Forum

Kuchenne porady

Gołąbki z kapustą w środku :)

  • Autor: malina_a Data: 2012-06-26 16:44:22

    Hej

    Jadłam ostatnio takie gołąbki i chciałabym je zrobić w domu- macie jakieś sprawdzone przepisy ?

    Z góry dziękuję 

    malina

  • Autor: belkot68 Data: 2012-06-26 16:59:08

    http://wielkiezarcie.com/recipe7935.html

    Polecam,,są pyszne.

  • Autor: renataz36 Data: 2012-06-26 17:03:34

    Dziękuję za polecenie moich gołąbków... i również polecam, choć ja właśnie przymierzam się do zrobienia normalnych oryginalnych gołąbeczków w sosie pomidorowym

  • Autor: reniutka Data: 2012-07-23 21:05:31

    Te są rewelacyjne i proste w przygotowaniu. Uwielbiam wszystko co pomidorowe, dlatego często je robię.

  • Autor: monia7301 Data: 2012-06-26 18:08:14

    Te polecam :) http://wielkiezarcie.com/recipe39507.html

  • Autor: malina_a Data: 2012-06-26 18:27:55

    A ta kasza manna to konieczność? a przynajmniej taka ilośc ?

  • Autor: belkot68 Data: 2012-06-26 22:00:11

    Kasza skleja to wszystko i łatwo formować kotlety ale po ugotowaniu jej nie czuć.

  • Autor: Olciaa Data: 2012-06-27 07:43:42

    nieskromnie polece swoje,mam 2 rodzaje na swoim blogu http://wmojejpachnacejkuchni.blogspot.com/search/label/Go%C5%82%C4%85bki

    z ryżem lub bez ...zapraszam

  • Autor: Ania35 Data: 2012-06-28 20:00:48

    Ja robię takie gołąbki tak:

    duża kapusta pekińska- pokrojona, 1kg mięsa mielonego, 9 dużych łyżek ryżu, 5 jajek, 2 łyżki Kucharka, pieprz. Wymieszać i obtoczyć w bułce tartej formując kotlety. Smażyć na tłuszczu na rumiano. Układać w garnku.

    Sos: 3litry wody, 4 kostki rosołowe, 1 mały keczup, mały przecier pomidorowy, pieprz. Składniki połączyć i zagotować. Gorącym sosem polać gołąbki i na małym gazie dusić ok. 50 minut. Od czasu, do czasu delikatnie zamieszać. Smacznego!!!

  • Autor: malina_a Data: 2012-06-28 21:02:13

    Ja robię takie gołąbki tak: duża kapusta pekińska- pokrojona, 1kg mięsa
    mielonego, 9 dużych łyżek ryżu, 5 jajek, 2 łyżki Kucharka, pieprz.
    Wymieszać i obtoczyć w bułce tartej formując kotlety. Smażyć na
    tłuszczu na rumiano. Układać w garnku. Sos: 3litry wody, 4 kostki
    rosołowe, 1 mały keczup, mały przecier pomidorowy, pieprz. Składniki
    połączyć i zagotować. Gorącym sosem polać gołąbki i na małym gazie
    dusić ok. 50 minut. Od czasu, do czasu delikatnie zamieszać. Smacznego!!!

    Bardzo ciekawe ! Dziękuję za przepis :)

  • Autor: Ania35 Data: 2012-06-29 08:00:14

    Polecam! Gołąbki są przepyszne!!! Pozdrawiam

  • Autor: ulla* Data: 2012-07-23 22:02:53

    http://wielkiezarcie.com/recipe55000.html polecam!

  • Autor: agacia3323 Data: 2012-07-25 22:10:31

    Witaj ,a ja takie gołąbki robie tak :na patelni lekko podduszam na masełku poszatkowaną kapustę(drobniuteńko),potarkowaną marchewkę,pietruszkę,seler,cebulkę w kosteczkę-przestudzone warzywka wrzucam do mielonego mięska,dodaje ugotowany ryż,jajko ,przyprawy według własnego gustu,mieszam,formuję okrągłe pulpety lekko spłaszczam ,obtaczam w mące,smażę na rumiano.Następnie przekładam do garnka z gotującym się bulionem i duszę na wolnym ogniu ok.40-50 min.Dodaję przecier ,śmietankę ,posypuję natką pietruszki ,i podaję z ziemniaczkami.Pyszota danie...........Polecam!!!!

  • Autor: Joanna11 Data: 2012-07-26 09:33:58

    Ja robię z tego przepisu i są naprawdę godne polecenia.

    http://wielkiezarcie.com/recipe67026.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu