Herman czy ciasto przyjazni... W kazdym razie pieke druga porcje, bo mimo mego niewatpliwego talentu kulinarnego, to ciacho kocha cala moja rodzina i przyjaciele. Zaczyn na mojego Hermana ma juz ponad rok, jestem z niego bardzo dumna. :)
As poczekaj jeszcze parę lat a Twoje pociechy jak dorosną i dostaną kieszonkowe to będą się zapychały zakazanymi przez Ciebie produktami i nie będziesz miała żadnego wpływu na to bo taka jest kolej rzeczy pójdą w świat a tam....cuda na kiju!
Przestań, moje nigdy nie były idealne! Padluchy jedne!!! Młody wypisz-wymaluj tatuś, więc jak może być idealny? Po takim ojcu? A Młoda wredna jak ja i chyba nawet złośliwsza, więc prawie idealna, ale tylko prawie.
**** z dietą - właśnie zeżarła ciepłego czekoladowego muffinka (muffinkę?) sebka. Zdjęcia pewnie nie będzie, bo tacę zostawiłam na szafce nocnej Słońca Mego. Wróci z pracy i do rana pewnie nic nie zostanie. Ależ pyszne!
Dzisiaj ciasto odświętne - brzoskwiniowe wydmy z WŻ, dopasowane do gustu Jubilata, czyli lekkie, owocowe i z odrobiną rozweselacza. Mam nadzieję, że nie przesadziłam i nikogo nie upiję :))
To przepis jeszcze mojej mamy. Jak dla mnie jednak trochę przesłodzony.
Już podaję, bo naprawdę jest godny polecenia.
Blok
1 mleko w proszku
1 kostka margaryny
1/3 szklanki wody lub mleka
5 łyżek kakao
2 szklanki cukru ( według mnie za dużo)
3 lub 4 paczki zwykłych herbatników
Margarynę rozpuścić z cukrem, kakao i wodą. Mleko w proszku ( najlepiej przesiać najpierw) wsypać gdy masa nie będzie już wrząca. Energicznie utrzeć dokładnie. Dodać połamane herbatniki i znowu wymieszać.
Można dodać także rodzynki i orzechy
Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłozyć blok. Ten blok jest najlepszy na drugi dzień.
Czy mogłabyś doprecyzować ilość mleka w proszku, czy po prostu trzeba sypać "do odpowiedniej konsystencji"?. Miałam kiedyś taki właśnie przepis, ale gdzieś mi się zapodział. Z góry dziękuję. A u mnie dziś ciasto grysikowe "podrasowane"%.
Oj. Ja kupuję takie duże opakowanie. Nie wiem czy jego nie jest kilogram. Nie zwracałam nigdy uwagi prawdę pisząc. Kup 2 po 500 i na pewno będzie dobrze. Bo naprawdę sporo tego idzie mleka. Wsyp jedno i zobaczysz. Powinna wyjść dość gęsta masa.
Doughnuts z tangzhong jak zawsze udane. Za to krem waniliowy, ktorego uzywam tez zamiast lukru do ciast czekoladowych, jest bajeczny. Dodatki wg fantazji 4 maloletnich dekoratorek. :)
Dzięki:)) Faktycznie trudno się powstrzymać od podjadania....wyszedł taki jak pamiętam z dawnych lat, dobrej jakości ser w dużej kostce na kilogramy, dodatkowo podnosi walory smakowe (moim zdaniem lepszy niż na wiaderkowym, akurat ten sernik tak ma) :) Polecam:)
Otwórz wklejony wcześniej przez Ciebie link i zobacz na pasku adresu masz wpisane dwa razy wielkiezarcie.com, a powinno się zaczynać od "http". Jest błąd w adresie do strony, po prostu coś Ci się źle wkleiło.
E tam... toś rozpusty jeszcze nie widziała! Wyczochrany bóbr, gołe chłopaki, pomidory od pwyso i flaszki po horyzont. To były czasy....
