Moja córka zgłosiła sie do konkursu, gdzie bedą rywalizować ciastkami. Maja to byc kruche ciastka. Ona wymysliła ,żeby jej upiec ciastka z kawałkami czekolady i kolorowymi cukierkami M&M. Niewiem jaki przepis byłby najlepszy. Szukałam pod nazwą pieguski ale wszystkie sa tam z róznymi dodatkami. Ja chciałam przepis sprawdzony i godny polecenia, tak żeby efekt zasługiwał na konkurs. Ciastka maja być na piątek, wiec czasu mam niewiele.
Kiedyś piekłam ciastka z podróbkami M&M -sów (takimi kolorowymi z Biedronki) i była to totalna porażka. Cukierki się rozpłynęły a ich otoczka szybko spaliła.
Koszmar - może z oryginalnymi nie ma tego problemu. Czasami nie warto być Chytrą Babą.
Polecam Ci te ciasteczka, robiłam bez mąki sojowej bo nie miałam i tak wyszły rewelacyjne.Te ciasteczka nam najlepiej smakują, są łatwe i szybko się je robi:)
Dziękuję dziewczyny. Jesteście niezawodne. Zawsze mogę na Was liczyć. Jutro upiekę ciasteczka i wkleję zdięcie. Niewiem jeszcze który przepis wykorzystam. Wszystkie są super.
Dopisano 13-02-28 20:58:06:
Ciasteczka upieczone. Wykorzystałam przepis Wkn, które poleciła MR. Oto efekt
Zdięcia wklejone, ciastka przepyszne. Pilnuję by zdażyły odwilgnąć, ale nie wiem czy się uda.Znikaja po jednym, ale nieustannie. Połowy juz niema od wczoraj. Upiekłam z podwujnej porcji.
Dziekuję za miłe słowa. Cukierki były oryginalne. Trochę popekały, ale to wina dłuższego pieczenia niż podane jest w przepisie. Dodałam też kilka lentilek, na próbę,ale te w czasie pieczenia straciły kolory. Na zdięciu to te które nie pękły. Były błękitne a po upoieczeniu ......:(
Moja córka zgłosiła sie do konkursu, gdzie bedą rywalizować ciastkami. Maja to byc kruche ciastka. Ona wymysliła ,żeby jej upiec ciastka z kawałkami czekolady i kolorowymi cukierkami M&M. Niewiem jaki przepis byłby najlepszy. Szukałam pod nazwą pieguski ale wszystkie sa tam z róznymi dodatkami. Ja chciałam przepis sprawdzony i godny polecenia, tak żeby efekt zasługiwał na konkurs. Ciastka maja być na piątek, wiec czasu mam niewiele.
Proszę Was o pomoc. Renata
Te napewno znasz - są świetne.
http://wielkiezarcie.com/recipe10366.html.
Kiedyś piekłam ciastka z podróbkami M&M -sów (takimi kolorowymi z Biedronki) i była to totalna porażka. Cukierki się rozpłynęły a ich otoczka szybko spaliła.
Koszmar - może z oryginalnymi nie ma tego problemu. Czasami nie warto być Chytrą Babą.
Moze te? http://kotlet.tv/kruche-ciastka-z-mms
również polecam te ciastka, są pyszne :)
http://wielkiezarcie.com/recipe63109.html
Polecam te ciasteczka.Nie robiłam ale też te mi się podobają.
O te są pyszne, upiekłam je dla córki na urodziny i zaniosła do szkoły zamiast cukierków.
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciastka-z-m&ms
Polecam Ci te ciasteczka, robiłam bez mąki sojowej bo nie miałam i tak wyszły rewelacyjne.Te ciasteczka nam najlepiej smakują, są łatwe i szybko się je robi:)
http://wielkiezarcie.com/recipe72631.html
Dziękuję dziewczyny. Jesteście niezawodne. Zawsze mogę na Was liczyć. Jutro upiekę ciasteczka i wkleję zdięcie. Niewiem jeszcze który przepis wykorzystam. Wszystkie są super.
Dopisano 13-02-28 20:58:06:
Ciasteczka upieczone. Wykorzystałam przepis Wkn, które poleciła MR. Oto efekt
Tak się piekły
Tak stygły
A tak wygladaja w pudełku Dziękuję za propozycje.
Zdięcia wklejone, ciastka przepyszne. Pilnuję by zdażyły odwilgnąć, ale nie wiem czy się uda.Znikaja po jednym, ale nieustannie. Połowy juz niema od wczoraj. Upiekłam z podwujnej porcji.
Pieczone z oryginalnych cukierków czy innej firmy? Oczywiście wyglądają super.
Dziekuję za miłe słowa. Cukierki były oryginalne. Trochę popekały, ale to wina dłuższego pieczenia niż podane jest w przepisie. Dodałam też kilka lentilek, na próbę,ale te w czasie pieczenia straciły kolory. Na zdięciu to te które nie pękły. Były błękitne a po upoieczeniu ......:(