U nas kolejna faworkowa odsłona - z okazji sylwestra smażyłam chrusty z połowy porcji ciasta, resztę schowałam do lodówki w postaci kuli zawiniętej w woreczek i dziś powtórka z rozrywki. Przyjemnie tak sobie schrupać kopczyk karnawałowych słodkości do poobiedniej kawy - w tle skrzy się choinka, i kto by tam chciał wychodzić z domu na deszcz i wiatr :)
Haha, obawiam się, że sam przeczyta. I pewnie Twój wpis będzie jak kopniak usuwający blokadę spod kół armaty krytykującej "zły kadr, nie ta ekspozycja, tu przeostrzone, tam rozmazane, okropne, lepiej się wcale nie bierz za robienie zdjęć, skoro masz takie gnioty wstawiać, za ciemne, za jasne, za bardzo zdjęciowe, i tak się nikomu nie spodoba..." :P
WKN dobrych zdjęc podstawa to dobre światlo. Białe reflektorki i białe parasole odbijające światło. No oczywiście sprżet dobry(rodzielczość), choć widzialam dobre zdjęcia robione smartfonem też. Oczywiście proszę nie patrzeć na moje)) Ja to czym popadnie, ale mnie nie zależy))
Dawaj przepis na to pierwsze, chyba że to tylko balans bieli zaburzony i na fotce jest rolada szpinakowa z łososiem i białym serkiem, ale widzi mi się, że coś innego i super apetycznego!
Chyba bym wybrała paszteciki, ale muszę przyznać, że ptysie to ciekawy pomysł. Hm... myślę nad wersją z zeszkloną cebulą i jakimś białym serkiem, hm... muszę pokombinować i spróbować popełnić taką ptysiową przekąskę :D
Faworki - pyyyycha, jak byłam mała, na babcine faworki mówiłam "fafrotki" :D Ostatnio moja koleżanka na małe party zrobiła faworki...w piekarniku. Nie wiem, co jej odbiło, w ogóle mi nie smakowały...:/
Karnawałowe menu u mnie to jedzonko faszerowane i zapiekane - uwielbiam szybkie przekąski, czyli często robię zapiekane papryczki w piekarniku (całe albo pokrojone na połówki), bułeczki zapiekane z jajkiem (robi się taka wysepka;), plastry cukini w panierce...Sporo sytych przekąsek :)
Zakładam wątek żarciowy - karnawałowy :) Startujemy w sylwestra, a kończymy oczywiście śledzikiem. Zapraszam do inspirowania się wzajemnie pysznościami, które sprawdzą się podczas spotkań karnawałowych :) Na początek moje tegoroczne sylwestrowe - przepisów jeszcze wklepać nie zdążyłam, ale na pewno się pojawią :D Naleśniczki łososiowo-szpinakowe Jajka faszerowane szpinakiem Rogaliki czekoladowo bakaliowe ...oraz oczywiście wielka fura faworków :)
Witam. Czy mogę prosić przepis na naleśniczki łososiowo-szpinakowe oraz jajka faszerowane? z góry bardzo dziękuję :) Pozdrawiam
Zakładam wątek żarciowy - karnawałowy :)
Startujemy w sylwestra, a kończymy oczywiście śledzikiem.
Zapraszam do inspirowania się wzajemnie pysznościami, które sprawdzą się podczas spotkań karnawałowych :)
Na początek moje tegoroczne sylwestrowe - przepisów jeszcze wklepać nie zdążyłam, ale na pewno się pojawią :D
Naleśniczki łososiowo-szpinakowe
Jajka faszerowane szpinakiem
Rogaliki czekoladowo bakaliowe
...oraz oczywiście wielka fura faworków :)
podoba mi się pomysłowe udekorowanie jajek,na pewno skorzystam kiedyś.Pozdrawiam i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
U mnie dzisiaj na stole m.in karp pieczony w maśle,sałatka jajeczno-pieczarkowa,ciasto milky way i twoje kokosanki "jak z cukierni"
U nas kolejna faworkowa odsłona - z okazji sylwestra smażyłam chrusty z połowy porcji ciasta, resztę schowałam do lodówki w postaci kuli zawiniętej w woreczek i dziś powtórka z rozrywki. Przyjemnie tak sobie schrupać kopczyk karnawałowych słodkości do poobiedniej kawy - w tle skrzy się choinka, i kto by tam chciał wychodzić z domu na deszcz i wiatr :)
http://wielkiezarcie.com/recipe113178.html
pięęęękne zdjęcia))))
Dzięki, od paru miesięcy uparcie się uczę fotografowania, Pampas na razie zaciska zęby, żeby mnie nie krytykować hihi :P
Dorotka, nie mów Pampasowi, ale Twoje fotki są bardziej apetyczne :)
Haha, obawiam się, że sam przeczyta. I pewnie Twój wpis będzie jak kopniak usuwający blokadę spod kół armaty krytykującej "zły kadr, nie ta ekspozycja, tu przeostrzone, tam rozmazane, okropne, lepiej się wcale nie bierz za robienie zdjęć, skoro masz takie gnioty wstawiać, za ciemne, za jasne, za bardzo zdjęciowe, i tak się nikomu nie spodoba..." :P
Mówisz??
