Gawędy o jedzeniu
Co dziś jecie na obiadek...04/2014
Cudnie przyrumieniona ta kaczucha, taką lubię najbardziej
Bogdziu, soczysta i mięciutka, poezja;)Makusiu, na taką też wyglada, a proszę powiedz z jakiego przepisu robiłaś?
Makusiu, na taką też wyglada, a proszę powiedz z jakiego przepisu
robiłaś?
Makusiu, na taką też wyglada, a proszę powiedz z jakiego
przepisurobiłaś? Ze swojego:) Zaraz wklepię , niedawno wpisałam na
bloga :)
Dziękuję bardzo, mam kilka kaczuszek zamrożonych, a robiłam juz na kilka sposobów, ale wciąż szukam lepszego. Mam jeszcze pomysł na nadzianie i obłożenie kaczki kiszoną kapustą i upieczenie jej, coś mi się wydaje, że będzie smakowita.
Makusiu, na taką też wyglada, a proszę powiedz z jakiego
przepisurobiłaś? Ze swojego:) Zaraz wklepię , niedawno wpisałam na
bloga :)
Ziemniaki tłuczone ze szczypiorkiem, udka duszone z patelni, sałatka z pomidorów i buraczki zasmażane. Do picia herbata z cytryną, cola zerówka i sok pomarańczowy.
Podudzia z kurczaka pieczone,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty,sałatka z buraczków.
Dodatek ziół do kopytek powoduje, że przaśne jedzenie zamienia się w wykwintne...Sam często dodaję koperek, pietruszkę, a w sezonie świeży majeranek. Pycha.
Otóż to, wszelkie dania z ziemniakami podaję z natką pietruszki, selera, lubczyku i koperku.
A ja własnie dodaję i karmię tym męża, hahahaha i to działa .
U mnie lubczyk też działa, aż za bardzo Chyba trzeba go ograniczyć:)
Zupa parzybroda, później odsmażę wczorajsze ziemniaki, buraczki i udka z patelni.
Pomidorowa z makaronem, na drugie nugetsy z kurczaka, ziemniaki z koperkiem i kiszona duszona, do picia sok z pomaranczy i aronii.
Zupa jarzynowa na żeberkach, pyzy na parze z sosem jogurtowo-truskawkowym.
Jutro- łazanki z boczkiem wędzonym i kiszoną kapustą
Ziemniaki,fasolka szparagowa, jajko sadzone. Koooocham takie obiady! :)
Rybka smażona i paluszki rybne z piekarnika,ziemniaki, wczorajsza surówka z kiszonej kapusty i sałatka z buraczków.
Wczoraj: schabowy, ziemniaki i kalafior.
Dzisiaj: żeberka z rozmarynem i cebulą, ziemniaki i pekinka z chrzanem.
Udka pieczono-duszone z pieczarkami, makaron muszelki i ogórek kiszony.
Jutro- kapuśniak na wędzonce i prażoki ze skwarkami.
Dla młodej wczorajsza pomidorowa z makaronem, dla mnie grochówka wg bahusa, na drugie placki ziemniaczane z kleksem smietany i cukrem, do picia sok z jabłek i aronii. Chłopaków nie ma, wiec mozemy jesc co lubimy :)))
Fileciki drobiowe w sosie grzybowo-śmietanowym, makaron lub ziemniaki do wyboru, sałata lodowa, na deser lody bananowe z jednego składnika :)
Jak na chorą przystało, rosołek cielęcy z kluseczkami i mięsko z tegoż rosłku
A my dzisiaj GRILLA odpaliliśmy.... Kaszaneczka i karkóweczka i grzane piwko na ogrodzie. A co??? Wiosennie!
Kaczka pieczona w całości nafaszerowana kiszoną kapustą z jabłkmi i suszonymi śliwkami, ziemniaki i buraczki na zimno
Jestem bardzo ciekawa smaku Twojej kapuścianej kaczki??? Czekam na przepis
Patrycjo, kapusta kaczkowa wyśmienita, obłożyłam tez kaczuchę wokół, bardzo smaczna, a doprawiałam ja tylko pieprzem i wymieszałam z jabłkami w majeranku i suszonymi śliwkami
Żeberka w sosie chrzanowym, ziemniaki i do wyboru - wczorajsza surówka albo ze słoika by dorotaibasia.
Mamo - Różyczki, zapraszam. Rozłożyła mnie grypa + zatoki więc jedzenia nie tykam. Jeśli się nie boisz zarazy to przyjeżdżaj, choćby całą rodziną. :)
Bardzo dziękuję za zaproszenie, moja córka chora, mąż też się smarka, mam nadzieję , że mnie i chłopaków ominie:(
Wczorajsza zupka parzybroda, frytki, kiełbasa na jeża, jajko sadzone i ogórki konserwowe.
Gyros domowy z kurczaka ,ziemniaczki pieczone i sałata z sosem greckim + sosik tzatziki do wszystkiego :)
Rosół z makaronem, na drugie udka z kurczaka z piekarnika, ziemniaki i sałatka z ogorka kiszonego, do picia sok z jabłek i aronii.
Gulasz pieczarkowo-drobiowy ,ziemniaki i ogórek konserwowy...
Kurak pieczony z ziemniaczkami, kalafiorem i brokułem gotowanym
Zupa pomidorowa z makaronem, a la strogonow wieprzowy, pieczywo , ogórki konserwowe , papryka i surówka z jabłka i marchewki.
Dzisiaj u mnie wszstko "prawie" ; Ja prawie-zdrowa, prawie-chora. Rosołek prawie-świeży, bo wczorajszy cielęcy zmieszany z dzisiejszym kurzęcym. Prawie-fast food domowy, wczorajsze mięsko z rosołu podsmażone z przyprawą gyros wg WKN i sos czosnkowy. Prawie-włoska kapusta, ale przecież polska, chociaż kto ją tam wie. Prawie-tarta bułka, ale przecież zmiażdżona wałkiem. Prawie-frytki ale jakieś mało napite olejem i nieformne bardzo...eeeee aż strach zagrzebywać się dalej w tym PRAWIE....
Ooooooo a i watek obiadowy prawie-terapeutycznym stać się może
Makusiu, dziękuję, dzisiaj już mniej tego - prawie - hihihi. Słoneczko i leki robią swoje
Lane kluski na wczorajszym rosole, na drugie spagetti, do picia sok z jablek i aronii.
Wczoraj polędwiczki wieprzowe w pieprzu, ziemniaki, ogórek konserwowy z pomidorkami :) A dzisiaj zupa jarzynowa z wkładką mięsną :)
ryż z warzywami, kotlet mielony i buraczki zasmażane z jabłkiem.
Miruna panierowana, ziemniaki tłuczone i marchewka gotowana :)
Wczorajsza zupa pomidorowa, a la Strogonow wieprzowy, dla córki i męża, z racji choroby, ziemniaki w mundurkach z masłem i solą, jogurt grecki.
Wczorajsza zupa pomidorowa, a la Strogonow wieprzowy, dla córki i
męża, z racji choroby, ziemniaki w mundurkach z masłem i solą, jogurt
grecki.
Extra jedzenie ..... i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)
A u mnie powtórka z soboty i niedzieli ...
Wczorajsza zupa pomidorowa, a la Strogonow wieprzowy, dla córki i
męża, z racji choroby, ziemniaki w mundurkach z masłem i solą, jogurt
grecki.
Pyrki ugotowane w mundurkach ze świeżutkim masłem i solą...toż to delikates...pycha !!!
Wczorajsza pomidorowa z makaronem,pulpeciki w warzywach na ostro,ziemniaki,kasza jęczmienna,surówka z kiszonej kapusty.
Wczoraj zrobione na dwa dni, Mięsko Golonek w Kapuście Kiszonej z szybkowaru. Pomysłu wg. MR. - Smacznie
Gulasz wieprzowo-warzywny (z łopatki z papryką, cukinią, cebulą i pomidorami) z makaronem.
Wczoraj powtórka z żurku, wołowina z grzybami suszonymi, ziemniaki i modro kapusta.
Dziś zupa jarzynowa, gołąbki z ziemniaków i kaszy z sosem dziadowskim.
Wczoraj gulasz drobiowy, ziemniaczki z koperkiem i ogórek kiszony.
Dzisiaj placki ziemniaczane z sosem z suszonych borowików. Dla dzieci naleśniki angielskie czyli pancakes z jabłkiem , Do dekoracji bita śmietana, borówki i truskawki.
Barszcz ukraiński, na drugie- wątróbka indycza z cebulką, ziemniaki z koperkiem i kapusta z grochem.
Wątróbka drobiowa,ziemniaki,surówka z marchwewkowo-porowo-jabłkowa.
Krupnik z ziemniakami, na drugie makaron z serem, masłem i cukrem, do picia sok z jabłek i aronii.
Spaghetti alla bolognese :) Synowie mi dyszą nad ramieniem ,już muszę podawać :)
Jajka na twardo w sosie musztardowym ,gotowany brokuł i ziemniaki ...
Wczoraj: chińszczyzna czyli chinina by frankafiranka z ryżem.
Dzisiaj: cycek zwierzęcy, puree ziemniaczane i surówka by Alicja64.
Mamy już nowy wątek obiadowy - zapraszamy :)
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=637850&post=637850
Zupa z suszonych grzybów leśnych, grillowany łosoś, ryż, marchewka.
Ruskie pierogi
Pełnowartościowa zupa jarzynowa z makaronem. Na deser ciasto z beza cytrynową i izaura z przepisu siostry Anastazji.
Ps. Ciasta z okazji walentynek.
Dwa obiady dzisiaj miałeś? Do południa barszcz a po południu reszta ?
Bahus się odchudza, no co:)
Zupa kalafiorowa, kurczak pieczony na soli, chleb czosnkowy i surówka z pekińskiej, papryki, pomidora i ogórka.
O 5 rano wstałam i kapuchy kiszonej, na golonkach nagotowałam, Nie mogłam się powstrzymać, więc złapałam pajdę chleba i spróbowałam, przy okazji trochę sobie zrymowałam.
Zje się na obiad z gotowanymi ziemniakami.mniam co za smak! Taka wyżerka już dawno za mną chodziła:)
Oooo kurcze ale żarełko! Mogę tylko westchnąć...Mniammm....Musiałaś mieć mega zachciewajkę,że tak rankiem pichciłaś
U mnie kotlet mielony,ziemniaki,buraczki zasmażane.
Też pyszny obiad:)
Mój to marnota w porównaniu z Twoim :)
Ja uwielbiam, takie zestawy jak Twoje, mam w planach buraczki zasmażane:)Mieloniaki niedawno robiłam.
Młodsza córka od najmłodszych lat uwielbia buraczki pod każdą postacią.Mogłaby codziennie jeść :)
O 5 rano wstałam i kapuchy kiszonej, na golonkach nagotowałam, Nie mogłam
MR , możesz napisać ja robiłaś te goloneczki w kapuście ? Ile kapusty i golonek ? Z góry dziękuję , wyglądają przepysznie i na pewno jeszcze lepiej smakują :)się powstrzymać, więc złapałam pajdę chleba i spróbowałam, przy
okazji trochę sobie zrymowałam. Zje się na obiad z gotowanymi
ziemniakami.mniam co za smak! Taka wyżerka już dawno za mną chodziła:)
Wyszomko,4 średnie golonki włożyłam na dno garnka, na to około 2 kg kiszonej kapusty, dałam ziele angielskie, 2 liście laurowe, 2 pokrojone cebule, 2 starte na tarce marchewki, kilka grzybków suszonych, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1 łyżkę kminku i 1 czubatą łyżkę majeranku. Wszystko zalałam wodą, żeby tylko kapusta była przykryta, i tak się gotowało około 3 godziny na małym ogniu, po tym czasie, gotowałam bez przykrycia jeszcze około 40 min.Wyjęłam golonki, usunęłam kości i dopiero wszystko dokładnie wymieszałam i doprawiłam pieprzem:) Golonki były i tak słonawe , bo kapusta puściła sól, w czasie gotowania.
Dziękuję, że napisałaś sposób na te apetyczne goloneczki! Też sobie wypróbuję!
Wyszomko,4 średnie golonki włożyłam na dno garnka, na to około 2 kg
Dziękuję za odpowiedź :) zrobię mężowi na sobotę :)kiszonej kapusty, dałam ziele angielskie, 2 liście laurowe, 2 pokrojone
cebule, 2 starte na tarce marchewki, kilka grzybków suszonych, 2
łyżki powideł śliwkowych, 1 łyżkę kminku i 1 czubatą łyżkę
majeranku. Wszystko zalałam wodą, żeby tylko kapusta była przykryta,
i tak się gotowało około 3 godziny na małym ogniu, po tym czasie,
gotowałam bez przykrycia jeszcze około 40 min.Wyjęłam golonki, usunęłam
kości i dopiero wszystko dokładnie wymieszałam i doprawiłam pieprzem:)
Golonki były i tak słonawe , bo kapusta puściła sól, w czasie
gotowania.
