Forum

Kuchenne porady

Spód do sernika

  • Autor: punca Data: 2012-04-10 20:06:46

    Witajcie.Chce zrobić sernik na zimno,ale nie wiem jak zrobić spód,ile dać herbatników i ile masła na tortownice 28 cm? Może ktoś wie?

  • Autor: mary50 Data: 2012-04-10 21:14:18

    Ja daje biszkopty ,ktore lekko ponczuje alkoholem lub makaroniki wtedy nie zwilzam a pusta przestrzen miedzy nimi uzupelniam kruszonka z makaronikow. Pod wplywem masy serowej wszystko ma spoistosc.

  • Autor: megi65 Data: 2012-04-10 21:25:44

    Zawsze wykładam herbatnikami lub biszkopcikami .. Masło do sera to amsz w przepisie . Na spód nie ma potrzeby dodawać masła .. moim skromnym zdaniem.. -:) . Powodzenia

    Korzystam zawsze z tego przepisu i mimo surowych jaj .. tryskam zdrowiem i humorem .. ;))

    http://wielkiezarcie.com/recipe28592.html

  • Autor: Mloda Data: 2012-04-10 23:01:32

    Ja daje na ok. 200 g herbatników, ciasteczek ok. 2 łyżki masła. Najlepiej dodawać stopniowo, obserwując czy masa nie jest zbyt sypka, dolewać masła, ale tak by nie przesadzić, bo będzie za tłusta i gumowata:(

    http://wielkiezarcie.com/recipe72116.html przykład sernika na takim spodzie

  • Autor: mariateresa Data: 2012-04-10 23:20:13

    Jadlam pyszny serniczek na zimno na grubym waflu  ( okragle andruty 28 cm.)  -  mozna tez kupic gotowy  spod biszkoptowy  ( taki ok. 2 cm gruby ) jadlam juz  " wiedenski "  ( czyli na niczym )  -    ale przewaznie robia na herbatnikach petitkach -  ja tez kiedys tak robilam -  ukladalam  same herbatniki -  bez masla.

  • Autor: punca Data: 2012-04-11 06:41:03

    Dziękuje Wam za pomoc,jak zrobie sernik to dam znać,bo teraz zastanawiam sięczy nie dać zwykłych herbatników

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2012-04-11 07:11:05

    też daję tylko herbatniki tzn. układam na spodzie

  • Autor: kate5134 Data: 2012-04-11 09:15:36

    Ja też wykładam spód tortownicy lekko naponczowanymi biszkoptami lub herbatnikami ( wtedy ładnie przylegaja do dna i nie wypływają na wierzch).

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-04-11 10:20:23

    Wykładam zwykłymi herbatnikami lub biszkoptami, przewaznie nasączam je płynną galaretką.

  • Autor: bergamotka2 Data: 2012-04-12 17:15:12

    piekę biszkopcik z 2 jaj + 3 ł cukru ( ubijam , gdy nagrzewa się piekarnik ) , mieszam z 3 ł mąki , 2 ł wody , piekę 8 - 10 minut na 180 * , studzę i wylweam sernik na zimno, wkładam do lodówki , po zziębnięciu pomalutku polewam galaretką

    Do serka dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinie lub mrożone maliny

  • Autor: punca Data: 2012-04-14 17:14:33

    pycha wygląda Twój sernik,ja dałam jadnak herbatniki kakaowe

Przejdź do pełnej wersji serwisu