Piękne Twoje ciacha walentynkowe, ale sernik makusi je przebił:))Tak naprawdę to ja kocham serniki, napoleonkę ekkore i Twoją sypaną szarlotkę, oczywiście jeszcze swoje pączki i bananowca Ani.:))Bez innych bym przeżyła:)
Piękne Twoje ciacha walentynkowe, ale sernik makusi je przebił:))Tak naprawdę to ja kocham serniki, napoleonkę ekkore i Twoją sypaną szarlotkę, oczywiście jeszcze swoje pączki i bananowca Ani.:))Bez innych bym przeżyła:)
O kurczaki, dziękuję;)
Serniki to chyba większość kocha, mój Zbyś uwielbia, jak piekę na Święta to mogły by być same serniki, w różnych wersjach
Hahahaha...to zastępstwo spowodowane moją dietą...A co... przypomnieć i pomarzyć sobie nie można? Obiecuję, że jak skończę dietę (po Wielkanocy) będę dodawał tylko bieżące foty.
U mnie był chrust z przepisu Wkn. Został pożarty w niebywałym tempie, choć zrobiłam z podwójnej porcji. Spustoszenie siały w rzeczonym chruście zaledwie trzy osoby, w tym ja.....
Bogdziu, a ja stwierdziłam że paseczki nic nie mają do smaku pączków:)Pączki tylko ładnie wyglądają, ostatnio, upiekłam we frytownicy i nie wszystkie miały paseczki, a wyszły super w smaku..Ja biorę się za pieczenie jutro o 5 rano:)
MR to był żart, Janeczka o tym wie, ostatnio moje pączki nie miały pasków, a smakowały wyśmienicie. Dzisiaj upiekłam pączki i urosły jak szalone, a paski miały szerokie jak wstęgi
Weekend minął w słodkościach urodzinowych, był tort z masą karpatkową i galaretkami, muffinki (dekoracją śmietana i posypki zajęły sie dzieci,miały super zabawę), mini pączki (przepis na oponki serowe wg alidab) i faworki wg Wkn. Ani śladu pusto w lodówce...wszystko zjedzone!!!! Więc może jeszcze zakończę te ostatki pączkami wg MR
Przygladam sie zdjeciom i gdybym mogla skosztowac to mialabym problem od czego zaczac, wszystko pysznie wyglada. Ciekawi mnie jak robisz te serniczki, moj maz bardzo lubi serniki zrobilabym mu kiedys taka muffinkowa niespodzianke :)
Przygladam sie zdjeciom i gdybym mogla skosztowac to mialabym problem od czego zaczac, wszystko pysznie wyglada. Ciekawi mnie jak robisz te serniczki, moj maz bardzo lubi serniki zrobilabym mu kiedys taka muffinkowa niespodzianke :)
Miało być ciasto, ale zdecydowałam się na chleb z ziarenkami - teraz chodzę wte i wewte, czekając aż wyrośnie i będzie można go upiec. Jeśli nie zostane za szybko rozszarpany, postaram się o zdjęcia :)
Miało być ciasto, ale zdecydowałam się na chleb z ziarenkami - teraz chodzę wte i wewte, czekając aż wyrośnie i będzie można go upiec. Jeśli nie zostane za szybko rozszarpany, postaram się o zdjęcia :)
Bogdziu, nie wiem czy taki deser wyjdzie mi na zdrowie po tej ogromnej golonce, ale co tam...raz sie żyje. Zaczynam od góry tzn od wydłubywania truskawek hihihihi. Pyszniaste te Twoje ciasta!!
Czekolada i orzechy to już moja własna "inwencja twórcza" heh - dodałam do ciasta po prostu garść orzechów włoskich i gorzką czekoladę pokrojoną w kostkę , na wierzchu zrobiłam polewę z tejże czekolady i posypałam orzechami.
Ostatnio bylo sporo; bezy z bita smietana i borowkami & malinami, tiramisu, ciasteczka z dzemem i galaretka na walentynki a dzis muffins czekoladowe z wisniami
Polecam. Niby nic specjalnego: zwykły biszkopt+krem z bakaliami, ale końcowy efekt naprawdę samkowity. Przepis dostałam od teściowej ponad 20 lat temu i od tego czasu robię obowiązkowo na każde święta i na prezenty, jak widać:).
Super myślę, że zrobię na swoje urodziny . A jakie bakalie polecasz dodać i w jakich proporcjach? W przepisie napisane są bakalie jednak jest taki ich wybór.
Tort urodzinowy - kremy: waniliowy + wiśnie drylowane z kompotu i czekoladowy + migdały i orzechy. Biszkopt biały i kakaowo - kawowy nasączone naparem kawy z %. Urodzinowy mojej mamy niepodzianka się udała. Dzisiaj na deser będzie.
U mnie krolowal :Niesamowity ,pyszny piernik wg W-zetki.Kazdy mial do wyboru do posmarowania :dzemy,bita smietana,oraz krem pistacjowy/jest wspanialy/.Ten piernik robie przynajmnie raz w miesiacu.Do tego byla wspaniala kawa "Serrano".jezeli jedzie ktos na Kube to radze kupic.
Mam jeszcze sernik mascarpone bez pieczenia w dwóch wersjach - dekorowanej przez osobę dorosła oraz przez małe dziecięce łapki (ta druga wersja wdzięczniejsza, nie sądzicie?) :D
Tiaaa po 3 miesięcznym niebyciem wróciłam do kuchnii , do ciastowania . Dzisiaj mój wymarzony , wyteskniony to zrobienia oczywiscie torcik daquoise . Tylko proszę gorącym nożem .. Kremik pusztysta słodycz z orzeszkami i daktylami o bezie na razie nic nie wiem .. ot wyszła z piekarniaka
Tiaaa po 3 miesięcznym niebyciem wróciłam do kuchnii , do ciastowania . Dzisiaj mój wymarzony , wyteskniony to zrobienia oczywiscie torcik daquoise . Tylko proszę gorącym nożem .. Kremik pusztysta słodycz z orzeszkami i daktylami o bezie na razie nic nie wiem .. ot wyszła z piekarniaka
O matko...jakie pyszności...Megi.......dlaczego TY tak daleko mieszkasz :)
Wczoraj poprosiłam siostrę by upiekła mi ciasto. Ona pozwoliła zrobić to moim dzieciom. Nadzorowała je, a one robiły. Upiekły z moich przepisów łatwy placek ale z malinami. Były zachwycone. Udał im się i nie zostało ani kawałka
Mmm to ma tak jak ja i mój mężuś. Mam formę do tarty której używałam może raz. A ciasto to zwykłe kruche i owoce czy coś więcej ? Zdradź przepis jeśli to nie tajemnica.
Ciasto wyszło puszyste jak na kruchopodobne :) 3szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 5żółtek 1,5łyżeczki proszku do pieczenia 150g masła 3 łyżki jogurtu (akurat miałam waniliowy) powinna być śmietana kwasna, ale u mnie nie jest dostępna.
Do tego 5 jabłek pokrojonych w krążki i 20dkg truskawek. Spód podpiekłam i posypałam semolina/ kasza manna/ zanim ułozyłam owoce, a kratkę układałam po 15min pieczenia ciasta juz z owocami.
Moje premierowe rogaliczki croissant ... nie takie to '' straszne i pracochłonne '' . Tym razem w wersji mini ..ale zapraszam .. jeszcze cieplutkie baaaardzo maślane ...:))
Moje premierowe rogaliczki croissant ... nie takie to '' straszne i pracochłonne '' . Tym razem w wersji mini ..ale zapraszam .. jeszcze cieplutkie baaaardzo maślane ...:))
Ja pierwsza !!! mniaaaaam :) i znów pójdzie w 4 litery :) :D
Rozpoczynam nowy wątek, tamten za długi, i ciut nieapetyczny się zrobił. Mam nadzieję że nowy będzie smaczny i miły:)
Wczoraj upieczony, dzisiaj kończony...niestety, sernik z brzoskwiniami....