Od jakiegoś czasu chodziły za mną łazanki, więc zrobiłam cały gar po mojemu, aż na 2 dni z dużą ilością pieczarek, cebulki i boczku oraz z przyprawami :)
Kapusty kiszonej, też dodałaś?
Kapusty kiszonej tym razem nie dawałam tylko samą słodką, a przeważnie to robię takie mieszane pół na pół. :)
Kapusty kiszonej tym razem nie dawałam tylko samą słodką, a przeważnie to
My lubimy tylko ze słodką, z kiszoną nikt by u nas nie zjadł.. :)robię takie mieszane pół na pół. :)
Serio? Ja znowu robie tylko z kiszonej, uwielbiam mniam tez musze zrobic w tygodniu bo dawno nie bylo.
Ja też tylko z kiszonej, dla nas najlepsza:)
Z kiszoną i tylko z kiszona, a nie żadną kwaszona ani słodką. Kapusta kiszona ugotowana i uduszona z cebulka i grzybkami mmmmniammmm poezja smaku. Moje kubki smakowe szaleją na samą myśl.
U nas nikt by nie jadł ze słodką. Musi być z kiszonej i do tego suszone grzyby leśne.
To tak jak u nas. Mmm uwielbiam takie łazanki po niedzieli zrobię
A ja robię ze słodkiej i z kiszonej.Zależnie od potrzeb.
U nas tylko z słodkiej. Siostra robi tak jak Ty takie i z kiszonej , ponieważ szwagier takie jadł w swoim domu.
Ryż z jabłkami. Od kiedy jestem sama z dzieciakami, jakoś "normalne" obiady się nie trafiają. :)
Lane kluski na rosole, na drugie bigos (ostatni zapas z zamrazalki) z ziemniakami lub bułka do wyboru, dzieci pewnie malo zjedza wiec poprawią budyniem. Do picia sok z jablek i aronii.
Bitki z szynki wg mojego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe45280.html z brązowym ryżem i kalafiorem wg henn http://wielkiezarcie.com/recipe45280.html
Bitki z szynki wg mojego przepisu
U mnie bedzie dzisiaj schab w kapuscie po goralsku w/g przepisu bahusa, Pyszny,polecam!http://wielkiezarcie.com/recipe45280.html z brązowym ryżem i
kalafiorem wg henn http://wielkiezarcie.com/recipe45280.html
Karkówka, ziemniaki, kapusta kiszona z grzybami...czyli polska klasyka.
Bardzo apetyczna ta klasyka, u mnie wczorajsze gołąbki z kaszą i ziemniakami
U nas skromnie, makaron z białym serem
U mnie karkówka x5 ,ziemniaki i surówka z kapusty ,marchewki ,jabłka i cebuli doprawiona sosem a la tzatziki.Na deser ciasto zakonnica i kawusia.
Wczoraj - rosół z ptaków różnych z fasolą i kaszą manną w kostkę. Dziękuję, Mamo - Różyczki.
Bardzo piękna kosteczka,smakowało Wam chociaż?:)
Jasne - smak babcinej kuchni. :)
O matko, ale się uśmiałąm sama z siebie, przeczytałam - "rosól z płatków różanych.." Wyobraz sobie intensywność pracy mojego mózgu w tym momencie i żabi wytrzeszcz oczu !!! hahahahahaha
Chyba razem czytałyśmy, bo ja też tak przeczytałam :)))
Dobrze, że nie jestem w tym osamotniona, bo bym zaczęła się martwić .
Witam w klubie
A ja przeczytałem poprawnie ale musiałem przeczytać raz jeszcze co by się upewnić, że przeczytałem dobrze :)
Doooobre - z płatków różanych....
Z ptaków różnych, bo kurczaka, indyka i kaczki. Tylko gęś spie****
I ja, ale mamy kwieciste skojarzenia :)
To to chyba zaraźliwe jest i przenosi się drogą elektroniczną .
Pierwsza moja myśl, to się dziewczyna naskubala płatków i czy suszone czy zamarynowane one były. Wiosno przybywaj,
ja też tak przeczytałam
Hihihi fajnie, że nas więcej .
Przez was otworzyłam swój wpis i przeczytałam "z płatków różanych". Coś nie tak z nami. :)
Kurczak w cieście z ziemniakami i sałatą z ogórkiem i papryką
Żeberka w kapuście
Choroba, wszyscy dzisiaj mięcho w kapuście. Mniam. Już 15.00 a ja się jeszcze za drugie danie nie wzięłam. Lenia złapałam (pewnie w lesie) a rodzinka po rosole nie głodna.
