Dziś odwiedziłem Stary Rynek w Poznaniu gdzie trwa Tydzień Francuski. Na wielu straganach można kupić od rodowitych Francuzów ich wyroby. Ja kupiłem sery. Zjedliśmy (ich niewielką cząstkę) na kolację.
Udało mi się zrobić niewielki reportaż, który wkrótce pokażę na galerii.
U nas znacznie skromniej, tylko lody waniliowe Grycan (wiem, wiem, pewnie kupa chemii, ale nic nie poradzę, że smaczne i ciężko się oprzeć od czasu do czasu) zalane stuletnim koniakiem (no dobra, kłamię, żadnym tam stuletnim, ale jakąś absolutną resztką jednego z lepszych, jakie w życiu udało nam się kupić (przynajmniej tak twierdzili znajomi, bo my tylko bezcześciliśmy go, wlewając do deserów i nasączając nim biszkopt do tiramisu, hihi).
Widzę, że nie tylko ja profanuję takie "dobre" trunki, nawet najdroższy leję bez oporu do deserów i kremów. Kompletnie nie mam poczucia, że bezczszczę trunki, po prostu nie jestem smakoszem.
Prawdę piszesz - dzieciaki uwielbiają tak podane pieczywo. U nas też od czasu do czasu gości na stole i nie zostaje ani okruszek :) Można dodawać dowolne ulubione zioła, układać plasterki szynki lub sera. Smaczna jest też wersja z cukrem i cynamonem, ale wówczas przydaje się rozbełtać jajko ze słodką śmietanką dla smaku :)
O nie, Nutelli mówię kategoryczne nie - wszyscy w domu poza mną się nią zażerają. A ja nie mogę przełknąć ani rogalików z nutellą, ani naleśników z nutellą ani grzanek :D
Napiszę tak ....czasami nie mam za wiele czasu ...i muszę coś na szybko stworzyć :)...
Dlatego ciasto jest zwykłe ,francuskie ze sklepu ....a nadzienie ....to przegląd lodówki ....:)
Co do zapiekania papryki ...too myślę.,że gdzieś do 40 min...zawsze zerkam po jakimś czasie od włożenia do piekarnika i czasami jest już gotowa przed tym czasem ....
Dzisiaj wraz z narzeczona mielismy piatkowe wyjscie do restauracji - zamowilismy prawdziwa, wloska pizze!! W sumie to dwie:> Przepyszne, przygotowane przez szefa kuchni, ktory faktycznie mieszkal we Wloszech kilkadziesiat lat. Jednak co prawda to prawda - nie da sie w domu przygotowac takiej pizzy, jak w restauracji - pomijajac przepis, to jeszcze pozostaje przeciez piec - a to jednak jest dosc wazne, jak sie okazalo:)
sałatka z porów,śledzie rewelka,śledzie z majerankiem,czosnkiem i jałowcem od majoliki,sałatka śledziowa z porem i pieczarkami,dorsz w brzoskwiniach i papryce,półmisek wędlin.....
U nas, jak w każdą sobotę: pizza. Dzisiaj dla odmiany, taka z ciasta chłodzonego w lodówce (przez min. dobę, max. 5 dni). Pycha, podwójnie serowa i potrójnie pieczarkowa.
Mam 3 takie obrączki, ta jest najmniejsza, wykrawam nimi pierogi. Ale jak kiedyś chciałam zrobić tatar śledziowy , to wsadziłam posiekane śledzie do filiżanki i też ładnie z niej wyszły:)
Pewnie nie jadłabym kolacji, gdyby mój M. nie przyniósł całkiem przypadkiem zakupionego najdroższego chleba, jaki w życiu widziałam... 10 euro za kg!!! :) Zjadłam porządną kromkę z mortadelą, sałatą i pomidorem :)
U nas dzieciaczki dziś jedzą makaron z twarogiem i cukrem my kanapki z pastą z makreli ( wymysł mężusia z jajkami i oliwkami, ciekawe co z tego wyjdzie)
Dziś odwiedziłem Stary Rynek w Poznaniu gdzie trwa Tydzień Francuski. Na wielu straganach można kupić od rodowitych Francuzów ich wyroby. Ja kupiłem sery. Zjedliśmy (ich niewielką cząstkę) na kolację.
Udało mi się zrobić niewielki reportaż, który wkrótce pokażę na galerii.
Mogę tylko pozazdrościć.Uwielbiam sery.
Dziś skromnie...chleb z pomidorem i ogórkiem małosolnym.
Sałatka z pomidorów i ogórka małosolnego.
ciekawe
Jeszcze troszkę ponad dwa tygodnie i przestanie mnie obowiązywać (do września) dieta. Schudłem 20 kg (od drugiego stycznia 2013)
Jeszcze troszkę ponad dwa tygodnie i przestanie mnie obowiązywać (do
Brawo:)września) dieta. Schudłem 20 kg (od drugiego stycznia 2013)
Gratuluję.
Mnie się udało zrzucic 14 kg w 3 m -ce, na szczęście bez drakońskiej diety.
Jeszcze troszkę ponad dwa tygodnie i przestanie mnie obowiązywać (do
Gratuluję !!! Na jakiej jesteś diecie ? Dziękuję za odpowiedź :) Mi też się przyda zrzucić "parę" kilo :)września) dieta. Schudłem 20 kg (od drugiego stycznia 2013)
Uwielbiam taka sałatke, dodaje jeszcze biala cebulke mniam :)))
Również dodaję cebulkę a ogórka zastępuję papryką.
Łoł - zaraz się zaślinię - uwielbiam sery!
U nas znacznie skromniej, tylko lody waniliowe Grycan (wiem, wiem, pewnie kupa chemii, ale nic nie poradzę, że smaczne i ciężko się oprzeć od czasu do czasu) zalane stuletnim koniakiem (no dobra, kłamię, żadnym tam stuletnim, ale jakąś absolutną resztką jednego z lepszych, jakie w życiu udało nam się kupić (przynajmniej tak twierdzili znajomi, bo my tylko bezcześciliśmy go, wlewając do deserów i nasączając nim biszkopt do tiramisu, hihi).
Widzę, że nie tylko ja profanuję takie "dobre" trunki, nawet najdroższy leję bez oporu do deserów i kremów. Kompletnie nie mam poczucia, że bezczszczę trunki, po prostu nie jestem smakoszem.
Kiełbasa,chleb i papryka ...wszystko z grilla + ogórek małosolny ,keczup i musztarda ...
U nas w tym tygodniu kroluja tosty z zoltym serem, topionym serem, salami, szczypiorkiem i pomidorem
Jaja od kur, co to na gnoju pożywienia szukają, z rzodkiewką
Ja to samo zrobiłam, tylko do sosu dodałam jeszcze pomidorka pokrojonego w kostkę, szczypior i paprykę.
Dziś do wyboru dorsz plamiak i dwa rodzaje krewetek ....
Ulaaaalaaa .. a choresterol niech nam rośnie i zyje . .
Podjadam pomidory od p. Środonia ( najsmaczniejsze w całej gminie ) z ziołami i czerwona tee .
a ja dzis jajka w sosie tatarskim i grzybki marnowane. Tak mnie naszło:na jajko)
omlet biszkoptowy z konfiturą czereśniową i zielona herbata z malinami, pyszne!
Pyszniaste placuszki wg niebieskiej-różyczki http://wielkiezarcie.com/recipe69404.html
Pyszna pasta serowo-ziołowa od Alicji64...
Bomba lodowa z galaretki z soku porzeczkowego :)
Kolacja dla dzieci - smażone bułki obtoczone w jajku z solą, pieprzem i ketchupem do posmarowania.
Prawdę piszesz - dzieciaki uwielbiają tak podane pieczywo. U nas też od czasu do czasu gości na stole i nie zostaje ani okruszek :) Można dodawać dowolne ulubione zioła, układać plasterki szynki lub sera. Smaczna jest też wersja z cukrem i cynamonem, ale wówczas przydaje się rozbełtać jajko ze słodką śmietanką dla smaku :)
Ja lubię też z Nutellą :)
O nie, Nutelli mówię kategoryczne nie - wszyscy w domu poza mną się nią zażerają. A ja nie mogę przełknąć ani rogalików z nutellą, ani naleśników z nutellą ani grzanek :D
Zakręcony mix przystawkowy + wino ....
Zakręcony mix przystawkowy + wino ....
Super:)) U nas arbuz:DMini sucharki z pastą serowo-czosnkową,camembert i mini szaszłyki ...
A co to za pasta serowo-czosnkowa? :)))
Ale wszystko smacznie wyglada mniam
Dziękuję ....
O paście już nie muszę pisać ?
Nie :))) jest juz zapisana w mojej książce kucharkiej
Smażona sielawa + ciemny Złoty Bażant ...
Muszle nadziane:)
Sałatka piłkarska od patrycji1...
Pięknie i smakowicie prezentuje się u Ciebie, mniam....
Sałatka z wędzonym kurczakiem,ryżem naturalnym i winogronami .....
Ale dbasz o tych swoich mężczyzn :))) takie pyszności im ciągle serwujesz mniam
Dobrze wiem ,że również bardzo dbasz o swoją rodzinkę :)))).....
Dziękuję:)
Sushi....
Kobieto!!!! Idę do Ciebie na śniadanie, obiad i kolację....
Ok...
A swoją drogą ....lubię to robić ....:)
Moja oferta małżeństwa z Tobą nadal aktualna
....
Uwielbiam!!!
Jajka w roli głównej - kolacja dla dzieci
My resztki z wycinek jedzenia ;)
Ale fajne !!!! :)
Super;))
wczoraj była....
z idealnie ugotowanym jajkiem :)
wczoraj była.... z idealnie ugotowanym jajkiem :)
Oj tak, jajeczko idealne, tak jak lubię :)Wczorajsze parówki ośmiornice:
ale super :)))
Wczorajsze parówki ośmiornice:
Potrawa ta (a właściwie jej wygląd) kojarzy mi się inaczej i na pewno nie z ośmiornicami...Głodnemu zawsze chleb na myśli
Głodny głodnemu wypomni D hahah super
Wczorajsze parówki ośmiornice: Potrawa ta (a właściwie jej wygląd)
No coś Tykojarzy mi się inaczej i na pewno nie z ośmiornicami...
Świetny pomysł, też wymyślam Zuzi rożne buźki, chętniej zjada;)
Sałatka z kalafiora i tuńczyka
Mus z wędzonego łososia ....
Szybko , klasycznie i jesiennie .. Pajda żytniego naszego powszedniego z goudą mierzwioną i pomidor z działki mojej siostry ...
Jabłko........ i mam nadzieję, że na tym poprzestanę.
Naleśniki z parówkami wg MR
Tarta....
Dopisano 13-09-18 18:40:25:
Już upieczona...
O ile się nie mylę, to nie masz w swoich przepisach. Dasz przepis na ciasto i orientacyjne czasy pieczenia? :)
I dopiszę tutaj - ile czasu zapiekasz paprykę z mięsem?
Napiszę tak ....czasami nie mam za wiele czasu ...i muszę coś na szybko stworzyć :)...
Dlatego ciasto jest zwykłe ,francuskie ze sklepu ....a nadzienie ....to przegląd lodówki ....:)
Co do zapiekania papryki ...too myślę.,że gdzieś do 40 min...zawsze zerkam po jakimś czasie od włożenia do piekarnika i czasami jest już gotowa przed tym czasem ....
Ok,dzięki. Jakoś mi bardzo do serca i żołądka przypadły te twoje kolacje. :)
Bardzo dziękuję :)))
Pasta fasolowo-pieczarkowa z niewielką ilością tymianku ...:)
Kanapki z dżemem wiśniowym własnej roboty i serkiem twarogowym President:)
U mnie podobnie, a dżem malinowy, dzisiaj zrobiony.
Ja buła z domowym pasztetem z chrzanem i keczupem a moje chłopaki parówki jeden z musztarda drugi z keczupem i herbatka z cytrynką
Pyszne śniadanko widać, że Jegomość zachwycony
Nie śniadanko tylko kolacja:P:)
Śniadanka Jegomość jakby mógł to w ogóle by nie tykał ale mama czuwa:)
Przepraszam...oczywiście kolacja. To było "przejęzyczenie". Na innym wątku pisałem o moim śniadaniu i z rozpędu powstał ten lapsus..
Cukinia faszerowana moja inspiracja wykonanie męża :):):) http://wielkiezarcie.com/recipe103898.html
Zapiekanki z tuńczykiem:)
Ooo jakie fajne :))))) ....takich chyba zapiekanek nie robiłam jeszcze ...muszę wypróbować :)
Prosta i pyszna kolacja. Skorzystam z pomysłu
Dziś będą śledzie wg megi65 http://wielkiezarcie.com/recipe103828.html
pyszne :)
Chlebek smażony, ,pocierany ząbkiem czosnku.
Smak z dzieciństwa:)
Pasta serowo-rzodkiewkowa od makusi ....
Do wyboru sery.
Papryka zapieczona z kaszą ,mięsem i pieczarkami ....
Kanapki zapiekane
Tosty
Zapiekanki ...:)
Na kolację dorsz plamiak ....jeszcze nie wiem w jakiej postaci ...:)
Krewetki ...
Uwielbiam...
Ja też ....:))))
Ja też :)
Kluseczki śmietankowe Różyczki-mniammmm:)
Dorsz po grecku ....
Kolacja marzenie...Mogę przyjechać na degustację?
Zapraszam ...
Smarowidło z wątróbki i pieczarek ....
Racuchy drożdżowe z jabłkami :)
Pozwolisz, że porwę dwa? Ostatnio smażyłam jak dzieciaki były małe, hmmm...
Bogusiu częstuj się do woli :)
dziękuję dobra kobieto.
Ja też chcę
As proszę bardzo ...jeszcze jeden talerz jest ;)
Jak przyszliśmy do domku to młody gotował sobie jajka więc mu podrzuciliśmy i była kolacja - dziewczynki na chlebku my z majonezem.
3x pizza:)
Pizza z tuńczykiem, pizza z szynką i pizza z salami:)
Dzisiaj wraz z narzeczona mielismy piatkowe wyjscie do restauracji - zamowilismy prawdziwa, wloska pizze!! W sumie to dwie:> Przepyszne, przygotowane przez szefa kuchni, ktory faktycznie mieszkal we Wloszech kilkadziesiat lat. Jednak co prawda to prawda - nie da sie w domu przygotowac takiej pizzy, jak w restauracji - pomijajac przepis, to jeszcze pozostaje przeciez piec - a to jednak jest dosc wazne, jak sie okazalo:)
Wypasione kanapki:) i herbatka z cytrynką:)
Czyli bułka z sałatą, wędliną, pomidorem, szczypiorkiem i kapką majonezu i keczupu:)
Dzisiaj na kolację i jutro na sniadanie, pasta jajeczna z tuńczykiem na ostro.
Właśnie się smażą -placki drożdżowe z jabłkami :)
Zapiekanki:)
Pieczone pierożki mazurskie :)
Wczorajsza kolacja, wszystkiego po trochu: pasta jajeczna, sałatka jarzynowa, ryba po grecku, galareta drobiowa i wedlina z serem
Jednym słowem full wypas .......smacznie :))))
:)))
Wczorajsza kolacja, wszystkiego po trochu: pasta jajeczna, sałatka jarzynowa,
super smaczna ,wyborna kolacja lubie cię czytaćryba po grecku, galareta drobiowa i wedlina z serem
Dziekuje :)))
Wczoraj i dzisiaj, biała kiełbasa pieczona z odrobiną wina , cebulą i tymiankiem.
Sałatka z kaszą gryczaną,wędzonym kurczakiem,ogórkiem kiszonym i pomidorem z natką pietruszki ...
Ciekawy pomysł...jeszcze sałatki z kaszą gryczaną nie jadłem...
Pozazdrościłam makusi obiadkowych placków i machnęłam na kolację
Śledź holenderski ...dla jednych tylko z cebulką,dla drugich z sosem koperkowo-ogórkowym...
Wczoraj, tatar z pieczywem.
Tatarowi z firmy na S mowię nie, a ten..... Poproszę raz :D
Zdejmij te żółtka, bo Mama nie zje!
Kochani polecam Wam gorąco mój przepis na pizzerinki oraz na ciasto piernikowo-serowe, które dziś stworzyłam.Smacznego
właśnie się biorę za drożdże do wyrośnięcia i będzie pizza na kolację a to zdjęcie z kolekcji pizzy ...
Ło matulu, porywam ten kawałek...mniami :D
ależ proszę bardzo pizzy ci u nas się piecze w sobotę ze cztery
"Senkju" ")))
Zapiekanki z tuńczykiem:)
Roladki z tortilli i śledź po japońsku i parę innych dodatków ...:)
Dziewczyno,
jestes niemozliwa!!!!!
Nie jadam kolacji, ale jak widze Twoje zdjecia to jestem glodna.
Eeeee ....było kilkoro przyjaciół ....i takie co nie co zrobiłam ....
Jajecznica albo Pizza polecam
http://youtu.be/70HBNt94als
http://youtu.be/By4CmfDkUFw
Pieczeń drobiowa od onlyred ...
Kabanos (zjadłem tego drugiego z lewej), bułka z masłem.
Kanapka z tatarem ze śledzia holenderskiego ...
Wczoraj zrobiony smalczyk z mięskiem, boczkiem, cebulą, jabłkiem, czosnkiem i majerankiem, no i oczywiście z kieliszkiem żubrówki i papryczką chilli
Rolada szpinakowa z szynką i z oliwkami też ...:)
Utopence...:)
Zainteresowały mnie te dwie buteleczki...proszę o więcej informacji...
Ciemne piwo od naszych południowych sąsiadów ....Topvar i Saris...
Małe co nieco ...
Roladki z tortilli ...
Sałatka z kurczaka wędzonego,rodzynek,kukurydzy i ryżu...
Śledzie holenderskie w sosie musztardowym ...
Te same śledzie z pieczarkami ...
To ja poprosze sledzie :)))
Proszę bardzo :))))
Panierowany dorsz plamiak z chlebem ...
Dla każdego coś dobrego ...pstrąg i karp wędzony oraz brzuszki wędzone na zimno ...:)
do tego sok z cytryny i jestem w niebie :D
Poluję ostatnio na wędzonego karpia i nic.. Zdradź gdzie kupujesz?
Tam gdzie mieszkam
Świątecznie ...
sałatka z porów,śledzie rewelka,śledzie z majerankiem,czosnkiem i jałowcem od majoliki,sałatka śledziowa z porem i pieczarkami,dorsz w brzoskwiniach i papryce,półmisek wędlin.....
Sałatka bałkańska, bagietka.
Dziś sushi
A już myślałam, że to wędzony węgorz... Sushi to ja nigdy w życiu nie jadłam...
Jogurt z łyżeczką mielonego lnu i hibiskusowa herbatka :)
Sałatka grecka :) A po sałatce teraz piwko:)
Co prawda na kolację ....śniadaniowa pasta z łososiem od lolopopy...
Hamburger domowy
Francuska sałatka pieczarkowa ...
Bardzo apetyczna :)Mogę prosić o przepis.
http://wielkiezarcie.com/recipe55861.html
Proszę bardzo :)
http://wielkiezarcie.com/recipe55861.html
A ta "francuskość" to na czym polega? Na sosie?
Z tym pytaniem proszę do autorki przepisu
Jajka nadziewane pastą z makreli i marchewki;)
Lubię :)
Herbata hibiskusowa i mus z owoców z mielonym lnem :)
Była sałatka z tuńczykiem. Pycha.:)
Tosty
U mnie wczoraj były tosty na ostro i na słodko, a dzisiaj focaccia z czarnymi oliwkami, pomidorami i bazylią :)
Pizza ze szpinakiem własnej roboty:)
Jajecznica z porem,boczkiem i kaparami od jorgosa...
Apetyczna jajecznica:)U nas kanapki.
Hmmm .....u Ciebie chyba bardziej apetycznie ,bo kolorowo ! ...wielkiego smaka narobiłaś :))))
Specjalnie robię kolorowe, takie dzieciaki, jedzą ze smakiem
Dzisiaj były Pizzerinki na cieście nr.1 Wkn
Śledzie po fińsku, pieczywo, herbata ziołowa :)
Hamburgery....
Uwielbiam hamburgery ! :)))
Jadalne miseczki
Kiełbaski od zaprzyjaźnionego myśliwego , z dzika.
Bogusiu, chyba sama nie zjesz co???? Przecież potrafisz się dzielić hihihihi. Z dziką ochotą pożrem te kiełbachy mniam
Powtórka z hamburgerów :)....
Dopisano 14-01-20 20:17:55:
I jeszcze rolada szpinakowa się przytrafiła ....:)
Pasta z avocado od eNki ...
