Pierwszy raz robie ten tort... masa roboty ale chyba bedzie warto. Juz złozyłam go i stoi jeszcze w obreczach (dwóch) wysoki jest bardzo i troszke masa budyniowa jest leista ale mam nadzieje ze jutro bedzie ok i nie rozpadnie mi sie to wszystko;/
Zdjełam obrecze ufff trzyma sie :)))) Masa budyniowa nie jest taka bardzo ,,sztywna,, mam nadzieje ze bedzie sie dobrze kroiło i nie bedzie sie rozwalac. Jutro przed podaniem dekoruje wiec wstawie fotki:)
Pięknie , pieknie i smakowicie wygląda .... powiedz jak tobie smakował ?? . Mam ten torcik w poczekalni i chętnie poznam twoją opinie ... ::))
Torcik wymaga troszke pracy i jak dla efektu wizualnego robi wrażenie bo jest sporych rozmiarów - jest wysoki, po przekrojeniu warstwy równiez fajnie wygladaja. Smak dobry, krążki smakuja herbatnikami. Ale szczerze jak dla mnie tort jest troszke za suchy. Smak taki troszke mdły ale to rzecz upodobań. Ogólnie typowo budyniowo - śmietankowo - herbatnikowy. Blaty trzeba na prawde cieniutko wałkowac przed pieczeniem, bo raz, ze ciasto rośnie podczas pieczenia to dwa po przełożeniu kremami puchnie.
Tak odchodząc od tematu pieczenia,to na dzień kobiet od męża dostałam bukiet żółtych tylipanów,jak mi je wręczał to były mało rozwinięte i pomyślałam co badziewie mi kupił !,ale rano jak się rozwineły to były prześliczne takie gęste jak róże z takimi czerwonymi paseczkami po bokach
Od razu sprawdziłam galerię przepisów , znalazłam tylko chleb z 3 ziarnami :) Mam nadzieję ,że ten ze zdjęcia będzie również dla nas dostępny. A to zdjęcie to super !
Ja powiedziane tak zrobione - jeszcze raz dziękuję . Rok temu rozpoczęłam zabawę w pieczenie chleba ale popsuł mi się zakwas .Ponownie muszę nastawić zakwas do wyhodowania, bo ten chlebuś wygląda rewelacyjnie.
Hodowanie zakwasu to nic wielkiego, trochę cierpliwości tylko trzeba i sprzyjających warunków :) Teraz na wyrastanie chleba nadszedł gorszy okres - przynajmniej u mnie - grzejniki już nie tak ciepłe, wilgotność powietrza też chyba inna i bochenki jakoś leniwie w górę się podnoszą, trzeba im pomagać w przykrytych foremkach w piekarniku nastawionym na 40 stopni :)
Mój malec ma dziś urodziny - piękę więc tort biszkoptowy z polewą czekoladową, oczywiście przekładany dwoma rodzajami kremów i dżemem porzeczkowym domowej roboty.
Rogaliki wyglądają przeapetycznie (ja dzisiaj nic nie piekę, tylko zazdraszczam, bo pracuję od 7:30 do północy :/ wrrr wrrr i jeszcze raz wrrr, ale co tam, powiedział hipopotam...), ale napisz mi, czy te cudne stokrotki trzymasz w mieszkaniu i dziarsko się czują - wiem, że lubią być sadzone w ziemi w ogródku, ale nie testowałam na nich jeszcze warunków wewnątrzmurowych :) A chciałoby się, bo pikne są i wiosenne że och!
Dziękuję. Zwykluch typu: "Mamooo, jest coś słodkiego?" Serek, żelatyna, kakao i owoce na galaretkę się zawsze znajdą. Miło mi bardzo, że zdjęcia ci się podobają. :)
Wielkanoc coraz bliżej, a ja właśnie piekę... pierniki :) Zostało mi trochę ciasta dojrzewającego z okresu BoŻonarodzeniowego i trzeba je było w końcu wykorzystać :)
Znów chleb, tym razem orkiszowy - właśnie wyjęłam go z pieca. Pachnie jak zwariowany i sprawia, że mój nos, a przy okazji żołądek wariują na jego punkcie. Ojej...
Znów chleb, tym razem orkiszowy - właśnie wyjęłam go z pieca. Pachnie jak zwariowany i sprawia, że mój nos, a przy okazji żołądek wariują na jego punkcie. Ojej...
Wierzę, ja się już "wyleczyłam" od pieczenia chlebka wieczorową porą
Z rozkoszą! Bardzo dziękuję za zaproszenie. Zwykle kawy o tej porze nie pijam, ale jutro nie muszę rano wstawać. Niech bedzie rozpuszczalna z mleczkiem. I duuuuuuuuuży kawał ciacha. A co tam, jutro troche pobiegam i będzie ok
Ja sie pochwalę co piiekłam w ubiegłym tygodniu a okazja była nie byle jaka boo 40-to lecie slubu moich rodziców wiec zrobiłam Bombę owocowa z przepisu All,Monaryjska izbę z przepisów Kkrystyny,Kukułkę i Słodką rewelkę.Wszystkim smmakowało i słyszałam same ochy i achy wiec byłam bardzo happy!Przepisy super!
Czy mogłabym prosić o link do "Monaryjskiej izby" bo zainteresowła mnie nazwa ciasta a nie mogę go znleźć ani w przepisach ani nie znalazłam podanego użytkownika
Czy mogłabym prosić o link do "Monaryjskiej izby" bo zainteresowła mnie nazwa ciasta a nie mogę go znleźć ani w przepisach ani nie znalazłam podanego użytkownika
Ładny rabarbar dostałaś - chyba odmniany malinowej, bo taki czerwoniasty po obraniu i upieczeniu :)
Zdjęcie też jest przesympatyczne, ale Twój obrus skojarzył mi się trochę z poszwą na kołdrę, która doskonale udaje obrus - to pewnie przez te wszystkie tricki, jakie stosują często fotografujący jedzenie i jednocześnie pragnący, aby potrawy nie były w kółko focone na tych samych talerzach postawionych na tych samych ściereczkach :D
Dziękuję, rabarbar dodalam taki jaki rośnie w ogrodzie, pojęcia o odmianach nie mam bladego :) Serwetki, podkładki pod talerze z uporem maniaka kupuje moja Mama, więc co chwila staję się posiadaczem jakiegos nowego cuda, tu akurat jedna z pikowanych mat stołowych dla dzieci w zajączki, oczywiście prezent od Mamy :D
No popatrz, trochę jednak zgadłam - bo skojarzyłam z pościelą dla dzieci właśnie - a pewnie podobne wzory bywają używane również do ściereczek, obrusów, mat i podkładek - jak to u producentów bywa :D
Nie dość, że tajemna to jeszcze tworzona przez 3wiedźmy o północy :) Zaraz wstawię przepis bo w chwili obecnej jest tylko jednym wielkim bazgrołem na kartce :)
Takie "cuś" mi wyszło. Dwa placki : jasny i ciemny , nasączone sokiem malinowym z wodą, posmarowane dżemem truskawkowym, przełożone masą budyniowo-kakaową, w środku paski galaretki truskawkowej i brzoskwiniowej, na wierzchu gorzka czekolada :) Na Dzień Matki planuję powtórkę.
Ogłaszam koniec swojej przygody i wypieków monotematycznych z użyciem łodyg pt. rabarbar :) Do miłego w ...listopadzie, bo zamroziłam :) Drożdżowe z lekkim zakalcem :)
taki piekny "gniocik" miałam w ubiegla niedzielę.. Przed chwilą wjechaly do piekarnika 4 foremki z pasztetem z przepisu beherówki84. To moj debiut w tej dziedzinie.. Ciekawa jestem efektu pracy..)
Dzisiaj sobota więc chleb- pszenno żytni na żytnim zakwasie i pszenny na pszennym zakwasie. Zastanawim się nad jednym ze sklepu na łykend 2 bochenki to za dużo, a jak swojski to i z 5 kilo pójdzie.
Podziwiam Cię skąd masz tyle energii przy dwójce dzieciaczków :)
na samym początku było ciężko... Trudno mi było wygospodarować czas. Teraz już sobie swietnie radze. Nie zaniedbuję dzieci, ale znajduję czas na wszystko. Z Kubą się bawię, rano oglądam bajki, czytam książeczki, bawimy się edukacyjnymi zabawkami czy autami, chodzimy na spacery (Emilkę też zabieramy! ;-))
Emilka do tej pory była dziennym śpioszkiem a w nocy płakała. To było złe bo wcale z mężem w nocy nie spaliśmy. Teraz się to zmienilo. W dzień mało śpi a w nocy całą nockę przesypia budząć się tylko na karmienie. Więc teraz w dzień ją biorę do chusty (jest świetna) i wykonuję domowe obowiązki ;)) gotuję, sprzątam, Emilka uważnie się przygląda, a czasami na tej chuście po prostu zaśnie. Uwielbia w niej byc a ja mam dużo spokoju ,nie muszę latać co chwilę do dziecięcego aby sprawdzić czy niczego nie potrzebuje.
Ciasto zrobiłam z kakao, wiśniami i jabłkami. Pyszne.
