Forum

Kuchenne porady

co na przystawkę - ciepło :))

  • Autor: iza1 Data: 2016-08-25 21:54:51

    proszę o propozycje, chcę zabłysnąć  - to 2 x imieniny, 2 x urodziny i 3rrocznica ślubu, proszę o pomoc

  • Autor: iza1 Data: 2016-08-25 22:00:59

    wow = 35 rocznica ślubu :)))

  • Autor: mggi63 Data: 2016-08-26 11:24:29

    Ja bym zaproponowała taką potrawę.Można podać z chrupka czosnkową bagietką,podgrzana w piekarniku.
    http://wielkiezarcie.com/przepisy/bigos-cyganski-30108062

  • Autor: iza1 Data: 2016-08-26 13:22:10

    chodziło mi o to ,że jest ciepło:)))

  • Autor: iwett Data: 2016-08-26 13:31:35

    Jakoś niezrozumiale piszesz.
    Przystawka na ciepło czy zimno ?  
    Imieniny, urodziny czy rocznica ślubu?
    Czy to zgaduj-zgadula :)

  • Autor: iza1 Data: 2016-08-26 14:56:39

    napisałam, mamy podwójne imieniny / z męzem?=/ podwójne urodziny - j.w. i wspólna 35 rocznica ślubu , coś na zimno poproszę , ale w miarę nie wymagające lodówki...

  • Autor: mggi63 Data: 2016-08-26 15:32:21

    A kiedy chcesz przygotowac potrawe w dniu podania bo nie wyobrazam sobie,ze dzien wczesniej i bez przechowywania w lodowce ?

  • Autor: iza1 Data: 2016-08-26 18:13:55

    najlepiej w dniu podania:)

  • Autor: iza1 Data: 2016-08-26 20:53:53

    ale to do lodówki:((( mam 15osób a lodówk nie jest z gumy...

  • Autor: mggi63 Data: 2016-08-27 10:35:05

    http://wielkiezarcie.com/przepisy/kulki-miesne-z-pieczarkami-30038495


    poszperaj sobie tu jeszcze jest wiele ciekawych przepisów:

    http://bronislawa70.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2

  • Autor: iwett Data: 2016-08-27 11:09:27

    Ooo mggi ......faktycznie
    Czarodziejka Bronia jak mogłam zapomnieć.
    Jakby dziewczyna zrobiła rodzine świnek to wszyscy popadali by z wrażenia!
    Tyle ,że to galaretka no i bez lodówy sie raczej nie obędzie.

  • Autor: mggi63 Data: 2016-08-27 11:20:48

    Bronia to mistrzyni :) Można u niej znaleźć i "bezlodówkowe" przysmaki :)

  • Autor: iwett Data: 2016-08-27 12:04:08

    Tak mi przyszło do głowy......do tego nie potrzebna lodówka.

    W folię aluminiową (kawałek) pieczarka duża bez trzonka do tego robisz masełko czosnkowe nadziewasz pieczarke a na wierzch kawałek mozarreli.
    Zawijasz w tą folię każdą osobno i skręcach jak pralinkę. Potem do piekarnika.
    Każdy dostaje po cukierku tylko wcześniej musisz na chwilę do piekarnika bo to masełko musi tak fajnie pływać.
    Ja zawsze takie cóś robie na grilla. Jest pyszne.

    Na bazie tego przepisu robilam:

    http://wielkiezarcie.com/przepisy/superlatwe-grillowane-pieczarki-30016695

  • Autor: mggi63 Data: 2016-08-27 12:09:56

    To ja sie wetne i zaproponuje toooo: http://wielkiezarcie.com/przepisy/pieczarki-nadziewane-serem-feta-i-porem-30077938

  • Autor: iwett Data: 2016-08-27 12:19:44

    O też pycha!
     Ja mam teraz tingrowe masełko kurkowe a dzisiaj grill zobaczymy.

  • Autor: iwett Data: 2016-08-27 12:28:25

    O też pycha!
     Ja mam teraz tingrowe masełko kurkowe a dzisiaj grill zobaczymy.

  • Autor: tingra Data: 2016-08-27 19:33:46

    O ciekawa jestem :)))

  • Autor: tingra Data: 2016-08-27 19:32:49

    Hej :) Salatka z pomidorow, mozzarelli i bazylii, sol , pieprz i dobra oliwa virgin. Nie potrzeba trzymac w lodowce, wrecz odwrotnie, powinna sie marynowac  w pokojowej temperaturze dla lepszego smaku:)

  • Autor: Bahati Data: 2016-08-27 20:24:31

    Moje sprawdzone letnie przystawki.

  • Autor: tingra Data: 2016-08-27 20:33:31

    Super! :)

  • Autor: iza1 Data: 2016-08-29 21:57:23

    bardzo, ale to bardzo wszystkim dziękuję za pomoc, buziaki:)

  • Autor: tingra Data: 2016-08-29 22:04:00

    :) To co podasz?

  • Autor: mggi63 Data: 2016-08-30 13:35:34

    Iza no właśnie co zaserwujesz ? :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu