Papryki wrzuc na gril lub piekarnika aby cala skorka sie przypiekla/przypalila, zamknij w pojemniku na kilka minut i obierz skorki pokroj papryke i polej oliwa,sol morska,pieprz podaj na talerzu z serami,wloskimi wedlinami itp dodatek do chrupiacej bagietki
To zależy, czy planujesz danie obiadowe, kolacyjne, czy np przystawki. Myślę, że można ją zapiec wypełnioną np farszem mięsno -ryżowym, czy innym, albo wykorzystać do lecza. Pięknie kolorowo będzie też wygladał półmisek wedlin przybrany paskami z wszyskich kolorów papryczki.
Na przystawkę możesz przygotować łódki z papryki. Dzielisz papryki na czwórki. Faszerujesz dowolnym farszem i układasz na półmisku. Farsze mogą być wszelakie. Może być to sałatka: http://wielkiezarcie.com/recipe71421.html
Mam papryke, zolta, czerwona i pomaranczowa. Mamy jutro pozegnanie znajomych i chciala bym cos z niej zrobic. Prosze o jakis smaczny pomysl.
Baska
Papryki wrzuc na gril lub piekarnika aby cala skorka sie przypiekla/przypalila, zamknij w pojemniku na kilka minut i obierz skorki pokroj papryke i polej oliwa,sol morska,pieprz podaj na talerzu z serami,wloskimi wedlinami itp dodatek do chrupiacej bagietki
To zależy, czy planujesz danie obiadowe, kolacyjne, czy np przystawki. Myślę, że można ją zapiec wypełnioną np farszem mięsno -ryżowym, czy innym, albo wykorzystać do lecza. Pięknie kolorowo będzie też wygladał półmisek wedlin przybrany paskami z wszyskich kolorów papryczki.
Z papryki możesz wyczarować prawdziwe cuda. Jesli ma to być danie na gorąco polecam zapiekane papryki nadziewane farszem: http://wielkiezarcie.com/recipe67365.html
Potem wklikam przepis na papryki grillowne z innym farszem.
Możesz też zrobić pyszne leczo: http://wielkiezarcie.com/recipe68643.html
Albo szaszłyki (możesz przygotować w piekarniku i dowolnie zmodyfikować składniki): http://wielkiezarcie.com/recipe80396.html
Na zakąskę polecam moją kulę z koreczkami, twoja może być z przewagą papryki: http://wielkiezarcie.com/recipe72940.html
Na przystawkę możesz przygotować łódki z papryki. Dzielisz papryki na czwórki. Faszerujesz dowolnym farszem i układasz na półmisku. Farsze mogą być wszelakie. Może być to sałatka: http://wielkiezarcie.com/recipe71421.html
http://wielkiezarcie.com/recipe81772.html
pasty: http://wielkiezarcie.com/recipe65317.html
http://wielkiezarcie.com/recipe69197.html
http://wielkiezarcie.com/recipe67577.html
http://wielkiezarcie.com/recipe63585.html
Napewno coś wyczarujesz ;) Pozdrawiam!