Zupa z soczewicą i selerem naciowym z moich przepisów.. Tym razem podkręciłam ją świeżą papryczką chilli, mlekiem kokosowym i sokiem z limonki. Pyszna i ostra jak cholera!:)
Właśnie podczas serwowania obiadu zastanawiałam się nad zrobieniem zdjęcia, ale moje chłopaki wołały jeść, więc zrezygnowłam.
U nas dzisiaj rosół z lanym ciastem, a na drugie jabłka w cieście naleśnikowym i naleśniki z serem lub dżemem do wyboru, do picia kompot z guszek lub sok pomarańczowy.
Królik w śmietanie ,z żurawiną, rozmarynem i czosnkiem ...podany z chrupiącymi plasterkami wędzonego boczku i kluseczkami ziemniaczanymi ... do tego miks surówek:)
Asiu, ciasto robiłam inaczej niż zazwyczaj. Najpierw roztrzepałam jajka, potem do tych jajek dodałam gorącej wody, a następnie mąkę pełnoziarnistą pszenną i żytnią. :)
"Perłowe" kotlety serowe (czyli kotlety z kaszy jęczmiennej perłowej, twarogu i podsmażonego boczku z cebulką) z sosem borowikowo-pieczarkowym, do tego korniszony i ćwikła z chrzanem..
Renatko, marynuję w : świeży tymianek, pieprz, szczypta soli, peperoni posiekane, olej. Zostawiam na noc. Obsmażam na bardzo dużym ogniu z każdej strony, zmniejszam temp.do minimum, psypuję świeżym tymiankiem i przykrywam na 8-10minut. Przed krojeniem daję mięsku odpocząć kilka minut. W środku piwinna być lekko różowa. Można suszony, otarty tymianek, albo co tam się chce.
E tam! Cały czas ulegam!!!! W mikroskopijnych ilościach. Ale dziś i jutro nie ma Słoneczka Mego, a Młoda szczęśliwa, jak nie ma obiadu. No to ubogo..... a psy mięcho jedzą. Kurczę, nie wiem co się stało w czcionką.
:)) Ogórki, to nic innego, jak zielone, świeże pokrojone w grubsze półplasterki, obficie nakropione sosem balsamico, olejem rzepakowym zimno-tłoczonym, posypane koperkiem, solą i pieprzem :)) ( Sos balsamico, a nie ocet. Jest gęstszy i słodki z nutą octu. Olej kupiony w Lidlu ok.6zł. )
Dzięki dostałam w prezencie oryginalne balsamico z Modeny, 1 butelka jest gęsta kremowa a 2 jest bardziej płynna.... próbuję znaleźć przepisy na ich wykorzystanie
Dziś u nas rosół drobiowo-wołowy z domowymi kluseczkami,rolady wołowe w sosie,ziemniaki,surówka z ogórka kwaszonego,pomidora i cebulki,do picia kompot z truskawek ;)
Dla każdego coś miłego.. Rosół drobiowy z makaronem dla córy; fasolka po bretońsku będzie dla M, a ja.. hmmm.. "piekielnie ostra jednogarnkowa moc warzyw z pęczakiem"..:))) Pyszne toto mi wyszło..:)
Sobota i niedziela pod znakiem obżarstwa. Jagnięcina a'la ossobuko i cevapcici z mielonej jagnięciny, salsa chilli, sosy różniaste, rolada serowa wg emilciak, schab gotowany w 10 min wg olcia 23 i obowiązkowo sałata z ziarnami wg till.
...mało w temacie ale mi sie przypomniało....moje dziecię wraca dawno temu z przedszkola i mówi: mamo, mamo, a dziś na obiad było takie mięsko, z taką trzymanką :D :D od tego czasu w domowym żargonie udko to "mięsko z trzymanką" ;)
...mało w temacie ale mi sie przypomniało....moje dziecię wraca dawno temu z przedszkola i mówi: mamo, mamo, a dziś na obiad było takie mięsko, z taką trzymanką :D :D od tego czasu w domowym żargonie udko to "mięsko z trzymanką" ;)
Moja, jak chodziła do przedszkola na mielonego mówiła kotlet, a na schabowego kotlet - rączka Pierwszy raz, zapytana o co chodzi, ułożyła płasko dłoń na stole i pokazała, że o taką rączkę właśnie chodziło W sumie logika w tym była, bo mielony bardziej, że tak powiem, puszysty bywa, a schabowy - raczej płaski. Od tamtego czasu, a teraz Mała jest już w gimnazjum, też w domu mówimy na schabowego rączka:))
Nalesniki z sosem bolonskim ( tym prawdziwym, dlugo gotowanym z wolowina, winem...), mozzarella di bufala, sosem czosnkowym z domowego majonezu i rownie domowego jogurtu naturalnego. :)
Dla każdego co innego :) Pomidorowa z makaronem,tagliatelle pełnoziarniste z przysmażoną cebulką i pieprzem ziołowym a niektórzy nawet jeszcze z oliwkami,sałatka gyros z czosnkiem wg renatyz36 z cieplutką bagietką czosnkową.
Barszcz zabielany z pierożkami, pizza domowa.
sałata z czekoladą ... i pieczywo czosnkowe ...
Szynka pieczona w czosnku i peperoni. Dla mnie zapieczona z mozarellą i bazylią.
No za takie mięcho miałabyś u mnie wszystko
No za takie mięcho miałabyś u mnie wszystko
Eeee tam, wszystko to za dużo , "...ja chcę Cię, aleś dyć zajęty ponoć"Zupa z soczewicą i selerem naciowym z moich przepisów.. Tym razem podkręciłam ją świeżą papryczką chilli, mlekiem kokosowym i sokiem z limonki. Pyszna i ostra jak cholera!:)
Właśnie podczas serwowania obiadu zastanawiałam się nad zrobieniem zdjęcia, ale moje chłopaki wołały jeść, więc zrezygnowłam.
U nas dzisiaj rosół z lanym ciastem, a na drugie jabłka w cieście naleśnikowym i naleśniki z serem lub dżemem do wyboru, do picia kompot z guszek lub sok pomarańczowy.
Krupnik z ziemniakami, na drugie risotto
Wczoraj i dzisiaj Królik z boczkiem i białym winem Już dawno nie robiony i zapomniałam jakie to pyszne
podany z ryżem aromatyzowanym liściem, zielem i lubczykiem oraz surówką mix :))
Yyyy!
Jasna kuropatwo, dostałam ślinotoku. Moja ulubiona wersja królika z boczkiem i alkoholem, tylko ja dodaję koniaku. Zazdroszczę obiadku
Dziś jarzynowa , ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i gulasz, jutro Kapuśniak na żeberkach :)
Dalszy ciąg zupy z soczewicą, i właśnie "robią się" dawno nie jedzone moje "buritos-naleśnikos":)
Dopisano 15-02-17 16:15:03:
Podane z sosem czosnkowym z fety i jogurtu, i z ketchupem.
Weekend:
Quiche cztery sery z brokułem.
Kotlet drobiowy zapiekany z brzoskwiniami, żółtym serem i mozarellą, ziemniaki, surówka, zielenina i prażone pestki dyni.
Po prostu MASTERCHEF
Na życzenie synusia....Pierś w Pieprzu Ziołowym, domowym + leniwe + ogórek :)
Ja się zadowoliłam leniwymi z cukrem i bułką z masełkiem:))
Wczorajszy krupnik z ziemniakami, na drugie placki ziemniaczane z jogurtem greckim i cukrem, do picia sok z pomaranczy.
Kotlet cielęcy i ryż z warzywami.
Zupa pomidorowa a na podwieczorek ciasto drożdżowe z jagodami i posypka krucha
Pierogi ruskie:)
gołąbki z farszem grzybowym ...
Zupa ogórkowa
Szpinak z peperoncino
Wczoraj ...barszcz z ziemniakami ,ryż,kurczak od MoniaKociara ,ogórki ..
Dopisano 15-02-18 18:04:44:
Dziś...spaghetti z jajkiem i parmezanem ..
Zupa ziemniaczana z chrzanem (wg smakosi- premiera, mam nadzieję, że będzie pysznie),
makaron rurki w sosie pieczarkowo-serowo-śmietanowym.
Barszcz ukraiński,fasolka po bretońsku z pieczywem.
Bigos
Polędwiczki drobiowe w sosie pieczarkowym, kotlety ziemniaczano-serowe, surówka.
Potrawka z kurczaka ,ryż ,mix sałat z sosem czosnkowym ..
Dzisiaj rosol oraz lasagne wg. Nulka5
Kotlet schabowy,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty,fasolka szparagowa.
Uprzejmie melduję, że obżarłam panierkę z kotleta. I się nie wstydzę!
To byś się z Basią pozabijała :) bo ona też wyjada-tylko nazywą nie panierką a "opierką" :)
No tak. Trochę wstyd odpychać słabe dziecko od kotleta. Jestem na z góry przegranej pozycji. :(
Dżaninio no całego kotleta trzeba było tu nie musisz oszczędzać
Quiche cztery sery z brokułem.
http://wielkiezarcie.com/recipe113844.html
Gluba666, aż mnie skręciło z zazdrości, mega apetyczne!!!
Pyszniaste Focie:))
Wylądował w ulubionych...robię za tydzień ...wygląda bosko :)
Skubnę choć kawałeczek :)
Filet z karpia ,bratkartofle i mix sałat ...
Halibut w pieprzu cytrynowym.
Ale mi narobiłaś smaka !
Ale mi narobiłaś smaka !
Piszczałko, to wpadaj, mąż kręcił nosem, więc jest kawałek dla CiebieSuper ;) moj maz tez kreci nosem na halibuta :)))
Super ;) moj maz tez kreci nosem na halibuta :)))
Co Ty na to, żeby stworzyć związek halibutowy Ty i ja. Mężowie poza nawiasem w tych "momentach" hihihiJestem na TAK :)))
Mogę się wkręcić?
Mogę się wkręcić?
Mggi, do trójkata??? a pewnie , że takMakaron pełnoziarnisty z indykiem i świeżym szpinakiem :)
Kluski ze srem, okraszone cebulką i posypane szczypiorkiem
Ziemniaki z jajem sadzonym
Zupa grzybowa z makaronem,
na drugie- mielone z piekarnika, ziemniaki z koprem, kapusta z grochem albo buraczki.
Krem z cieciorki z grzankami, na drugie łopatka w sosie własnym, buraczki z papryka i ziemniaki, do picia sok z truskawek
Piersiątko kurczęce zapiekane pod marchewką,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty.
bigos
Pieczone skrzydełka, kapusta modra, kapusta pekinka - do wyboru, kartofelek, zielona herbata...
Wczoraj i dziś zupa z pomidorami, czerwoną soczewicą i mlekiem kokosowym..
http://wielkiezarcie.com/recipe113860.html
Dopisano 15-02-23 10:11:42:
I na późną obiado-kolację spaghetti alla carbonara wg AggusiA.. Bardzo, bardzo dobre..
Królik w śmietanie ,z żurawiną, rozmarynem i czosnkiem ...podany z chrupiącymi plasterkami wędzonego boczku i kluseczkami ziemniaczanymi ... do tego miks surówek:)
Rosołek z kaczki , kurczaka kukurydzianego z robionym makaronem .Ziemniaki ,szynka w sosie ,mizeria.
Jejciu a co to za stwór kurczak KUKURYDZIANY ?
Hodowany naturalnie na kukurydzy
Tagliatelle z owocami morza.
Mlodziez placki po wegiersku, ja malze.
Sobota i niedziela; rosół cielęcy i cielęcina z marchewką , świeżym tymiankiem i rozmarynem.
Dzisiaj schabowy i pieczarki sojowe.
Ale zapachniało cielęcinką
Resztóweczka wczorajszej (i przedwczorajszej) zupy, dla M. wczorajsza carbonara, dla mnie spaghetti na szybko, czyli z sosem serowym i szynką..
Rosół z makaronem, na drugie kluski ślaskie, piersi kurczaka w sosie własnym, buraczki, do picia sok z jabłek
Sobota :
Zupa pomidorowa z ryżem,ziemniaki,kotlet mielony,buraczki z ogórkiem,majonezem i czosnkiem...
Niedziela :
Zupa pomidorowa z makaronem,knedle,gulasz,buraczki,kapusta pekińska z królewskiego stołu ...
Dziś kotlet mielony w sosie mięsno-grzybowym ...,kasza i ogórek ..
Pełnoziarniste pierogi z serem, truskawkami i wanilią :)
Sylwia - wystarczy zamienić mąkę na pełnoziarnistą, czy korekta płynów w jakims większym zakresie potrzebna?
Asiu, ciasto robiłam inaczej niż zazwyczaj. Najpierw roztrzepałam jajka, potem do tych jajek dodałam gorącej wody, a następnie mąkę pełnoziarnistą pszenną i żytnią. :)
Dzięki :) będę próbować :)
Raannyy....Ale cudne i pewnikiem pyszne
Dzięki iwciu :-) Pyszniaste są, ale ciasto bardzo delikatnre i trochę robótki przy nich było. No, ale zachciało mi się takich pierożków, to mam... :-)
Wczoraj kurczak po zbójnicku wg Mlodej.
Dzisiaj gulasz marynowany wg mariteresy.
Barszcz czerwony z uszkami z mięsem.
Kurcze pieczone z ziemniakami i brokuly.
Zupa z soczewicy,na drugie dla jednych placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem ,dla drugich placuszki resztkowe z keczupem ...
"Perłowe" kotlety serowe (czyli kotlety z kaszy jęczmiennej perłowej, twarogu i podsmażonego boczku z cebulką) z sosem borowikowo-pieczarkowym, do tego korniszony i ćwikła z chrzanem..
Polędwiczka i żeberko z tymiankiem i peperoni.
Ja poproszę przepis na taką zajebistą polędwiczkę
Ja poproszę przepis na taką zajebistą polędwiczkę
Renatko, marynuję w : świeży tymianek, pieprz, szczypta soli, peperoni posiekane, olej. Zostawiam na noc. Obsmażam na bardzo dużym ogniu z każdej strony, zmniejszam temp.do minimum, psypuję świeżym tymiankiem i przykrywam na 8-10minut. Przed krojeniem daję mięsku odpocząć kilka minut. W środku piwinna być lekko różowa. Można suszony, otarty tymianek, albo co tam się chce.Dzięki, druknęłam sobie i na pewno wypróbuje
I jaaa
Zupa pomidorowa z kółkami, na drugie nalesniki z dzemem wisniowym, dla meza zapiekane z parówkami, do picia sok z jabłek
Zupa z ziemniakami, marchewką i groszkiem.
Szczawiowa, cycek z "papirusa", ziemniaki i marchew z jabłkiem i chrzanem. Kurde, muszę się zmobilizować i znów zacząć wstawiać zdjęcia.
Zapiekanki powsinogi, najlepsze :) http://wielkiezarcie.com/recipe18763.html
Dzisiaj królują Krokiety Ze Szpinakiem :))
przepis autorski czy może korzystałaś z jakiegoś na WŻ?chciałabym zrobić jutro takie krokieciki a Twoje wyglądają apetycznie
Wysłane na pw. :)
Iwcia, ja też proszę o przepis
Poszło....sprawdź pocztę :)
Iwcia ...ja też poproszę jeśli można :)
Już....
Thx ;)
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
Zupa krem z bobu z grzankami z chleba żytniego i prażonym słonecznikiem.
Gyros Renaty, sos baaardzo czosnkowy, frytki i surówka ze wszystkiego.
Wątróbka cielęca z jabłkiem, śliwką, cebulą i majerankiem wg Halinki.
Kotlety mielone wieprzowo-pieczarkowe,ziemniaki z koperkiem,surówka z marchewki,pora i jabłka ;)
Wczorajsza zupa i spaghetti z łososiem w sosie śmietanowym...
Przez ostatnie dwa dni wyżerka :)
Bitki wołowe w sosie, ziemniaki, zasmażana czerwona kapusta, ogórki kiszone.
Kluski sląskie z gulaszem,i czerwona kapusta
Flaczki skrzydlaczki
Żurek z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami..
Kotlet mielony z indyka z papryką i pieczarkami z piekarnika,ziemniaki smażone,surówka z kapusty kiszonej.
A brukselka z wody i surówka.
Tak chudo?
Niom..... wciąż dietka. Taka moja, wydumana, żeby się dała wytrzymać.
Trzymam kciuki! Abyś nie uległa pokusie
To tak trochę, żeby zrzucić, a trochę, żeby się przestawić na inny "styl" odżywiania. :) I trzymaj, trzymaj, bo już mi sie trochę nudzi. :)
E tam! Cały czas ulegam!!!! W mikroskopijnych ilościach. Ale dziś i jutro nie ma Słoneczka Mego, a Młoda szczęśliwa, jak nie ma obiadu. No to ubogo..... a psy mięcho jedzą. Kurczę, nie wiem co się stało w czcionką.
A długo masz zamiar się katować?
Poniedziałek i wtorek pomidorowa z ryżem i krokiety z mięsem porosołowym.
Wczoraj placki ziemniaczane z kefirem.
Dziś kluchy z sosem.
Wątróbka duszona z cebula i jabłkiem.
Zupa ogórkowa
Spagetti z sosem bolones
Pstrąg łososiowy z patelni, makaron czosnkowo-curry i ogórki z balsamico :))
Ja poproszę o przepis na te ogórki?!! pliss
Ja tyż ;)
No tak.... to jak w tym starym dowcipie o płonącej stodole.... "pani poodpolić to ni mioł kto... a grzać to sie wszyscy przyszli"
I ja, i ja!:)
Ja poproszę o przepis na te ogórki?!! pliss
:)) Ogórki, to nic innego, jak zielone, świeże pokrojone w grubsze półplasterki, obficie nakropione sosem balsamico, olejem rzepakowym zimno-tłoczonym, posypane koperkiem, solą i pieprzem :)) ( Sos balsamico, a nie ocet. Jest gęstszy i słodki z nutą octu. Olej kupiony w Lidlu ok.6zł. )
Wsio
Podziękował!;) Uwielbiam kremowe balsamico!
Dzięki dostałam w prezencie oryginalne balsamico z Modeny, 1 butelka jest gęsta kremowa a 2 jest bardziej płynna.... próbuję znaleźć przepisy na ich wykorzystanie
Krupnik zabielany z ziemniakami, miało byc na drugie risotto ale maz juz zrobil nalesniki :))) do picia sok z pomaranczy
Barszcz ukraiński.
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym i ryż.
Łazanki
Dziś i jutro pierogi z ziemniakami i serem żółtym + barszcz czysty.
Ozorki w sosie musztardowym z ziemniakami i z buraczkami ♥
Zupa jarzynowa, na drugie risotto z kurczakiem, koktajl truskawkowy.
Dzis na życzenie pizza ,a jutro kaczusia przyprawiona juz w lodówce
Bigos (wygrzebany z czeluści zamrażarki) i ziemniaki.. Dla delikatnych żołądków - rosół drobiowy z makaronem..
Sajgonkowy, mój debiut :))
Jakie ładne :)))
dziękuję, też mi się podobują i wyszły naprawdę smaczniusie :))
Piękniusie :) A można prosić o przepis ?
Piękniusie :) A można prosić o przepis ?
a proszę bardzo.... http://wielkiezarcie.com/recipe53751.htmlRosoł z makaronem, na drugie kotlety z piersi kurczaka, kapusta kiszona duszona, ziemniaki z koperkiem, do picia sok z jablek
Pierś z kurczaka w papirusie z ziemniakami , brokułami na parze i karmelizowaną marchewką , do picia sok jabłkowy
Dziś u nas rosół drobiowo-wołowy z domowymi kluseczkami,rolady wołowe w sosie,ziemniaki,surówka z ogórka kwaszonego,pomidora i cebulki,do picia kompot z truskawek ;)
Dzieciory: naleśniory, ja: broccoletti.