Zdecydowanie lepsze...
Lecimy dalej z karnawałowym menu:
Zawijaski drobiowe w cieście francuskim
Pseudo tarta szpinakowo-cebulowa
Paczuszki łososiowe
WKN dobrych zdjęc podstawa to dobre światlo. Białe reflektorki i białe parasole odbijające światło. No oczywiście sprżet dobry(rodzielczość), choć widzialam dobre zdjęcia robione smartfonem też. Oczywiście proszę nie patrzeć na moje)) Ja to czym popadnie, ale mnie nie zależy))
WKN dobrych zdjęc podstawa to dobre światlo. Białe reflektorki i białe
no coś Ty, naprawdę? to chyba nie mamparasole odbijające światło. No oczywiście sprżet dobry(rodzielczość),
Ja już nie mogę patrzeć na jedzenie i do Wielkanocy, jem, aby tylko przeżyć.
Dobre zdjęcie to i tzw tosterem da się zrobić. :)
Ych, ale trzeba umieć...
ja tylko mowie, ze lampy, swiatla i lustrzanka fotografem nie czynia. :D
Dlatego ja do robienia zdjęć się nie zabieram.Pozdrawiam.
A ja brakiem talentu sie nie przejmuje ;)
Podpinam się w karnawałowy wątek.
Rolada szpinakowa z dodatkiem polędwicy z tuńczyka
Świderki z ciasta francuskiego
Słone paluchy
Dawaj przepis na to pierwsze, chyba że to tylko balans bieli zaburzony i na fotce jest rolada szpinakowa z łososiem i białym serkiem, ale widzi mi się, że coś innego i super apetycznego!
Wkn, dokładnie to szpinak a serek z dodatkiem kurkumy daje taki ładny odcień żółtego.
No trudno :) W każdym razie miałaś pyszną przekąskę, bo ta rolada szpinakowa to niebo w gębie :)
Taaaa..... toster + biały parasol, to jest to!
Oszalała
Paszteciki ptysie z pieczarkami
Chyba bym wybrała paszteciki, ale muszę przyznać, że ptysie to ciekawy pomysł. Hm... myślę nad wersją z zeszkloną cebulą i jakimś białym serkiem, hm... muszę pokombinować i spróbować popełnić taką ptysiową przekąskę :D
Faworki - pyyyycha, jak byłam mała, na babcine faworki mówiłam "fafrotki" :D Ostatnio moja koleżanka na małe party zrobiła faworki...w piekarniku. Nie wiem, co jej odbiło, w ogóle mi nie smakowały...:/
Karnawałowe menu u mnie to jedzonko faszerowane i zapiekane - uwielbiam szybkie przekąski, czyli często robię zapiekane papryczki w piekarniku (całe albo pokrojone na połówki), bułeczki zapiekane z jajkiem (robi się taka wysepka;), plastry cukini w panierce...Sporo sytych przekąsek :)
Przekąskii karnawałowe
Oj, obawiam się, że wyjadłabym wszystko z talerza w przeciągu 15 minut
Zakładam wątek żarciowy - karnawałowy :) Startujemy w sylwestra, a
Witam. Czy mogę prosić przepis na naleśniczki łososiowo-szpinakowe oraz jajka faszerowane? z góry bardzo dziękuję :) Pozdrawiamkończymy oczywiście śledzikiem. Zapraszam do inspirowania się wzajemnie
pysznościami, które sprawdzą się podczas spotkań karnawałowych
:) Na początek moje tegoroczne sylwestrowe - przepisów jeszcze
wklepać nie zdążyłam, ale na pewno się pojawią :D Naleśniczki
łososiowo-szpinakowe Jajka faszerowane szpinakiem Rogaliki czekoladowo
bakaliowe ...oraz oczywiście wielka fura faworków :)
Pozwolę sobie :)
http://wielkiezarcie.com/recipe113148.html
Naleśniczki :) Jajec nie znalazłem.
Na litosc boska, chyba za duzo z kobietami przebywasz... ucieeeeekaj!!!!! Moze sie znajda... ;)
hihi
Cześć,
naleśniczki są tutaj:
http://wielkiezarcie.com/recipe113148.html
A jajka już udostępniam :)
http://wielkiezarcie.com/recipe113146.html
smacznego :)
Jupi! Znalazłem jajca :)
A ile?
:)
wow! wszytko wygląda przepysznie, aż żal że nie da się spróbować :)