Forum

Kuchenne porady

Pomysł na piersi z kurczaka

  • Autor: Kicia150 Data: 2012-03-13 10:23:50

    Witam,poszukuję pomysłu jak wykorzystać skrawki piersi z kurczaka na dzisiejszy obiad. Miałam rodzinny obiad i z 6 piersi zostało mi sporo  kawałeczków i pasków różnych wielkości,ponieważ wykorzystałam tylko całe duże kotlety.Proszę o pomoc, dziś mam jakąś ciężką głowę i  nic mi nie przychodzi do głowy.

  • Autor: mamalenki Data: 2012-03-13 10:29:55

    może nugettsy z dipem i wieeelka miska sałat i frytki

  • Autor: marzenulka Data: 2012-03-13 10:30:54

    Bardzo dobre polecam:-)

    http://wielkiezarcie.com/recipe61775.html

  • Autor: ulla* Data: 2012-03-13 10:32:42

    http://wielkiezarcie.com/recipe20196.html

  • Autor: aneta85 Data: 2012-03-13 10:50:44

    http://wielkiezarcie.com/recipe50489.html ja polecam takie kotleciki dodaje jeszcze pieczarki podsmarzone i pyyyycha

  • Autor: jolka60 Data: 2012-03-13 11:35:23

    Obiad,nie obiad (bo to podaje się na zimno,ale bardzo smaczne);

    Kawałeczki piersi doprawić niewielką iością przyprawy curry,odstawić na jakiś czas (1/2,do 1 godz).Podsmażyć na słomkowy kolor,wystudzić.Dodać obrane i posiekane włoskie orzechy,cząstki ananasa,posiekane jajko na twardo,posiekaną natkę.Dodać majonez,nie za wiele,wymieszać.Robiłam równiez bez jajka,też smaczne.

  • Autor: balbisia19 Data: 2012-03-13 11:38:45

    Ja bym zrobiła z tego gyros, do tego frytki, suróweczka, sosik czosnkowy. Niezdrowe ale za to jakie pyyyszne ...

  • Autor: jolka60 Data: 2012-03-13 12:06:29

    No,ewentualnie sałatkę gyros.Wcale nie takie niezdrowe.

  • Autor: cerekm Data: 2012-03-13 11:58:03

    ja bym zrobila cos ala nuggetsy...przypraw czym tam lubisz, ja daje sol, pieprz, ostra papryke, przyprawe gyros i ziola prowansalskie, obtaczaj w jajku i bulce tartej albo np; w pokruszonych platkach kukurydzianych i na patelnie;-)

  • Autor: renataz36 Data: 2012-03-13 12:38:19

    piersi jak piersi......... najlepiej żeby były jędrne i kształtne hahaha (sory za skojarzenia)

    Ja polecam gyros jak z knajpy z moich zbiorów, co prawda w oryginale wieprzowina ale dobre są również z piersi kurczaka

  • Autor: ewka63 Data: 2012-03-13 14:56:28

    Ja z takich kawałeczków robię duszonkę w sosie.

    Na patelni podsmażam je na oleju. Jak się zrumienią podlewam wodą, podsypuję przyprawą do kurczaka lud do drobiu. Jak nie mam przyprawy gotowej to dodaję paprykę słodką, troszkę ostrej, pieprz, tymianek, majeranek, czosnek, sól. Troszkę trzeba to podusić, ale nie długo, do miękkości mięsa. śmietanę roztrzepuję z mąką i wlewam do gotowej potrawy, z tego robi się sos. Bardzo dobre do ziemniaków z kapustą zasmażaną albo z buraczkami na ciepło, albo do makaronu też może być. Ja robię dosyć dużo sosu, bo lubię potem sam sos z makaronem :)

  • Autor: heiworth Data: 2012-03-13 19:39:25

    Robię podobnie ,czasami też robię delikatną zasmażkę z masła i mąki i rozprowadzam rosołem .Ale ostatnio przeczytałam ,żeby dodać niewielką ilość soku z cytryny .I muszę napisać zmienia smak ...właśnie z cytyną robię ostatnio dość często ....i jeszcze dużo zieleniny dodaję .

  • Autor: mahika Data: 2012-03-13 18:49:04

    http://wielkiezarcie.com/recipe62498.html

  • Autor: as Data: 2012-03-13 19:05:50

    http://wielkiezarcie.com/recipe47794.html

  • Autor: docha Data: 2012-03-14 14:54:14

    Pierś pokroić w kostkę, dodać dowolnej przyprawy, ja używam mieszanki do złocistego kurczaka, do tego warzywa pokrojone w słupki, marchew, pietruszka, seler, dodaję też cebulę, por, ćwiartki ziemniaków. Posolić. ZaPotem zawijam to w papier do gotowania i wsadzam na około 30-40 minut do nagrzanego piekarnika (różnej wiekości porcje różnie się pieką, więc sprawdzam pod konieć co jakiś czas). Na kilka minut przed upływem czasu pieczenia, odwijam paczuszki, żeby z wierzchu się trochę przypiekło. potem posypuję natka pietruszki i podaję razem z papierem, danie w łódeczkach :)

    tak to wygląda: https://lh6.googleusercontent.com/-5pfS_1gk9S4/T2CiYj6bgwI/AAAAAAAAB70/s1iFd0sgj44/s600/20120312639.jpg

  • Autor: dusia7410 Data: 2012-03-14 20:27:41

    świetnie wygląda i pewnie tak też smakuje, na pewno spróbuję :)

  • Autor: agulinia Data: 2012-03-14 16:45:48

    Polecam mój przepis http://wielkiezarcie.com/recipe38599.html

  • Autor: jule Data: 2012-03-14 18:25:10

    Polecam te kotleciki, sa przepyszne! robie takie same i rodzina zajada sie zawsze, czasami dodaje jeszcze pieczarki lub drobno pokrojana papryke, wszystko wedlug uznania.http://wielkiezarcie.com/recipe77016.html

  • Autor: Monia1805 Data: 2012-03-14 21:14:50

    Polecam kotlety kładzione, są przepyszne http://wielkiezarcie.com/recipe52824.html

  • Autor: dakota26 Data: 2012-03-29 12:47:02

    Witam,poszukuję pomysłu jak wykorzystać skrawki piersi z kurczaka na
    dzisiejszy obiad. Miałam rodzinny obiad i z 6 piersi zostało mi
    sporo  kawałeczków i pasków różnych
    wielkości,ponieważ wykorzystałam tylko
    całe duże kotlety.Proszę o pomoc, dziś mam jakąś ciężką
    głowę i  nic mi nie przychodzi do głowy.

    Ja moze podam trochę dziwny hasło, ale spróbuj przygotować pierś z kurczaka w papierze do gotowania. Układasz pierś na papierze, zwijasz w taką łódeczkę, przyprawiasz. Coś w ten deseń http://www.sagacook.com/pl/Professionals/Pages/CurryChickeninSAGABoats.aspx

  • Autor: Karolcia83 Data: 2012-04-09 12:15:49

    Moze super kucharka nie jestem ale mam super przepis na kotleciki z piersi z kurczaka.Moze skladnieki sa troche dziwne ale kotleciki smakuja cudownie i zadowola najbardziej wybrednych. http://wielkiezarcie.com/recipe79498.html a i sa bardzo wydajne.

    Smacznego!!

  • Autor: piszczalka Data: 2012-04-09 13:22:23

    http://wielkiezarcie.com/recipe40407.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu