Kochani - z przyczyn "obiektywnych" serniki na moim stole raczej nie goszczą, ale teraz mam prawdziwy ser i na Wielkanoc planuję. Mam w ulubionych 6 przepięknych i puszystych serników z kilograma sera. W jednym przepisie są.... 3 łyżeczki proszku do pieczenia, w dwóch sernikach po łyżeczce, w trzech sernikach proszku nie ma wcale. Moim faworytem jest sernik w którym nie ma proszku. Napiszcie proszę - dajecie proszek do sera czy nie ? Pozdrawiam !
Ja też nie dodaję do sernika proszku do pieczenia. Mój przepis na sernik nie zawiera także żadnego ciasta na spód - może Ty masz przepis uwzględniający ciasto i do niego jest ten proszek do pieczenia?
Moja Droga ! Nie ma potrzeby dodawać proszku do masy serowej . Nie wiem z jakiego przepisu korzystasz ale ser spulchniają ubite białka lub śmietana kremowa . Powodzenia w tworzeniu sernika marzeń .
Mamo AZK - spód swoją drogą - ale w masie serowej jest proszek i takich przepisów jest dużo. Może to tak "dla pewności" ? Zaufam Wam i przepisowi i nie dam proszku - bo wybrany serniczek na zdjęciu jest po prostu reklamowy ! Moze mi też taki wyjdzie ?
Spoko ! ja już kiedyś w ramach eksperymentu dodałam proszek i ..... gliniasty , ciapiasty sernik wyjechał z piekarnika .. Ponoć najlepiej uczymy się na swoich błędach ... ja się nauczyłam, a Tobie WSZYSTKIE odradzamy , żadnego proszku do masy serowej ))
Megi 65 i wszystkie moje Wspaniałe - tak jak pisałam wyżej, zaufam Wam i upiekę bez proszku ( bo gdybym Wam nie ufała - to co ja tutaj robię ? )
Trudno u mnie z linkami, więc napiszę słownie - proszek w masie serowej zawierają
- sernik "Biały puch" w/g alidab, sernik cioci Halinki w/g kraal, sernik niebiański w/g mati86 i inne... ale na zdjęciach w/w serniki - to poezja !
A ja wybrałam bez proszku "sernik marzenie" wg zuzy, ewent. w/g Glumandy - z którego Ty megi65 również skorzystałaś, i wyszło Ci to cudo ze zdjęcia - poznajesz swoje dzieło ?
A zobacz Megi datę na tych fotkach - od kiedy ja mam je w komputerze !
Dlatego założyłam ten wątek - z proszkiem czy bez - bo można "zemdleć z głodu" patrząc na te zdjęcia. Dziękujęza Wasze wpisy.
Moja Droga ... ! Bez podpowiedzi pamiętam ten sernik i nawet okoliczność pieczenia .Sernik robiony serków firmy '' Ja '' ( niemiecka ) taka mieszanka chudego i tłustego . Podpięłam pod Glumandzi sernik aczkolwiek tworzyłam autorsko . Twaróg na konsystencje twarogu homogenizowanego aczkolwiek nie piekłam z naszych rodzimych, bo mam obawy nasze rodzime mają więcej serwatki ))
Bialy puch nie Zawiera żółtek , więc być może dlatego zawiera proszek. Chociaż to jedyny jaki piekę z proszkiem , ale jest rewelacyjny i bielutki jak śnieg
Moje Drogie - naprawdę nie chcę być upierdliwa ani zdominować forum moim sernikiem ( ale tak to jest jak sera się nie kupuje, tylko z d o b y w a...) ale jeszcze jedno proszę : - kiedy wyjmujecie z piekarnika ?
lub - jesli po wymaganym czasie zostawiacie jakiś (?) czas, to drzwiczki uchylone ?
Ja zawsze po upieczeniu wyjmuję odrazu z piekarnika, mam jeden ulubiony i pewny przepis i tylko z niego korzystam. Niewiem , czy ktokolwiek tak robi jak ja , ale zawsze po upieczeniu wyjmuję sernik i po 10min odwracam go "do góry nogami" i pod blachą trzymam do lekkiego ostygnięcia , potem odwracam z powrotem i wtedy nic a nic nie opada( ale to taki mój wymysł i sprawdza się)
No nie ...... z takim rarytasem to jak z jajkiem. A co do biszkoptu to jeszcze gorącego nie rzucałam - choć wiem o tym - ale studzenie "do góry nogami" to i owszem.
Kochani - z przyczyn "obiektywnych" serniki na moim stole raczej nie goszczą, ale teraz mam prawdziwy ser i na Wielkanoc planuję. Mam w ulubionych 6 przepięknych i puszystych serników z kilograma sera. W jednym przepisie są.... 3 łyżeczki proszku do pieczenia, w dwóch sernikach po łyżeczce, w trzech sernikach proszku nie ma wcale. Moim faworytem jest sernik w którym nie ma proszku. Napiszcie proszę - dajecie proszek do sera czy nie ? Pozdrawiam !
Do masy serowej-nigdy:)
Ja też nie dodaje do sera
i ja też nie dodaję.
