Czy macie jakieś dobre i wypróbowane przepisy z ciociorki z puszki?
Polecam zupę marokańską. Jest pyszna
Ja dodaję cieciorkę do chleba,który piekę-całą puszkę-chlebek wychodzi super.
Jest pyszna do sałatek, a także do zup i gulaszy. Możesz zrobić kotleciki, pasztet czy hummus:)
Kilka fajnych propozycji jest w książce "Ekonomia gastronomia", ale nie mam teraz czasu pisać :(
Najczęściej wcinam jednak razem z roszponką, pomidorkami i cebulką, czy co tam sobie jeszcze wymarzę polaną winegretem :) Uwielbiam!!!
Polecam "hummus" np ten: http://wielkiezarcie.com/recipe103230.html
Moim zdaniem nic dobrego się nie da, ale mój M. uwielbia: zblendowaną czosnkiem i oliwą jako pasta do pieczywa, z octem, oliwą, czerwoną cebulą jako dodatek do obiadu, jeszcze coś tam robi, ale nie pamiętam,zapytam. :)
A ja robię spaghetti na szybko - z cieciorką z puszki i smażoną piersią z kurczaka.
Czy macie jakieś dobre i wypróbowane przepisy z ciociorki z puszki?
Polecam zupę marokańską. Jest pyszna
Ja dodaję cieciorkę do chleba,który piekę-całą puszkę-chlebek wychodzi super.
Jest pyszna do sałatek, a także do zup i gulaszy. Możesz zrobić kotleciki, pasztet czy hummus:)
Kilka fajnych propozycji jest w książce "Ekonomia gastronomia", ale nie mam teraz czasu pisać :(
Najczęściej wcinam jednak razem z roszponką, pomidorkami i cebulką, czy co tam sobie jeszcze wymarzę polaną winegretem :) Uwielbiam!!!
Polecam "hummus" np ten: http://wielkiezarcie.com/recipe103230.html
Moim zdaniem nic dobrego się nie da, ale mój M. uwielbia: zblendowaną czosnkiem i oliwą jako pasta do pieczywa, z octem, oliwą, czerwoną cebulą jako dodatek do obiadu, jeszcze coś tam robi, ale nie pamiętam,zapytam. :)
A ja robię spaghetti na szybko - z cieciorką z puszki i smażoną piersią z kurczaka.