Dzani ja z rozpusta za pan brat ,gacie by ci opadły co sie dzieje u mnie na imprezach grillowych,nawet corka do mnie ciszej tam na ogrodzie ,zobaczysz sąsiedzi wezwią policje
350 g czekolady gorzkiej o zawartosci kakao 72% lub wiecej
4 lyzki alkoholu, u mnie nalewka z orzechow laskowych
50 g masla
5 jajek M
70 g cukru
200 ml smietany kremowki
5 lyzek wody
W kapieli wodnej rozpuscic czekolade z alkoholem, woda, do rozpuszczonego wmiksowac maslo, odstawic do przestudzenia. Rozdzielic jajka na bialka i zoltka, bialka ubic pod koniec dodajac cukier, zoltka wniksowac do cieplej masy czekoladowej, dodajac 1/3 ubitych bialek. Kremowke ubic, dodac do masy czekoladowej, nie miksowac, wymieszac delikatnie, dodac pozostale bialka. Rozlozyc do kieliszkow, miseczek, szklanek ( 5 kieliszkow do wina dla milosnikow czekolady, normalnym ludziom proponuje podzielic na 8 czesci), przykryc, schlodzic kilka godzin przed podaniem.
Dziś częstuję wiśniowcem, kombinacja własna :)
U nas ptysie:)
Wczoraj z bitą śmietaną, a dzisiaj mam nadzieję na nadzienie jak z cukierni:)
Ciacha wszelakie ( te z winem to moje ulubione, kto by pomyslal) sa tez ciasteczka z musli i rogaliki z crema pasticcera.
Herman czy ciasto przyjazni... W kazdym razie pieke druga porcje, bo mimo mego niewatpliwego talentu kulinarnego, to ciacho kocha cala moja rodzina i przyjaciele. Zaczyn na mojego Hermana ma juz ponad rok, jestem z niego bardzo dumna. :)
Miałam, ale......no, nie wyszło, zapomniałam o nim :(
Ja tam o wszystkie stwory dbam. :) dokarmiam zakwas zytni, pszenny i Hermana.
Resztka śmietanowca dojadana.
Tiramisu i cappuccino :)
u nas karpatka
Na wloska nute. :)
Widząc to wszystko aż się boję zapytać ile chcesz za wynajem :)))
Doplace!!! :)
Takiej promocji się nie spodziewałam :))) Biorę:)
25 lutego byloby najtaniej :) ale moge i wczesniej spakowac... Na dlugo? ;)
Póki się nie znudzi robieniem tiramisu:)))
Murzynek z twarogiem
Czyżby Izaura? Mam zamiar ją dziś upiec :)
Podobny do Izaury ale robiłam z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe113262.html
Toffee z maslem orzechowym
O ja Cieeeeeeeeeeeeeeeeee
Od jakiegoś czasu się zastanawiam, dlaczego nie wyglądacie wszyscy jak ludziki Michelin?
spójrz na wielkość porcji :) A z tyłu jeszcze ciepłe faworki.
Na nic nie będę paczac. Nie zmusisz mnie!
Tort urodzinowy :)
Super! Kolorowy! pewnie syn zadowolony :)))
Super, wszystkiego dobrego dla solenizanta ;)
Bardzo dziękujemy !
Ładny ale ja bym takiego nie zjadła.
As ...ja też nie jadłam .Ważne ,że dzieciaki miały radochę :)
A dlaczego byś nie zjadła?
Te kolory nie przeszły by mi przez gardło. Sama chemia.
Bo ty wszystko przeciez sama od poczatku do konca robisz... Zboze na polu, swinka w obejsciu, zero chemi. ;)
As, no bez przesady...a kolorowe napoje pijecie? bo w nich dokładnie taki sam barwnik jak w płynie do kąpieli....
As poczekaj jeszcze parę lat a Twoje pociechy jak dorosną i dostaną kieszonkowe to będą się zapychały zakazanymi przez Ciebie produktami i nie będziesz miała żadnego wpływu na to bo taka jest kolej rzeczy pójdą w świat a tam....cuda na kiju!
Nieprawda! Dzieci as są idealne przecież.
Dokładnie.
Są,są....bo to dzieci :) a jak będą takie jak nasze i do tego zobaczą trochę innego świata to dopiero będzie!
Przestań, moje nigdy nie były idealne! Padluchy jedne!!! Młody wypisz-wymaluj tatuś, więc jak może być idealny? Po takim ojcu? A Młoda wredna jak ja i chyba nawet złośliwsza, więc prawie idealna, ale tylko prawie.
Były z pewnością....tylko nie zauważyłaś bo szybko porosły
Mój mąż też jest idealny.
As bo go krótko trzymasz....zestresowany chłopina....chodzi jak zegarek....
12 lat Nie wiem czy to krótko. Za tydzień rocznica.
A mój cudownie niepokorny i strrrrraszny! :D
Przestan. Jesli ktos mysli, ze ma idealne dzieci to mu najczesciej mina rzednie, gdy dzieci podrosna, oj mooocno sie mozna zdziwic!!!
Idealna to jestem ja. :D
Phi.... ja, nie dość, że idealna to z ruchomym rokiem urodzenia (w tej chwili 88 rocznik). :)
Zboczenstwa!
Pomysłowy:) Zastanawiam się czy ma on coś wspólnego z kolorami FC Barcelona, czy za bardzo mnie ponosi fantazja?
To jest masa toffi?
Jedno trafienie ...tak masa z toffi :))..
Niestety na takie kolory padło dla zwiększenia efektu optycznego !
**** z dietą - właśnie zeżarła ciepłego czekoladowego muffinka (muffinkę?) sebka. Zdjęcia pewnie nie będzie, bo tacę zostawiłam na szafce nocnej Słońca Mego. Wróci z pracy i do rana pewnie nic nie zostanie. Ależ pyszne!
z dietą, smakuje najbardziej :)
Makusiu.... wszystko smakuje nieziemsko! Jak się ktoś pyta "dobre?" to odpowiadam,: "Nie wiadomo, ja teraz obiektywna nie jestem." :)
Izaura -czyli murzynek z serem :) Pieczony późnym wieczorem, jest południe, została końcówka ciasta .... więc chyba smakowało
Kruche z jabłkami, rodzynkami, orzechami i bezą i oponki :)
Janeczka pysznosci co mozna wiecej poweidziec
Buleczki szafranowe z marcepanem, gorzka czekolada i orzechami laskowymi
Ciastka owsiano-kokosowe ze świeżymi daktylami, suszonymi śliwkami i żurawiną :)
Ciasto Rafaello i kieliszeczek cytrynówki :)
Torciki :)
Rogale drożdżowe z marmoladą wieloowocowa.
Chałka APM
Jakie śliczne i apetyczne ;)
Jakie śliczne i apetyczne ;)
Dziękuję makusiu:) Próbowałam ''zesznurować'' tak jak APM,ale mi się plątało i zrobiłam klasyczne warkoczyki:)Dziś do kawusi PYSZNY Serniczek ,,Zosi" od Megi :))
Też go piekłam, pycha;)
naszło mnie:)
Janeczko czy to bułki czy pączki?
Z ciasta na " Bułeczki maślane z kruszonką" http://wielkiezarcie.com/recipe36071.html w ramach eksperymentu upiekłam pączki. Da się :))))
No żeszzzzz sprytna kobitka
Janeczka Ty wiesz co dobre.Piekne paczki porywam jednego.
Smoothie , ananas, kiwi i banan, pycha;)
...i wygląda pycha:))
Makusiu, wygląda bardzo apetycznie, ale i ta salaterka jaka urocza.. Duet znakomity.
U mnie świeżo wyciśnięty sok i drożdżówka wg.megi65
Szklaneczkę soku poproszę :)
Takiego soku akurat nie mam ale drożdżówki jak najbardziej :)
Dzięki Dziewczynki :)
Cytrynowa rolada i malinowe :
Malinki, mniam
Sernik Zosi,chyba ostatnio wszyscy mamy podobne podniebienia:)
To my buszujemy po przepisach megi,- drożdżówki, serniczki a sama megi nas szczuje malinami.. ładnie to tak?
A która jest chętna na szklaneczkę soku, zapraszam. Starczy dla wszystkich, najwyżej dorobimy
Ja tylko ''się pytam '' czy do soku będzie ''cuś '' %%% . Samego nie mogę, lekarz zabronił .
Zapraszam na kremówkę
Ale apetyczna .. Przepis Irenki Sikory ?
Ja zamienię szklankę soku (może być z %%%, jak ktoś nie może solo.. ) na kawałek kremówki.. Pysznie wygląda.
Szklaneczka soku z %%% ......... bardzo chętnie,nawet za dwa kawałki.Kremówka jak najbardziej z przepisu Ireny a krem z 1.5 porcji.
Ulubione mężowatego:)
nie cierpię piec ale czasem coś mnie najdzie ...
Ohoho, proszę pana! Niedawno było "nie umiem", teraz tylko "nie cierpię"! :)
wdrażam się, ale jakoś tego nie czuję ...
Cynamonowe twisty, przeboj tegorocznego karnawalu. :)
Bajaderkowe kuleczki z zepsutych <technicznie> muffinek.
Kolejny (trzeci ) dzień świętowania urodzin mojego dziecka ....
murzynek z orzechami,ptyś ,oczy carycy i uchowane ciasteczka :) ....
Debiut- kukułka wg.Bogdzi. Poszłam troszkę na skróty.)
Ale bym zjadła, wygląda smacznie )
Szaleje..cie
Fale Dunaju http://wielkiezarcie.com/recipe56942.html
Otwierając wątek oczyma wyobraźni widziałam już tort.................. a tu nawet fotki nie ma:(
Wszystkiego dobrego na dalsze lata :)))
Tiramisu ...))
picha :)
Dzisiaj ciasto odświętne - brzoskwiniowe wydmy z WŻ, dopasowane do gustu Jubilata, czyli lekkie, owocowe i z odrobiną rozweselacza. Mam nadzieję, że nie przesadziłam i nikogo nie upiję :))
Biszkopt z kremem budyniowym karmelowym z truskawkami i galaretką.
Właśnie odmrażam truskawki , uwielbiam :)
Naleśniki z serem i śmietaną :)
Sobotnie rogaliki z różaną marmoladą :) 57 szt. z 1kg. mąki ;
Blaszki fatalnie się prezentują, może je czymś doszorować?
Pięknie Ci wyszły i sporo zrobiłaś. Moje ulubione z marmoladą różaną, ... mnam... :)
Dzięki, Sylka :) Bierz, ile chcesz :))
Chętnie się poczęstuję, dzięki :))
Anrubi, blaszkami się nie przejmuj, rogaliki mega apetyczne ;)
Baklawa
A ja ostatnio zrobiłam poczciwy blok, zginął w niewyjaśnionych okolicznościach wieczorową porą. A przecież był całkiem pokaźnych rozmiarów...
Z jakiego przepisu robiłaś blok? Bo ja się przymierzam do zrobienia i chciałabym jakiś wypróbowany przepis
To przepis jeszcze mojej mamy. Jak dla mnie jednak trochę przesłodzony.
Już podaję, bo naprawdę jest godny polecenia.
Blok
1 mleko w proszku
1 kostka margaryny
1/3 szklanki wody lub mleka
5 łyżek kakao
2 szklanki cukru ( według mnie za dużo)
3 lub 4 paczki zwykłych herbatników
Margarynę rozpuścić z cukrem, kakao i wodą. Mleko w proszku ( najlepiej przesiać najpierw) wsypać gdy masa nie będzie już wrząca. Energicznie utrzeć dokładnie. Dodać połamane herbatniki i znowu wymieszać.
Można dodać także rodzynki i orzechy
Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłozyć blok. Ten blok jest najlepszy na drugi dzień.
Czy mogłabyś doprecyzować ilość mleka w proszku, czy po prostu trzeba sypać "do odpowiedniej konsystencji"?. Miałam kiedyś taki właśnie przepis, ale gdzieś mi się zapodział. Z góry dziękuję. A u mnie dziś ciasto grysikowe "podrasowane"%.
Trzeba wsypać całe opakowanie mleka. Blok nie wyjdzie bardzo tęgi pomimo tego.
Ale kochana, u nas mleko jest po 500, 250 i 200 gr, więc?
Oj. Ja kupuję takie duże opakowanie. Nie wiem czy jego nie jest kilogram. Nie zwracałam nigdy uwagi prawdę pisząc. Kup 2 po 500 i na pewno będzie dobrze. Bo naprawdę sporo tego idzie mleka. Wsyp jedno i zobaczysz. Powinna wyjść dość gęsta masa.
Wklejam zaległości:
faworki
torcik
Do wyboru pączki nadziewane powidłami,z cukrem pudrem albo z lukrem ... lub skutek uboczny pączków- bezy ;)
Smacznie wyglądają
Torta meravigliosa
No.... teraz to ja chcę przepis. Może być w zarysach (bo to normalne biszkopty?). Ale masę to daj mie tu! Dziękuję.
