Dziękuję za polecenie moich gołąbków... i również polecam, choć ja właśnie przymierzam się do zrobienia normalnych oryginalnych gołąbeczków w sosie pomidorowym
duża kapusta pekińska- pokrojona, 1kg mięsa mielonego, 9 dużych łyżek ryżu, 5 jajek, 2 łyżki Kucharka, pieprz. Wymieszać i obtoczyć w bułce tartej formując kotlety. Smażyć na tłuszczu na rumiano. Układać w garnku.
Sos: 3litry wody, 4 kostki rosołowe, 1 mały keczup, mały przecier pomidorowy, pieprz. Składniki połączyć i zagotować. Gorącym sosem polać gołąbki i na małym gazie dusić ok. 50 minut. Od czasu, do czasu delikatnie zamieszać. Smacznego!!!
Ja robię takie gołąbki tak: duża kapusta pekińska- pokrojona, 1kg mięsa mielonego, 9 dużych łyżek ryżu, 5 jajek, 2 łyżki Kucharka, pieprz. Wymieszać i obtoczyć w bułce tartej formując kotlety. Smażyć na tłuszczu na rumiano. Układać w garnku. Sos: 3litry wody, 4 kostki rosołowe, 1 mały keczup, mały przecier pomidorowy, pieprz. Składniki połączyć i zagotować. Gorącym sosem polać gołąbki i na małym gazie dusić ok. 50 minut. Od czasu, do czasu delikatnie zamieszać. Smacznego!!!
Witaj ,a ja takie gołąbki robie tak :na patelni lekko podduszam na masełku poszatkowaną kapustę(drobniuteńko),potarkowaną marchewkę,pietruszkę,seler,cebulkę w kosteczkę-przestudzone warzywka wrzucam do mielonego mięska,dodaje ugotowany ryż,jajko ,przyprawy według własnego gustu,mieszam,formuję okrągłe pulpety lekko spłaszczam ,obtaczam w mące,smażę na rumiano.Następnie przekładam do garnka z gotującym się bulionem i duszę na wolnym ogniu ok.40-50 min.Dodaję przecier ,śmietankę ,posypuję natką pietruszki ,i podaję z ziemniaczkami.Pyszota danie...........Polecam!!!!
Hej
Jadłam ostatnio takie gołąbki i chciałabym je zrobić w domu- macie jakieś sprawdzone przepisy ?
Z góry dziękuję
malina
http://wielkiezarcie.com/recipe7935.html
Polecam,,są pyszne.
Dziękuję za polecenie moich gołąbków... i również polecam, choć ja właśnie przymierzam się do zrobienia normalnych oryginalnych gołąbeczków w sosie pomidorowym
Te są rewelacyjne i proste w przygotowaniu. Uwielbiam wszystko co pomidorowe, dlatego często je robię.
Te polecam :) http://wielkiezarcie.com/recipe39507.html
A ta kasza manna to konieczność? a przynajmniej taka ilośc ?
Kasza skleja to wszystko i łatwo formować kotlety ale po ugotowaniu jej nie czuć.
nieskromnie polece swoje,mam 2 rodzaje na swoim blogu http://wmojejpachnacejkuchni.blogspot.com/search/label/Go%C5%82%C4%85bki
z ryżem lub bez ...zapraszam
Ja robię takie gołąbki tak:
duża kapusta pekińska- pokrojona, 1kg mięsa mielonego, 9 dużych łyżek ryżu, 5 jajek, 2 łyżki Kucharka, pieprz. Wymieszać i obtoczyć w bułce tartej formując kotlety. Smażyć na tłuszczu na rumiano. Układać w garnku.
Sos: 3litry wody, 4 kostki rosołowe, 1 mały keczup, mały przecier pomidorowy, pieprz. Składniki połączyć i zagotować. Gorącym sosem polać gołąbki i na małym gazie dusić ok. 50 minut. Od czasu, do czasu delikatnie zamieszać. Smacznego!!!
Ja robię takie gołąbki tak: duża kapusta pekińska- pokrojona, 1kg mięsa
Bardzo ciekawe ! Dziękuję za przepis :)mielonego, 9 dużych łyżek ryżu, 5 jajek, 2 łyżki Kucharka, pieprz.
Wymieszać i obtoczyć w bułce tartej formując kotlety. Smażyć na
tłuszczu na rumiano. Układać w garnku. Sos: 3litry wody, 4 kostki
rosołowe, 1 mały keczup, mały przecier pomidorowy, pieprz. Składniki
połączyć i zagotować. Gorącym sosem polać gołąbki i na małym gazie
dusić ok. 50 minut. Od czasu, do czasu delikatnie zamieszać. Smacznego!!!
Polecam! Gołąbki są przepyszne!!! Pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/recipe55000.html polecam!
Witaj ,a ja takie gołąbki robie tak :na patelni lekko podduszam na masełku poszatkowaną kapustę(drobniuteńko),potarkowaną marchewkę,pietruszkę,seler,cebulkę w kosteczkę-przestudzone warzywka wrzucam do mielonego mięska,dodaje ugotowany ryż,jajko ,przyprawy według własnego gustu,mieszam,formuję okrągłe pulpety lekko spłaszczam ,obtaczam w mące,smażę na rumiano.Następnie przekładam do garnka z gotującym się bulionem i duszę na wolnym ogniu ok.40-50 min.Dodaję przecier ,śmietankę ,posypuję natką pietruszki ,i podaję z ziemniaczkami.Pyszota danie...........Polecam!!!!
Ja robię z tego przepisu i są naprawdę godne polecenia.
http://wielkiezarcie.com/recipe67026.html