Najszybciej, najprosciej. Kupujesz 2-3kilogramowe kawalki miesa z szynki, najlepiej z ponacinana skora. Nadziewasz czosnkiem, doprawiasz sola, pieprzem, papryka, oregana, majerankiem, ew. ziolami prowansalskimi, obwiazujesz nitka, odstawiasz na min. kilka godzin. Pieczesz w rekawie lub w przykrytym naczyniu w piekarniku tyle godzin ile wazyl najwiekszy kawalek miesa + godzine extra. Wyjmujesz z piekarnika, aby odpoczelo a w tym czasie powstaly sos zageszczasz maka. Kroisz i podajesz.
Proszę o polecenie sprawdzonych przepisów na mięsa do 2 dania. Będę miec dużo gości.
Ja wypróbowałam i polecam np.:
http://wielkiezarcie.com/recipe41151.html
http://wielkiezarcie.com/recipe43501.html
http://wielkiezarcie.com/recipe35628.html
http://wielkiezarcie.com/recipe24200.html
http://wielkiezarcie.com/recipe20524.html
Najszybciej, najprosciej. Kupujesz 2-3kilogramowe kawalki miesa z szynki, najlepiej z ponacinana skora. Nadziewasz czosnkiem, doprawiasz sola, pieprzem, papryka, oregana, majerankiem, ew. ziolami prowansalskimi, obwiazujesz nitka, odstawiasz na min. kilka godzin. Pieczesz w rekawie lub w przykrytym naczyniu w piekarniku tyle godzin ile wazyl najwiekszy kawalek miesa + godzine extra. Wyjmujesz z piekarnika, aby odpoczelo a w tym czasie powstaly sos zageszczasz maka. Kroisz i podajesz.