Ciasto czekoladowe z wiśniami, syropem wiśniowym, whiskey, rodzynkami... To miał być mój kawłek, ale podzieliłam się z Mężowskim, który słodyczy nie jada ostatnio. :)
Wszystkie składniki dokłdnie mieszamy, przekłdamy do blaszki wyłożonej papierem i pieczemy ok 40 minut w temperaturze 170stC (do suchego patyczka).
Do nasączenia:
100ml whiskey/wódki
100ml syropu wiśniowego
Przełożenie: 300g dżemu wiśniowego
Dodatkowo:
1 szklank rodzynek namoczonych w 2 łyżkch syropu i 2 łyżkach alkoholu
200g czekolady+80g masła.
Ciasto po przestudzeniu kroimy na 2 części(nie jak na tort, prześ środek blachy na pół ), nasączamy połową ponczu, smarujemy dżemem, przykrywamy drugą częścią ciasta, nsączmy pozostałym ponczem, układamy namoczone rodzynki, polewamy czekoladą rozpuszczona z masłem w kąpieli wodnej.
Dziś zrobiłam takie tam...na spód upiekłam beze, na to krem budyniowy-kawowy, potem biszkopty, na to zwykła masa budyniowa, pokrojone śliwki i płaskie brzoskwinie, galaretka.Jak stężeje to wstawię zdjęcie w przekroju.
Deser przepięknie się prezentuje, na pewno też tak smakuje. U mnie dzisiaj ciasto z serkowo-śmietanową masą i musem truskawkowym, ale na razie bez powodzenia, bo rodzina objedzona słodkościami po degustacji ciast i tortów na przyszłe wesele .
O masz ci, ja tu się sadzę na wstawienie fotki drożdżówki ze śliwkami, a tu taaaadam... i mój plan spalił na panewce, bo Twoje ciasto śliczniejsze, oj ci ci...
Ta Pavlova krwawi ;) Tak czy inaczej baaardzo szlachetny wypiek, gratuluję Bogdziu :)
U mnie mrozi się ciacho na pleśniaczka.
Miałam apetyt na ciasto czekoladowe Bahati, ale nie posiadam cukru trzcinowego, whisky - wódki i syropu wiśniowego... Chyba że można użyć zamienników, co Bahati?
Jezusiku, cudna... u mnie też miała być, ale ... beza się nie udała, mimo pieczenia zgodnie z recepturą... węgielek od spodu, z wierzchu śniegowa biel... a z jakiego przepisu Bogdziu robisz? i temp. pieczenia jaka - ja piekłam 5 min. w temp. 180 st. potem 1 godz. w 130 st. a rano odkryłam ehttp://wielkiezarcie.com/recipe108048.htmllek od spodu /całą noc leżakowała w piekarniku uchylonym... Twoja cudna, buuuu...
Piekłam z przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/biala-pavlova, jednak trochę po swojemu, mianowicie, na środku piekarnika najpierw 10 min w 180 stopniach, następnie zmniejszyłam do 130 st i przez 1,5 godz, a na końcu w 100 st przez pół godziny i studziłam w piekarniku. Moje doświadczenia z bezą też były niezachęcające, ale ostatnio chyba się juz naumiałam, mam przynajmniej taką nadzieję.
Aaaa właśnie, bo od razu przeglądnęłam Twoje zimne ciacha i nie bardzo wiedziałam czego to może być wariacja, więc zapytałam....... Czekam w takim razie na przepisik......:)
Pieczony sernik z ricotty na kakaowym spodzie, z rodzynkami, cytryną i nadziewanymi czekoladkami... na wierzchu też, oczywiście, czekolada! Ach, no tak.... proszę zobaczyć, tak wygląda milion dobrze smakujących kalorii.
Ciacho robione na szybko...ciasto francuskie, masa budyniowa z borówkami amerykańskimi, na to groszek ptysiowy, masa budyniowa kawowa, następnie groszek ptysiowy opruszony odrobiną cukru pudru ;)Jutro dodam zdjęcie w przekroju.
