciana
Zupa szczawiowa z śmietaną i roztrzepanymi białkami, które zostały po pączkach:)
Barszcz czerwony i nalesniki drozdzowe z dzemem truskawkowym.
Botwinka z ziemniakami okraszna skwareczkami, a na drugie : "ruskie naleśniki" z sosem pieczarkowym.
u mnie najpierw pomidorowa z ryzem a na drugie pierogi ruskie:)
pozdr
Medaliony drobiowe, ziemniaki i ćwikła lub pieczarki marynowane.
Karczek na słodko, ziemniaczki i buraczki
ponieważ minęły mi straszne dolegliwości związane z ciążą i zaczął dopisywać apetyt - czego przez 3 ostatnie miesiące nie mogłam napisać - biorę się do gotowania. od 3 dni nie mam wstrętu do jedzenia huraaa dziś na obiadek ziemniaczki kotlet mielony i marchewka z groszkiem mniam.......
To niech idzie na zdrowie dla mamy i maleństwa.Niech apetyt dopisuje.Pozdrawiam
Dzis racuszki podlaskie(z marchewki) z syropem klonowym- na prosbe Mlodych. Po powrocie od Babci zywia sie glownie plackami...
Rosół z makaronem, kotlety z piersi kurczaka, duszona marchewka z selerem i ziemniaki
Dziś mam obiadokolację : domowe hot-dogi i herbata z cytryną do popitki.
Dziś mam obiadokolację : domowe hot-dogi i herbata z cytryną do popitki.
Dla mnie rewelacja...Jak to zrobiłaś?to sa tzw " Gąsieniczki "
też je robiłam na obiado- kolację kiedyś
przepis do obejrzenia tutaj
a dziś mieliśmy kluski łyżką kładzione w/g lexi27 a do tego kapusta kiszona gotowana w/g mojego przepisu
dolny kawaŁek na lewo, kolejny na prawo,kolejny na lewo.... a potem zebrac do kupy i na blachę.
Spróbuj, robi się szybko , a fajnie wygląda i nieźle smakuje z piwem.
Z francuskiego ciasta( kupiłam w Polo-Market) tez wychodzą takie fajne i chrupkie.
Bardzo Ci dziękuję...właśnie myślałem pod kątem spożycia do piwa, w charakterze "tapas"
Ja dziś nie gotuję i idę na proszony obiad do restauracji, ot taki prezent od presesa z racji dzisiejszego święta :)
Zupa kalafiorowa, na drugie kluski sląskie, rolada z sosem i kapusta modra pyyychotka :)
szpinak z jajkiem i ziemniaki z wody
" Polewka śledziowa " w/g majoliki http://wielkiezarcie.com/recipe60166.html
z ziemniaczkami z wody
Zupa krem z warzyw z grzaneczkami (gotowymi "kupnymi"), dzwonka z łososia z grilla, surówka z czerwonej kapusty i surówka z roszponki. Do popicia sok z brzoskwiń...(przetwory własne)
Rodzinka, ziemniaki , smażony mintaj i surówka z kiszonej kapusy. Ja, ziemniaki całe, woda śledziowa- hołujec:)
Swojski zurek z jajkiem, kiełbaska i ziemniakami, na drugie bigos (zapas od mamuski) z ziemniakami lub chlebem.
a u nas przysmak teściowej :D
ps. znaczy na obiad do tesciowej jedziemy, a co będzie to niespodzianka :p jutro napisze
Kotlety mielone z kasza gryczana i papryka i salata z vinegretem
Grochowka i podpiekane pierogi z kapusta.
Dziś jakoś weny mi brak więc zapowiedziałam synom że zamawiamy dzis pizze w nowo otwartej u nas pizzerii avanti :)
Kopytka ze zrumienioną na maśle cebulką + surówka warzywna. Małolat jada w szkole (oj dobrze tam gotują) to w domu sobie tylko "doje".
Zupa pomidorowa z makaronem, na drugie ziemniaki, gulasz z łopatki i sałatka z pekińskiej.
Na deser
Aniu a co to to takie śliczne... od razu mam ślinotok
Nadzwyczaj apetycznie wygląda.A co to jest ? To ja nieśmiało poproszę o przepis.
Jest to masa brzoskwiniowa z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe17256.html :)))
Dzięki, super pomysł i kapitalnie wygląda w tej foremce
Dzięki.
Naleśniki z farszem szpinakowo-jajecznym i zupka pomidorowa z ryżem:)
spaghetti z sosem tunczykowo pomidorowym
Zupa pomidorowa z ryżem na ratkach (uwielbia je mój młodszy syn, i niech je... bardzo zdrowe) potem naleśniki z białym serem
U nas pomidorowa z makaronem, na drugie ryba z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe52942.html ziemniaki i buraczki
Zupa pomidorowa z ryżem na ratkach (uwielbia je mój młodszy syn, i
co to ratki?niech je... bardzo zdrowe) potem naleśniki z białym serem
Myślę, że to kończyny zwierzaka.U mnie , na wieprzkowe nogi mówi się"ratki".
Już wyjaśniam, u nas ratki to stopki kurze... takie chude z pazurkami. Sprzedawane są pod nazwą "ratki" mają dużo kleju i są podobno bardzo zdrowe. Kiedyś jako dziecko też je uwielbiałam a potem nauczyła mojego syna je obgryzać babcia.
Oj, to nie dla mnie hihi;) Pamiętam jak tato robił z kurzych łapek galaretkę....tylko że nikt po za nim jej nie tknął:)
Jeśli mam,dodaję je do mięsnej galarety.Faktycznie mają dużo kleju,a ogryzać je bardzo lubię
Tez dodaje je do galarety ale ich nie jem :)
Żurek na białej kiełbasie z kartofelkami, a na drugie linguini z pomidorami i bazylią.
Rosol z kurczaka i cieleciny z makaronem, nalesniki z nutella i owoce na deser.
Rosół z makaronem, na drugie kotlet z piersi kurczaka, kapusta biała duszona z duza iloscia koperku i szczypiorku, ziemniaki. Deser - koktajl truskawkowy.
Zupa pomidorowa z ryzem, kotlety z piersi kurzecej z ziemniakami i surowka z salaty, rzodkiewki i ogorkow. Na deser budyn czekoladowo-waniliowy i owoce.
Reszta wczorajszej pomidorowej z ryżem na drugie ziemiaczki, bitki wieprzowe w sosie warzywno-ogórkowym oraz surówka z sałaty lodowej, ogórka, marchewki, cebuli w jugurcie naturalnym
wczoraj roladki schabowe nadziewane cebula i ogorkiem kiszonym i surowka z bialej kapusty z vinegretem,dzisiaj to samo tylko z salata lodowa.
Naleśniki kakaowe z serkiem waniliowym, zwykłe z dżemem jeżynowym ( własnej roboty), z bitą śmietaną i wisniami z nalewki :)
Kotlet de volaille surówka i ziemniaki. Do popicia sok z malin. (Ja
piwo.)
Pysznie wygląda, ja bym do tego chętnie dodała jeszcze sos musztardowy.
Składniki2 łyżki musztardy
2 łyżki sosu ketchup
4 łyżki umytej i drobno posiekanej naci pietruszki ze szczypiorkiem
½ szklanki maślanki
sól
pieprz
ostra sproszkowana papryka
ocet owocowy
Musztardę rozetrzeć w miseczce z ketchupem i posiekaną zieleniną. Mieszając dodawać stopniowo maślankę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą sproszkowaną papryką i octem. Przyrządzony przed użyciem postawić w lodówce na ok. 30 min.
Do naleśników??
Chyba do dania Bahusa :)))
Rosół z ryzem, na drugie krokiety ziemniaczne.
Knedle z nadzieniem miesnym sos pieczarkowy oraz surowka z kapusty kiszonej
Fasolka po bretońsku +chleb
Fasolka po bretońsku +chleb
A chlebek własny? Czy "kupny"?kupny
Zurek na swojskim zakwasie z jajkiem i ziemniakami, na drugie spagetti.
Dziś będzie zupa jarzynowa na skrzydełkach a potem będę je opiekała wg nowego przepisu, jak posmakuje to tu go dodam
Koniecznie dodaj, bo moi juz nie chcą jeść skrzydełek tradycyjnie opiekanych.
Przepis dodałam, skrzydełka są pycha. Polecam
Dopisano 11-03-16 10:56:45:
zupa krupnik
pierogi leniwe i surówka z tartej marchewki i deser .
a co to za deser ?
czy pod tą kulą jest spagetti ?
