Z powodów zdrowotnych przeszłam na dietę bez cukru, mleka i bez glutenu. Jestem na niej 2 tygodnie. Widzę już że mi pomaga i czuję się lepiej, ale nie bardzo wiem co mogę np upiec przy takich warunkach, alebo jak upiec chleb. Popatrzyłam tutaj na przepisy bezglutenowe. Znalazłam tylko dwa, które meściły się w tym kanonie. Nie wiem nawet czego szukać i co kupować. Jestem w Niemczech, w lokalnych supermarketach nawet ciężko o kasze. Musiałabym pewnie wybrać się gdzieś dalej by szukać stoisk bezglutenowych, no nie mam pojecia gdzie. W Polsce to wiem. Na szczęście jadę do kraju na świeta i będę miała możliwośc zrobić jakieś zakupy. Co warto kupić? Co warto piec? Będę wdzięczna za jakieś nieskomplikowane przepisy. Miód mogę.
Polecam Ci również grupy na FB bo można znaleźć wiele fantastycznych przepisów. Naprawdę nie jest tak źle. Ja ostatnio przeszłam na taką dietę i jest mi nawet lepiej, w końcu wykorzystuję wszystkie super produkty o których dawno zapomniałam.
Akurat wyeliminowanie cukru każdemu wyjdzie na zdrowie. Potrafi on wiele namieszać w naszym organizmie. Z glutenem i laktozą jest trochę inaczej, bo niektórzy są po prostu na nie uczuleni. W takim wypadku różnorodność potraw, które możemy jeść bardzo się zmniejsza.
Z powodów zdrowotnych przeszłam na dietę bez cukru, mleka i bez glutenu. Jestem na niej 2 tygodnie. Widzę już że mi pomaga i czuję się lepiej, ale nie bardzo wiem co mogę np upiec przy takich warunkach, alebo jak upiec chleb. Popatrzyłam tutaj na przepisy bezglutenowe. Znalazłam tylko dwa, które meściły się w tym kanonie. Nie wiem nawet czego szukać i co kupować. Jestem w Niemczech, w lokalnych supermarketach nawet ciężko o kasze. Musiałabym pewnie wybrać się gdzieś dalej by szukać stoisk bezglutenowych, no nie mam pojecia gdzie. W Polsce to wiem. Na szczęście jadę do kraju na świeta i będę miała możliwośc zrobić jakieś zakupy. Co warto kupić? Co warto piec? Będę wdzięczna za jakieś nieskomplikowane przepisy. Miód mogę.
Choćby pyszne oszukane gołąbki możesz zrobić i podać je bez chleba:
http://wielkiezarcie.com/przepisy/golabki-oszukane-ze-szczypiorkiem-30062179 - jak się uprzeć, to i z jajka można w nich zrezygnować, choć na szczęście nie musisz :)
Sześciany w warzywach możesz zrobić, tylko zrezygnuj z dodawania do masy bułki:
http://wielkiezarcie.com/przepisy/szesciany-wieprzowe-w-warzywach-30067783
To tak na dobry początek, potem poszukam :)
Dziekuje:) Skorzystam zwłaszcza z gołąbków
http://www.olgasmile.com
Popatrz. Polecam.
Bardzo ciekawa strona. Często z niej korzystam. Polecam
Przejrzyj, z pewnością znajdziesz coś dla siebie... :) http://www.bezglutenowopopolsku.pl/2016/02/ http://smakoterapia.blogspot.com/?m=1
O widzę sporo wiedzy. Dziękuje. Dla mnie to początki na tej drodze.
Polecam Ci również grupy na FB bo można znaleźć wiele fantastycznych przepisów. Naprawdę nie jest tak źle. Ja ostatnio przeszłam na taką dietę i jest mi nawet lepiej, w końcu wykorzystuję wszystkie super produkty o których dawno zapomniałam.
Akurat wyeliminowanie cukru każdemu wyjdzie na zdrowie. Potrafi on wiele namieszać w naszym organizmie.
Z glutenem i laktozą jest trochę inaczej, bo niektórzy są po prostu na nie uczuleni. W takim wypadku różnorodność potraw, które możemy jeść bardzo się zmniejsza.