Serniki to najlepsze ciacha na świecie, ten wygląda bardzo apetycznie:)mniam
Mmm...wygląda pyszniutko ten serniczek:)
Oponki serowe - rozgrzewka przed tlustym czwartkiem !
Oponki , oponkami , są kuszące, ale te żonkile! U mnie wczoraj spadł śnieg .
Oponki piekę jutro..albo pojutrze;DD Ale smakowite, i te żonkile.... piękne.
Ale masz fajną porcelanę...Oczywiście oponki też wyglądają przepysznie...
Uwielbiam taki sernik, ale jeszcze nie mialam odwagi zrobic
Taki sernik naprawdę nie jest trudniejszy niż inne ciasta:) Odwagi:)
I jak tu się kurcze odchudzać, gdy się takie pyszności ogląda???
I jak tu się kurcze odchudzać, gdy się takie pyszności ogląda???
Tak, a co ja mam powiedzieć, codziennie oglądam masę pyszności na fotkachPiękny serniczek :) u nas dziś bułki z budyniem i (gotowanym) lukrem.
Piękny serniczek :) u nas dziś bułki z budyniem i (gotowanym) lukrem.
Dziękuję, a Twoje bułki też bardzo apetyczne:)U nas pyszniasta karpatka. Była :) Chodziła za mną juz od dłuższego czasu aż wreszcie doczekała sie realizacji
Specjalnie to zrobiłaś, żeby moje walentynkowe serduszka wykopsać z widoku
Piękne Twoje ciacha walentynkowe, ale sernik makusi je przebił:))Tak
naprawdę to ja kocham serniki, napoleonkę ekkore i Twoją sypaną
szarlotkę, oczywiście jeszcze swoje pączki i bananowca Ani.:))Bez innych
bym przeżyła:)
O kurczaki, dziękuję;)
Serniki to chyba większość kocha, mój Zbyś uwielbia, jak piekę na Święta to mogły by być same serniki, w różnych wersjach
Specjalnie to zrobiłaś, żeby moje walentynkowe serduszka wykopsać z
widoku
Hahhaaa, wklej je tutaj, dla ozdoby nie ma dużo roboty:)
Nie ma mowy! Uniosłam się dumą, honorem i... chichotem
Nie ma mowy! Uniosłam się dumą, honorem i... chichotem
Wygląda tak apetycznie z jakiego przepisu jest ten sernik ?
Wygląda tak apetycznie z jakiego przepisu jest ten sernik ?
Kika, przepis na kartce, jak znajdę czas to wstawię, obiecuję;)Wygląda tak apetycznie z jakiego przepisu jest ten sernik ? Kika, przepis na
Dodany:) http://wielkiezarcie.com/recipe97652.htmlkartce, jak znajdę czas to wstawię, obiecuję;)
Dodałam do ulubionych, sprobuje zrobic jak wroce do domu :)))
Dodałam do ulubionych, sprobuje zrobic jak wroce do domu :)))
Koniecznie piszczalko, jest mniamuśny:)Chrusty karnawałowe
BahusTobie nie wolno:)
A gdzie nowe zdjęcie świeżo usmażonych? Tę fotkę pamiętam sprzed lat :)
No właśnie bahus ma fotki rezerwowe na garnku więc co się będzie gimnastykował z nowymi :-))
Hahahaha...to zastępstwo spowodowane moją dietą...A co... przypomnieć i pomarzyć sobie nie można? Obiecuję, że jak skończę dietę (po Wielkanocy) będę dodawał tylko bieżące foty.
Szarlotka.....
Mniam:)
U mnie był chrust z przepisu Wkn. Został pożarty w niebywałym tempie, choć zrobiłam z podwójnej porcji. Spustoszenie siały w rzeczonym chruście zaledwie trzy osoby, w tym ja.....
Pączki.
