Witam wszystkich serdecznie;-) Kochani chciałabym upiec pasztet na święta a problem mam tego typu, że jeszcze nigdy pasztetu nie piekłam i wiem, że przepisów jest mnóstwo ale może podacie jakieś swoje dobre i nieskomplikowane przepisy ;-) z góry dziękuję ;*
Zgadzam się, żaden inny mi nie smakuje ;) Ten ma dużo warzyw i mięso praktycznie tylko drobiowe. Ja gotuję kurczaka, albo kupuję same udka, specjalnie do pasztetu.
Ja mieszam gatunki mięsa - to z czego w danym czasie gotuję zupę. Kurczak (tu są całe poddudzia - bo taki rosół smakuje nam najbardziej), obskubane mięso z kości wędzonych, schabowych, czasami indyczych. Od razu z tym zamrażam niechciany seler i pietruszkę, tylko dogotowuję marchewkę - razem z mięsem.
Polecam pasztecik smarowidlo wg.carolotta z WZ oraz pasztet wg.Kempola.Ja robie smarowidlo wyprobowalam kilka tygodni tem I rodzinka wlasnie o to poprosila .
Witam wszystkich serdecznie;-) Kochani chciałabym upiec pasztet na święta a problem mam tego typu, że jeszcze nigdy pasztetu nie piekłam i wiem, że przepisów jest mnóstwo ale może podacie jakieś swoje dobre i nieskomplikowane przepisy ;-) z góry dziękuję ;*
Ostatnio robiłam Pasztet domowy autorki lexi27.Prosty w przygotowaniu i smaczny.Słoninę wkręciłam do całości.
Polecam pasztet popisowy Kempola http://wielkiezarcie.com/recipe11487.html
Smaczny i dokładnie opisany. To był pierwszy jaki zrobiłam poza pasztetem babci i wiele razy do niego wracałam.
Potwierdzam, że "pasztet popisowy Kempola" jest bardzo smaczny. Polecam.
Ja piekę ten http://wielkiezarcie.com/recipe28078.html
Żaden inny mi tak bardzo nie smakuje, jak ten. Już nawet przejrzałam zamrażalnik czy mam dostateczną ilość "ochłapków" (zawsze resztki mięsa - czy z zupy, czy nie dojedzonej pieczeni magazynuję).
Robię z połowy porcji.
teraz zamierzam przygotować pasztet, podzielić na dwa - i połowę zamrozić przed pieczeniem. Nie lubię odmrażanego pasztetu.
Zgadzam się, żaden inny mi nie smakuje ;) Ten ma dużo warzyw i mięso praktycznie tylko drobiowe. Ja gotuję kurczaka, albo kupuję same udka, specjalnie do pasztetu.
Ja mieszam gatunki mięsa - to z czego w danym czasie gotuję zupę. Kurczak (tu są całe poddudzia - bo taki rosół smakuje nam najbardziej), obskubane mięso z kości wędzonych, schabowych, czasami indyczych. Od razu z tym zamrażam niechciany seler i pietruszkę, tylko dogotowuję marchewkę - razem z mięsem.
Polecam swój http://wielkiezarcie.com/recipe27568.html
Mój ulubiony to ten http://wielkiezarcie.com/recipe57256.html
To moze moj http://wielkiezarcie.com/recipe78880.html
To ja też polecę Ci mój ulubiony, przepis mojej teściowej: http://wielkiezarcie.com/recipe21683.html
Polecam pasztecik smarowidlo wg.carolotta z WZ oraz pasztet wg.Kempola.Ja robie smarowidlo wyprobowalam kilka tygodni tem I rodzinka wlasnie o to poprosila .