Takie pychoty tworzysz aż szkoda,że nie dzielisz się przepisami
Kazdy musi z czegos zyc ;)
Życie -życiem a pazerność aż tak daleko zaszła ?
O ja Cie.... Ale bym zjadla kawalątek
Pączki ;)
Dzisiaj znowu kremówka
Bardzo nabzdryngolone Bajaderki
Roze karnawalowe. Kiedy robie faworki czesc ciasta zamrazam. Dzieki temu wystarczy mi kwadrans, by zaskoczyc gosci swiezymi rozami lub faworkami. :)
Torcik rafaello od mariteresy .. ))
Nie wytrzymałam i polizałam ten kawałek na talerzyku! Ktoś go będzie jadł, czy ja mogę? :)
Bier!!!! Ja biere reszte :P
pączki angielskie
Doughnuts z tangzhong jak zawsze udane. Za to krem waniliowy, ktorego uzywam tez zamiast lukru do ciast czekoladowych, jest bajeczny. Dodatki wg fantazji 4 maloletnich dekoratorek. :)
Nie kus, mam rozmiar 36 i tak ma zostac!
Ciacho dla przedszkolaków.
Ciacho dla przedszkolaków.
Po postu BAJECZNE. Robiłam biszkopt z twojego blogu ,przyznaje doskonały.Gdzie tam bajeczny...nie widziałaś zakalca?
Gdzie tam bajeczny...nie widziałaś zakalca?
Zakalec, jak zawsze... Gniot po prostu!!!!! ;)
makusia nie umie upiec zakalca, to wyzsza szkola jazdy, ja tez jeszcze nie umiem. :)
Umiałam , umiałam, ale się od.....umiałam
A zakalec taki dobry :) jak mam dzika chec na cos gliniastego pieke brownie :)
U mnie by nawet zakalca zjedli łasuchy same :)
Dziękuję :)
Dziś kolejny raz Sernik Królewski :))
oponki serowe
Rety jaki piękny, widać, ze smakowity..
Dzięki:)) Faktycznie trudno się powstrzymać od podjadania....wyszedł taki jak pamiętam z dawnych lat, dobrej jakości ser w dużej kostce na kilogramy, dodatkowo podnosi walory smakowe (moim zdaniem lepszy niż na wiaderkowym, akurat ten sernik tak ma) :) Polecam:)
Ale smakowicie wygląda Serniczek z jakiego przepisu robiłaś ?
Cześć Mariolan :)) już podaję pysznego linka :) http://wielkiezarcie.com/recipe70712.html
Dzięki ale ja mam ze strony nie znaleziono ?
dziwne , to może po prostu napisz Sernik Królewski w szukaniu i to jest autorstwa Agussia834
http://wielkiezarcie.com/recipe70712.html
Powinno być okej :)
dzięki Gluba :) ...a czemu moje nie działa....umiesz mi wytłumaczyć?
Otwórz wklejony wcześniej przez Ciebie link i zobacz na pasku adresu masz wpisane dwa razy wielkiezarcie.com, a powinno się zaczynać od "http". Jest błąd w adresie do strony, po prostu coś Ci się źle wkleiło.
ołrajt:) już widzę, dżinks:))
Tort tiramisu...
Ogon pawia
Chrust lany i pączki angielskie :)
Misiu, jak robisz chrust lany? Będę wdzięczna za przepis:)
http://www.maniawypiekania.pl/2015/02/chrust-lany.html
Dzięki za szybką reakcję:)
Bardzo proszę .
Obiecane M paczki. Z dzemem wisniowym i gotowanym lukrem rumowym, jak dobrze, ze polowa jedzie za kilka godzin do Neapolu... :) mmmm, pyszne!!!
Piękne pączusie, wyszły jak z cukierni, ale wiadomo, że mistrzyni wypieków je zrobiła, pychotki... :-)
Tort urodzinowy syna<krem czekoladowy i śmietankowy>.
zdjęcie z przepisu, zanim zrobiłam nowe to mi wafel wyparował:)
Jęzor mi schnie na tłusty czwartek więc faworki,jutro ......
