Forum

Kuchenne porady

Kotlet schabowy inaczej

  • Autor: kogucik Data: 2014-10-12 11:08:43

    witam wszystkich :) Mam pytanko macie jakies fajne przepisy na schabowego ale nie panierowanego bo sie juz znudziły chciałam upichcic cos nowego a roladek tez za bardzo nie wiem jakie ostatnio robiłam z pieczarkami będe wdzieczna za wszystkie pomysły w lodówce czeka juz 1.5 kg kotleta do zrobienia

  • Autor: makusia Data: 2014-10-12 11:33:01

    Możesz coś wybierzesz:) KLIK lub KLIK Oczywiście mięso zastąp schabowym:)

  • Autor: gabigold Data: 2014-10-12 11:41:45

    Dobre są nadziewane kapustą kiszoną, ale ja czasem na imprezę podaję takie : kotlety lekko rozbijam, posypuję solą, pieprzem, lekko podduszam na patelni, a następnie rozkładam na dużą blaszkę (zalezy ile gosci), na każdy kawałek mięsa potartą marchewkę z pokrojonym porem, taką solidną garść, na to łyżka majonezu, potem plaster sera żółtego  a na to znowu ketchup i  takie zapiekam w piekarniku.Moja rodzinką uwielbia takie schabowe.Zdarza się ,ze robię też takie z karkówki.Polecam:)

  • Autor: jolka60 Data: 2014-10-12 11:54:13

    Wprawdzie to też panierowany,ale jednak inny.Podsmaż,tak jak zawsze z jednej strony.z drugiej krócej.Połóż na każdy kotlet plaser ananasa i żółtego sera.Zapiecz,dopóki ser się rozpuści.

    Możesz też zrobić wieprzową wersję kotleta devolaille.Mnie smakuje najbardziej z masłem i pietruszką,ewentualnie z dodatkiem czosnku.

  • Autor: pwyso Data: 2014-10-12 12:45:37

    http://wielkiezarcie.com/recipe105272.html przepis na roladki ze schabu ....

  • Autor: nadia Data: 2014-10-13 15:14:04

    Mi najbardziej smakowaly te:

    http://wielkiezarcie.com/recipe31332.html

  • Autor: madina99 Data: 2014-10-13 19:00:03

    Nadio,dzięki Tobie trafiłam na fajny przepis na roladki-dziękuję.

  • Autor: mariateresa Data: 2014-10-13 21:49:38

    Moze  jeszcze  kotlet słoneczny -  rozbity,  na całą noc do lodówki w  rozbełtanych  jajkach, -  przed smażeniem do tartej bułki, posolić i popieprzyć -  i jeszcze raz w jajku  i  prosto na patelnię.

    i jeszcze z moich przepisów  -  "chrupiący kotlet  jak karpatka "

    a może być panierowany  w rozgniecionych chipsach,  płatkach typu kukurydzianego i innych podobnych, albo  w cieście cebulowym,  albo w ziołach.

    albo  " gordon blu "   ( tak fonetycznie )  -  robisz kieszonki,  nadziewasz czym masz -  panierować -  i na patelnię,     albo  "pawie oko " -  z jajkiem sadzonym.  

    A możesz schab pokroić w plasterki,  każdy plasterej na połowę,  zrobić na środku nacięcie -   i przewinąć jak ciasteczka  chruściki  ( faworki )  -  i tradycyjnie w jajku i bułce.   Bedzie to kotlet,  ale  ....  ciekawiej.

  • Autor: mint Data: 2014-10-13 22:10:22

    Moze sprobuj ten: http://wielkiezarcie.com/recipe746.html

    Ja jablek nie zcieram na tarce, kroje w 8-ki i nie obieram, gdyz lubimy slona skorke z jablek , ilosc jablek zalezy od wielkosci powierzchni do pokrycia, gdyz kotlety powinny byc przykryte jablkami. Wina uzywam jesli mam akurat w domu, bez........... tez jest smaczne.

    Najlepiej uzyc schabu z koscia.

Przejdź do pełnej wersji serwisu