Moje dziecię urodzone zimą chustowane było od 4t.ż. (ku oburzeniu wielu obcych osób), do tej pory zdarza mi się ją nosić, mimo że już stara baba z niej :) w domu za to nigdy jej nie nosiłam w chuście, musiała mi się przyglądać z łóżeczka albo z podłogi kiedy byłam zajęta :)
Ja dzisiaj kończyłam mój przekładaniec bezowy z malinami, a wczoraj lodowiec wg WKN i moje ciasto z gruszką. Na szczęscie piekłam dla znajomych na komunię więc gabaryty nie powinny mi sie jakos znacząco zmienic na większe :)
Zapraszam do nowego wątku, chwalcię się, róbcie smaczka na słodkości pieczone i na zimno, chlebki, bułeczki, babeczki.... itp..... :))
Rozpocznę "kuszenie" , dzisiaj sernik z pierniczkami
Ja też sernik , ale bez pierniczków :)
Chlebek bananowy. :)
Tiaaaa Makuś podglądałam wszystkie przepisiki na twoje ciacho i do .... nijakiego mi nie pasuje ...
Uchylisz rąbka tajemnicy ... ? -:)
Ja tez sie dolacze do prosby ...
W poniedziałek "wklepię" :)
No to cekom .... pióro zaostrzom i cekom .. -:) . Pozdrawiam już barzdo serio .. ))))
U nas Ferrero http://wielkiezarcie.com/recipe71682.html
U nas mufinki z masłem orzechowym i białą czekoladą i kawowe z chałwą.
ciasto jednego naczynia w/g 3wcia
tort tiramisu Uschi
Ciasto z truskawkami.!
Dziś moja babka marmurkowa. Przepis na moim blogu i na WŻ (w wersji z margaryną)
murzynek z mikrofalówki.. heheh ;d
Dzis upiekłam 10 placków do Tortu Mikado, jutro dalsza częśc roboty:)
O superm promysł mi na całość w jednym dniu zeszło 4 godz. ;-)
Pierwszy raz robie ten tort... masa roboty ale chyba bedzie warto. Juz złozyłam go i stoi jeszcze w obreczach (dwóch) wysoki jest bardzo i troszke masa budyniowa jest leista ale mam nadzieje ze jutro bedzie ok i nie rozpadnie mi sie to wszystko;/
Moja masa busyniowa też była bardziej leista niż zwykły budyń +masło. PEwnie tak musi być, bo mi te placki
wyszły twarde jak deseczki, a dzięki tej masie stały sie miękkie i pulchne, wszystkim smakowało, ale ja uważam,
że jak na taki smak to zbyt dużo pracy. Lepiej upiec wysoki biszkopt lub dwa i pokroić na kilka placków i
przełożyć masą.
Koooniecznie mała sesja foto z Mikado w roli głównej ... Życzę pełnego sukcesu ... ::))
Zdjełam obrecze ufff trzyma sie :)))) Masa budyniowa nie jest taka bardzo ,,sztywna,, mam nadzieje ze bedzie sie dobrze kroiło i nie bedzie sie rozwalac. Jutro przed podaniem dekoruje wiec wstawie fotki:)
A oto moje dzieło:)
Ło matuluuuuuuuuuuu....to ja poproszę całą owocową dekorację :)) Mniamm:)
Pięknie , pieknie i smakowicie wygląda .... powiedz jak tobie smakował ?? . Mam ten torcik w poczekalni i chętnie poznam twoją opinie ... ::))
Pięknie , pieknie i smakowicie wygląda .... powiedz jak tobie
smakował ?? . Mam ten torcik w poczekalni i chętnie poznam twoją
opinie ... ::))
Torcik wymaga troszke pracy i jak dla efektu wizualnego robi wrażenie bo jest sporych rozmiarów - jest wysoki, po przekrojeniu warstwy równiez fajnie wygladaja. Smak dobry, krążki smakuja herbatnikami. Ale szczerze jak dla mnie tort jest troszke za suchy. Smak taki troszke mdły ale to rzecz upodobań. Ogólnie typowo budyniowo - śmietankowo - herbatnikowy. Blaty trzeba na prawde cieniutko wałkowac przed pieczeniem, bo raz, ze ciasto rośnie podczas pieczenia to dwa po przełożeniu kremami puchnie.
Ale obłęd mój to się może przy nim schować ;/ ale w sumie to był pierwszy tort jaki piekłam. Gratulacje- piękny achhh
Chałka z przepisu Wkn.
http://wielkiezarcie.com/recipe23177.html
To tylko babka, ale jest się czym delektować :) Ot - tulipan na tulipanie :)
U mnie bez maku, tylko "wzorek" pomimo przekrojenia surowego ciasta nie wyszedł...
Łychą zawsze wgniataj ciasto ...to piękne wyżyny i doliny powstaną ... Bardzo apetycznie wygląda ...
Łychą zawsze wgniataj ciasto ...to piękne wyżyny i doliny powstaną ...
Bardzo apetycznie wygląda ...
Jako że jesteś pani tulipankowa to kwiatek dołożyłam dla Ciebie :)
Jak dieta to dieta :)
Jesteś przekochana ... uwielbiam wszyskie żółte kwiatki ..a tulpki przede wszystkim .. ::))
Tak odchodząc od tematu pieczenia,to na dzień kobiet od męża dostałam bukiet żółtych tylipanów,jak mi je wręczał to były mało rozwinięte i pomyślałam co badziewie mi kupił !,ale rano jak się rozwineły to były prześliczne takie gęste jak róże z takimi czerwonymi paseczkami po bokach
u mnie dzis wena tworcza czyli paszett z fasoli, watróbki i warzyw:)
chałka i keks
U mnie dzisiaj to cudo http://wielkiezarcie.com/recipe44957.html. Pierwsze ciacho od chyba 2 miesięcy :)
muffinki z kawałkami czekolady wczoraj ;) przepis Ewy Wachowicz, pyszniaste.
Ciasto marchewkowe Enki..
Sernik.
Chleb 4 ziarna :)
Od razu sprawdziłam galerię przepisów , znalazłam tylko chleb z 3 ziarnami :) Mam nadzieję ,że ten ze zdjęcia będzie również dla nas dostępny. A to zdjęcie to super !
Oki doki, jutro wpiszę :)
Już dziś dziękuję :)
Ja powiedziane tak zrobione - jeszcze raz dziękuję . Rok temu rozpoczęłam zabawę w pieczenie chleba ale popsuł mi się zakwas .Ponownie muszę nastawić zakwas do wyhodowania, bo ten chlebuś wygląda rewelacyjnie.
Hodowanie zakwasu to nic wielkiego, trochę cierpliwości tylko trzeba i sprzyjających warunków :) Teraz na wyrastanie chleba nadszedł gorszy okres - przynajmniej u mnie - grzejniki już nie tak ciepłe, wilgotność powietrza też chyba inna i bochenki jakoś leniwie w górę się podnoszą, trzeba im pomagać w przykrytych foremkach w piekarniku nastawionym na 40 stopni :)
Sernik wiedeński:)
Od wczoraj mam ostre szaleństwo: szarlotka wg Laugasel, banana bread a teraz w piekarniku siedzą ciasteczka fistaszkowe nutelli. Oj trzeba będzie się mocno poruszać, żeby nie zostało w boczkach :)
Piegusek
Chlebek na zakwasie pszenno-razowy z miodem
Klasyka ciasta z ubiegłoroczynymi truskawkami -:)
Taka tam prościzna...gotowe ciasto francuskie i mrożone śliwki
Pychota, ale polecam układanie połówek śliwek (zarówno świeżych jak i mrożonych) skórką do dołu :)
Już wiem co zrobie na świeta :)
Już wiem co zrobie na świeta :)
Nie pożałujesz balbisiu, jest mega pyszny:)) Też upiekę, rodzince smakuje;)Mój malec ma dziś urodziny - piękę więc tort biszkoptowy z polewą czekoladową, oczywiście przekładany dwoma rodzajami kremów i dżemem porzeczkowym domowej roboty.
Trenuję drożdżowe :) Wczoraj rogaliki...
Rogaliki wyglądają przeapetycznie (ja dzisiaj nic nie piekę, tylko zazdraszczam, bo pracuję od 7:30 do północy :/ wrrr wrrr i jeszcze raz wrrr, ale co tam, powiedział hipopotam...), ale napisz mi, czy te cudne stokrotki trzymasz w mieszkaniu i dziarsko się czują - wiem, że lubią być sadzone w ziemi w ogródku, ale nie testowałam na nich jeszcze warunków wewnątrzmurowych :) A chciałoby się, bo pikne są i wiosenne że och!
Śliczne jak z piekarni...:)
Nie dziś, a wczoraj: chleb i babeczki
Zimna zebra :)
Prezentuje się rewelacyjnie i na pewno tak smakuje :)
Zauważyłam, że pstrykasz przy okazji znakomite, wręcz profesjonalne fotki...
Dziękuję. Zwykluch typu: "Mamooo, jest coś słodkiego?" Serek, żelatyna, kakao i owoce na galaretkę się zawsze znajdą. Miło mi bardzo, że zdjęcia ci się podobają. :)
Bardzo apetyczna fotka..mniam:))
dziękuję.
Zimna zebra :)
Dla mnie "bomba" (nie tylko kaloryczna)...Miło mi. Z tymi kaloriami tak źle nie było... :)
Dołączam do Twojego fanclubu :) wygląda to ciacho przepysznie
Spontaniczne "dzieło" a jaką karierę robi :) Bardzo mi miło, że się podoba.
Croissanty :)
a u mnie dzis francuskie z gruszką ;-)
Może nie całkiem ja, tylko moje dziecię zrobiło i udekorowało Puchatkowe miodowe kruche ciasteczka. :)
Jakie słodziaki, zdolne małe rączki:)
Kruche babeczki śmietankowe w/g mity http://wielkiezarcie.com/recipe46448.html
Ciasteczka Puchatkowe były stworzone przy okazji tego sernika gotowanego przekładanego kruchym, miodowym ciastem :)
U mnie drożdżówka nocna z przepisu xenki z dodatkiem wiśni...
U mnie ta sama drożdżowka tylko solo bez owocow;)
U mnie ta sama drożdżowka tylko solo bez owocow;)
a ja pieke drożdzówke z ananasami. Pycha jest.Piernik z masa grysikowa i dzemem
Baranek wielkanocny;)
Jabłecznik z kruszonką
Dziś koszyczek :)
Wielkanoc coraz bliżej, a ja właśnie piekę... pierniki :) Zostało mi trochę ciasta dojrzewającego z okresu BoŻonarodzeniowego i trzeba je było w końcu wykorzystać :)
Dzisiaj upiekłam koszyczek wielkanocny. U mnie w wersji bez pałączka, który to ze smakiem zjedzony został
Bogdzia, schrupałabym nie tylko pałąk. Cudo, no no!!!
Patrycjo dziękuję, trochę on niezdarny z lekka, ale trening czyni mistrza, następne będą ładniejsze i z pałączkami, hahaha.
No i na kolację upiekłam słodkie chałeczki
Świderki serowe do barszczu albo... piwa :)
Chleb pszenno-żytni na zakwasie. Ze słonecznikiem. Rósł jak szalony, chyba czuł Święta :)
Bardzo apetyczny..mniam:)
Dzis upieczony zostanie mazurek kokosowy, oraz ciasto kruche do sernika smazonego oraz babka i baranek.Jutro jeszcze wafel z sezamem
u mnie gotowe dwa mazurki, placek makowy i rafaello na krakersach, a jutro jeszcze będzie sernik
Ciasteczka z przepisu Toffik :)))
Grysikowiec zrobiony wczoraj, a dziś już.. niebo w gębie
Ja popełniłam dziś przekładaniec serowo-miodowy Kluko oraz panią walewską...mniammmm!!!!
Moje jedyne świąteczne, lekkie ciacho - metrowiec z gotowym kremem karpatkowyym + 1/2 kost. KASI...
U mnie były tylko takie ciacha, babka cytrynowo-orzechowa i sernik na cieście kokosowym.
Dzis babka;)
W tym tygodniu byly juz bajaderki a dzis powtorka ze swiat wafel z nadzieniem sezamowym
Jabłecznik
Pychotka :) I to prawdziwa pychotka!!! <3
Zastanawiam się co bardziej podziwiać ciacho czy kwiaty. Pięknie skomponowana fotka.
Dziękuję bardzo mi miło :)
Dokładnie, nie wiem jak to robisz, ja tak nie umiem ;)
ciasto czekoladowe.
Jeszcze chlebus czosnkowy do odrywania upiekłam,mniam pysznosci!
Ciasto bakaliowe
porwalam sie na cheesecake, ciekawe czy mi wyjdzie ...
Znów chleb, tym razem orkiszowy - właśnie wyjęłam go z pieca.
Wierzę, ja się już "wyleczyłam" od pieczenia chlebka wieczorową porąPachnie jak zwariowany i sprawia, że mój nos, a przy okazji żołądek
wariują na jego punkcie. Ojej...
Sernik Rosa.
Proste pszenne bułeczki :)
Chyba nie takie proste ;)
Jak z piekarni, super !
Dziękuję :) zwyczajne bułki :)
Lizaka do kawy? :) Wieczorna partia cake pops dla przedszkolaków ale kilka mam "na zbyciu" :)
Lizaka do kawy? :) Wieczorna partia cake pops dla przedszkolaków ale
Czy to te z przepisu MIENTY? Superowe;)kilka mam "na zbyciu" :)
Nie,to mój przepis, sprawdzony wielokrotnie. Ale nie wstawiałam, bo wydał mi się banalny :) Wstawić?