Sushi
Wczoraj ....sushi ....
Dziś pieczeń od bociana ....
Kanapki z pastą z sera białego i ryby w pomidorach i herbata z cytryną:)
Banan i szklanka czerwonej tea :) dluga noc przede mna wiec na jednym sie nie skonczy :)
Kanapki z marynowanym łososiem a'la gravlax...
W srode były zapiekanki a w czwartek hod dogi
U nas, jak w każdą sobotę: pizza. Dzisiaj dla odmiany, taka z ciasta chłodzonego w lodówce (przez min. dobę, max. 5 dni). Pycha, podwójnie serowa i potrójnie pieczarkowa.
Truskawki, banany, brzoskwinie, nutella, bita śmietana, cukier puder... O Matulu, jak słodko, jak kalorycznie jak... cudownie nieprzyzwoicie!
,kanapkowy mix
Dzisiejsza kolacyjka...zmodyfikowana przeze mnie sałatka grecka + pieczywo
3 x śledzie - rewelka..... z porem, jabłkiem i ogórkiem w śmietanie .....i od ewka63 śledzie z keczupem i orzechami ....
HeiWorth jestem fanka Twoich arcydzieł ;) Ty jak i Twoi domownicy musicie być baaardzo szczęśliwymi ludźmi, zawsze smakołyki ;D
Dziękuję
NIE mogę narzekać :)
(Wczoraj) Tatar z łososia.
Zgłaszam się na uczennicę ,żeby wykonać taki piękny tatar .....
Zgłaszam się na uczennicę ,żeby wykonać taki piękny tatar .....
Ja też, ja też!:) Tatar majstersztyk!Dziewczyny to suuuuper proste...Trzeba mieć tylko taką obrączkę (foremkę ) do formowania.
Mam 3 takie obrączki, ta jest najmniejsza, wykrawam nimi pierogi. Ale jak kiedyś chciałam zrobić tatar śledziowy , to wsadziłam posiekane śledzie do filiżanki i też ładnie z niej wyszły:)
Pizza z pieczarkami i cebulą.
Sobotnie ....małe co nie co ......
Wspaniałe jedzonko i bardzo apetyczne:)
Jedzonko pierwsza klasa.
Bardzo dziękuję :)
Wasze słowa są dla mnie wielkim uznaniem !!
Spaghetti z sosem pomidorowym
Domowe hot-dogi :)
Racuchy Żony Zofii. Na zimno, przełożone konfiturami.
Słowacki langosz i zimne piwo ...:)
sie usliniłam mniam :)))
Sałatka z pieczarek + pieczywo...
Pewnie nie jadłabym kolacji, gdyby mój M. nie przyniósł całkiem przypadkiem zakupionego najdroższego chleba, jaki w życiu widziałam... 10 euro za kg!!! :) Zjadłam porządną kromkę z mortadelą, sałatą i pomidorem :)
Chleb smakował czy szkoda kasy?
Szkoda kasy! Konsystencja gliniasta, kolor błotnisty... przynajmniej się pośmialiśmy... :)
Kromka chleba z tuńczykiem na zimno i pomidorkiem ze szczypiorkiem, herbata zielona :)
U mnie to samo, tylko zamiast tunczyka łosoś norweski wędzony xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
U mnie to samo, tylko zamiast tunczyka łosoś norweski
Link z postu został usunięty, kryptoreklama jest niezgodna z regulaminem.wędzony xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
U mnie to samo, tylko zamiast tunczyka łosoś norweski
U mnie to samo tylko, że zamiast łososia jajka na twardo...wędzony xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Zaserwowałam sobie mix : sałata, pomidor, papryka z sosami do wyboru : musztardowy z jajem i orzechowy z curry, a do picia winko różowe.
Wczoraj warstwowa sałatka z chipsami i kurczakiem od Duusiak
Ser,oliwki i wino ...
Hot dogi ...
Galareta drobiowa, obłędnie pyszna
U nas dzieciaczki dziś jedzą makaron z twarogiem i cukrem my kanapki z pastą z makreli ( wymysł mężusia z jajkami i oliwkami, ciekawe co z tego wyjdzie)
Pizze
Jedna z tuńczykiem a druga co było w lodówce
Zapraszamy na nowe propozycje na kolację ;) http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=643764&post=643764