P.S. No dobra... idem działać!
Rosół z kostką z kaszy manny, udka z jarzynami wg Glumandy http://wielkiezarcie.com/recipe20524.html naleśniki białkowe wg Wkn z serem, dżemem z czarnej porzeczki i śmietaną.Do picia herbata z cytryną i woda mineralna z sokiem malinowym.
Rosol z makaronem, na drugie roladki z szynki w sosie http://wielkiezarcie.com/recipe98256.html ziemniaki i modra kapusta, do picia sok z jablek i aronii.
Placuszki drobiowe, makaron, sałata lodowa :)
Wczoraj goszcząc znajomych i dzisiaj, bo trzy pyszności zostały.... Calzone z sosem ziołowo-czosnkowym + Sałata z rukolą do niej sos z serem roquefort.
Rosół z fasolą i kaszą manną, Mężowa tołpyga, frytki i kiszona kapusta z jabłkiem.
Dziś u nas kotlet schabowy z kością, ziemniaki z koperkiem, surówka z sałaty lodowej, marchewka z groszkiem :)
Pomidorowa z makaronem,na życzenie ogółu kotlet zbójnicki http://wielkiezarcie.com/recipe38459.html ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty.
2 pieczone kurczaki, micha ziemniaków tłuczonych i micha sałaty z octem i oliwą. :)
Mam nadzieję, że mąż wrócił a nie wy same, kobietki drobniutkie, te dwa kurczaki...?
Kurczaki tu to coś na kształt gołębia, 1,20 kg to już wieeelka bestia. Ale wrócił, wrócił i ... już spakowany na kolejny tydzień. Przynajmniej w najbliższym czasie nie mamy szans się sobą znudzić :)
Znam to, niestety. Ale zaleta taka, że jak ten Wyczekiwany wróci, to i kłócić się aż tak mi nie chce (ale się zmuszam).
A przy okazji - szybka jesteś jak błyskawica z tymi odpowiedziami. :)
Bom akurat zagoniła dzieci do kąpieli, Chłopa do mycia garów i zasiadłam w punkcie centralnym chałupy, nadzorując wszystko i wgapiając sie przy okazji w monitor. :) Takie tygodniowe wyjazdy są ok, miesięczne lub dłuższe na inny kontynent znoszę nieco gorzej. :)
Rosół, schab duszony w szybkowarze, surówka z pekinki i ziemniaki.
kapuśniak i nalesniki z serem
U nas dzisiaj będzie wczorajszy rosół z makaronem a na drugie ziemniaki z koperkiem, brokuły i jajko sadzone a do picia kefir
To, co wczoraj (tołpyga, kiszona kapusta) tylko zamiast frytek - puree.
U mnie też to co wczoraj, żeberka w kapuście. Zrobiłam taką ilość , że chyba polecę z promocją po mieście
Zurek z jajkiem ziemniakami i kiełbaska, na drugie kluski ziemniaczane, szynka w sosie wlasnym i modra kapusta, do picia sok z jablek, marchewki i aronii.
U nas dziś będzie wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami, dla mnie w wersji z ziemniakami (ostatnio ziemniaki mogę jeść z dodatkiem ziemniaków, a także ziemniaków..;)), dla połówka z konfiturą malinową, balsamico i bagietką.
Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną.
Spaghetti
Lekka zupa jarzynowa i ryż z jabłkami i rodzynkami.
Makaron z brokułem i szynką ...
Udka wg. Glumandy
Końcówka rosołu z kostką z kaszy manny, barszcz biały chrzanowy, na szynce babuni z jajkiem, szczypiorkiem i ziemniakami, pokraszonymi skwarkami z przesmażoną cebulką, dla chętnych dojadanie naleśników.
MR , Twoje potrawy są kuszące i apetyczne ale i zdjęcia rewelacyjne!!!! Mam ochotę natychmiast robić barszczyk, mniam
Bardzo dziękuję:)
Nigdy nie jadłam zupy podanej w ten sposób - z ziemniakami w jednym talerzu. Chyba czas spróbować.
Ja uwielbiam takie jedzenie wiejskie i ciągle bym jadła barszcz biały, znów nagotowałam duży garnek:)
Zupa jarzynowa, a na drugie smażona kaszanka z cebulką i świeżą bułką. Na deser- ciasto drożdżowe.
Dziś będzie zupa krem ziemniaczana z pieczonym czosnkiem i pulpety z ryżem i marchewką w sosie pomidorowym z przepisu bronisławy70.
Wczorajszy zurek z ziemniakami, kiełbaska i jajkiem, na drugie duszaki + śledzik, do picia sok z pomarańczy.
Biała kasza gryczana,gulasz z boczkiem i pieczarkami od zawiślaczki i ogórek ....
Wczorajszy barszcz biały, kotlet schabowy, ziemniaki ze szczypiorkiem i surówka z białej kapusty.
Dziś... garść żelkowych miśków na ławce w parku :)
Karkówka bolońska,ziemniaki,ogórek kiszony a na deser naleśniki z dżemem i śmietaną.
Gołąbki.
Kapuśniak na golonce indyczej, pyszny i kwaśny :)
Powtórka z wczoraj czyli krem ziemniaczany z pieczonym czosnkiem, na drugie będą też wczorajsze pulpety zapiekane w sosie pomidorowym z ziemniakami.
Poproszę o przepis, na ten pieczony czosnek:)
Skrzydełka na miodzie wg.krysi64
Właśnie wstawiam przepis na tę zupę i to jak można na dwa sposoby zrobić taki czosnek.
Bardzo dziękuję:)
Pulpety w sosie pomidorowym z ziemniakami i surówką z marchwi i jabłka w śmietania
Poszłam na łatwiznę i wyjęłam z zamrażarki pierogi z kapustą i grzybami
Zielona grochowa z chlebem ...
Końcówka białego barszczu z jajkiem , ziemniaki zapiekane z wędzonym boczkiem i serem, sałatka z pomidorów i wczorajsza surówka z białej kapusty.
Schabowy winno-czosnkowy.
Pizza a raczej 5, każda oczywiście inna :) Tu pizza z salami i mozzarellą. Obawiam się, że niedługo zamiast pytać gości, czy chcą kawę, czy herbatę będę pytać, z czym chcą pizzę ;)
Ale fajny wieniec!:) Jak go wykombinowałaś?
Środek ciasta nie jest posmarowany sosem, pocięłam go na 8 części, każdą zawinęłam na zewnątrz, pod spód ciasta (3 zdj), posmarowałam wodą z odrobiną cukru.
Świetny pomysł! Nigdy bym na to nie wpadła! Dziękuję!:)
Moi Panowie Naleśniki z dżemem lub serem białym na waniliowo.
A ja Klamary w cieście i rukola z pomidorem, polana olejem rzepakowym i octem balsamicznym.
Krupnik z mięsną wkładką, duszona wieprzowina, ziemniaki z marchewką, sałata lodowa :)
Dzisiaj szybki hamburger "na mieście". (Tylko jeden)
Eeeee, tylko jeden...???
Myślałem o drugim ale czasu zabrakło....
Jakie blade w nim pomidory, poza tym taka szybka przekąska
Oczywiście do tego piwko miesiąca...
Dzisiaj szybki hamburger "na mieście". (Tylko jeden)
To tak samo jak ja tylko że ja dwa takie hahahahah :)
Poniewaz dzisiaj syn mial urodziny to na jego zyczenie byl oczywiscie jego ulubiony zestaw czyli cebulowa z grzankami i zoltym serem z na drugie zapiekanka miesno - ziemniaczana MR.
Dzis ryż z sosem śmietanowo ziołowym, paluszki rybne i mix sałat z marchewką
Barszcze czerwony zabielany z ziemniakami, na drugie wczorajsza zapiekanka MR, do picia sok z pomarańczy.
Poniedziałek : pomidorowa z makaronem, ziemniaki, schab duszony ( z niedzieli) i ogórki konserwowe
Wtorek: powtórka z pomidorowej, brokuły, makaron, sos serowy
Środa: krokiety z kapustą twarogiem, barszcz czysty
Czwartek: Barszcz zabielany z jajkiem, ziemniaki, udko duszone, sałatka z kapusty ( przetwory)
Na jutro planuję zupę brokułowo - jarzynową, kupiłam tez mintaja, więc będzie w cieście do obiadu a nadwyżkę przeznaczę do zrobienia ryby z brzoskwiniami na sobotni wieczór :)
Kaczusia , mniam
To właśnie bahusy lubią najbardziej......