Nie,to mój przepis, sprawdzony wielokrotnie. Ale nie wstawiałam, bo
Pytanie;)) Pewnie że tak:)wydał mi się banalny :) Wstawić?
się zrobi lada moment :)
3bit zrobiłam
Kolejna powtórka rurek z tego przepisu, tym razem z bitą śmietaną.
http://wielkiezarcie.com/recipe68709.html
Poniedziałkowe spontaniczne ciacho .. :)
Pięknie wygląda ... zaczynać tydzień takim ciastem to - poezja :)
http://wielkiezarcie.com/recipe24611.html
Miała być zeberka a wyszła .. hmm wyderka ale pyszna w smaku .. ::)
Wygląda zarąbiście! Aż mi ślinka leci, ale narobiłaś smaka.
Goście z W-Z-tu mają zawsze pierszeństwo .. Siadaj gości .. kawa czy herbata ?? :D
Z rozkoszą! Bardzo dziękuję za zaproszenie. Zwykle kawy o tej porze nie pijam, ale jutro nie muszę rano wstawać. Niech bedzie rozpuszczalna z mleczkiem. I duuuuuuuuuży kawał ciacha. A co tam, jutro troche pobiegam i będzie ok
Dzisiaj przedstwiam Wam moje odkrycie ....delikatne ciasto rabarberowe , puszek :) . Fajnie jest zacząć poniedziałek ciachem , prawda ? :D
Super:)
Ja zaczełam wizytą u lekarza z dziećmi:(
Przepis z blogu Aleex. Baba z kandyzowaną skórką pomarańczową, rodzynkami i chlustem wódki. Drożdże były tygodniowo przeterminowane, ale dały radę :)
Keks z dużą ilością bakalii :)
a ja dziś popełniłam pierwszomajową tartę
Kupione w dobrej cukierni w Poznaniu.
Ja sie pochwalę co piiekłam w ubiegłym tygodniu a okazja była nie byle jaka boo 40-to lecie slubu moich rodziców wiec zrobiłam Bombę owocowa z przepisu All,Monaryjska izbę z przepisów Kkrystyny,Kukułkę i Słodką rewelkę.Wszystkim smmakowało i słyszałam same ochy i achy wiec byłam bardzo happy!Przepisy super!
Czy mogłabym prosić o link do "Monaryjskiej izby" bo zainteresowła mnie
nazwa ciasta a nie mogę go znleźć ani w przepisach ani nie znalazłam
podanego użytkownika
http://www.mniammniam.com/Monastyrska_izba-10636p.html
Proszę,niestety nie mogę wstawić linku aktywnego.
Bardzo dziękuję!!! I link jest aktywny
Kolejne słodkie szaleństwo...dobrze, że ten długi weekend się kończy...bo ciuchy trzeba by przerabiać
Tort cappucino.
Fale Dunaju :)
Mniammm
Najlepszy na świecie jabłecznik
A mozna przepisik na ten najlepszy jabłecznik;)
Ciasto z rabarbarem wg tajemnej receptury :)
Ładny rabarbar dostałaś - chyba odmniany malinowej, bo taki czerwoniasty po obraniu i upieczeniu :)
Zdjęcie też jest przesympatyczne, ale Twój obrus skojarzył mi się trochę z poszwą na kołdrę, która doskonale udaje obrus - to pewnie przez te wszystkie tricki, jakie stosują często fotografujący jedzenie i jednocześnie pragnący, aby potrawy nie były w kółko focone na tych samych talerzach postawionych na tych samych ściereczkach :D
Dziękuję, rabarbar dodalam taki jaki rośnie w ogrodzie, pojęcia o odmianach nie mam bladego :) Serwetki, podkładki pod talerze z uporem maniaka kupuje moja Mama, więc co chwila staję się posiadaczem jakiegos nowego cuda, tu akurat jedna z pikowanych mat stołowych dla dzieci w zajączki, oczywiście prezent od Mamy :D
No popatrz, trochę jednak zgadłam - bo skojarzyłam z pościelą dla dzieci właśnie - a pewnie podobne wzory bywają używane również do ściereczek, obrusów, mat i podkładek - jak to u producentów bywa :D
Pysznie wygląda, proszę pięknie o recepturkę
Nie dostaniesz, bo tajemna ;P
Nie dość, że tajemna to jeszcze tworzona przez 3wiedźmy o północy :) Zaraz wstawię przepis bo w chwili obecnej jest tylko jednym wielkim bazgrołem na kartce :)
Ja mam w obecnej chwili "maślany" artykuł w postaci takiego wielkiego bazgrołu, hihi :)
http://lukrowawyspa.blogspot.com/2012/05/ciasto-z-rabarbarem.html proszszszsz bardzo :)
kuszenie musze przyznac ci wychodzi naprawde smaczka zrobilas :)
Po skutecznej reklamie megi65 - rabarbarowe :)
Megi poleciła też mi kiedyś Białą damę i nie żałowałam :-)
Wczoraj piekłam korpusy do babeczek z tego przepisu, pyszne wyszły http://wielkiezarcie.com/recipe50115.html
Babka http://wielkiezarcie.com/recipe54814.html
U mnie dzi bananowiec.Trzeba bylo zuzyc banany.
