Witam,poszukuję pomysłu jak wykorzystać skrawki piersi z kurczaka na dzisiejszy obiad. Miałam rodzinny obiad i z 6 piersi zostało mi sporo kawałeczków i pasków różnych wielkości,ponieważ wykorzystałam tylko całe duże kotlety.Proszę o pomoc, dziś mam jakąś ciężką głowę i nic mi nie przychodzi do głowy.
Obiad,nie obiad (bo to podaje się na zimno,ale bardzo smaczne);
Kawałeczki piersi doprawić niewielką iością przyprawy curry,odstawić na jakiś czas (1/2,do 1 godz).Podsmażyć na słomkowy kolor,wystudzić.Dodać obrane i posiekane włoskie orzechy,cząstki ananasa,posiekane jajko na twardo,posiekaną natkę.Dodać majonez,nie za wiele,wymieszać.Robiłam równiez bez jajka,też smaczne.
ja bym zrobila cos ala nuggetsy...przypraw czym tam lubisz, ja daje sol, pieprz, ostra papryke, przyprawe gyros i ziola prowansalskie, obtaczaj w jajku i bulce tartej albo np; w pokruszonych platkach kukurydzianych i na patelnie;-)
Na patelni podsmażam je na oleju. Jak się zrumienią podlewam wodą, podsypuję przyprawą do kurczaka lud do drobiu. Jak nie mam przyprawy gotowej to dodaję paprykę słodką, troszkę ostrej, pieprz, tymianek, majeranek, czosnek, sól. Troszkę trzeba to podusić, ale nie długo, do miękkości mięsa. śmietanę roztrzepuję z mąką i wlewam do gotowej potrawy, z tego robi się sos. Bardzo dobre do ziemniaków z kapustą zasmażaną albo z buraczkami na ciepło, albo do makaronu też może być. Ja robię dosyć dużo sosu, bo lubię potem sam sos z makaronem :)
Robię podobnie ,czasami też robię delikatną zasmażkę z masła i mąki i rozprowadzam rosołem .Ale ostatnio przeczytałam ,żeby dodać niewielką ilość soku z cytryny .I muszę napisać zmienia smak ...właśnie z cytyną robię ostatnio dość często ....i jeszcze dużo zieleniny dodaję .
Pierś pokroić w kostkę, dodać dowolnej przyprawy, ja używam mieszanki do złocistego kurczaka, do tego warzywa pokrojone w słupki, marchew, pietruszka, seler, dodaję też cebulę, por, ćwiartki ziemniaków. Posolić. ZaPotem zawijam to w papier do gotowania i wsadzam na około 30-40 minut do nagrzanego piekarnika (różnej wiekości porcje różnie się pieką, więc sprawdzam pod konieć co jakiś czas). Na kilka minut przed upływem czasu pieczenia, odwijam paczuszki, żeby z wierzchu się trochę przypiekło. potem posypuję natka pietruszki i podaję razem z papierem, danie w łódeczkach :)
tak to wygląda: https://lh6.googleusercontent.com/-5pfS_1gk9S4/T2CiYj6bgwI/AAAAAAAAB70/s1iFd0sgj44/s600/20120312639.jpg
Polecam te kotleciki, sa przepyszne! robie takie same i rodzina zajada sie zawsze, czasami dodaje jeszcze pieczarki lub drobno pokrojana papryke, wszystko wedlug uznania.http://wielkiezarcie.com/recipe77016.html
Witam,poszukuję pomysłu jak wykorzystać skrawki piersi z kurczaka na dzisiejszy obiad. Miałam rodzinny obiad i z 6 piersi zostało mi sporo kawałeczków i pasków różnych wielkości,ponieważ wykorzystałam tylko całe duże kotlety.Proszę o pomoc, dziś mam jakąś ciężką głowę i nic mi nie przychodzi do głowy.
Ja moze podam trochę dziwny hasło, ale spróbuj przygotować pierś z kurczaka w papierze do gotowania. Układasz pierś na papierze, zwijasz w taką łódeczkę, przyprawiasz. Coś w ten deseń http://www.sagacook.com/pl/Professionals/Pages/CurryChickeninSAGABoats.aspx
Moze super kucharka nie jestem ale mam super przepis na kotleciki z piersi z kurczaka.Moze skladnieki sa troche dziwne ale kotleciki smakuja cudownie i zadowola najbardziej wybrednych. http://wielkiezarcie.com/recipe79498.html a i sa bardzo wydajne.
Witam,poszukuję pomysłu jak wykorzystać skrawki piersi z kurczaka na dzisiejszy obiad. Miałam rodzinny obiad i z 6 piersi zostało mi sporo kawałeczków i pasków różnych wielkości,ponieważ wykorzystałam tylko całe duże kotlety.Proszę o pomoc, dziś mam jakąś ciężką głowę i nic mi nie przychodzi do głowy.
może nugettsy z dipem i wieeelka miska sałat i frytki
Bardzo dobre polecam:-)
http://wielkiezarcie.com/recipe61775.html
http://wielkiezarcie.com/recipe20196.html
http://wielkiezarcie.com/recipe50489.html ja polecam takie kotleciki dodaje jeszcze pieczarki podsmarzone i pyyyycha
Obiad,nie obiad (bo to podaje się na zimno,ale bardzo smaczne);
Kawałeczki piersi doprawić niewielką iością przyprawy curry,odstawić na jakiś czas (1/2,do 1 godz).Podsmażyć na słomkowy kolor,wystudzić.Dodać obrane i posiekane włoskie orzechy,cząstki ananasa,posiekane jajko na twardo,posiekaną natkę.Dodać majonez,nie za wiele,wymieszać.Robiłam równiez bez jajka,też smaczne.
