Fasolke szparagowa mozna tez kisic tak, jak ogorki. Kupilam kiedys mojej mamie taka krajalnice do fasoli i wlasnie kisilysmy. Smakuje bardzo dobrze, tylko gotuje sie troche dluzej. My gotowalismy z niej zupe...pozdrawiam
Ja również mam (juz drugi rok) całą masę fasolki na ogródku, wszelkiej maści i rodzaju. Większość jemy na bieżąco, całe mnóstwo zamroziłam (blanszując chwilkę w wodzie), wydrukowałam też przepisy na fasolkę konserwową z WŻ, ale jeszcze nie robiłam. Możesz ją wykorzystać do zupy fasolowej, jarzynowej, potrawek do ryży czy makaronu, sałatek.
Majka, ja całym sercem, rękami i nogami podpisuję się za sałatką alidab, zrobiłam w tym roku z mojego nadmiaru fasolki i to chyba miłość na całe życie:):):)
W tym roku w ogródku bardzo obrodziła mi fasolka szparagowa. Nie możemy jej przejeść na bieżąco. Jak ją przerobić na zimę, żeby się nie zmarnowała.
Może coś wybierzesz.. (KLIK)
Zrobiłam fasolkę marynowaną z przepisu który podałaś 2 tygodnie temu , degustacja już była , jest bardzo dobra zwłaszcza jak ktoś lubi korniszony itp.
Pod hasłem "fasolka szparagowa" nie znalazłam żadnego przepisu,ale gdy poszperałam w "fasolkach" to się przepisy już znalazły.
Fasolke szparagowa mozna tez kisic tak, jak ogorki. Kupilam kiedys mojej mamie taka krajalnice do fasoli i wlasnie kisilysmy. Smakuje bardzo dobrze, tylko gotuje sie troche dluzej. My gotowalismy z niej zupe...pozdrawiam
Ja również mam (juz drugi rok) całą masę fasolki na ogródku, wszelkiej maści i rodzaju. Większość jemy na bieżąco, całe mnóstwo zamroziłam (blanszując chwilkę w wodzie), wydrukowałam też przepisy na fasolkę konserwową z WŻ, ale jeszcze nie robiłam. Możesz ją wykorzystać do zupy fasolowej, jarzynowej, potrawek do ryży czy makaronu, sałatek.
U nas się fasolkę chwilkę blanszuje, potem w woreczki i do zamrażarki, tak jak u Olusi:)
Majka, ja całym sercem, rękami i nogami podpisuję się za sałatką alidab, zrobiłam w tym roku z mojego nadmiaru fasolki i to chyba miłość na całe życie:):):)
http://wielkiezarcie.com/recipe24408.htmlPolecam ten przepis http://wielkiezarcie.com/recipe24665.html
Ja polecam fasolkę szparagowa z ketchupem. Pycha .
http://wielkiezarcie.com/recipe20529.htmlDzisaj jadłam taką fasolkę, (zapomniany słoik )Taką fasolkę robiłam ,chyba 2 lata temu.
Świetnie się fasolka przechowała i byla smaczna.
Na WŻ jest przepis fasolki w pomidorach .
http://wielkiezarcie.com/recipe26410.htmlPolecam te dwa przepisy są świetne