Dziewczyny, proszę Was o pomoc chciałam robić sernik na zimno. Niestety nie dodałam go do ulubionych.
To był pierwszy serniczek, który wyskakiwał w wyszukiwarce. Był z brzoskwiniami i miał dużo pozytywnych komentarzy. Ja chciałam go zrobić z truskawkami. Niesty nie działa wyszukiwarka może ktoś ma go w swoich ulubionych i może mi wstawić linka. Z góry bardzo dziękuje za pomoc
Właśnie go robię, ale nie pamiętam czy to ten właśnie był jako pierwszy, bo również wczoraj korzystałam z wyszukiwarki. Aggusia, wejdź sobie w historię przeglądarki, ja dziś tak znalazłam przepis na sernik, który wczoraj przeglądałam.
Kupiłam wszystkie składniki, a pech chciał, że padła wyszukiwarka, a ja nie dałam do ulubionych, ani nie wydrukowałam. Na szczęście Pampas naprawił. Już nawet jestem po konsumpcji i serdecznie polecam :):)
A to mnie zaskoczyłaś, bo właśnie czytałam opinie pod tym sernikiem i tam jest również Twoja. Jako jedyna bardzo krytyczna.
Też zaplanowałam na dzisiaj robienie sernika. Dokładnie ten sam upatrzyłam sobie będąc w piątek w pracy. Patrzę dziś rano a wyszukiwarka nie działa. No ale na szczęście składniki były już w lodówce więc jakoś bym sobie poradziła (Jutro zaniosę go Tacie z okazji Dnia Ojca).
A ja się zaskoczyłam jeszcze bardziej :):) Nie pamiętałam, że sernik,który mi nie wyszedł to był właśnie ten i zrobiłam go jeszcze raz. Nie mam ręki do ciast to fakt:(( Dziś jak go robiłam to pamietałam, że jakis sernik mi nie wyszedł podobny, ale że to ten, to robiąc go byłam nieświadoma. Myślę teraz, że problem mógł być może w proporcji mleka. Teraz dałam trochę mniej i wody też ( szklanka szklance nie równa) 3 godz po zrobieniu miał konsystencję piankową, ale zwartą. Ten poprzedni całkowicie mi się rozlewał. Jutro myślę będzie ok. Jak nie to następnym razem dam jeszcze mniej mleka. W smaku bardzo smaczny. Nawet chciałam go troche udoskonalić. W połowie chciałam zrobić mus truskawkowy z galaretki, ale dobrze, że tego nie zrobiłam bo upał taki, że galaretka się długo zsiadała. Smakowo super :):) Daj znać smakosiu jak Tobie wyszedł.
OK, jutro degustacja. Ja jednak zrezygnowałam z białek i to w ostatniej chwili. Nie chciałam ich dodawać, bo mój ser był jakiś dziwnie rzadki. Niby mielony twaróg a gęstość homogenizowanego więc nie chciałam ryzykować.
Sądzę, że wszystko będzie smaczne i moje pochwały powędrują do autorki
Mój dziś jest zwarty, zsiadł się i nie ma konsystencji piankowej. Ja kupiłam zmielony ser w wiaderku, ale bez dwóch zdań zdecydowanie wolę jak kupię sobie ser i sama go zmiele. Całkiem inny smak wtedy mają serniki.
Zgodnie z obietnicą melduję, że sernik wyszedł bardzo smaczny. Następnym razem dam mniej cukru, ale to już kwestia gustu. Ja zwyczajnie wolę mniej słodkie ciasta.
ja też dałam mniej. Ngdy w przepisach nie sugeruję sie ilością cukru dodaje mniej i póżniej dosładzam. Wolę mniej słodkie. Jak robiłam ten sernik to się okazało, że cukru nie mam, ale naszczęście miałam całe opakowanie cukru pudru :)
Dziewczyny, proszę Was o pomoc chciałam robić sernik na zimno. Niestety nie dodałam go do ulubionych.
To był pierwszy serniczek, który wyskakiwał w wyszukiwarce. Był z brzoskwiniami i miał dużo pozytywnych komentarzy. Ja chciałam go zrobić z truskawkami. Niesty nie działa wyszukiwarka może ktoś ma go w swoich ulubionych i może mi wstawić linka. Z góry bardzo dziękuje za pomoc
http://wielkiezarcie.com/recipe26114.html może ten?
Właśnie go robię, ale nie pamiętam czy to ten właśnie był jako pierwszy, bo również wczoraj korzystałam z wyszukiwarki. Aggusia, wejdź sobie w historię przeglądarki, ja dziś tak znalazłam przepis na sernik, który wczoraj przeglądałam.
nie niestety nie ten tamten był z sera białego ale dziekuje za pomoc
a może to ?
http://wielkiezarcie.com/recipe61201.html
tamten sernik był z białego sera ubijało sie białka była żelatyna rozrobiona z mlekiem
ToTo może to : http://wielkiezarcie.com/recipe22173.html
Albo ToTo choć trochę podobne : http://wielkiezarcie.com/recipe80262.html
Gdyby pominąć kolorowe galaretki-ozdóbki, a dodać truskawki i odpowiednią galaretkę na wierzch?
tak to ten pierwszy dziekuje bardzo :)
Wystawiłaś nawet komentarz więc nie było trudno znaleźć http://wielkiezarcie.com/recipe22173.html
Nie ja nie dawałam komentarza. To jakaś inna aga.Dopiero po Twojej uwadze pośpieszyłam nadrobić tą zaległość :)
Wystawiłaś w 2010 roku szczegóły na PW
odpowiedziałam Ci też na PW:)
Wyszukiwarka już działa. To pewnie ten:http://wielkiezarcie.com/recipe22173.html
ten. ten już nawet przed chwilką konsumowałam, bardzo smaczny polecam!. Choc jeszcze się nie siadł jak trzeba to rodzinka już pałaszuje :):)
Aggusiu, który przepis jest tym Twoim ulubionym?
http://wielkiezarcie.com/recipe22173.html Smakosiu to ten.
Kupiłam wszystkie składniki, a pech chciał, że padła wyszukiwarka, a ja nie dałam do ulubionych, ani nie wydrukowałam. Na szczęście Pampas naprawił. Już nawet jestem po konsumpcji i serdecznie polecam :):)
A to mnie zaskoczyłaś, bo właśnie czytałam opinie pod tym sernikiem i tam jest również Twoja. Jako jedyna bardzo krytyczna.
Też zaplanowałam na dzisiaj robienie sernika. Dokładnie ten sam upatrzyłam sobie będąc w piątek w pracy. Patrzę dziś rano a wyszukiwarka nie działa. No ale na szczęście składniki były już w lodówce więc jakoś bym sobie poradziła (Jutro zaniosę go Tacie z okazji Dnia Ojca).
A ja się zaskoczyłam jeszcze bardziej :):) Nie pamiętałam, że sernik,który mi nie wyszedł to był właśnie ten i zrobiłam go jeszcze raz. Nie mam ręki do ciast to fakt:(( Dziś jak go robiłam to pamietałam, że jakis sernik mi nie wyszedł podobny, ale że to ten, to robiąc go byłam nieświadoma. Myślę teraz, że problem mógł być może w proporcji mleka. Teraz dałam trochę mniej i wody też ( szklanka szklance nie równa) 3 godz po zrobieniu miał konsystencję piankową, ale zwartą. Ten poprzedni całkowicie mi się rozlewał. Jutro myślę będzie ok. Jak nie to następnym razem dam jeszcze mniej mleka. W smaku bardzo smaczny. Nawet chciałam go troche udoskonalić. W połowie chciałam zrobić mus truskawkowy z galaretki, ale dobrze, że tego nie zrobiłam bo upał taki, że galaretka się długo zsiadała. Smakowo super :):) Daj znać smakosiu jak Tobie wyszedł.
OK, jutro degustacja. Ja jednak zrezygnowałam z białek i to w ostatniej chwili. Nie chciałam ich dodawać, bo mój ser był jakiś dziwnie rzadki. Niby mielony twaróg a gęstość homogenizowanego więc nie chciałam ryzykować.
Sądzę, że wszystko będzie smaczne i moje pochwały powędrują do autorkiMój dziś jest zwarty, zsiadł się i nie ma konsystencji piankowej. Ja kupiłam zmielony ser w wiaderku, ale bez dwóch zdań zdecydowanie wolę jak kupię sobie ser i sama go zmiele. Całkiem inny smak wtedy mają serniki.
Daj znać smakosiu jak Tobie wyszedł.
Zgodnie z obietnicą melduję, że sernik wyszedł bardzo smaczny. Następnym razem dam mniej cukru, ale to już kwestia gustu. Ja zwyczajnie wolę mniej słodkie ciasta.ja też dałam mniej. Ngdy w przepisach nie sugeruję sie ilością cukru dodaje mniej i póżniej dosładzam. Wolę mniej słodkie. Jak robiłam ten sernik to się okazało, że cukru nie mam, ale naszczęście miałam całe opakowanie cukru pudru :)
Myślę, że tym razem z Twojej strony należą się autorce pochwały, co?
a pochwały juz dałam :):)