Ja bym zrobiła z tego gyros, do tego frytki, suróweczka, sosik czosnkowy. Niezdrowe ale za to jakie pyyyszne ...
No,ewentualnie sałatkę gyros.Wcale nie takie niezdrowe.
ja bym zrobila cos ala nuggetsy...przypraw czym tam lubisz, ja daje sol, pieprz, ostra papryke, przyprawe gyros i ziola prowansalskie, obtaczaj w jajku i bulce tartej albo np; w pokruszonych platkach kukurydzianych i na patelnie;-)
piersi jak piersi......... najlepiej żeby były jędrne i kształtne hahaha (sory za skojarzenia)
Ja polecam gyros jak z knajpy z moich zbiorów, co prawda w oryginale wieprzowina ale dobre są również z piersi kurczaka
Ja z takich kawałeczków robię duszonkę w sosie.
Na patelni podsmażam je na oleju. Jak się zrumienią podlewam wodą, podsypuję przyprawą do kurczaka lud do drobiu. Jak nie mam przyprawy gotowej to dodaję paprykę słodką, troszkę ostrej, pieprz, tymianek, majeranek, czosnek, sól. Troszkę trzeba to podusić, ale nie długo, do miękkości mięsa. śmietanę roztrzepuję z mąką i wlewam do gotowej potrawy, z tego robi się sos. Bardzo dobre do ziemniaków z kapustą zasmażaną albo z buraczkami na ciepło, albo do makaronu też może być. Ja robię dosyć dużo sosu, bo lubię potem sam sos z makaronem :)
Robię podobnie ,czasami też robię delikatną zasmażkę z masła i mąki i rozprowadzam rosołem .Ale ostatnio przeczytałam ,żeby dodać niewielką ilość soku z cytryny .I muszę napisać zmienia smak ...właśnie z cytyną robię ostatnio dość często ....i jeszcze dużo zieleniny dodaję .
http://wielkiezarcie.com/recipe62498.html
http://wielkiezarcie.com/recipe47794.html
Pierś pokroić w kostkę, dodać dowolnej przyprawy, ja używam mieszanki do złocistego kurczaka, do tego warzywa pokrojone w słupki, marchew, pietruszka, seler, dodaję też cebulę, por, ćwiartki ziemniaków. Posolić. ZaPotem zawijam to w papier do gotowania i wsadzam na około 30-40 minut do nagrzanego piekarnika (różnej wiekości porcje różnie się pieką, więc sprawdzam pod konieć co jakiś czas). Na kilka minut przed upływem czasu pieczenia, odwijam paczuszki, żeby z wierzchu się trochę przypiekło. potem posypuję natka pietruszki i podaję razem z papierem, danie w łódeczkach :)
tak to wygląda: https://lh6.googleusercontent.com/-5pfS_1gk9S4/T2CiYj6bgwI/AAAAAAAAB70/s1iFd0sgj44/s600/20120312639.jpg
świetnie wygląda i pewnie tak też smakuje, na pewno spróbuję :)
Polecam mój przepis http://wielkiezarcie.com/recipe38599.html
Polecam te kotleciki, sa przepyszne! robie takie same i rodzina zajada sie zawsze, czasami dodaje jeszcze pieczarki lub drobno pokrojana papryke, wszystko wedlug uznania.http://wielkiezarcie.com/recipe77016.html
Polecam kotlety kładzione, są przepyszne http://wielkiezarcie.com/recipe52824.html
Witam,poszukuję pomysłu jak wykorzystać skrawki piersi z kurczaka na
Ja moze podam trochę dziwny hasło, ale spróbuj przygotować pierś z kurczaka w papierze do gotowania. Układasz pierś na papierze, zwijasz w taką łódeczkę, przyprawiasz. Coś w ten deseń http://www.sagacook.com/pl/Professionals/Pages/CurryChickeninSAGABoats.aspxdzisiejszy obiad. Miałam rodzinny obiad i z 6 piersi zostało mi
sporo kawałeczków i pasków różnych
wielkości,ponieważ wykorzystałam tylko
całe duże kotlety.Proszę o pomoc, dziś mam jakąś ciężką
głowę i nic mi nie przychodzi do głowy.
Moze super kucharka nie jestem ale mam super przepis na kotleciki z piersi z kurczaka.Moze skladnieki sa troche dziwne ale kotleciki smakuja cudownie i zadowola najbardziej wybrednych. http://wielkiezarcie.com/recipe79498.html a i sa bardzo wydajne.
Smacznego!!
http://wielkiezarcie.com/recipe40407.html