Potrzebuję waszej rady.W niedzielę w szkole mojej córki odbędzie się ślubowanie.Poproszono mnie abym upiekła ciasto.To ciasto ma być na dużej blasze i ma być pokrojone.Może ktoś podpowie mi jakie ciasto upiec.Przepis również mile widziany.Z goy pięknie dziękuję
malym dziecion upieklabym ciasto bez masy, bez polewy, jednym slowem niebrudzace. Moze cos z owocami, galaretka albo babeczki czy muffiny. Wybor jest ogromny
Ja w zeszłym roku przed swietami zostałam poproszona o upieczenie ciastka na wigilijkę. Dzieciaki były w drugiej klasie podstawówki i zastanawiałam sie co im upiec. Niektóre z nich nie jedzą owoców, inne kremów, inne nie tkną sernika(wiem z relacji kolegów syna którzy przychodzili do nas do domu) i stwierdziłam, że upieke zappa z tego przepisu:
Na spód nie ułozyłam biszkoptów tylko upiekłam ciasto(biszkopt),potem cudna tęcza i na górę jedna galaretka. Były jeszcze 2 inne ciasta, ale podobno dużo zostało-dzieciaki raczej w nich pogrzebały i był problem z wyjeciem z blaszek(bo ciacha jakis czas stały w klasie). Ja dostałam pusta blachę i wszystkie dzieciaki mi mówiły, że pyszne to ciasto.
Ciasto może i '' dziecinne '' wpada w oko , samk .. no jak to smak pianki z galaretką ale ....jakość mleka do ubijania jest a może była swego czasu .. fatalna . Za pierwszym razem bezproblemowo ubiłam a ostatnio masakra , schłodzone było jak poprzednio , jednk efekty marne .
Meguś, ja to ciasto robię trochę inaczej....galaretkę rozrobioną w połowie ilości wody mieszam (nawet nie trzeba ubijać ) z serkiem homogenizowanym- też smakuje a pracy dużo mniej:)
Moja Dorocio .. tak serek homo to inna baja , bardziej stabliny element ciacha ale to bicie , chlapanko całej kuchni tym reklamowanym mleczkiem skondensowanym .... wtedy kamerę należy włączyć i .. poznaj '' właściwości '' mleka .
Meguś, ja to ciasto robię trochę inaczej....galaretkę rozrobioną w połowie ilości wody mieszam (nawet nie trzeba ubijać ) z serkiem homogenizowanym- też smakuje a pracy dużo mniej:)
Ile tego serka bierzesz i czy też ładnie się rozlewa jak zebra?
jeden serek na jedną galaretkę rozrobioną w połowie ilości wody. "oryginalnego" zappa na mleku skondensowanym nie robiłam więc nie do końca mam porównanie, ale wersja z serkami też ładnie wygląda i dobrze smakuje, a robi sie dużo szybciej:)
jeden serek na jedną galaretkę rozrobioną w połowie ilości wody. "oryginalnego" zappa na mleku skondensowanym nie robiłam więc nie do końca mam porównanie, ale wersja z serkami też ładnie wygląda i dobrze smakuje, a robi sie dużo szybciej:)
Dzięki za odpowiedź,a ten serek to jakiej gramatury myślę że ok.400g,ale może jestem w błędzie?
Zgadzam się, że najlepsze bedzieciasto, które dzieciaki bedąmogły zjeść łapkami i się nie pobrudzą. Proponuję coś takiego, tylko pewnie z podwójnej ilości.
Witajcie!
Potrzebuję waszej rady.W niedzielę w szkole mojej córki odbędzie się ślubowanie.Poproszono mnie abym upiekła ciasto.To ciasto ma być na dużej blasze i ma być pokrojone.Może ktoś podpowie mi jakie ciasto upiec.Przepis również mile widziany.Z goy pięknie dziękuję
Polecam to ciasto dzieci je uwielbiaja http://wielkiezarcie.com/recipe79658.html jest pyszne
malym dziecion upieklabym ciasto bez masy, bez polewy, jednym slowem niebrudzace. Moze cos z owocami, galaretka albo babeczki czy muffiny. Wybor jest ogromny
Witaj.
Ja w zeszłym roku przed swietami zostałam poproszona o upieczenie ciastka na wigilijkę. Dzieciaki były w drugiej klasie podstawówki i zastanawiałam sie co im upiec. Niektóre z nich nie jedzą owoców, inne kremów, inne nie tkną sernika(wiem z relacji kolegów syna którzy przychodzili do nas do domu) i stwierdziłam, że upieke zappa z tego przepisu:
http://wielkiezarcie.com/recipe46291.html
Na spód nie ułozyłam biszkoptów tylko upiekłam ciasto(biszkopt),potem cudna tęcza i na górę jedna galaretka. Były jeszcze 2 inne ciasta, ale podobno dużo zostało-dzieciaki raczej w nich pogrzebały i był problem z wyjeciem z blaszek(bo ciacha jakis czas stały w klasie). Ja dostałam pusta blachę i wszystkie dzieciaki mi mówiły, że pyszne to ciasto.
Ciasto może i '' dziecinne '' wpada w oko , samk .. no jak to smak pianki z galaretką ale ....jakość mleka do ubijania jest a może była swego czasu .. fatalna . Za pierwszym razem bezproblemowo ubiłam a ostatnio masakra , schłodzone było jak poprzednio , jednk efekty marne .
Meguś, ja to ciasto robię trochę inaczej....galaretkę rozrobioną w połowie ilości wody mieszam (nawet nie trzeba ubijać ) z serkiem homogenizowanym- też smakuje a pracy dużo mniej:)
Moja Dorocio .. tak serek homo to inna baja , bardziej stabliny element ciacha ale to bicie , chlapanko całej kuchni tym reklamowanym mleczkiem skondensowanym .... wtedy kamerę należy włączyć i .. poznaj '' właściwości '' mleka .
Meguś, ja to ciasto robię trochę inaczej....galaretkę rozrobioną w
Ile tego serka bierzesz i czy też ładnie się rozlewa jak zebra?połowie ilości wody mieszam (nawet nie trzeba ubijać ) z serkiem
homogenizowanym- też smakuje a pracy dużo mniej:)
jeden serek na jedną galaretkę rozrobioną w połowie ilości wody. "oryginalnego" zappa na mleku skondensowanym nie robiłam więc nie do końca mam porównanie, ale wersja z serkami też ładnie wygląda i dobrze smakuje, a robi sie dużo szybciej:)
ja robiłam oryginalny zapp i zamiast mleka jogurt owocowy. Obie wersje dobre tylko ta z jogurtem bardziej kaloryczna niestety.
jeden serek na jedną galaretkę rozrobioną w połowie ilości wody.
Dzięki za odpowiedź,a ten serek to jakiej gramatury myślę że ok.400g,ale może jestem w błędzie?"oryginalnego" zappa na mleku skondensowanym nie robiłam więc nie do końca
mam porównanie, ale wersja z serkami też ładnie wygląda i dobrze
smakuje, a robi sie dużo szybciej:)
Nigdy nie robiłam z serków, ale myślę,ze mniejsza gramatura. Popatrz tutaj.
Moze różowe ciasto, np. z bananami.
http://wielkiezarcie.com/recipe13960.html
Zgadzam się, że najlepsze bedzieciasto, które dzieciaki bedąmogły zjeść łapkami i się nie pobrudzą. Proponuję coś takiego, tylko pewnie z podwójnej ilości.
http://wielkiezarcie.com/recipe30166.html
Proste, a kolorowe i dzieciom się spodoba.
Pleśniak zawsze się sprawdza - u nas nazywaja go kruszawiec - przepisy ławo znajdziesz