Forum

Gawędy o jedzeniu

Przetwarzanie zima

  • Autor: kamila258 Data: 2011-04-03 17:27:15

    Nie moge sie juz doczekac sezonu przetwarzania. Przejrzalam juz przepisy i pozaznaczalam, co chcialabym zrobic. Ale tak sobie pomyslalam, patrzac na puste sloiki na polkach, ze moze robic tez przetwory zima? Np. dzem z cytryn czy pomaranczy, marynata z pieczarek, itd. Przeciez pewne owoce lub warzywa sa dostepne przez caly rok. Co o tym sadzicie? Czy ktos tak robi?

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2011-04-03 17:36:48

    Zimą robię tylko skórkę pomarańczową. Też lubię przetwarzać i niedługo już rozpocznie się sezon - syrop z mleczu, potem szczaw.

  • Autor: ASTI Data: 2011-04-03 19:07:16

    co to jest syrop z mleczu ?

  • Autor: jaska2503 Data: 2011-04-03 19:18:47

    Ja znam to jako miód z mlecza http://wielkiezarcie.com/recipe45648.html

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2011-04-04 07:02:58

    co to jest syrop z mleczu ?

    ten robię, jest super
    http://wielkiezarcie.com/recipe9019.html

  • Autor: domino29 Data: 2011-04-03 21:17:51

    Nigdy tego nie robię, ale uważam ,że jak najbardziej można ,np to http://wielkiezarcie.com/recipe26446.html jescze nie robiłam , ale napewno skorzystam, w ulubionych już jest, a kapusta czerwona jak najbardziej też.

  • Autor: Glumanda Data: 2011-04-03 21:41:41

    Ja robie dzemy z kiwi..i jablka..szczegolnie jak kupie ich wiecej..a sa kwasne jak cytryny :)) maja piekny zielony kolor.
    Druga wersja to kiwi-gold (zolte kiwi) z mango..tez wspanialy smak i kolor.

    Na poczatku zimy, przegladalam zamrazarke, znalazlam w niej zamrozone wegierki i truskawki.. wyladowaly w garnku i zostaly przerobione na dzem p.t.: >Wiosna spotyka Jesien<

Przejdź do pełnej wersji serwisu