Powtórka z rozrywki, czyli rabarbar rządzi... odkryty przez megi65
http://wielkiezarcie.com/recipe69146.html
drożdżowe z rabarbarem- debiut nawet udany wg Susła
Takie "cuś" mi wyszło. Dwa placki : jasny i ciemny , nasączone sokiem malinowym z wodą, posmarowane dżemem truskawkowym, przełożone masą budyniowo-kakaową, w środku paski galaretki truskawkowej i brzoskwiniowej, na wierzchu gorzka czekolada :) Na Dzień Matki planuję powtórkę.
Ja upieklam ciasto z rabarbarem w budyniu - przepis stad z WZ.
Puszek z malinami oraz biszkopt czekoladowy z bita smietana i truskawkami
Kolejny raz zebrę Wkn, szybka, pyszna i zawsze się udaje:)
Ciasteczka owsiane z kokosem, rodzynkami i żurawiną :-)
Ciastka z maszynki
Własciwie robiłam, a nie piekłam mój 3 bit na jutrzejsze urodziny do pracy:
http://wielkiezarcie.com/recipe80126.html
A jutro: http://wielkiezarcie.com/recipe81774.html
i muffinki bananowe.
Drożdżowiec z truskawkami i rabarbarem
http://wielkiezarcie.com/recipe8666.html Pysznie kruche :)
Rogaliki pieke tylko z tego przepisu, bardzo je lubimy :)
Dziś ciasto maślankowe Tobatki z rabarbarem http://wielkiezarcie.com/recipe68690.html
Ciasto z truskawkami
Ogłaszam koniec swojej przygody i wypieków monotematycznych z użyciem łodyg pt. rabarbar :) Do miłego w ...listopadzie, bo zamroziłam :)
Drożdżowe z lekkim zakalcem :)
Ogłaszam koniec swojej przygody i wypieków monotematycznych z użyciem
To przejdź na rzewień...łodyg pt. rabarbar :) Do miłego w ...listopadzie, bo zamroziłam
:) Drożdżowe z lekkim zakalcem :)
Masakrycznie nie puszyste , nie niskie wysokie ptasie mleczko ... czytaj gniocik .. Tak toto wyglada
Bardzo mi się "gniocik" widzi i poproszę kawałek!!!! Zresztą, to ma być gnocik?! Całkiem okazałe :)
taki piekny "gniocik" miałam w ubiegla niedzielę.. Przed chwilą wjechaly do piekarnika 4 foremki z pasztetem z przepisu beherówki84. To moj debiut w tej dziedzinie.. Ciekawa jestem efektu pracy..)
Ok domia ...'' machniom '' idziemy na .. zamianę ? 1 foremeczka dla mnie , pół gniocia dla ciebie .. ok ?
Bardzo mi się "gniocik" widzi i poproszę kawałek!!!! Zresztą, to ma być
Ja też poproszę...bardzo mi się podoba.gnocik?! Całkiem okazałe :)
Co ty chcesz od tego ciacha? zaraz bym go zjadła, wygląda super!
chlebek bananowy z duza iloscia ziaren slonecznika,dyni oraz suszonej porzeczki.
Torcik na urodziny przyjaciółki.
Piękny torcik:)
Dziekuje:)
placek rabarbarowy http://wielkiezarcie.com/recipe69146.html
a w tle stoi szklanka z kompotem z rabarbaru który był do obiadu:)
Polecam bardzo dobry
Dzisiaj niemiecka szarlotka z 1,5 porcji bo mamy gości :)
Dzisiaj sobota więc chleb- pszenno żytni na żytnim zakwasie i pszenny na pszennym zakwasie. Zastanawim się nad jednym ze sklepu na łykend 2 bochenki to za dużo, a jak swojski to i z 5 kilo pójdzie.
Szarlotka cytrynowa.
Bułki jogurtowe i scones.
