Forum

Kuchenne porady

Pyszny keks

  • Autor: pysia_1 Data: 2013-12-16 18:48:12

    Czy ktoś podzieli się swoim sprawdzonym przepisem na keksa świątecznego, mocno bakaliowego i takiego by nie był suchy??? Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.

  • Autor: jantarka Data: 2013-12-16 19:08:13

    http://wielkiezarcie.com/recipe28458.html Ja piekę ten i jest super.

  • Autor: leszek Data: 2013-12-16 19:19:56

    http://wielkiezarcie.com/recipe28458.html    Ja piekę ten
    i jest super.

    Ja też od lat go piekę,lepszego nie znam!!!

  • Autor: BEATA55555 Data: 2013-12-17 17:45:36

    http://wielkiezarcie.com/recipe28458.html    Ja piekę ten
    i jest super.

    Ja też korzystam z tego przepisu, keks wychodzi pyszny!!!!

  • Autor: Ju$tysia222 Data: 2013-12-18 14:08:42

    O, to i ja upiekę go w tym roku :)

  • Autor: hope30 Data: 2013-12-16 19:26:10

    ja też piekę ten sam.....w sporych ilościach-to ulubiony keks moich klientek....

  • Autor: krysztalek21 Data: 2013-12-16 21:58:25

    Ja piekę ten http://wielkiezarcie.com/recipe15267.html jest super :)

  • Autor: pysia_1 Data: 2013-12-17 09:28:23

    Dzięki wielkie na pewno któryś wypróbuje.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2013-12-17 11:20:24

    Ja również dziękuję za przepisy. Miałam piec ten

    http://wielkiezarcie.com/recipe95108.html

    Wychodzi na to, że wypróbuję co najmniej dwa przepisy, bo mój zaginął wieki temu a Mąż marudzi, że zjadłby.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2013-12-18 17:42:02

    No, taaa....   To ile mam tych keksów upiec?

     

  • Autor: Karol876 Data: 2013-12-29 21:29:46

    W ogóle ja chciałbym na coś zwrócić uwagę. Tzn. sam lubię gotować. Trochę inspiruję się Ramseyem itp. i liczy się dla mnie jak coś podaję. I właśnie w temacie keksu chciałem się z Wami podzielić tym, że byłem u rodziny na Święta i podano nam keks w ładnym naczyniu żaroodpornym. Chodzi mi o keksówkę firmy Termisil. Raz, że to ładnie wyglądało, dwa, że ciasto zupełnie nie przywierało do formy mimo, że nie była niczym wykładana. Wytłumaczono mi, że to chodzi o szkło, że nic nie przywiera do niego, a do tego wytrzymuje i w zamrażalniku, i w piekarniku. Teściowa używa jej też do robienia pasztetów. 

  • Autor: Basialis Data: 2014-01-03 15:15:08

    Ja tez bardzo lubie szklane keksowki, tortownice i wszelkiego rodzaju blaszki.Sa bardzo praktyczne, ciasta nie trzeba z nich przekladac na talerze czy patery.Mozna od razu postawic na stole.

    Dopisano 14-01-03 15:30:56:

    Bardzo prosze o skasowanie powielajacych sie postow ---------- cos szwankuje moj komputer. Dziekuje.

  • Autor: Basialis Data: 2014-01-03 15:15:14

    Ja tez bardzo lubie szklane keksowki, tortownice i wszelkiego rodzaju blaszki.Sa bardzo praktyczne, ciasta nie trzeba z nich przekladac na talerze czy patery.Mozna od razu postawic na stole.

  • Autor: Basialis Data: 2014-01-03 15:15:17

    Ja tez bardzo lubie szklane keksowki, tortownice i wszelkiego rodzaju blaszki.Sa bardzo praktyczne, ciasta nie trzeba z nich przekladac na talerze czy patery.Mozna od razu postawic na stole.

  • Autor: Basialis Data: 2014-01-03 15:15:19

    Ja tez bardzo lubie szklane keksowki, tortownice i wszelkiego rodzaju blaszki.Sa bardzo praktyczne, ciasta nie trzeba z nich przekladac na talerze czy patery.Mozna od razu postawic na stole.

  • Autor: Basialis Data: 2014-01-03 15:15:34

    Ja tez bardzo lubie szklane keksowki, tortownice i wszelkiego rodzaju blaszki.Sa bardzo praktyczne, ciasta nie trzeba z nich przekladac na talerze czy patery.Mozna od razu postawic na stole.

  • Autor: Basialis Data: 2014-01-03 15:15:36

    Ja tez bardzo lubie szklane keksowki, tortownice i wszelkiego rodzaju blaszki.Sa bardzo praktyczne, ciasta nie trzeba z nich przekladac na talerze czy patery.Mozna od razu postawic na stole.

  • Autor: a. Data: 2014-01-03 21:58:40

    Cóż za subtelna reklama w pierwszym i jedynym poście po zalogowaniu.

    ps. to w końcu jesteś kobietą czy mężczyzną? ;>

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-02-03 07:53:28

    Wywlekam temat, bo mam pytanie a w przepisach nie jest to napisane. Jak z techniką pieczenia? Zimny piekarnik? Nagrzany? Góra-dól? Termoobieg? Możecie napisać, jak pieczecie? Bo wczoraj piekłam i ciasto mi kompletnie nie urosło.

  • Autor: Basialis Data: 2014-02-03 13:36:53

    U mnie zawsze termoobieg,wstawiam do zimnego bo stosunkowo szybko sie nagrzewa.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-02-04 09:46:02

    W przepisie było, żeby wstawić do nagrzanego do 200 stopni. Keks nie wyrósł, totalna klapa. :( 

  • Autor: as Data: 2014-02-04 11:26:57

    Żadnych ciast  nie piekę z termoobiegiem i stawiam zawsze do nagrzanego piekarnika. U mnie piekarnik nagrzewa się długo.

  • Autor: Bahati Data: 2014-02-04 13:56:36

    Piekę zawsze w nagrzanym piekarniku, bez termoobiegu. A jeśli z termo, obniżam temperaturę pieczenia o 10stC. 

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-02-05 08:26:26

    Czyli wypada mi wypróbować inny przepis na keks, bo wygląda na to, że nagrzanie, czy też nie, piekarnika nie robi żadnej różnicy. No nic, gawronom powinno smakować. :)

    Dzięki, dziewczyny, za odpowiedzi.

Przejdź do pełnej wersji serwisu