Forum

Kuchenne porady

Wasze ulubione udka

  • Autor: abidiasz Data: 2015-03-01 06:26:54

    Jaki jest Wasz ulubiony sposób przyrządzania udek z kurczaka?

  • Autor: Rzymianka Data: 2015-03-01 07:30:15

    Zamarynowane w ulubionych przyprawach i upieczone w piekarniku na podkładzie cebuli, papryki i natki pietruszki.

  • Autor: megi65 Data: 2015-03-01 07:41:41

    Najbardziej lubię .. moje udka nie są ani za chude ani za tłuste.

    W kuchni za u mnie królują ..

    http://wielkiezarcie.com/recipe5125.html

    http://wielkiezarcie.com/recipe111442.html

    http://wielkiezarcie.com/recipe14979.html

  • Autor: misia123 Data: 2015-03-01 08:38:43

    Moje ulubione ...przyprawione na ostro,pieczone,z dodatkiem karmelizowanych owoców ;)

  • Autor: renataz36 Data: 2015-03-01 11:31:18

    http://wielkiezarcie.com/recipe41090.html - kurczak zupełnie inny

    http://wielkiezarcie.com/recipe41090.html - udka z kurczaka inaczej

    http://wielkiezarcie.com/recipe17939.html - udka gyros

  • Autor: ekkore Data: 2015-03-01 15:22:57

    Długi czas ulubione były na kapuście - ale, że kapusta zrobiła się be (nie mogę jej jeść) - to i udka odeszły w niebyt.

    Robię (a w zasadzie robiłam, dopóki syn nie poszedł na studia - bo tylko my dwoje udkowi) pieczone w jogurcie  -z dużą ilością cebuli. Pycha.

    Pieczone na chrupiąco wolę skrzydełka.

  • Autor: SŁAWKA Data: 2015-03-01 16:18:02

    Nasze ulubione ostatnimi czasy:

    1.http://wielkiezarcie.com/recipe4165.html

    2. http://wielkiezarcie.com/recipe35541.html

    W pierwszym przepisie dodaję do kapusty nieco kminku, w drugim czasami nie panieruję udek tylko je mocno obsmażam, a potem duszę pod przykryciem i podaję w przepysznym sosiku, który powstaje w trakcie. Pieprz ziołowy daje ciekawy smak. Jest trochę "jazdy" z filetowaniem, ale warto się potrudzić. Dziękuję Autorkom przepisów.:)

  • Autor: mariateresa Data: 2015-03-01 18:36:35

    Nie podam zadnych konkretnych linków, bo najczęściej robię z głowy. Albo sól pieprz i przyprawa do kurczaka, - albo sól pieprz papryka i zioła prowansalskie - smakowały mi ostatnio zioła Ojca Mateusza, piekę w piekarniku " luzem " z pyreczkami albo oddzielnie we workach foliowych - i tak samo skrzydełka, - nie przepadam za kurczakiem z miodem a moja połówka nie toleruje czosnku.

    Na okazje lub kiedy mam ochotę, robię udka nadziewane - wtedy wieczorem wyciągam kostki i ścięgna - a w "dziurę " po tej kostce wpycham 1 podsmażoną pieczarkę i słupek papryki. Przyprawy po wierzchu i na noc do lodowki - pieczenie w rękawie jak wyżej.

    Nie mam fotki gotowych udek na półmisku - ale są złociste i b. dobre - polecam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu