Ja daje biszkopty ,ktore lekko ponczuje alkoholem lub makaroniki wtedy nie zwilzam a pusta przestrzen miedzy nimi uzupelniam kruszonka z makaronikow. Pod wplywem masy serowej wszystko ma spoistosc.
Zawsze wykładam herbatnikami lub biszkopcikami .. Masło do sera to amsz w przepisie . Na spód nie ma potrzeby dodawać masła .. moim skromnym zdaniem.. -:) . Powodzenia
Korzystam zawsze z tego przepisu i mimo surowych jaj .. tryskam zdrowiem i humorem .. ;))
Ja daje na ok. 200 g herbatników, ciasteczek ok. 2 łyżki masła. Najlepiej dodawać stopniowo, obserwując czy masa nie jest zbyt sypka, dolewać masła, ale tak by nie przesadzić, bo będzie za tłusta i gumowata:(
Jadlam pyszny serniczek na zimno na grubym waflu ( okragle andruty 28 cm.) - mozna tez kupic gotowy spod biszkoptowy ( taki ok. 2 cm gruby ) jadlam juz " wiedenski " ( czyli na niczym ) - ale przewaznie robia na herbatnikach petitkach - ja tez kiedys tak robilam - ukladalam same herbatniki - bez masla.
piekę biszkopcik z 2 jaj + 3 ł cukru ( ubijam , gdy nagrzewa się piekarnik ) , mieszam z 3 ł mąki , 2 ł wody , piekę 8 - 10 minut na 180 * , studzę i wylweam sernik na zimno, wkładam do lodówki , po zziębnięciu pomalutku polewam galaretką
Do serka dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinie lub mrożone maliny
Witajcie.Chce zrobić sernik na zimno,ale nie wiem jak zrobić spód,ile dać herbatników i ile masła na tortownice 28 cm? Może ktoś wie?
Ja daje biszkopty ,ktore lekko ponczuje alkoholem lub makaroniki wtedy nie zwilzam a pusta przestrzen miedzy nimi uzupelniam kruszonka z makaronikow. Pod wplywem masy serowej wszystko ma spoistosc.
Zawsze wykładam herbatnikami lub biszkopcikami .. Masło do sera to amsz w przepisie . Na spód nie ma potrzeby dodawać masła .. moim skromnym zdaniem.. -:) . Powodzenia
Korzystam zawsze z tego przepisu i mimo surowych jaj .. tryskam zdrowiem i humorem .. ;))
http://wielkiezarcie.com/recipe28592.html
Ja daje na ok. 200 g herbatników, ciasteczek ok. 2 łyżki masła. Najlepiej dodawać stopniowo, obserwując czy masa nie jest zbyt sypka, dolewać masła, ale tak by nie przesadzić, bo będzie za tłusta i gumowata:(
http://wielkiezarcie.com/recipe72116.html przykład sernika na takim spodzie
Jadlam pyszny serniczek na zimno na grubym waflu ( okragle andruty 28 cm.) - mozna tez kupic gotowy spod biszkoptowy ( taki ok. 2 cm gruby ) jadlam juz " wiedenski " ( czyli na niczym ) - ale przewaznie robia na herbatnikach petitkach - ja tez kiedys tak robilam - ukladalam same herbatniki - bez masla.
Dziękuje Wam za pomoc,jak zrobie sernik to dam znać,bo teraz zastanawiam sięczy nie dać zwykłych herbatników
też daję tylko herbatniki tzn. układam na spodzie
Ja też wykładam spód tortownicy lekko naponczowanymi biszkoptami lub herbatnikami ( wtedy ładnie przylegaja do dna i nie wypływają na wierzch).
Wykładam zwykłymi herbatnikami lub biszkoptami, przewaznie nasączam je płynną galaretką.
piekę biszkopcik z 2 jaj + 3 ł cukru ( ubijam , gdy nagrzewa się piekarnik ) , mieszam z 3 ł mąki , 2 ł wody , piekę 8 - 10 minut na 180 * , studzę i wylweam sernik na zimno, wkładam do lodówki , po zziębnięciu pomalutku polewam galaretką
Do serka dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinie lub mrożone maliny
pycha wygląda Twój sernik,ja dałam jadnak herbatniki kakaowe