Rosół z makaronem,ziemniaki,buraczki,czerwona kapusta,kaczka z jabłkami
http://wielkiezarcie.com/recipe21256.html
Kotlet schabowy lub rybka smażona,ziemniaki,surówka z czerwonej kapusty.
Dojadamy po wczoraj (była Najlepsza z Teściowych- więc trza było się wykazać)-
rosół wołowo- indyczo- kaczkowy z makaronem, kurczak po zbójnicku i pieczone ziemniaki.
A pochwały były?
Dla każdego coś miłego.. Rosół drobiowy z makaronem dla córy; fasolka po bretońsku będzie dla M, a ja.. hmmm.. "piekielnie ostra jednogarnkowa moc warzyw z pęczakiem"..:))) Pyszne toto mi wyszło..:)
Dzieciaki zjadly zupę pomidorową z makaronem, ja pomaranczę z gruszką.
Sobota i niedziela pod znakiem obżarstwa. Jagnięcina a'la ossobuko i cevapcici z mielonej jagnięciny, salsa chilli, sosy różniaste, rolada serowa wg emilciak, schab gotowany w 10 min wg olcia 23 i obowiązkowo sałata z ziarnami wg till.
Ale wszystko piekne! az slinka cieknie :)))
Ale wszystko piekne! az slinka cieknie :)))
dziękujęJak zwykle "obłęd w ciapy"!:))
Jak zwykle "obłęd w ciapy"!:))
Hihihihi , kupuję to określenie obłęduWooow ile smakołyków!
Lane kluski na wczorajszym rosołku, na drugie kluski ziemniaczane, piersi kurczaka w sosie własnym i buraczki.
Zupa ziemniaczano- chrzanowa (wg smakosi)- pyszna,
placuszki serowe z parówkami (by Mloda)- tu będzie debiut.
Wczoraj dla mnie Mule a la mariniere
Dzisiaj dla mnie Makaron ryżowy z mieszanką orientalną
Dopisano 15-03-04 7:43:35:
....a mąż Placki Ziemniaczane Wiórkowe :))
Ciąg dalszy fasolki po bretońsku..
Zupa grzybowa z makaronem i racuszki z jabłkami.
Ostatnio ...
łosoś z piekarnika ...
schab a'la pizza,frytki ,mix sałat z rukolą i sos czosnkowy ...
Dopisano 15-03-03 17:30:46:
Dziś ...potrawka z kurczaka z chrzanową nutą ,ziemniaki i buraczki ...
Rolady z kurczaka,sos grzybowy,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty.
Potrawka kurczaczo-kacza z pieczarkami, pęczak i ogórki kons. NIGDY w życiu nie jadłam pęczaku, a teraz za każdym razem mi coraz bardziej smakuje.
Pęczak jest pyszny! Ja mogę jeść sam tylko okraszony zresztą jak pozostałe kasze
Wczoraj: zupe krem z cieciorki z grzankami, na drugie ryba w panierce, ryz i surówka z kiszonej kapusty, sok wiosniowy
Dzisiaj: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, na drugie domowe pierogi ruskie okraszane cebulka, do picia sok z pomaraczy
Powtórka grzybowej , udko z kurczaka,ziemniaki i surówka oraz sok z aronii.
...mało w temacie ale mi sie przypomniało....moje dziecię wraca dawno temu
Moja, jak chodziła do przedszkola na mielonego mówiła kotlet, a na schabowego kotlet - rączka Pierwszy raz, zapytana o co chodzi, ułożyła płasko dłoń na stole i pokazała, że o taką rączkę właśnie chodziło W sumie logika w tym była, bo mielony bardziej, że tak powiem, puszysty bywa, a schabowy - raczej płaski. Od tamtego czasu, a teraz Mała jest już w gimnazjum, też w domu mówimy na schabowego rączka:))z przedszkola i mówi: mamo, mamo, a dziś na obiad było takie mięsko,
z taką trzymanką :D :D od tego czasu w domowym żargonie udko to "mięsko z
trzymanką" ;)
Cielęce pulpety w sosie ogórkowym wg bahusa.