Ja też nie dodaję do sernika proszku do pieczenia. Mój przepis na sernik nie zawiera także żadnego ciasta na spód - może Ty masz przepis uwzględniający ciasto i do niego jest ten proszek do pieczenia?
nigdy
Moja Droga ! Nie ma potrzeby dodawać proszku do masy serowej . Nie wiem z jakiego przepisu korzystasz ale ser spulchniają ubite białka lub śmietana kremowa . Powodzenia w tworzeniu sernika marzeń .
Ja również nie dodaję proszku do sernika. Żółtka , ubite białka i serniczek jak puch
Mamo AZK - spód swoją drogą - ale w masie serowej jest proszek i takich przepisów jest dużo. Może to tak "dla pewności" ? Zaufam Wam i przepisowi i nie dam proszku - bo wybrany serniczek na zdjęciu jest po prostu reklamowy ! Moze mi też taki wyjdzie ?
Spoko ! ja już kiedyś w ramach eksperymentu dodałam proszek i ..... gliniasty , ciapiasty sernik wyjechał z piekarnika .. Ponoć najlepiej uczymy się na swoich błędach ... ja się nauczyłam, a Tobie WSZYSTKIE odradzamy , żadnego proszku do masy serowej ))
Jeżeli przepis jest z WŻ , to może napisz , który i coś doradzimy , żeby się udał
Megi 65 i wszystkie moje Wspaniałe - tak jak pisałam wyżej, zaufam Wam i upiekę bez proszku ( bo gdybym Wam nie ufała - to co ja tutaj robię ? )
Trudno u mnie z linkami, więc napiszę słownie - proszek w masie serowej zawierają
- sernik "Biały puch" w/g alidab, sernik cioci Halinki w/g kraal, sernik niebiański w/g mati86 i inne... ale na zdjęciach w/w serniki - to poezja !
A ja wybrałam bez proszku "sernik marzenie" wg zuzy, ewent. w/g Glumandy - z którego Ty megi65 również skorzystałaś, i wyszło Ci to cudo ze zdjęcia - poznajesz swoje dzieło ?
A zobacz Megi datę na tych fotkach - od kiedy ja mam je w komputerze !
Dlatego założyłam ten wątek - z proszkiem czy bez - bo można "zemdleć z głodu" patrząc na te zdjęcia. Dziękuję za Wasze wpisy.
Nawet w cukierniach nie daje się proszku do pieczenia do serników.
czasem daję, a na marginesie - sernik alidab to cudo, mimo, że zawiera proszek
Moja Droga ... ! Bez podpowiedzi pamiętam ten sernik i nawet okoliczność pieczenia .Sernik robiony serków firmy '' Ja '' ( niemiecka ) taka mieszanka chudego i tłustego . Podpięłam pod Glumandzi sernik aczkolwiek tworzyłam autorsko . Twaróg na konsystencje twarogu homogenizowanego aczkolwiek nie piekłam z naszych rodzimych, bo mam obawy nasze rodzime mają więcej serwatki ))
Biały puch polecam .... pyszny
Ponadto rekomenduję
http://wielkiezarcie.com/recipe39127.html
http://wielkiezarcie.com/recipe39127.html
Dopisano 14-04-16 7:27:29:
Upss ... powtórzyłam się a miło być :
http://wielkiezarcie.com/recipe13895.html
sernik alidab -biały puch również robiłam i planuję na zbliżającą się Wielkanoc jest wysmienity
Bialy puch nie Zawiera żółtek , więc być może dlatego zawiera proszek. Chociaż to jedyny jaki piekę z proszkiem , ale jest rewelacyjny i bielutki jak śnieg
Dlatego sernik alidab mam w ulubionych - ale po kolei......
http://wielkiezarcie.com/recipe93168.html ja przymierzam się do tego:)
http://wielkiezarcie.com/recipe93168.html ja przymierzam się do tego:)
http://wielkiezarcie.com/recipe93168.html
aktywny
Moje Drogie - naprawdę nie chcę być upierdliwa ani zdominować forum moim sernikiem ( ale tak to jest jak sera się nie kupuje, tylko z d o b y w a...) ale jeszcze jedno proszę :
- kiedy wyjmujecie z piekarnika ?
lub - jesli po wymaganym czasie zostawiacie jakiś (?) czas, to drzwiczki uchylone ?
Ja zawsze po upieczeniu wyjmuję odrazu z piekarnika, mam jeden ulubiony i pewny przepis i tylko z niego korzystam. Niewiem , czy ktokolwiek tak robi jak ja , ale zawsze po upieczeniu wyjmuję sernik i po 10min odwracam go "do góry nogami" i pod blachą trzymam do lekkiego ostygnięcia , potem odwracam z powrotem i wtedy nic a nic nie opada( ale to taki mój wymysł i sprawdza się)
No już się wystraszyła, że rzucasz nim o podłogę jak biszkoptem
No nie ...... z takim rarytasem to jak z jajkiem. A co do biszkoptu to jeszcze gorącego nie rzucałam - choć wiem o tym - ale studzenie "do góry nogami" to i owszem.
Ja rzucam i mają się dobrze
Też swój pierwszy w życiu sernik wyjęłam, i to od razu z blaszki. Masakra!