Kochana, scieram kilogram jablek, bardzo soczyste lekko odsaczam. Rozkladam rowno na wylozonej papierem standardowej blasze z piekarnika. Posypuje cynamonem. Przygotowuje ciasto biszkoptowe:
4jajka
2/3 szklanki cukru
3/4szklanki maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 szczypta soli
bialka ubijam z sola, dodaje cukier, ubiajam do rozpuszczenia cukru, dodaje make z proszkiem. Rozkladam na jablkach, pieke w 180stC przez ok 40 minut. Gorace przekladam "jablkami do gory" na sciereczke, sciagam papier, zwijam, zostawiam do ostudzenia. Pozniej juz dowolnie. Tym razem posiekalam rodzynki, zalalam odrobina rumu, wymieszalam z rozpuszczona z maslem i mlekiem czekolada, posmarowalam ciacho, na to rodzynki juz cale, cynamon i troche bialej czekolady. Noc w lodowce i juz. :)
Jakie miałaś wymiary blaszki, że powstał taki ładny zwój? Oglądałam inne rolady według tego przepisu, ale nie miały tak ładnego zawinięcia jak u Ciebie..
Cudna i pomysłowa. A ta biała warstwa to bita śmietana? Mniammm, dobrze że swojego gnieciucha ze śliwkami i czekoladową pianką budyniową pod ręką mam i właśnie go wcinam...
Póki są schodki, bo niebawem... nie będzie i trzeba będzie siedzieć gdzieś indziej. :) Tuśka dziś robiła śniadanie, czyli ten pudding, Miśka obiad (tortellini w pomidorach z parmezanem z pieca) to ja mogłam na schodkach kawę pić pół dnia. :)
fale Dunaju z wiśniami, fale Dunaju z jabłkami,fale Dunaju ze śliwkami, shrek,kruche z budyniem i brzoskwiniami, orzechowiec,krówka, sernik szachownica,mój jabłecznik kokosowy,kostka chałwowo-orzechowa,kremówka papieska,pani walewska....
Mała Księżniczka cukiernictwo będzie miała we ... krwi . A propos wesela .. za parę dni będę gościem na takiej imprezie i jestem zupełnie przygotowana : w torebusi notatnik i długopis jak ciacho za smakuje robię wejście do kuchni ( książeczka sanepidowska aktualna ) i ...bez przepisu na ciasto nie wyjdę .. )) . Aparat też przyszykowany . Przecież nie będę Wam zadawać na forum zagaduj - zgaduli .. "Co za ciasto jadłam , co tam było ... jak to się piecze ... ))) .
Ja także długo nie mogłam się zdobyć na upieczenie bezy, ale to jest łatwiejsze niż mi się wydawało, zachęcam do zrobienia, ciasto pyszne. Pogoda sprzyjała do przebywania na powietrzu
sie nie ma na co rzucac, bo poszlo w oka mgnieniu :) tak wiec odnioslam sukces a moj torcik zachwycil kika osob i... Cos mi sie zdaje, ze od pt do nd zaopatruje pewne miejsce w wypieki :) dzis pierwszy zarobek!
sie nie ma na co rzucac, bo poszlo w oka mgnieniu :) tak wiec odnioslam sukces a moj torcik zachwycil kika osob i... Cos mi sie zdaje, ze od pt do nd zaopatruje pewne miejsce w wypieki :) dzis pierwszy zarobek!
W takim razie życzę powodzenia, wypieki przednie, więc będzie dobrze ;)
Dzisiaj deser owocowy, malina, banan i kiwi :) Na jutro chłodzi się tarta z malinami i kremem mascarpone ;)
mniammm....
u mnie jutro będzie drożdżowe z malinkami(ekologicznymi:-) z własnego ogrodu...)
Ciasto czekoladowe z wiśniami, syropem wiśniowym, whiskey, rodzynkami... To miał być mój kawłek, ale podzieliłam się z Mężowskim, który słodyczy nie jada ostatnio. :)
Dla nas drożdżówka nocna z wiśniami, a dla wnuczki na podróż rogaliki w/g aga1173.
Chcę takiego czekoladowego pocieszenia :) Poproszę o przepis. Dziękuję.
Proszę bardzo. :)
Makusiu wygląda obłędnie
Makusiu wygląda obłędnie
Dziękuję Linko, tak samo smakuje :)Nie wierzę...
Zrób, to uwierzysz
Madziu opędzlowałabym obydwa pucharki....mniaaaam:)
Dziękuję
Dziś zrobiłam takie tam...na spód upiekłam beze, na to krem budyniowy-kawowy, potem biszkopty, na to zwykła masa budyniowa, pokrojone śliwki i płaskie brzoskwinie, galaretka.Jak stężeje to wstawię zdjęcie w przekroju.
Dopisano 14-07-13 14:44:56:
W przekroju ;)Mmmm, brzmi smacznie
Deser przepięknie się prezentuje, na pewno też tak smakuje. U mnie dzisiaj ciasto z serkowo-śmietanową masą i musem truskawkowym, ale na razie bez powodzenia, bo rodzina objedzona słodkościami po degustacji ciast i tortów na przyszłe wesele .
zakręcone brioszki... w/g izaa_a
Reszta tarty z malinami i kremem mascarpone ;)
Razowy placek ze śliwkami :)
Razowy placek ze śliwkami :)
Witam,z jakiego przepisu to ciacho bo wyglada bardzo apetycznieBardzo proszę, właśnie wpisałam:
http://wielkiezarcie.com/recipe110762.html
Bardzo proszę, właśnie
Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz,pozdrawiamwpisałam: http://wielkiezarcie.com/recipe110762.html
Dla tych, które jedzą takie dobroci bułeczki czosnkowe do odrywania :)
Czosnkowe, moje :)
Szkoda, ze nie mieszkasz blisko mnie :)))
Poniedziałkowe ciasto na szybko ! Kruszon czekoladowo - wiśniowo - jagodowy . Jeszcze ciepły .. taaadam
O masz ci, ja tu się sadzę na wstawienie fotki drożdżówki ze śliwkami, a tu taaaadam... i mój plan spalił na panewce, bo Twoje ciasto śliczniejsze, oj ci ci...
Bułeczki śniadaniowe lniano-otrębowe z moich przepisów :-)
Makowiec z jabłkami wg przepisu Makusi.
Jaki apetyczny :)
Piękniasty....... Mniammm!!!
Rolada cytrynowa
Podwójnie wiśniowe
Mniom :)
Torcik na zimno z borówkami:)
Pierwszy w życiu sernik :) (Smakosi "idealny") Cieszę się jak dziecko :)
Nie dziwię się radości...... Jest piękny i baaardzo apetyczny!
Dokładnie,"idealny" odkroję sobie kawałeczek :)
Częstuj się Makusiu :)
Pavlova z sosem malinowym i borówkami
Nienawidzę diety mojego M...
Cudo!!!
Ta Pavlova krwawi ;) Tak czy inaczej baaardzo szlachetny wypiek, gratuluję Bogdziu :)
U mnie mrozi się ciacho na pleśniaczka.
Miałam apetyt na ciasto czekoladowe Bahati, ale nie posiadam cukru trzcinowego, whisky - wódki i syropu wiśniowego... Chyba że można użyć zamienników, co Bahati?
Pewnie, że można! Cukier biały, alkohol dowolny, zamiast syropu sok z cukrem albo woda z cukrem w proporcji 100g cukru na 100ml wody.
Pavlova z sosem malinowym i borówkami
Jezusiku, cudna... u mnie też miała być, ale ... beza się nie udała, mimo pieczenia zgodnie z recepturą...węgielek od spodu, z wierzchu śniegowa biel... a z jakiego przepisu Bogdziu robisz? i temp. pieczenia jaka - ja piekłam 5 min. w temp. 180 st. potem 1 godz. w 130 st. a rano odkryłam ehttp://wielkiezarcie.com/recipe108048.htmllek od spodu /całą noc leżakowała w piekarniku uchylonym...
Twoja cudna, buuuu...
...nie zniechęcaj się, beza jest bardzo kapryśna a już szczególnie w wyjątkowo upalne dni ma prawo się nie udać...
Piekłam z przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/biala-pavlova, jednak trochę po swojemu, mianowicie, na środku piekarnika najpierw 10 min w 180 stopniach, następnie zmniejszyłam do 130 st i przez 1,5 godz, a na końcu w 100 st przez pół godziny i studziłam w piekarniku. Moje doświadczenia z bezą też były niezachęcające, ale ostatnio chyba się juz naumiałam, mam przynajmniej taką nadzieję.
Pierwsze jagodzianki
Mniam :)
Placek jogurtowy ze śliwkami.