Zajrzałam do przepisów pinony..mniamm http://wielkiezarcie.com/recipe66851.html
Tez mnie ciekawi deser :)
To jest utarte na tarce świeże mango.A ta kula to budyń na "surowo" z mango.Pycha.
Chłopcy duszone żeberka, ziemniaki i czerwoną kapustę, ja...zupa kapuściana:)
Mielone, ziemniaki gotowany kalafior lub marynowana papryka
rosołek z kluseczkami lanymi i gulasz z lndyka
Na dziś i jutro zrobiłam pulpety wieprzowe w sosie z marchewką wg ilka76 do tego ziemniaczki i jakaś surówka
Chłopcy bigos( na swojskiej kiszonej kapuście) ja cd zupy kapustkowej:D
Zupa ogorkowa z ryzem, na drugie placek po wegiersu i surówka z bialek kapusty, kukurydzy z duza iloscia koperku i szczypiorku.
Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
Ja poproszę z ryżem, choć gdyby to był makaron własnej roboty, to z makaronem.niestety makaron kupny, a ryż biały długoziarnisty
ziemniaki z wątróbką i sałatka szwedzka dla męża a ja zupa pomidorowa z ryżem
Zupa jarzynowa ze skrzydełkami a na drugie http://wielkiezarcie.com/recipe23973.html
spaghetti po bolońsku
oj ale mi ochoty narobiłaś.... to ja chyba też zrobię....
Mi też uwielbiam makarony pycha:) U mnie gulasz, kasza i ogórek kiszony.
barszczyk czerwony ,filet z kurczaka duszony z ziemniaczkami i czerwoną kapustką.
u mnie dzis leniwie: makaron z pesto (osobiscie zrobionym) i do tego jajko sadzone
pozdr
Zupa pieczarkowa oraz racuszki na kefirze podane z cukrem pudrem i dzemem, na deser andrut z masa krowkowa i dzemem.
och tego andruta to bym zjadła...... ale się rozmarzyłam.....
Ryba na perze z ziemniaczkami z piekarnika
Pierogi ruskie własnej produkcji:) Połowę ulepił mąż.
Ja tez dzis ruskie oraz z kapusta kiszona, moje dzieciaki uwilbiaja pierogi.
Dziś obiad gotuje syn bo ma wolne, więc pewnie będą prażonki bo on je uwielbia. Zjemy i my chętnie haha
Ryba na parze, ziemniaczki, duszona marchewka i pikle w zalewie musztardowo-chrzanowej:)
Zupa pomidorowa z ryżem, śledź w śmietanie i całe ziemniaki.
Gnocchi z sosem bolonskim - chyba jedyny dzis niepostny obiad :)
Od niepamiętnych czasów...ruskie:))) i czysty barszczyk czerwony, mniamm:)
Placki ziemniaczane i kompot.
Dzis moje debiutanckie danie.Leżąc rano w łóżku je wymyśliłam :P
Dziś na obiad zjem: filet z morszczuka w sosie meksykańskim z czerwona fasola i kukurydzą do tego brokuł. Ryba i brokuł z parowaru.
Dla męża i dwóch synów - zalewajka, dla córki i Maleństwa - naleśniki z serem na słodko, dla mnie - krupnik.
Od wczoraj gotuję wielki gar bigosu więc dziś sobie podjemy mniam
Zupa pomidorowa z ryżem,naleśniki z musem jabłkowym.
U mnie tez zupa pomidorowa tylko z makaronem, na drugie pulchne kotleciki drobiowe, sałatka szwedzka i ziemniaki.
Pieczeń z udźca indyka, ziemniaki z wody z koperkiem, surówka z sałaty rzymskiej z sosem koperkowo- ziołowym
Pierwszy raz ugotowałam kaszę gryczaną. Podałam z gulaszem wieprzowym i ogórkiem kiszonym. Było pyszne.
U mnie rosol z makaronem i zrazy wieprzowe zawijane z ogorkiem kiszonym i cebula,salata lodowa z pomidorem i vinegretem,deser sernik izaura
zrazy mniam...... rozmarzyam się...... u mnie dziś było schab z ziemniakami i pomidory z cebulką w jogurcie
Schab w sosie cebulowym wg niebieskiej różyczki, ziemniaczki i surówka z pekińskiej z czosnkiem i jogurtem naturalnym
Bahus zaprasza do nowego wątku obiadowego,http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=411355&post=411355 ten więc zamykam :)