Placek z rabarbarem i daktylami na kruchym spodzie
Kruchy placek z rabarbarem i rodzynkami.
http://wielkiezarcie.com/recipe762.html Z rabarbarem bardzo dobry polecam.
http://wielkiezarcie.com/recipe762.html Z rabarbarem bardzo dobry polecam.
zgadzam się...robiłam raz z rabarbarem i polecam w 100%.. dziś robię z jabłkami i wiśniami ze słoiczka...:)
nie lubię ciast z pianą itp, te jest idealne
Podziwiam Cię skąd masz tyle energii przy dwójce dzieciaczków :)
Podziwiam Cię skąd masz tyle energii przy dwójce dzieciaczków
:)
na samym początku było ciężko... Trudno mi było wygospodarować czas. Teraz już sobie swietnie radze. Nie zaniedbuję dzieci, ale znajduję czas na wszystko. Z Kubą się bawię, rano oglądam bajki, czytam książeczki, bawimy się edukacyjnymi zabawkami czy autami, chodzimy na spacery (Emilkę też zabieramy! ;-))
Emilka do tej pory była dziennym śpioszkiem a w nocy płakała. To było złe bo wcale z mężem w nocy nie spaliśmy. Teraz się to zmienilo. W dzień mało śpi a w nocy całą nockę przesypia budząć się tylko na karmienie. Więc teraz w dzień ją biorę do chusty (jest świetna) i wykonuję domowe obowiązki ;)) gotuję, sprzątam, Emilka uważnie się przygląda, a czasami na tej chuście po prostu zaśnie. Uwielbia w niej byc a ja mam dużo spokoju ,nie muszę latać co chwilę do dziecięcego aby sprawdzić czy niczego nie potrzebuje.
Ciasto zrobiłam z kakao, wiśniami i jabłkami. Pyszne.
Super gratuluję i cieszę się, że to napisałaś ;) Myślę o drugim dziecku, ale zastanawiałam się czy damy radę ;)
Właśnie wczoraj rozmawiałam ze znajomą o chuście, ja nie kupowałam , bo moja córeczka urodziła się w zimie,
a nie wiedziałam, że nawet większe dzieci można w niej nosić... następnym razem kupię. Nosidełko przydało mi
się rtlko na kilka miesiecy
Moje dziecię urodzone zimą chustowane było od 4t.ż. (ku oburzeniu wielu obcych osób), do tej pory zdarza mi się ją nosić, mimo że już stara baba z niej :) w domu za to nigdy jej nie nosiłam w chuście, musiała mi się przyglądać z łóżeczka albo z podłogi kiedy byłam zajęta :)
Ja dzisiaj kończyłam mój przekładaniec bezowy z malinami, a wczoraj lodowiec wg WKN i moje ciasto z gruszką. Na szczęscie piekłam dla znajomych na komunię więc gabaryty nie powinny mi sie jakos znacząco zmienic na większe :)
No i jestem z siebie dumna bo torty z poznańskiej cukierni G zostały a moje ciasto podobno zjedzone :)
No i jestem z siebie dumna bo torty z poznańskiej cukierni G zostały a moje
Bo domowe najlepsze:)ciasto podobno zjedzone :)
Ciasto z truskawkami z wlasnych przepisow, wlasnie siedzi w piekarniku.
Rolada kakaowa
Rolada wygląda na nabytą w cukierni Co tam, z braku laku biorę kawałek do kawusi
Rolada wygląda na nabytą w cukierni Co tam, z braku laku biorę
Wygląda bo jest z cukierni...(zapomniałem napisać)kawałek do kawusi
I jeszcze były eklery i babka cytrynowa (babka własnego wypieku)
Chlebek: http://wielkiezarcie.com/recipe66121.html
Tarta z... rabarbarem albo jak kto woli z rzewieniem :)
http://wielkiezarcie.com/recipe69750.html Moja wersja bez kakao...
Środowe ciacho .. ot takie cuś wymodziłam nam )))
Jakby kto chętny .. bardzo proszę .. ))
Myślę, że postaram się je upiec :) Mam podwójne święto urodziny mamy i dzień mamy :)
Serniczek na kawowym spodzie z biszkoptami i galaretką.
Matuluuuuuuuuu, aż ślinkę przełknęłam...mniammmmmm
Drożdżówki z kruszonką i dżemem wiśniowym
Dopisano 12-05-26 15:25:04:
Są pyszne polecam!
Torcik dla mojej kochanej Mamy :)
I zaś pyszotki... idę zjeść jabłko
Upiekłam sobie na Dzień Mamy i imieninki http://wielkiezarcie.com/recipe82906.html
ciasto krucho-drożdżowe z truskawkami i kruszonką
Nowe kuszenie tutaj: http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=486582&post=486582 zapraszam:)