U nas znowu na zimno, tym razem serniczek :) Nie mam odwagi włączać piekarnika :D
Piękniasty!!! Powiesz z jakiego przepisu.....?
Dziękuję, przepis jeszcze w głowie, na dniach "wklepię " :)
Aaaa właśnie, bo od razu przeglądnęłam Twoje zimne ciacha i nie bardzo wiedziałam czego to może być wariacja, więc zapytałam....... Czekam w takim razie na przepisik......:)
Mniammm z borówkami :)
Tak :)
Całoroczne ciasto z owocami sezonowymi, dzisiaj z jabłkami papierówkami
Pieczony sernik z ricotty na kakaowym spodzie, z rodzynkami, cytryną i nadziewanymi czekoladkami... na wierzchu też, oczywiście, czekolada! Ach, no tak.... proszę zobaczyć, tak wygląda milion dobrze smakujących kalorii.
Ale mi apetytu narobiłaś:( Wygląda obłędnie.
Owoce, dużo owoców i smoothie :)
Spontaniczne śliwkowe z kruszonką razowo - cynamonową
Mniom
Muffinki z kawałkami ciemnej czekolady i miksem różniastych owocków :)
Piękne i pewnie pyszne.
Moje pączki z piekarnika wyglądają podobnie, tylko są bardziej plaskate - takie bułeczki w papilotkach :) :)
Nadziane kremem czekoladowo-orzechowym i suszonymi śliwkami, smakują nieźle, ale wygląd poniżej skali, więc ich nie uwiecznię na zdjęciu.
Dziękuję :) Rzeczywiście były pyszne i szybko znikły, więc za chwilę będzie powtórka, ale już z innymi owockami.
A Twoje bułeczki też są pyszniaste i do tego z takim fajnym kremem, a że płaskie to nic nie szkodzi. :)
U mnie "posucha" poczęstuję się , pysznie wyglądają :)
A proszę makusiu częstuj się :-)
Imieninowe muffineczki dla mojej Nataleczki :)))
z biała czekolada i orzechami laskowymi na zyczenie
Wczorajdrożdżówkowe szaleństwo ;)
Dopisano 14-07-27 18:13:49:
Drożdżowki z serem :)Dopisano 14-07-27 18:14:36:
Jagodzianki :)Dopisano 14-07-27 18:15:41:
Drożdżówki z serem i jagodami ;)Mniam :))))))
chleb tostowy
Coś żeśmy zasmakowali w smoothie :)
Dziś truskawki, arbuz, kiwi i banan, schłodzone kostkami lodu z soku pomarańczowego, pycha ;)
Nie wątpię,że pycha!
Kruszon od megi z lodami :)...
Gdzie ten kruszon? :)
Ale filiżanki to mamy identyczne, moja ulubiona, a Twoja? :)
Kruszon ...? na talerzu ...
Filiżanka akurat była mojego męża ...mamy kilka ,jak nie kilkanaście swoich ulubionych :)
Tak na szybko, jabłkowiec (z papierówek) jogurtowiec
Porywam kawałeczek...mniam
Cebulaki
Dopisano 14-07-30 11:22:28:
http://wielkiezarcie.com/recipe45551.htmlłooo taaakie :D
Łoooooooooo, to ja poproszę :)
U nas koktajl, barówkowo truskawkowy,zimny jak pieron :)
Elegancka warstwa pianki :)
Kruche ciasto z pianką budyniową i owocami
Prościutko z lodóweczki mocno schłodzony sernik na zimno, bardzo śmietankowy ( muszę w wolnej chwili wklepać dla Was przepis ) .
Koniecznie przepis Madziu, wygląda prze smacznie: )
Do jutrzejszej kawki poproszę :)
Miał być ptyś, były dwa piwka, niedobra sąsiadka :)))
Ciacho robione na szybko...ciasto francuskie, masa budyniowa z borówkami amerykańskimi, na to groszek ptysiowy, masa budyniowa kawowa, następnie groszek ptysiowy opruszony odrobiną cukru pudru ;)Jutro dodam zdjęcie w przekroju.
Dopisano 14-08-03 16:50:01:
;)Jejciuu . myślałam ,ze Ty sama takie cycuszki wyprodukowałaś .