Bigos drobiowy makusi ..:)
Warzywa zapiekane z kurczakiem.
Taglialette z mięsem ,papryką ,pieczarkami ,porem i szczypiorem
Nalesniki z sosem bolonskim ( tym prawdziwym, dlugo gotowanym z wolowina, winem...), mozzarella di bufala, sosem czosnkowym z domowego majonezu i rownie domowego jogurtu naturalnego. :)
Schab w miodowej polewie,ryż i surówka z pora,marchewki i jabłka ...
Zurek na wedzonce z ziemniakami, na drugie spagetti, do picia sok wisniowy
Wyborny pasztet w kruchym cieście :)
Dopisano 15-03-05 20:59:16:
Dopisano 15-03-05 21:02:02:
Wczoraj Rosół na kurczaku oskalpowanym z piersi, a dzisiaj soczyste Piersi w domowym, Pieprzu ziołowym
Ziemniaki ,kotlety rybne z flądry strzałozębnej,brokuł,surówka z kiszonej kapusty z jabłuszkiem
Zupa brokułowa,smażony pstrąg i surówka z kapusty,kompot malinowy.
Pierogi leniwe
Do wyboru ryba w pieczarkach lub po grecku,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty.
Dorsz ze skórą ,ziemniaki ,sałata ...
Kapuśniak na żeberkach..
Kapuśniak na żeberkach..
Potrawka po hindusku.
Rosół z kaczki z lanym ciastem ,ziemniaki,kotlet schabowy,pieczarki majonezowe i sałata lodowa ze śmietaną ...
Wczorajszy kapuśniak na żeberkach i dzisiejsze gołąbki bez zawijania olusi23..
Dla każdego co innego :) Pomidorowa z makaronem,tagliatelle pełnoziarniste z przysmażoną cebulką i pieprzem ziołowym a niektórzy nawet jeszcze z oliwkami,sałatka gyros z czosnkiem wg renatyz36 z cieplutką bagietką czosnkową.
Pomidorowa z ryzem, na drugie pałeczki z kurczaka, ziemniaki i kiszona zasmazana
Rosół z kaczki z domowym makaronem, na drugie kotlety z piersi kurczaka, marchewka tarta i ziemiaki, do picia sok z wisni.
Dziś upiekłam ptaszynę w całości ... do tego mix sałat z grillowanym ananasem, oliwkami i sosem cytrynowo - miodowym ;)
"Ptaszyna" jak malowana :)
Misiu, jesteś mistrzynią! Jakby ktoś go pomalował.
Parę obiadków zaległych:
Tarta IwciG:
Dwa dni pizzowe:
z boczkiem, cebulą, oliwkami i papryką
z ananasem, kukurydzą i kurczakiem wędzonym
z salami peperoni, pieczarkami, groszkiem i papryką
A co Ty się tak rozbrykałaś z tymi pizzami?
Ha! Blaszki se kupiłam, to wypróbowuję.
Kasza jęczmienna, sosik drobiowy i sałatka z sosem greckim
I dzisiaj - golonka wg AsiulkaPINK
Pampuchy drozdzowe z truskawkami dla dzieci. Kalafior i marchewka dla mnie. :)
Nie wierzę, póki nie zobaczę zdjęcia.
Flaki i bagietka z masłem czosnkowym.
Schab od Zawiślaczki,ziemniaki i sałata z sosem ...
Lane kluski na rosole, na drugie krokiety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, piersi kurczaka w ziolach, do picia sok z pomaranczy
Kurczak na kiszonej kapuście wg baby.. Podany z ziemniakami.
Makaron z krewetkami,szpinakiem i parmezanem ...
Makaron szpinakowy z pesto genovese, szynką parmeńską i peperoni.
Zupa pieczarkowa z makaronem, na drugie nalesniki z domowym dżemem truskawkowym, do picia sok z poamaranczy.
Zupa pieczarkowa z makaronem
Spaghetti z sosem z szynką i zielonym groszkiem.
Bigos.