5kg pomidorow
5 cebul
1 plaska lyzeczka pieprzu
4 liscie laurowe
8 ziaren ziela angielskiego
2 lyzki soli
35 dag cukru
0,5 szklanki octu 10%
Pomidory z cebula rozgotoeac,przez ok pol godziny, i przetrzec przez sito ,lub taka specjalna maszynke do pomodorow.Dodac reszte skladnikow,wymieszac i gotowac ok 3 godzin na wolnym ogniu czasem przemieszac.Przelozyc gorace do sloikow i odwracac do gory dnem.Wychodzi ok 9 dzemowych sloikow.
Dostalam ten przepis od sasiadki ,w tym roku robilam pierwszy raz.Gdy posmakowalam juz gotowy to w pierwszej chwili mi niesmakowal,ale gdy postal i nastepnego dnia zrobilam frytki z tym ketchupem pychota.To bylo poprostu przyzwyczajenie do sklepowego produkyu bez konkretnego smaku.Zycze udanej pracy
3kg pomidorów 3cebule,1łyżeczkapieprzu,sól do smaku,1szklcukru,jednaczwarta szklanki octu,1i jednadruga łyżeczki slodkiej papryki pomidory przetrzeć ze skórki i pestek dodać starte na tarce cebule wysmażyć do odparowania i dawać do słoików
Ma ktoś sprawdzony przepis na ketchup.
Dopisano 12-09-08 10:34:06:
Dopisano 12-09-08 10:34:19:
Ma ktoś sprawdzony przepis na ketchup.Dopisano 12-09-08
10:34:06: Dopisano 12-09-08 10:34:19:
Przeglądnij i może cos znajdziesz dla siebie.
http://wielkiezarcie.com/search.php?query=ketchup&search=Szukaj
5kg pomidorow 5 cebul 1 plaska lyzeczka pieprzu 4 liscie laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 2 lyzki soli 35 dag cukru 0,5 szklanki octu 10% Pomidory z cebula rozgotoeac,przez ok pol godziny, i przetrzec przez sito ,lub taka specjalna maszynke do pomodorow.Dodac reszte skladnikow,wymieszac i gotowac ok 3 godzin na wolnym ogniu czasem przemieszac.Przelozyc gorace do sloikow i odwracac do gory dnem.Wychodzi ok 9 dzemowych sloikow. Dostalam ten przepis od sasiadki ,w tym roku robilam pierwszy raz.Gdy posmakowalam juz gotowy to w pierwszej chwili mi niesmakowal,ale gdy postal i nastepnego dnia zrobilam frytki z tym ketchupem pychota.To bylo poprostu przyzwyczajenie do sklepowego produkyu bez konkretnego smaku.Zycze udanej pracy
a ja ma taki
3kg pomidorów 3cebule,1łyżeczkapieprzu,sól do smaku,1szklcukru,jednaczwarta szklanki octu,1i jednadruga łyżeczki slodkiej papryki pomidory przetrzeć ze skórki i pestek dodać starte na tarce cebule wysmażyć do odparowania i dawać do słoików
Dzięki wielkie za przepisy na pewno wypróbuje a mam nawet sporo pomidorów.
http://wielkiezarcie.com/recipe8260.html sprawdzony,ulubiony
http://wielkiezarcie.com/recipe4885.html ten też polecam,super smaczny
http://wielkiezarcie.com/recipe8260.html
POTWIERDZAM !!! Dwa najlepsze ketchupy na WŻ. Sos ekkore robię od sześciu lat...;)sprawdzony,ulubiony http://wielkiezarcie.com/recipe4885.html ten
też polecam,super smaczny
Ja od paru lat robię taki :http://wielkiezarcie.com/recipe20561.html Pycha :)