Niestety...poszłam na łatwiznę
Ale pomysłowe, fiu fiu
Polskie, soczyste jabłuszka i brzoskwinie :)
brzoskwiń na zdjęciu nie widzę
A ja widzę :)
Ja też widzę.
To przepraszam za zamieszanie
brzoskwiń na zdjęciu nie widzę
To może na tym zdjęciu dojrzyszW odpowiedzi na apel jedzcie jabłka upiekłam szarlotkę
U mnie też jabłkowo ...:)
Jabłka pieczone w cieście ....
ciasto maślankowe ze śliwkami
Muffinki z borówkami, czekoladą gorzką i kokosową :)
Sernik na zimno z jabłuszkami
Sernik na zimno z jabłuszkami
Poproszę o przepis na to cudo:)
Ja też :)
Mam małe zaległości, wiem , dodam na dniach, obiecuję :)
Moje klimaty, czyli zero orzeźwienia, słodko i konkretnie! :)
Noż, kuśwa. Dopiero co byłam koło ciebie na plotach i nie wpadłam. Szlag by! :(
Szarlotka
Muffiny z jabłkami , po raz czarty w ciągu 8-miu dni :D Na specjalne życzenie Zuzi i Dziadziusia :D
Mufinki z malinami i kolorową posypką.
Dopisano 14-08-17 17:40:38:
i z góryCiasto śliwkowe z przepisu Aleex, jeszcze gorące. Jutro szykuje się więc pyszna kawa :)
Ciasteczka z ciasta francuskiego z budyniem i borówkami amerykańskimi ;)
Piękne, porywam jedną :)
Mniammmm :)
Racuszki z borówkami.
Wieki nie jadłam, pycha ;)
O tak pycha :)
Rolada z jablkami, mega szybkie ciacho, jablka pieka sie od razu z biszkoptem. :) polewa z czekolady, rodzynek i cynamonu.
Rolada z jablkami, mega szybkie ciacho, jablka pieka sie od razu z
Obłęd Pięknie proszę o przepisbiszkoptem. :) polewa z czekolady, rodzynek i cynamonu.
Kochana, scieram kilogram jablek, bardzo soczyste lekko odsaczam. Rozkladam rowno na wylozonej papierem standardowej blasze z piekarnika. Posypuje cynamonem. Przygotowuje ciasto biszkoptowe:
4jajka
2/3 szklanki cukru
3/4szklanki maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 szczypta soli
bialka ubijam z sola, dodaje cukier, ubiajam do rozpuszczenia cukru, dodaje make z proszkiem. Rozkladam na jablkach, pieke w 180stC przez ok 40 minut. Gorace przekladam "jablkami do gory" na sciereczke, sciagam papier, zwijam, zostawiam do ostudzenia. Pozniej juz dowolnie. Tym razem posiekalam rodzynki, zalalam odrobina rumu, wymieszalam z rozpuszczona z maslem i mlekiem czekolada, posmarowalam ciacho, na to rodzynki juz cale, cynamon i troche bialej czekolady. Noc w lodowce i juz. :)
Dziękuję pięknie, upiekę moim łasuchom
Już kiedyś widziałam w necie taki przepis i chyba się skusze bo to mega szybkie ciasto i wyglada super
jest na WŻ
Bo to zadna nowosc, u nas w rodzinie znane ciacho od juz 3 pokolen, przynajmniej. :)
Nie twierdzę,że nowość:) tylko, że jest :)
I to pewnie z 50 przepisow. :)
No standard :) jak wszystkie pozostałe :D
Bo to zadna nowosc, u nas w rodzinie znane ciacho od juz 3 pokolen,
Może to dziwne, ale dla mnie nowość :)przynajmniej. :)
Makusiu no niemożliwe???
Makusiu no niemożliwe???
Upiekłam dzisiaj, będzie często, bo chłopcy zachwyceni :):)
i mam w ulubionych już od dawna ale nie robiłam jeszcze
Też mam i niech tam dyżuruje:)
Jakie miałaś wymiary blaszki, że powstał taki ładny zwój? Oglądałam inne rolady według tego przepisu, ale nie miały tak ładnego zawinięcia jak u Ciebie..
Standardowa z wyposazenia zwykłego piekarnika, scisle zwinęłam po prostu. :)
Znaczy umiejętnie :)
Sernik z borówkami ....
Ponownie szarlotka tym razem na życzenie męża na ciescie ucieranym http://wielkiezarcie.com/recipe40515.html
Dobre ... jak ja nie lubię takich '' oczywistych '' pytań .
hehehe cała prawda
Dokładnie
Wariacja na temat jabłek papierówek i musu truskawkowego
Superowa ta wariacja, wygląda smacznie ;)
Cudna i pomysłowa. A ta biała warstwa to bita śmietana? Mniammm, dobrze że swojego gnieciucha ze śliwkami i czekoladową pianką budyniową pod ręką mam i właśnie go wcinam...
Tak, to bita śmietana, ale z dodatkiem serka homogenizowanego waniliowego.
Prosto z ręki bym ci jadła!
Jednak podam na talerzyku, bo z ręki to mojego Dizla karmię
Ale cudne psisko! :)
Kurcze a dopiero co to, to takie maleńkie było.
Piękne psisko.
Przeprześliczniasty!
Wygląda rewelacyjnie :)
Mówimy o psie czy ciachu ? . Obie sztuki ... wypieszczone ..
Szybkościowe śliwkowe z kruszonką maślaną - razową .. . Sweet foci nie będzie , chwilowy brak aparatu .
Zagospodarowuję nadmiar papierówek, ciasteczka serowe z jabłuszkami
Ach te jabłuszka, pyszności z nich czarujemy :)
Mniammm pysznie wygląda :)
Mniammm pysznie wygląda :)
Dziękuję , było pysznie :)A ja mogę jednego jabłkowego ślimaczka ...już czuję jak miękko rozpływa się w buźce
Jasne Madziu, częstuj się ;)
Kruche ciasto z malinami ok 200 szt, bezą i kruszonka.
Dopisano 14-08-17 17:43:06:
As na ilu blachach piekłaś i dla wojska?
To samo miałam spytać ??? 200 ciast ??
ok 200 szt malin było w jednym cieście
Ufffffff
A sweet focia gdzie ??
Zdjęcia nie będzie bo nie potrafię wysłać przez bluetooth na komputer bo żąda jakiegoś kodu, a ja na razie nie znam takiego.
pudding
Biorę kęs i ... siadam na schodkach .. Pozwolisz ?
Póki są schodki, bo niebawem... nie będzie i trzeba będzie siedzieć gdzieś indziej. :) Tuśka dziś robiła śniadanie, czyli ten pudding, Miśka obiad (tortellini w pomidorach z parmezanem z pieca) to ja mogłam na schodkach kawę pić pół dnia. :)
fale Dunaju z wiśniami, fale Dunaju z jabłkami,fale Dunaju ze śliwkami, shrek,kruche z budyniem i brzoskwiniami, orzechowiec,krówka, sernik szachownica,mój jabłecznik kokosowy,kostka chałwowo-orzechowa,kremówka papieska,pani walewska....
dodaję małą część zdjęć...
Ooooo matulu ... dobrze się siedzę .... . Pozdrawiam serdecznie ))
sezon weselny u mnie w pełni....nie ma że boli i bębenek z lokatorką coraz większy :)
Mała Księżniczka cukiernictwo będzie miała we ... krwi . A propos wesela .. za parę dni będę gościem na takiej imprezie i jestem zupełnie przygotowana : w torebusi notatnik i długopis jak ciacho za smakuje robię wejście do kuchni ( książeczka sanepidowska aktualna ) i ...bez przepisu na ciasto nie wyjdę .. )) . Aparat też przyszykowany . Przecież nie będę Wam zadawać na forum zagaduj - zgaduli .. "Co za ciasto jadłam , co tam było ... jak to się piecze ... ))) .
Ło matulu
Modyfikacja rolady z jabłkami, dzisiaj z brzoskwiniami :)
Jak myślisz z malinami wyjdzie?
Jasne,też myślałam o malinach :)
A nie rozciapciają się?
Dla pewności posypałabym je odrobiną kaszy manny lub skrobi kukurydzianej.
Nie sądzę, jabłka niektórzy dają starte i jest ok :)
Pavlova łykendowa i reszta
Bogdziu, jaka Pavlowa okazała!!
Ja podchodziłam do tematu dwa razy, za każdym razem purchawka z gumą w środku. Czy starczy mi odwagi, by zdobyć się na podejście nr 3...nie wiem.