Udane Jasiu, maja paseczek, moje ciasto jeszcze rośnie
Bogdziu, a ja stwierdziłam że paseczki nic nie mają do smaku pączków:)Pączki tylko ładnie wyglądają, ostatnio, upiekłam we frytownicy i nie wszystkie miały paseczki, a wyszły super w smaku..Ja biorę się za pieczenie jutro o 5 rano:)
MR to był żart, Janeczka o tym wie, ostatnio moje pączki nie miały pasków, a smakowały wyśmienicie. Dzisiaj upiekłam pączki i urosły jak szalone, a paski miały szerokie jak wstęgi
Wolę jutro, bo dzisiaj byśmy z połowę zjedli:)Piękne pąki Ci wyrosły, a czym je nadziałaś w środku? bo ja uwielbiam z powidłami śliwkowymi.
Pączki nadziałam marmoladą różaną, znalazłam taką wieloowocową, gdzie były jabłka, aronia i róża.
Oj wiem, wiem .
Piękne te wstęgi, tak świecą że trudo pączki zobaczyc hihihi. Super Ci wyszły.
Witam! Podaj prosze przepis na te cudne paczki!!!Pozdrawiam!
Mniam , jakie piękne pączusie upiekłaś janeczko:)napisałam to szczerze.
Pączki.
Cudowne, moje pokażę jutro:)Pączki z serka homo wg dorka1315...
Bardzo apetyczne pączusie, też takie bardzo lubię:)
Dziękuję bardzo:).....są dobre a przede wszystkim szybkie :):)...
niestety ale nie mam za wiele czasu ....na dłuższe pichcenie :(.... a tradycji musi stać się zadośc :)...
Pączki wprost do rączki...
To moje pączki, jeszcze gorące, część będzie z lukrem porzeczkowym, a część z pudrem. idę dalej smażyć.:)
Dopisano 13-02-07 12:56:19:
Te pączki upiekła moja mama, moje są pyszne, ale jej najlepsze:)Teraz mamy mnóstwo pączków , pakuje je do torebek i zamrożę , bo wszystkich nie zjemy.
A u mnie z powodu wyjazdu męża zrobiliśmy sobie tłusty wtorek i środę :) do dziś zostało mi pięć faworków :)
Przepysznie wyglądają!!!....dla mnie poproszę z lukrem :):):)
O kurczaczki, jakie piękne.... tylko dlaczego takie kaloryczne;/
U mnie pączki wyrabiane w maszynie do chleba, z marmoladą z róży.
pączki
Mniamuśne!!! Nie przepadam za pączkami, a tymczasem nabrałam chęci....
Ja zdecydowałam się na faworki, bo te z kolei uwielbiam:) a i smarkate, marudne się zajmą przy ich przekręcaniu:)
Zrezygnowalismy z faworków, ale też je lubimy:)
Pączki mamy zamrożone, ale zachciało się faworków, więc trochę upiekłam piwnych:)
A ja właśnie odmroziłam kilka pączków, nic nie straciły na smaku i urodzie. Faworki twoje bardzo apetyczne.
Grzybki :)
Mmmm... a pachną lasem? :)
Ja dziś smaże drugą porcję faworków... mam nadzieję, że ze względu na dietę uda mi się im oprzeć...
Ale sliczne, jak prawdziwe ! :)))
Dziękuję :)
To chyba podgrzybki ;-) , wygladaja bardzo apetycznie.
dziękuję :) mieliśmy gości.... ostał się jeden, do zupy go? :D
dziękuję :) mieliśmy gości.... ostał się jeden, do zupy go? :D
Do zupy szkoda, lepiej do "dzióba" :DDDDCudowne!
Placek kombinowany.
Ładny kawałek placka, a ja wykombinowałam, że ostatki u mnie bez ciasta.
Weekend minął w słodkościach urodzinowych, był tort z masą karpatkową i galaretkami, muffinki (dekoracją śmietana i posypki zajęły sie dzieci,miały super zabawę), mini pączki (przepis na oponki serowe wg alidab) i faworki wg Wkn. Ani śladu pusto w lodówce...wszystko zjedzone!!!! Więc może jeszcze zakończę te ostatki pączkami wg MR
Mój słodki debiut :) (udany)
Zrobiłem z połowy porcji, a resztę ciasta zamroziłem. Pytanie czy można mrozić takie ciasto?
racuchy z przepisu z blogu ilki76
Faworki
Na ostatki usmażyłam faworki
Takie muffino-babeczki czekoladowe :)
Dla moich chłopców na Walentynki:) A w tle tulipanki które ja dostałam:):):)
Dla moich chłopców na Walentynki:) A w tle tulipanki które ja
Pysznosci;)dostałam:):):)
U nas dzisiaj bezy kawowe serca serniczki....
i torcik serce.... Wszyscy zadowoleni:))
Przygladam sie zdjeciom i gdybym mogla skosztowac to mialabym problem od czego
zaczac, wszystko pysznie wyglada. Ciekawi mnie jak robisz te serniczki, moj
maz bardzo lubi serniki zrobilabym mu kiedys taka muffinkowa niespodzianke :)
Dziękuję;)
Przepis dodam, może nawet dzisiaj:)
Właśnie wklepałam:) Smacznego:) http://wielkiezarcie.com/recipe97834.html
Dziekuje :)
I te kubeczki walentynkowe tez masz ładne :)))
I te kubeczki walentynkowe tez masz ładne :)))
Ta sama firma piszczalko:)wiem, te widzialam :)))
Miało być ciasto, ale zdecydowałam się na chleb z ziarenkami - teraz
Widzę że nic mu nie ma, aż ślinka leci.... ;))chodzę wte i wewte, czekając aż wyrośnie i będzie można go upiec. Jeśli
nie zostane za szybko rozszarpany, postaram się o zdjęcia :)
Tort dla naszej 2-latki :) zażyczyła sobie misia, staraliśmy się... wyszło, no jak zawsze :D
No co chcesz? Śliczniutki misiak :))) Całuski dla małej jubilatki :))
Tort dla naszej 2-latki :) zażyczyła sobie misia, staraliśmy się...
Śliczny, ja nawet takiego nie potrafię:) Zdrówka dla córeczki":)wyszło, no jak zawsze :D
Słodziak :) Taki Misiek - Rysiek :)
Bahati,misiek jest suuuupppeerrrrr!!!! gratuluje talentu
Wooow! Jaki odlotowy...stanęliście na wysokości zadania Brawo!
Dziękuję :) Miś się rumieni od tylu komplementów! :)
Miś na miarę naszych czasów .. brawooo ))
ciasto truskawkami (mrożonymi ) http://wielkiezarcie.com/recipe47605.html
http://wielkiezarcie.com/recipe47605.html link aktywny:)
http://wielkiezarcie.com/recipe47605.html link aktywny:)
Jakoś wczesniej zawsze wstawiałam aktywne a teraz nie wiem co się zadziało...
U nas piegusek biszkoptowy z kremem maślano, serowym.
U nas piegusek biszkoptowy z kremem maślano, serowym.
ale pychota.....Ciasto z bitą śmietaną, gruszkami z syropu, truskawkami i galaretką
Bogdziu, nie wiem czy taki deser wyjdzie mi na zdrowie po tej ogromnej golonce, ale co tam...raz sie żyje. Zaczynam od góry tzn od wydłubywania truskawek hihihihi. Pyszniaste te Twoje ciasta!!
Wiesz co najlepsze, hahaha.
Wczoraj upieklismy muufinki waniliowe wg Kluko i ptysia , nasze ulubione ostatnio ciacha :)))
Ciasto ze śliwkami i wiśniami ,pyszne http://wielkiezarcie.com/recipe87832.html
Wczoraj skonsumowany tort, inspirowany przepisem Bogdzi
Wow:))) Wygląda przepysznie;)
Dziękuję
Bardzo apetyczny torcik, a ja dzisiaj zjadłam ostatni kawałek mojego sobotniego placka
Pyszotka;)
Ekspresowe muffiny jabłuszkowe :)
Tort dla syna na 7 urodziny, niestety tak szybko go zjedli. Jak znajde zdjecie jakies w aparacie to wstawie :)))
Tort dla syna na 7 urodziny, niestety tak szybko go zjedli. Jak znajde zdjecie
jakies w aparacie to wstawie :)))
Hahhaaa, znam ten ból, ja mam tylko etapy z przygotowania tortu z 50tki męża i jakiś kawałek na talerzu:)))
Wszystkiego najlepszego dla synka
Bułeczki z twarogiem i rodzynkami do popołudniowej kawy.
Apetyczne bardzo, mniam!
dziękuję!
Wczorajszy wieczów miałam kulinarnie nastrojony.
Chlebek jeden pszenny, drugi mieszany z dodatkiem ziarna.Do tego pasztecik.
Słodkości brak. Pościmy...Ja poszczę, reszta musi sobie poradzić z ochotą na słodkie w inny sposób.
Muffinki z orzechami włoskimi i czekoladą :)
ale pysznosci, z jaiego przepisu? uwielbiamy muffinki i chetnie bym takie zrobila.
ale pysznosci, z jaiego przepisu? uwielbiamy muffinki i chetnie bym takie
zrobila.
Zawsze korzystam z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe38687.html - ale teraz dodaję mleko zamiast jogurtu- ciasto jest mniej zbite.
Czekolada i orzechy to już moja własna "inwencja twórcza" heh - dodałam do ciasta po prostu garść orzechów włoskich i gorzką czekoladę pokrojoną w kostkę , na wierzchu zrobiłam polewę z tejże czekolady i posypałam orzechami.
Ostatnio bylo sporo; bezy z bita smietana i borowkami & malinami, tiramisu, ciasteczka z dzemem i galaretka na walentynki a dzis muffins czekoladowe z wisniami
wczoraj- bułeczki z powidłami
http://wielkiezarcie.com/recipe20494.html Czekoladowa ekstaza, u mnie na bazie Lindt'a 70%. POLECAM.
U mnie znowu Ptyś :))) ciekawe kiedy nam sie znudzi haha ;)
Testowałam po raz pierwszy tydzień temu. Wierzę, że nie możesz się uwolnić :)
:)))
pasztet...z poczwórnej porcji więc będzie wariacja z orzechami, z oliwkami, z suszonymi pomidorami i tradycyjny bez udziwnień:)
Podasz z jakiego przepisu? Proooszę :) Też mam ochotę upiec pasztet ale nie umiem się zdecydować, jaki :)
PW:)
dziękuję :)
Przypomnialas mi o moim paszteciki wiec wczoraj wieczorem upiekłam jeszcze bo mialam zapas w zamrazalce :)))
Dopisano 13-02-24 10:01:25:
Szarlotka kruszonkowa
Bogusiu ale ciacho, piękne, jeszcze palce oblizuje mniam
Trzeba wykorzystać orzechy włoskie więc , jeden z moich ulubionych ciast Babka mieszana z orzechami włoskimi z przepisóww joasi1204
Ja piekę dzisiaj tort bakaliowy, ale obejdę się smakiem, bo "pójdzie" jutro na prezent.
Zdradzisz przepis ?
Przepis jest w moich przepisach:)
Dzięki już mam w ulubionych. Tortu bakaliowego jeszcze nigdy nie robiłam a przepis jest interesujący.
Polecam. Niby nic specjalnego: zwykły biszkopt+krem z bakaliami, ale końcowy efekt naprawdę samkowity. Przepis dostałam od teściowej ponad 20 lat temu i od tego czasu robię obowiązkowo na każde święta i na prezenty, jak widać:).
Super myślę, że zrobię na swoje urodziny . A jakie bakalie polecasz dodać i w jakich proporcjach? W przepisie napisane są bakalie jednak jest taki ich wybór.
Babkę cytrynową,smaczna wyszła,ale za mało 1 keksówka http://wielkiezarcie.com/recipe97750.html
Tort urodzinowy - kremy: waniliowy + wiśnie drylowane z kompotu i czekoladowy + migdały i orzechy. Biszkopt biały i kakaowo - kawowy nasączone naparem kawy z %. Urodzinowy mojej mamy niepodzianka się udała. Dzisiaj na deser będzie.
Babkę cytrynową do niedzielnej herbaty :)
Babkę cytrynową do niedzielnej herbaty :)
Mmmmm, pycha:))))
U nas lody z bitą śmietaną:) Gotowce, ale pyszne:))))
Ależ ona pachnie mmmmmmmmmm aż tutaj czuję :)
Deser bananowy z kawą wg Wkn,pychaaaa!
Kremówka
A dlaczego nie wykończyłaś jej cukrem pudrem?
Bo to postna kremówka w wersji light .
Hahahaha, postna to by była bez tej środkowej wkładki
U mnie krolowal :Niesamowity ,pyszny piernik wg W-zetki.Kazdy mial do wyboru do posmarowania :dzemy,bita smietana,oraz krem pistacjowy/jest wspanialy/.Ten piernik robie przynajmnie raz w miesiacu.Do tego byla wspaniala kawa "Serrano".jezeli jedzie ktos na Kube to radze kupic.
Chrupiące słonawe ciasteczka ziarenkowe :)
Chrupnęłabym :) Uwaga na plomby :)
Ładne zdjęcie, ciekawy talerz - ratan, bambus?
Talerz jest z jakiejś wypalanej gliny czy czegoś podobnego. Ręczny wyrób zakupiony na jednym z jarmarków w Malborku - bardzo go lubię :)
Mam jeszcze sernik mascarpone bez pieczenia w dwóch wersjach - dekorowanej przez osobę dorosła oraz przez małe dziecięce łapki (ta druga wersja wdzięczniejsza, nie sądzicie?) :D
Oj tak, małe łapki potrafią czarować;)
Już mam ślinotok ale później podaj mi śledzia....został jeszcze?
Kochana ! I śledz się znajdzie na ... zagryzienie daktylowego smaku ..
Cudne. Proszę o przeszkolenie mnie w pieczeniu bezy
Jak najbardziej udany comeback :) Fotka już z lustrzanki?
Wyobraźnia działa, już się delektuję :)
An ... dzięki za dobre słowo .... fota z mojej wysłużonej cyfrówczki ..hmm lustrzanka byłaby ale musze kurs ze szkoleniem u lolo przejść
Tiaaa po 3 miesięcznym niebyciem wróciłam do kuchnii , do ciastowania
O matko...jakie pyszności...Megi.......dlaczego TY tak daleko mieszkasz :). Dzisiaj mój wymarzony , wyteskniony to zrobienia oczywiscie torcik
daquoise . Tylko proszę gorącym nożem .. Kremik pusztysta słodycz z
orzeszkami i daktylami o bezie na razie nic nie wiem .. ot wyszła z
piekarniaka
Ryż z jabłkami i bezą
Ooooo ja cieee Bahatku .... pójdziem na wymiane talerzyków ... Jabłka , ryż , rodzynki i beza .... to musi być smaczek ...)))
Ło matko i córko! moje dziecko powiedziało ze to wygląda "obłędowo" -znaczy obłędnie:)
Ło matko i córko! moje dziecko powiedziało ze to wygląda
Dziękuję :)"obłędowo" -znaczy obłędnie:)
Muffins z maka kukurydziana i kielbasa w wersji mini.
Bułki pełnoziarniste :)
ciasteczka z marchewką i piwoszki
Bułki z cebulą :)
Deser kremowy, przez domowników zwany mymlakiem
Dogadzamy sobie :)
U nas puchaty ptyś po raz drugi , http://wielkiezarcie.com/recipe22179.html Podzielony, pół pojechało z koleżanką :)
Dzisiaj u nas ciacho kukułka,:)
Piernikowe misie i na jutro rolada biszkoptowa z masą śmietanowo galaretkową.
Już drugi raz w tym tygodniu piekę Twoją "jagodową inspirację" makusiu, z tą różnicą,że u mnie zamiast jagód mrożone maliny.Pyszota:)
Już drugi raz w tym tygodniu piekę Twoją "jagodową inspirację" makusiu, z
tą różnicą,że u mnie zamiast jagód mrożone maliny.Pyszota:)
Bardzo mi miło:)
Ciacho figowo- jogurtowo-czekoladowe
pizza z salami i cukinią
Bahati, twoje ciasto jest cudowne i to piękne zdjęcie.......! Podzielisz się przepisem? Bardzo proszę!
Dziękuję! :) Oczywiście, że się podzielę :)
Zdjęcia są zachwycające. Smaku wolę sobie nie wyobrażać, bo u mnie dzisiaj kompletna posucha. Czekam niecierpliwie!
Drożdżówka z kruszonką.
Upiekla sernik nowojorski,ale juz go nie ma.Wyszedl super.
W tygodniu do bawilandii dla dzieci na urodziny syna zrobilam muffinki
Wczoraj poprosiłam siostrę by upiekła mi ciasto. Ona pozwoliła zrobić to moim dzieciom. Nadzorowała je, a one robiły. Upiekły z moich przepisów łatwy placek ale z malinami. Były zachwycone. Udał im się i nie zostało ani kawałka
Przez weekend byly eklerki, ciasto marchewkowe z masa serowa oraz bezy
Mężowski jest fanem takich owocowych kruchych cudów,a że dziś ma imieniny...
Mmm to ma tak jak ja i mój mężuś. Mam formę do tarty której używałam może raz. A ciasto to zwykłe kruche i owoce czy coś więcej ? Zdradź przepis jeśli to nie tajemnica.
Ciasto wyszło puszyste jak na kruchopodobne :) 3szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
5żółtek
1,5łyżeczki proszku do pieczenia
150g masła
3 łyżki jogurtu (akurat miałam waniliowy) powinna być śmietana kwasna, ale u mnie nie jest dostępna.
Do tego 5 jabłek pokrojonych w krążki i 20dkg truskawek. Spód podpiekłam i posypałam semolina/ kasza manna/ zanim ułozyłam owoce, a kratkę układałam po 15min pieczenia ciasta juz z owocami.
Dzięki wielkie. Brzmi bardzo kusząco :)
Drożdżówki z serem i kakao oraz bułeczki z ziarnami a drugie z prażoną cebulką.
Moje premierowe rogaliczki croissant ... nie takie to '' straszne i
Ja pierwsza !!! mniaaaaam :) i znów pójdzie w 4 litery :) :Dpracochłonne '' . Tym razem w wersji mini ..ale zapraszam .. jeszcze
cieplutkie baaaardzo maślane ...:))
No i niech idzie w NOGI ... to wybiegasz .. )))
Mniam uwielbiam wszystko co z ciasta francuskiego tylko nie uwielbiam mojej oponki
Maślane ciasteczka cytrynowe.
Na cytrynowo- babka cytrynowa,oblana cytrynowym lukrem. Pycha!
Popełniłam jeszcze jedno klasdyczne ciacho ... szyyybciuteńko ... Proszą bardzo jeszcze cieplutkie , rozpływa sie w ustach .. :))
Rurki z bita smietana oraz precle ze sola lub cukrem i cynamonem
Rogaliki z marmeladą
Rogaliki z marmeladą
Z "marmeladą" są najlepsze:)Coś za mną chodzą Twoje rogaliki makusiu, chyba dziś dam im się złapać :D
Coś za mną chodzą Twoje rogaliki makusiu, chyba dziś dam im się złapać
Ależ proszę ;)):D
ciasto już się kręci, będą na wieczór ;)
ciasto już się kręci, będą na wieczór ;)
To poproszę fotkę w nowym wątku, ten przy długi:)
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=556204&post=556204
jakie piękne :)
Ciasto wg przepisu eNki, pycha.
http://wielkiezarcie.com/recipe29880.html
cudne, jak mi wróci apetyt i siły - popełnię
gniazdka z cukrem pudrem