Mniam :)
Faworki :)
Faworki :)
makus i mniam się spełniło AMDokładnie ;)
Jutro wyjme porcje ciasta z zamrazalnika i beda idealne na Tlusty Czwartek. :)
:)
We wtorek i w środę blok miodowy z wielką ilością bakalii, a dzisiaj oczywiście pączki< w tej chwili wyrastają>.
i to się nazywa rozpusta pełną gębąE tam... toś rozpusty jeszcze nie widziała! Wyczochrany bóbr, gołe chłopaki, pomidory od pwyso i flaszki po horyzont. To były czasy....
Byly :)
E tam... toś rozpusty jeszcze nie widziała! Wyczochrany bóbr,
Dzani ja z rozpusta za pan brat ,gacie by ci opadły co sie dzieje u mnie na imprezach grillowych,nawet corka do mnie ciszej tam na ogrodzie ,zobaczysz sąsiedzi wezwią policjegołe chłopaki, pomidory od pwyso i flaszki po horyzont. To były czasy....
I tak ma być!
Powtórka faworków , róże karnawałowe, pączki i donuty :)
Porywam dwie, przesmacznie uśmiechające do mnie różyczki......będą do kaffci na drugą nóżkę:))
Iwcia, bierz póki są
Na prośbę dzieci z okazji Walentynek http://wielkiezarcie.com/recipe35672.html w kształcie serduszek
Skutki uboczne deseru na kolacje walentynkowa :)
Fajne te skutki uboczne
Mam w domu trzy inne fajne skutki uboczne... Tak mi sie juz nastroj walentynkowy wlaczyl... Ale, ale, nie o tym watek ten. ;)
Sama nie wiem na co się zdecydować , mniami:)
To drugie, to poproszę kawałek.
Eeeee.... ale to chyba nie walentynkowe skutki... albo źle liczę.
Lekki i kolorowy, piegowaty galaretkowiec :)
Smerfny
Oooo.....Byłby idealny dla dzieciarni.....może na szkolny kiermasz bym spróbowała zrobić, obok muffinek.....hmmmm
U nas pierwszy poszedł do przedszkola właśnie ;)
....to czekam na przepis:))
Proszę bardzo ;) http://wielkiezarcie.com/recipe113780.html
w tym tygodniu królują u nas oponki :)))
w tym tygodniu królują u nas oponki :)))
Moi już patrzeć nie mogą na smażone ;)U mnie chyba juz tez :)))
Drożdżówki ... z marmoladą lub z cynamonem ;)
Ale fajowe Mniam
Dziękuję .
Piękniusie te Twoje wypieki, aż wołają do buzi... :-)
Dzięki.
Superowe:)
Dziękuję Madziu .
Sernik z czekoladowym ciescie
Mus z gorzkiej czekolady
Bahati, zdradzisz mi przepis na ten cudny mus.....pliss
Tez bym przepis prosiła :)))
Ja też bym prosiła
Mus z gorzkiej czekolady
350 g czekolady gorzkiej o zawartosci kakao 72% lub wiecej
4 lyzki alkoholu, u mnie nalewka z orzechow laskowych
50 g masla
5 jajek M
70 g cukru
200 ml smietany kremowki
5 lyzek wody
W kapieli wodnej rozpuscic czekolade z alkoholem, woda, do rozpuszczonego wmiksowac maslo, odstawic do przestudzenia. Rozdzielic jajka na bialka i zoltka, bialka ubic pod koniec dodajac cukier, zoltka wniksowac do cieplej masy czekoladowej, dodajac 1/3 ubitych bialek. Kremowke ubic, dodac do masy czekoladowej, nie miksowac, wymieszac delikatnie, dodac pozostale bialka. Rozlozyc do kieliszkow, miseczek, szklanek ( 5 kieliszkow do wina dla milosnikow czekolady, normalnym ludziom proponuje podzielic na 8 czesci), przykryc, schlodzic kilka godzin przed podaniem.
Dziekujemy :)))
Jeszcze tylko bajgle dla Dzani i bede wreszcie na biezaco. :) polecam sie, choc jak widac mam pewne opoznienia w spelnianiu prosb. :)
Ja również bardzo dziękuję
Bahati, jesteś Złota :) Dzięki Wielkie :) Warto na Ciebie poczekać
Buziaki za mile slowa. :)
Zapraszamy do nowego wątku :) http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=706814&post=706814