To ciasto kolorowe w tle, równie smakowicie wygląda. Stół zastawiony jak przystoi na lato,-kolorowo i świeżo. Pięknie..
Ulalala poszalałaś z wypiekami !
Ja także długo nie mogłam się zdobyć na upieczenie bezy, ale to jest łatwiejsze niż mi się wydawało, zachęcam do zrobienia, ciasto pyszne. Pogoda sprzyjała do przebywania na powietrzu
Ale bym zjadła kawalek
Ciasto 3 kolorowe ...:)
Shrekuś, zwykłe z malinami i ciasteczko do kawy.
Fotką nieudanej Pavlowej się nie pochwalę..
Fajowy ten "szrekuś " :)
Bahatkowe rogaliki :)
Ach, mniam;)
Piękniusie:)
eeee...gdzie mi do tych zgrabnych Bahatkowych:)
Idealne Skromnisiu :)
Sernik z czekolada dla mojego Rysiaczka :)
Łooo matulu......
Jak Rysiaczek całego nie zjadła, to poproszę kawałeczek :)
Jada po kawałku... do każdego posiłku :) Jeszcze zostało, częstuj się! :)
Dziękować :D
Bułeczki drożdżowe z jablkami
Tort bezowo-biszkoptowy nasaczony kawa z rumem, krem kawowy i waniliowy.
Nie pieczone ,ale do kawy ...
galaretki z bitą śmietaną ,biszkoptami i bakaliami ...
Ciekawy deserek:)
Nie pieczone ,ale do kawy ... galaretki z bitą śmietaną ,biszkoptami i
Oooooo! smakowicie wyglądabakaliami ...
Kruszaniec z agrestem
Czy mogę poprosić o przepis ?
3-bit, sernik z brzoskwiniami i śmietanowiec z musem truskawkowym gościom zaserwowałam
Bogdziu, ja bym uśmiechnęła się o kawałek 3-bita. Jest jeszcze?
Kawałek się znajdzie, nie pozwolę zeżreć mojemu R
Ten sernik się do mnie uśmiecha, porywam kawałek :)
3-bit, sernik z brzoskwiniami i śmietanowiec z musem truskawkowym gościom
Śmietanowiec....cały bym zjadłazaserwowałam
Bogdziu robię kawkę odpalam miotłe i lecę do ciebie
Powtórka tortu bezowo-biszkoptowego
Bułeczki cynamonowe z maślanym lukrem.
No Toś zaszalała , na monitor się rzucę
sie nie ma na co rzucac, bo poszlo w oka mgnieniu :) tak wiec odnioslam sukces
W takim razie życzę powodzenia, wypieki przednie, więc będzie dobrze ;)a moj torcik zachwycil kika osob i... Cos mi sie zdaje, ze od pt do nd
zaopatruje pewne miejsce w wypieki :) dzis pierwszy zarobek!
chleb i chałeczki pszenne z bakaliami ...
Murzynek ze śliwkami http://wielkiezarcie.com/recipe14121.html w ramach odstresowania się ;)
Tu zdjęcie z poprzedniego razu :)
Dziś poczyniłam sernik " złota rosa " ;)
Upiekłam pyszną drożdżówkę ze śliwkami: wielkiezarcie.com/recipe6354.html
Fotki brak, może jutro uda się uzupełnić. Duma mnie rozpiera - jest puszysta i bez zakalca (jakby piekła ją sama Autorka, a nie jej uczennica).
Naczytałam się o tych drożdżówkach i też dzisiaj zagniotłam. Właśnie wyrasta, a w planach jest jedna z serem i jedna z czekoladą.
Ja teraz codziennie drożdżówki piekę :) Tylko wymieniłam mąkę na taką, która ma 15,6/100 g białka i bułeczki sa mega delikatne i puszyste. :)
muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady i orzechów
Buleczki z domowym budyniem i pijanymi rodzynkami
Bajaderki :) Pazerna nie marnuje!!!! :D
Nie mogę się powstrzymać, porywam jedną
Czestuj sie, prosze bardzo! :)
Dziękuję, więc ta pazerna, to nie tak do końca :D
Bo to taka pozowana pazernosc, skoro juz mnie tak pisza, to niech mnie i tak widza. :D
Zapraszam do nowego wątku http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=677844&post=677844